-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Nαι το κανεις γιατι μεχρι να πουληθει το αυτοκινητο (που μπορει να παρει απο μηνες εως...) θες να ειναι ασφαλες και αξιοπιστο γιατι μ αυτο θα κινεισαι. Εγω αυτο κανω παντα, δεν μπορω να τ αφησω στη μοιρα του περιμενοντας το ποτε θα πουληθει
Σωστος !!!
Μερακλης ιδιοκτητης προσεχει το αυτοκινητο του μεχρι που να πουληθει...Από τους λίγους σωστούς ιδιοκτήτες όμως.
Μετά παίζει ρόλο και τι πρόκειται να κάνει ο ιδιώτης με το αυτοκίνητό του καθώς και τα χιλιόμετρα που έχει.
Αν πρόκειται ο ιδιώτης να το βγάλει αγγελία, μπορεί και να μην το πουλήσει ποτέ.
Οπότε είναι ποιο λογικό να προχωρήσει σε service αν έχει φθάσει η ώρα του.
Αν όμως το πάει για ανταλλαγή σε κάποιο έμπορο, είναι πολύ πιθανό να μην το κάνει service και να το αφήσει στον επόμενο.Το Vitara που είδα το Σαββάτο, είχε 34000χλμ.
Στα 31000χιλιόμετρα είχε κάνει μεγάλο service στον Σφακιανάκη.
Το επόμενο service του είναι στα 45000χλμ σύμφωνα με αυτό: http://www.suzuki.gr/uplds/File/mainten ... b-site.xls
Οπότε ο ιδιώτης το έδωσε χωρίς service.
Ωστόσο η ΒΕΛΜΑΡ θα του κάνει μία αλλαγή λαδιών και μίας μπαταρίας λόγω λέει ακινησίας.
Καλή περίπτωση το Vitara... -
ο Σφακιανακης τι λεει;
http://www.sfakianakis-epiloges.car.gr/cars/?pg=1 -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
)...
Θα διαφωνησω και θα σου πω τον λογο !!!
Ξερω πολυ καλα τωρα πλεον τι πρεπει να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενου, τα αναλυω ολα παραπανω. Εαν δεν βιαζεσε, εχεις το μετρητο χρημα ετοιμο, εχεις εντοπισει την μαρκα, και το μοντελο, η αγορα μεταχειρισμενου που θα κανεις θα ειναι η κορυφαια. Το λεω και το πιστευω με τα δυο GOLF που πηρα τον Μαρτιο, ειδηκα το GTI, οτι το 2008 που ειναι μοντ, εκανε 40.000 συν χιλ ευρω, και το πηρα κατω απο το ενα τεταρτο τις τιμης του, την κατασταση που ειναι η καροτσα, μοτερ, εσωτερικο εξωτερικο του αυτοκινητου, επαιξα και επιασα τζοκερ
Το ΜΚ4 1,6 SR που εχω απο καροτσα ειναι τελειο, τα μαζεματακια του τα ηθελε αλλα η τιμη που το πηρα ειναι αλλου, και ετσι εχω ενα παλιο μεν αριστο δε αμαξι για στρατιωτη και ενα οπλο, δυο αμαξια στην τιμη ενος σημερινου χιλιαριου Β' κλασεως.
Το μονο που ειναι δυσκολο να βρεις τωρα ειναι μικρο σχετικα καινουργιο(5νταετιας) γιατι λογω οπως εχουν κανει τα πραγματα οι μ@λ@κ@ς που μας κυβερνουν, τεκμηρια κτλ ολοι ψαχνουν για μικρα κυβικα.
Υ.Γ. και τα δυο αμαξια χωρις να βιαζομε τα εψαχνα σχεδον εξι μηνες, και ειδα πανω απο 50 μοντ, και απο τα δυο...Που ακριβώς διαφωνείς δεν κατάλαβα...
