-
Ο χρήστης KaragouniS έγραψε:
δεν νομιζω να υπαρχει γνωστης του μηχανοκινητου αθλητισμου που να θεωρει την Mercedes μικρη ομαδαμην ξεχναμε εφτιαξε καποτε το πιο ομορφο αγωνιστικο οχημα (κατ'εμε) ολων των εποχων
W196!!!!
-
Ζητώ συγγνώμη διότι ξέχασα των Μεγάλο Hermann Lang, άλλες Εποχές, άλλοι Οδηγοί..
-
https://www.youtube.com/watch?v=fkZwGa5 ... ata_player
-
-
Ο χρήστης bibendun έγραψε:
Είπα εγώ ότι η McLaren δεν είναι μεγάλη ομάδα; Εσύ είπες ότι υπάρχει μόνο Ferrari και McLaren και μηδενίζεις τους υπόλοιπους...Δεν μηδένισα κανέναν, είπα ότι η Ferrari και η McLaren είναι οι δύο μεγάλες ομάδες της F1. Διαφωνείς;
Τα υπόλοιπα που λες είναι απλά άστοχα.
-Ο Senna ήθελε να φύγει από μια παραπαίουσα McLaren και να πάει στην κραταιά τότε Williams. O Hamilton φεύγει από την ταχύτερη όλων McLaren και πάει σε μια παραπαίουσα Mercedes.
-H MP4/26, 25 και 24 είναι τρεις κλάσεις πάνω από τις αντίστοιχες Mercedes.
-Τα χρόνια είναι 12 + το φετινό που δεν έχει τελειώσει, δεν είναι 14.
Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι η Mercedes θα είναι καλύτερη της McLaren τα επόμενα χρόνια.
Εγώ λέω ότι ο Hamilton έκανε βλακεία.
Εσύ πες ότι έφυγε για να πάρει πρωταθλήματα. -
Λοιπόν, επειδή το κάναμε λάστιχο:
ΤΩΡΑ (τώρα πήρε την απόφαση ο Hamilton) η McLaren είναι ταχύτερη όλων και η Mercedes παραπαίει.
Τα επόμενα χρόνια εγώ λέω ότι η McLaren θα είναι πάνω από την Mercedes, εσύ λες ότι η Mercedes θα είναι πάνω από την McLaren. Μένει να το δούμε.
Καληνύχτα σου. -
Εγώ δεν σου είπα ότι η Mercedes θα είναι πάνω από την McLaren.Μόνα κερδίζεις, ζυγά χάνω δηλαδή.
Λες ότι καλώς έκανε και έφυγε από τη McLaren. Άρα θεωρείς ότι η Mercedes είναι καλύτερη επιλογή. Κοινή λογική. -
Ωραία τότε ας παίξουμε τις κουμπάρες.
Θεωρείς ότι είναι σωστή η κίνηση του Hamilton να φύγει από τη McLaren και να πάει στη Mercedes ή όχι; -
Για μένα, ναι. Μπορώ να καταλάβω τους λόγους του. Τον έφαγε η μιζέρια στην McLaren. Ακόμα και τώρα που το μονοθέσιο είναι γρήγορο, σπάει. Πάει να κάνει ένα βήμα προς τον τίτλο και πάλι στην ίδια μιζέρια. Σπάει το μονοθέσιο, ξεχνάμε να βάλουμε καύσιμα, σε κάψαμε σε με τα pit stops...Θέλει να κάνει ένα καινούριο ξεκίνημα και πηγαίνει σε μια ομάδα που έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Σε μια ομάδα που μπορεί να τον καλύψει και οικονομικά αλλά και στις φιλοδοξίες του. Για να επενδύει στον Hamilton εσύ τι σκοπό πιστεύεις πως έχουν; Κακώς την υποτιμάς την Mercedes.
Και δεν είναι μόνο ο Hamilton. Σου είπα τέσσερα - πέντε ονόματα παραπάνω που τα βρόντηξαν και έφυγαν από την McLaren. Είναι η αυστηρότητα και η μασωνεία της McLaren; Είναι τα συμβόλαια και η διαχείριση/εκμεταλλευση των οδηγών; Είναι τα μέτρια μονοθέσια; Η 'ατιτλίαση'; Πες ότι θες.
Όλα στην πίστα θα φανούν. Μην προεξοφλείς τίποτα.
Ώραια, τότε πάνω που έγραψα ότι συμφωνείς με την επιλογή του, τι μου λες που το κατάλαβα αυτό;
Στο θέμα μας, έχοντας παρακολουθήσει την Mercedes αυτά τα χρόνια, χόρτασα από φόντα πρωταγωνισμού. Θεωρώ ότι πάλι με τα φόντα θα μείνει.
Όσο περί αποτυχίας της McLaren, σύμφωνοι, αλλά δεύτερη με πέμπτη δεν είναι το ίδιο όπως και να το κάνουμε.
Για μένα, λιγόστεψε τις πιθανότητες του για νίκες και πρωταθλήματα, ουσιαστικά για περισσότερα χρήματα από τα ήδη πολλά που έχει.
Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά προβλέπω να παλεύει για κανένα πόντιουμ όπως η Βασίλω από τότε που επέστρεψε.
Θα φανεί στα επόμενα χρόνια. -
Νομίζω ότι το κοινό που έχουν McLaren και Ferrari, είναι πως παρά τις αλλαγές των εποχών, κανονισμών, προσώπων κλπ, βρίσκουν πάντα το δρόμο τους να κάνουν πρωταθλητισμό (προφανώς και ελέω χρημάτων ). Εν αντιθέσει με τις άλλες ομάδες, Red Bull, Renault, ή και Benetton παλιότερα, Brawn, εγώ θα βάλω μέσα και τη Williams, οι οποίες βρήκαν τη χρυσή τομή για μερικά χρόνια (τα χρήματα επίσης) το ταλέντο μερικών ανθρώπων είτε οργανωτικά, είτε σχεδιαστικά, είτε οδηγικά (είτε όλα μαζί) και πρωταγωνίστησαν για ένα μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα.
Άρα συμφωνώ με το ripper για το δίδυμο που καλώς ή κακώς ξεχωρίζει παραδοσιακά στην F1.
Ωστόσο πρέπει να παρατηρήσω ότι η McLaren -κατά τη γνώμη μου- είναι η ομάδα που ιστορικά έχει 'χαρίσει' τα πιο πολλά πρωταθλήματα από όλες τις άλλες ομάδες, επειδή δεν μπόρεσε να λύσει προβλήματα ελάσσονος σημασίας (με την Williams να την ανταγωνίζεται σκληρά στο συγκεκριμένο θέμα)
Πάντως αν ήμουν στη θέση του Hamilton (κάτι απλά και μόνο λόγω συγκυριών δεν έχει συμβεί στη ζωή μου ) δεν θα έφευγα ποτέ απ' τη McLaren.
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Νομίζω ότι το κοινό που έχουν McLaren και Ferrari, είναι πως παρά τις αλλαγές των εποχών, κανονισμών, προσώπων κλπ, βρίσκουν πάντα το δρόμο τους να κάνουν πρωταθλητισμό (προφανώς και ελέω χρημάτων ). Εν αντιθέσει με τις άλλες ομάδες, Red Bull, Renault, ή και Benetton παλιότερα, Brawn, εγώ θα βάλω μέσα και τη Williams, οι οποίες βρήκαν τη χρυσή τομή για μερικά χρόνια (τα χρήματα επίσης) το ταλέντο μερικών ανθρώπων είτε οργανωτικά, είτε σχεδιαστικά, είτε οδηγικά (είτε όλα μαζί) και πρωταγωνίστησαν για ένα μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα.Άρα συμφωνώ με το ripper για το δίδυμο που καλώς ή κακώς ξεχωρίζει παραδοσιακά στην F1.
Ωστόσο πρέπει να παρατηρήσω ότι η McLaren -κατά τη γνώμη μου- είναι η ομάδα που ιστορικά έχει 'χαρίσει' τα πιο πολλά πρωταθλήματα από όλες τις άλλες ομάδες, επειδή δεν μπόρεσε να λύσει προβλήματα ελάσσονος σημασίας (με την Williams να την ανταγωνίζεται σκληρά στο συγκεκριμένο θέμα)
Πάντως αν ήμουν στη θέση του Hamilton (κάτι απλά και μόνο λόγω συγκυριών δεν έχει συμβεί στη ζωή μου ) δεν θα έφευγα ποτέ απ' τη McLaren.
+1
Bibendun παίζεις με τις λέξεις. Δεν θεωρώ επιτυχία την δεύτερη θέση. Αλλά το να βγεις δεύτερος με 6-7 νίκες είναι καλύτερο από το να βγείς πέμπτος με 2 πόντιουμ, είτε είσαι ο Hamilton είτε ο Kobayashi.
Τα δύο πρωταθλήματα που πήραν μέτα το 2004 οι Renault, η Ferrari και η Red Bull, τα πήρε και η McLaren, απλά το 2007 έγινε της ανωμαλίας (το μονοθέσιο ήταν ουσιαστικά πρωταθλητής).
Η διαφορά των McLaren και Ferrari από τις άλλες είναι ότι στα πρωταθλήματα που ΔΕΝ πήραν, δεν ήταν ανύπαρκτες
Τα πρωταθλήματα δεν είναι το μοναδικό στατιστικό που καταδεικνύει την επιτυχία ή όχι μιας ομάδας. -
Κάνετε ένα λάθος στο συλλογισμό σας. Και θα συμφωνησω σε αρκετά με τον bibendun. Δεν είναι απαραίτητο να είναι η Mercedes ταχύτερη από τη McLaren. Τους αρκεί να είναι ταχύτερη η Mercedes του Χαμιλτον, από την McLaren του Μπατον ή του Τσεκο. Πιστεύω ότι για του χρόνου αυτός θα είναι ο στόχος τους. Μετά θα έρθουν τα δυνατότερα ψάρια
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
+1 στον Realzeus, μαλλον παραμενει ο Massa οπως ειναι τα πραγματα...Ουτε εγω πιστευα Perez στην McLaren. Θελω να δω αν θελησει η Ferrari να τον παρει, τι θα γινει στο μελλον.