Αυτό που έχω κοκκινήσει στο κείμενο σου είναι η συνταγή της επιτυχίας: άφθονος χρόνος / υπομονή και ζεστό χρήμα διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.Salvation 81, αυτό ακριβώς που λες είναι η υπεραξία που πληρώνεις αγοράζοντας το καινούριο: δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το τι έκανε ο προηγούμενος. Θεωρώ όμως (έχοντας αποκτήσει μόνο μεταχειρισμένα έως τώρα) ότι αν προσέξεις στην αγορά και αν περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα χωρίς εκπλήξεις, μετά μπορείς να κοιμάσαι (και να οδηγείς) ήρεμος ότι γλύτωσες πολλά χρήματα για το αμαξάκι που έχεις. Είναι λίγο στοίχημα, όσο λιγότερο πληρώνεις, τόσο περισσότερο ρίσκο πέρνεις.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
)...
Θα διαφωνησω και θα σου πω τον λογο !!!
Ξερω πολυ καλα τωρα πλεον τι πρεπει να προσεξω στην αγορα μεταχειρισμενου, τα αναλυω ολα παραπανω. Εαν δεν βιαζεσε, εχεις το μετρητο χρημα ετοιμο, εχεις εντοπισει την μαρκα, και το μοντελο, η αγορα μεταχειρισμενου που θα κανεις θα ειναι η κορυφαια. Το λεω και το πιστευω με τα δυο GOLF που πηρα τον Μαρτιο, ειδηκα το GTI, οτι το 2008 που ειναι μοντ, εκανε 40.000 συν χιλ ευρω, και το πηρα κατω απο το ενα τεταρτο τις τιμης του, την κατασταση που ειναι η καροτσα, μοτερ, εσωτερικο εξωτερικο του αυτοκινητου, επαιξα και επιασα τζοκερ
Το ΜΚ4 1,6 SR που εχω απο καροτσα ειναι τελειο, τα μαζεματακια του τα ηθελε αλλα η τιμη που το πηρα ειναι αλλου, και ετσι εχω ενα παλιο μεν αριστο δε αμαξι για στρατιωτη και ενα οπλο, δυο αμαξια στην τιμη ενος σημερινου χιλιαριου Β' κλασεως.
Το μονο που ειναι δυσκολο να βρεις τωρα ειναι μικρο σχετικα καινουργιο(5νταετιας) γιατι λογω οπως εχουν κανει τα πραγματα οι μ@λ@κ@ς που μας κυβερνουν, τεκμηρια κτλ ολοι ψαχνουν για μικρα κυβικα.
Υ.Γ. και τα δυο αμαξια χωρις να βιαζομε τα εψαχνα σχεδον εξι μηνες, και ειδα πανω απο 50 μοντ, και απο τα δυο...Που ακριβώς διαφωνείς δεν κατάλαβα...
Αυτό που έχω κοκκινήσει στο κείμενο σου είναι η συνταγή της επιτυχίας: άφθονος χρόνος / υπομονή και ζεστό χρήμα διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.Salvation 81, αυτό ακριβώς που λες είναι η υπεραξία που πληρώνεις αγοράζοντας το καινούριο: δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το τι έκανε ο προηγούμενος. Θεωρώ όμως (έχοντας αποκτήσει μόνο μεταχειρισμένα έως τώρα) ότι αν προσέξεις στην αγορά και αν περάσει το πρώτο χρονικό διάστημα χωρίς εκπλήξεις, μετά μπορείς να κοιμάσαι (και να οδηγείς) ήρεμος ότι γλύτωσες πολλά χρήματα για το αμαξάκι που έχεις. Είναι λίγο στοίχημα, όσο λιγότερο πληρώνεις, τόσο περισσότερο ρίσκο πέρνεις.
Δεν ξερω παιδες, περα απο ελαχιστες εξαιρεσεις που θα επαιρνα αυτοκινητo ανω των 100.000ε μεταχειρισμενο γιατι δεν φτανει η τσεπη μου τοσο ψηλα το μονο 'μεταχειρισμενο' μεχρι σημερα στην ζωη μου (περα απο το RX7 το 99') ειναι οι γυναικες
-
Και σ αυτη την περιπτωση με υπομονη και τυχη βρισκεις γυναικες ''κουτα''
Η υπομονη (περα απ το μετρητο) ειναι ατου κατα τη γνωμη μου μονο σε περιπτωση που εχεις καποιο αλλο μεσο να κινεισαι και ψαχνεις το αμαξι που θες με την ησυχια σου. Αν δεν εχεις, οπως εγω, δεν γινεται να περιμενεις μηνες μεχρι να βρεις το αψεγαδιαστο. Βλεπεις 4-5 μεσα σε λιγες μερες και αποφασιζεις με το οποιο ρισκο
Εγω περυσι τετοιο καιρο που ειχα μεινει 1 μηνα χωρις αμαξι και εχανα πολλες ωρες με τα μμμ χωρια που στερηθηκα βολτες (αυτες τις ωραιες βραδινες που ολοι οι βενζινοαιματοι λατρευουμε ) αγορασα αφου ειχα δει 2-3 μονο και μεσα σε διαστημα 10 ημερων. Γιατι απλα δεν γινοταν να περιμενω αλλο. Επισης ειναι και η διαθεσιμοτητα του μοντελου που ψαχνεις, αν ειναι κατι ειδικο ή της ''πλεμπας'' κλπ
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Και σ αυτη την περιπτωση με υπομονη και τυχη βρισκεις γυναικες ''κουτα''Η υπομονη (περα απ το μετρητο) ειναι ατου κατα τη γνωμη μου μονο σε περιπτωση που εχεις καποιο αλλο μεσο να κινεισαι και ψαχνεις το αμαξι που θες με την ησυχια σου. Αν δεν εχεις, οπως εγω, δεν γινεται να περιμενεις μηνες μεχρι να βρεις το αψεγαδιαστο. Βλεπεις 4-5 μεσα σε λιγες μερες και αποφασιζεις με το οποιο ρισκο
Εγω περυσι τετοιο καιρο που ειχα μεινει 1 μηνα χωρις αμαξι και εχανα πολλες ωρες με τα μμμ χωρια που στερηθηκα βολτες (αυτες τις ωραιες βραδινες που ολοι οι βενζινοαιματοι λατρευουμε ) αγορασα αφου ειχα δει 2-3 μονο και μεσα σε διαστημα 10 ημερων. Γιατι απλα δεν γινοταν να περιμενω αλλο. Επισης ειναι και η διαθεσιμοτητα του μοντελου που ψαχνεις, αν ειναι κατι ειδικο ή της ''πλεμπας'' κλπ
Εγω εχοντας πριν απο τα δυο Golf, που αγορασα τον Μαρτιο ενα Ibiza και ενα Oktavia, ειχα ξεκινησει απο τον Οκτωβριο του 2014 να κοιταζω την αγορα πρωτα για το GTI, βολιδοσκοπησα τις τιμες, ειδα που παιζουν, πηρα τα πρωτα τηλ, και ειδα μερικα αμαξια. Ειχα βαλει πρωτα το Oktavia αγγελια σε πολυ λογικη τιμη, για να φυγει γρηγορα, παρολο που ηταν φορτωμενο με πολλα εχτρα. Λιγα τηλ με πηραν και 3 ατομα ηρθαν και το ειδαν. Το Ibiza το εβαζα και το εβγαζα απο την αγγελια( και το ειχα πει οτι το πουλαω σε ολους τους γνωστους) γιατι ηθελα να μετακινουμε με αυτο επειδη εκαιγε λιγο εδω στην Αθηνα, και ηταν πολυ βολικο στην πολη λογω μεγεθους. Εν το μεταξυ συνεχιζα και εβλεπα και ΜΚ5 GTI και ΜΚ4 1.6. Ξαφνικα ενας γνωστος μου ζητησε και αγορασε τον Ιανουαριο το Ιbiza. Eχοντας φυγει το ενα αμαξι ανοιξε ο δρομος για τα Golf, το μαυρο που εχω τωρα το ειχα εντοπισει απο τα πρωτα, αλλα κολλαγα στο χρωμα(που δεν με ξετρελαινει και το μαυρο) και συνεχιζα και εβλεπα και αλλα. Χαλασε η δουλεια με δυο κοκκινα και ενα ασπρο, τελικα εσφηξα την καρδια μου και το πηρα(λογω μαυρου)αρχες Μαρτιου, γιατι ηταν οτι καλυτερο ειχα δει σε κατασταση, πακετο μεσα εξω μηχανικα και λιγα χλμ 70.000. Ετσι για λιγο καιρο ειχα το GTI και το Oktavia, το Oktavia οταν το ψειρισα απο τα πραγματα που ειχε(φρενα, ζαντες, αναρτηση και αλλα) του χαμηλωσα την τιμη και εφυγε αμεσως. Τα πραγματα τα μοσχοπουλησα και ετσι πηρα τα λεφτα που ηθελα με το παραπανω. Τελος εντοπησα και το Golf ΜΚ4 που ηθελα και παλι πηρα το σωστο πακετο τιμη κατασταση αξια.
-
το golf mk5 πόσο πήγε?
-
Οντως ποσο πηγε αν επιτρεπετε;
-
8.000E
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
8.000EΣΣςςςςςςςς, μην σακουσουν καποιοι Golfades γιατι θα σου πουν πως τοσα ζητανε οι πεινασμενοι που τα εχουν τρελη αναγκη και πως οι 'πραγματικοι' πωλητες το πουλανε πανω απο 12-13.000ε (οπως κανουν και οι κατοχοι SLK εδω μεσα ).
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
8.000E
ΣΣςςςςςςςς, μην σακουσουν καποιοι Golfades γιατι θα σου πουν πως τοσα ζητανε οι πεινασμενοι που τα εχουν τρελη αναγκη και πως οι 'πραγματικοι' πωλητες το πουλανε πανω απο 12-13.000ε (οπως κανουν και οι κατοχοι SLK εδω μεσα ).
Σε αυτες τις μερες που ζουμε οποιοι θελουν να πουλησουν, και να φυγει το αμαξι ''σκοτωνουν'' και πουλανε φθηνα. Οι αλλοι που περιμενουν τον κοτσιφα να κατσει στην ξοβεργα θα τον περιμενουν πολυ ακομα γιατι οι αρσενικοι κοτσιφες ξυπνησαν. Εχει αγγελιες στο car gr που ειναι σχεδον δυο χρονια, και δεν εχουν πουλησει γιατι πριν βαλουν την αγγελια στο car πινουν τσιπουρα μεθανε και μετα λενε τοσα λεφτα ΘΕΛΩ. ΟΚ εσυ θελεις και ζητας, ποιος θα στα δωσει ομως.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6294188/... Ακομα το πουλαει, το ειχα δει το αμαξι τον Ιανουαριο, ελεγε 11.900 (συζ) του λεω να το παρω με 9.000, μου λεει οχι, εεε ακομα το πουλαει.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5496273/... Πανω απο ενα χρονο η αγγελια ,ωραιο αμαξι !!! το ειδα, ζηταγε 12.500 ακομα το πουλαει.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6562318/... Με 18.000 παζαρεμενο παιρνεις AUDI S3. Αυτα τα λεφτα δεν θα τα παρει ποτε, ο φιλος αυτος το εριξε στα ουζα και μετα εγραψε την αγγελια. Και ο φιλος που πηρα το αμαξι το ειχε σε καποια στιγμη 13.000, και ηταν στο car σχεδον ενα χρονο, οταν κατεβασε την τιμη το αμαξι εφυγε αμεσως. Το Oktavia το ξεκινησα 7.000 φουλ φορτωμενο με εχτρα αλλα μονο δυο τρεις απλως ηρθαν και το ειδαν. Οταν στην κυριολεξια το ΨΕΙΡΙΣΑ πουλησα τα εχτρα 4,500 το αμαξι το εβαλα 3000 και μεσα σε δυο μερες εσπασαν τα τηλ, ηρθαν 8 ατομα και το ειδαν και το πουλησα αμεσως. -
3πορτο GOLF, 2000cc, 10ετίας;;;
Αυτοκίνητο που απευθύνεται εντελώς σε ειδική κατηγορία αγοραστών ή οποία είναι και δυσεύρετη πλέον.
Η πλειοψηφία των αγοραστών πλέον αναζητά άλλα αυτοκίνητα και κυρίως 5θυρα. -
Υπαρχει στο καρ αγγελια rx8 απο επαρχια, 4 χρονια !! Να ζηταει απο τοτε τρελα λεφτα, να θελει ανταλλαγη με super sports car, να γραφει να μην τον ενοχλουν και τωρα πλεον επισης με ασυλληπτα μεγαλη τιμη και επικεφαλιδα ''οποιος προλαβει'' απ τ α χριστουγεννα και μετα
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
8.000E
ΣΣςςςςςςςς, μην σακουσουν καποιοι Golfades γιατι θα σου πουν πως τοσα ζητανε οι πεινασμενοι που τα εχουν τρελη αναγκη και πως οι 'πραγματικοι' πωλητες το πουλανε πανω απο 12-13.000ε (οπως κανουν και οι κατοχοι SLK εδω μεσα ).
Σε αυτες τις μερες που ζουμε οποιοι θελουν να πουλησουν, και να φυγει το αμαξι ''σκοτωνουν'' και πουλανε φθηνα. Οι αλλοι που περιμενουν τον κοτσιφα να κατσει στην ξοβεργα θα τον περιμενουν πολυ ακομα γιατι οι αρσενικοι κοτσιφες ξυπνησαν. Εχει αγγελιες στο car gr που ειναι σχεδον δυο χρονια, και δεν εχουν πουλησει γιατι πριν βαλουν την αγγελια στο car πινουν τσιπουρα μεθανε και μετα λενε τοσα λεφτα ΘΕΛΩ. ΟΚ εσυ θελεις και ζητας, ποιος θα στα δωσει ομως.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6294188/... Ακομα το πουλαει, το ειχα δει το αμαξι τον Ιανουαριο, ελεγε 11.900 (συζ) του λεω να το παρω με 9.000, μου λεει οχι, εεε ακομα το πουλαει.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5496273/... Πανω απο ενα χρονο η αγγελια ,ωραιο αμαξι !!! το ειδα, ζηταγε 12.500 ακομα το πουλαει.
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6562318/... Με 18.000 παζαρεμενο παιρνεις AUDI S3. Αυτα τα λεφτα δεν θα τα παρει ποτε, ο φιλος αυτος το εριξε στα ουζα και μετα εγραψε την αγγελια. Και ο φιλος που πηρα το αμαξι το ειχε σε καποια στιγμη 13.000, και ηταν στο car σχεδον ενα χρονο, οταν κατεβασε την τιμη το αμαξι εφυγε αμεσως. Το Oktavia το ξεκινησα 7.000 φουλ φορτωμενο με εχτρα αλλα μονο δυο τρεις απλως ηρθαν και το ειδαν. Οταν στην κυριολεξια το ΨΕΙΡΙΣΑ πουλησα τα εχτρα 4,500 το αμαξι το εβαλα 3000 και μεσα σε δυο μερες εσπασαν τα τηλ, ηρθαν 8 ατομα και το ειδαν και το πουλησα αμεσως.Το εχω ξαναπει πως πολλοι δεν εχουν σκοπο να τα πουλησουν και απλα ανεβαζουν αγγελιες με ποσα που δεν στεκουν γιατι νομιζουν πως ετσι κρατανε την αξια του αυτοκινητου σχετικα ψηλα.
-
Το εχω ξαναπει πως πολλοι δεν εχουν σκοπο να τα πουλησουν και απλα ανεβαζουν αγγελιες με ποσα που δεν στεκουν γιατι νομιζουν πως ετσι κρατανε την αξια του αυτοκινητου σχετικα ψηλα.
Εχεις δικιο καποιοι νομιζουν οτι κρατουν την τιμη ψηλα, και καποιοι αλλοι απλως πουλανε τρελα
Οσο για το θεμα μας τους εμπορους, μου αρεσει που γραφουν ΑΒΑΦΟ-ΑΓΡΑΝΤΖΟΥΝΙΣΤΟ-ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ και γυρω-γυρω ειναι παζλ.
Υ.Γ.εφτιαξα τα url και εμφανιζονται οι αγγελιες. -
Thx tuners
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Το εχω ξαναπει πως πολλοι δεν εχουν σκοπο να τα πουλησουν και απλα ανεβαζουν αγγελιες με ποσα που δεν στεκουν γιατι νομιζουν πως ετσι κρατανε την αξια του αυτοκινητου σχετικα ψηλα.
Εχεις δικιο καποιοι νομιζουν οτι κρατουν την τιμη ψηλα, και καποιοι αλλοι απλως πουλανε τρελα
Οσο για το θεμα μας τους εμπορους, μου αρεσει που γραφουν ΑΒΑΦΟ-ΑΓΡΑΝΤΖΟΥΝΙΣΤΟ-ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ και γυρω-γυρω ειναι παζλ.
Υ.Γ.εφτιαξα τα url και εμφανιζονται οι αγγελιες.Το αστειο ξερεις ποιο ειναι ? Να βλεπεις τα ιδια ατομα να εχουν βαλει τιμη για ενα αμαξι στα 14-15.000ε και στην ασφαληστικη να το εχουν ασφαλισμενο για 8-9-10.000ε.
-
Εντάξει με τους ιδιώτες το καταλαβαίνω, ο άλλος τόσο εκτιμάει την αξία του, τόσο το πουλάει. Αν δεν έχει ανάγκη για μετρητά για να το σκοτώσει, σου λέει αν και όποτε...
Δεν καταλαβαίνω όμως τους εμπόρους που προτιμούν να μην χαμηλώσουν την τιμή κατά 300-500 ευρώ και το κρατάνε στο ράφι για 5 μήνες ακόμη. Δηλαδή αν σκεφτεί κανείς το κόστος δανεισμού (τους) σήμερα και το συνδιάσεις με πάγια έξοδα και το γεγονός ότι η ανάπτυξη προσπέρασε και είναι μακριά, αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν τι τους συμφέρει να κανουν.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Εντάξει με τους ιδιώτες το καταλαβαίνω, ο άλλος τόσο εκτιμάει την αξία του, τόσο το πουλάει. Αν δεν έχει ανάγκη για μετρητά για να το σκοτώσει, σου λέει αν και όποτε...Δεν καταλαβαίνω όμως τους εμπόρους που προτιμούν να μην χαμηλώσουν την τιμή κατά 300-500 ευρώ και το κρατάνε στο ράφι για 5 μήνες ακόμη. Δηλαδή αν σκεφτεί κανείς το κόστος δανεισμού (τους) σήμερα και το συνδιάσεις με πάγια έξοδα και το γεγονός ότι η ανάπτυξη προσπέρασε και είναι μακριά, αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν τι τους συμφέρει να κανουν.
καποιοι αν πας με ζεστο χρημα κατεβαζουν την τιμη. εκεινοι που ηταν του παραπανω σκεπτικου οι περισσοτεροι βαλανε λουκετο.
-
Ο χρήστης Salvation81 έγραψε:
Το αστειο ξερεις ποιο ειναι ? Να βλεπεις τα ιδια ατομα να εχουν βαλει τιμη για ενα αμαξι στα 14-15.000ε και στην ασφαληστικη να το εχουν ασφαλισμενο για 8-9-10.000ε.
Μη σου φαινεται παραξενο.Qashqai αγορα καινουριο 26000ε.Η Anytime το ασφαλισε για το ποσο 19000.Θα το πουλαγες εσυ τοσο?
Έμποροι μεταχειρισμένων