...μπορεί να έχουμε κάνα repeat a-la-2007
+1 στον Realzeus, μαλλον παραμενει ο Massa οπως ειναι τα πραγματα...
Μάλλον μένει αλλά... όταν έχεις χάσει μέσα απ'τα χέρια σου το πουλέν απ'τον αιώνιο αντίπαλο και γενικά κινείται η αγορά, πώς εξηγείς στους τιφόζι ότι κρατάς το παλτό;
Γι'αυτό σκέφτομαι μήπως ξηγηθεί 'γλείψιμο' με μεταβατικό οδηγό (ακόμα και Σούμι) μέχρι το '14...Ο Σούμι πληρεί τα κριτήρια του Αλόνσο στο αν πρέπει να βρεθεί κάποιος να είναι και καλύτερος του Μάσσα.
Alonso: '...I have been working with Felipe for three years now with a very good relationship and if the team decides to change Felipe the person that arrives has to be better than Felipe.'
Φυσικά ένα τέτοιο σενάριο επιστροφής και υπό συνθήκες κομπάρσου του Αλόνσο δε νομίζω να το θέλει ο Σούμι. Αν γυρίσει ο Σούμι θα πρέπει να έχει το μονοθέσιο με το μονό αριθμό και την κόκκινη κάμεραΌσον αφορά τη μετακίνηση του Χάμιλτον αναμένω με ενδιαφέρον να τον δω στα ασημί και μακάρι να δώσει το κατιτίς παραπάνω που λείπει στην ομάδα.
Η McLaren τσίμπησε το ανερχόμενο αστέρι-ταλέντο Perez, οπότε θα έλεγα ότι έκανε μια καλή κίνηση δεδομένου των συνθηκών.
Η Ferrari με κουράζει με Μάσσα και γενικά με αυτή τη στασιμότητα για τον έτερο οδηγό και στο να μη θιχτεί ο μη-μου-άπτου και μετά-από-μένα-το-χάος Αλόνσο. Όσο και αν ακουστεί περίεργο σε κάποιους, για μένα υπάρχει ένα ακόμα ανερχόμενο ταλέντο και θα πρέπει να τον αρπάξει η Ferrari πριν τον χάσει και αυτόν. Και, ω ναι, μιλώ για τον Μαλντονάντο. Τα όποια ελαττώματα που έχει δείξει θα σβήσουν με το πέρας του χρόνου και την εμπειρία και θα απομείνει το ταλέντο και η ταχύτητά του. Αν η Ferrari δεν αλλάξει μυαλά, τότε ας παραμείνει με Alonso-Massa για το 2013 και από το 2014 με Vettel-Massa ή όποιον άλλο επιλέξει (να 'κάψει') αντί Massa (π.χ. Kobayashi). Εφόσον λοιπόν τον Maldonando δεν τον προτιμήσει η Ferrari, πιστεύω ότι το 2014 (αν όχι το 2013) θα τον τσιμπήσει η Red Bull. Oι της Force India (Hulk και di Resta), ο Kobayashi και ο Grosjean θεωρώ ότι αποτελούν επιλογές ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από Μαλντονάντο, αλλά οι μόνοι ίσως που αξίζουν μια συζήτησης. -
Ξεχνάτε κάτι βασικό. Στην Ferrari δεν ξεκινάς την καριέρα σου, στην Ferrari συνήθως την τελειώνεις. Οπότε να μιλάμε για νέους στην Ferrari είναι ουτοπικό.
-
Unicorn μπορείς να μου πεις μισό (όχι ένα) λόγο για να ΜΗΝ είναι ο Αλόνσο στη Φερράρι το 2014; Το σενάριο σου είναι εξωπραγματικό και βασίζεται στην προσωπική και αστήριχτη σου πεποίθηση ότι ο Αλόνσο δε θέλει τον Φετελ στην ίδια ομάδα. Τίποτα πιο χειροπιαστό έχουμε;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξεχνάτε κάτι βασικό. Στην Ferrari δεν ξεκινάς την καριέρα σου, στην Ferrari συνήθως την τελειώνεις. Οπότε να μιλάμε για νέους στην Ferrari είναι ουτοπικό.Έχεις ένα point σε αυτό και εξασφαλίζεις και το τι ρόλο θα έχει ο κάθε οδηγός. Δεν διακινδυνεύεις π.χ. ένας νέοπας που τον πήρες για δευτεράντζα να την βγει από δεξιά στον σούπερ καλοπληρωμένο αστέρι πρώτο οδηγό σου (ωσάν McLaren 2007).
Από την άλλη όμως δε μπορώ να συμβιβαστώ με μια ομάδα που λειτουργεί έτσι. Προτιμώ τα μερσεντοκίνητα και το συνδυασμό παλιού και νέου ανερχόμενου οδηγού ή τον όποιο συνδυασμό και όχι απαραίτητα μόνο φτασμένους οδηγούς. Προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις, εντός και εκτός ομάδας.
Είναι αλλιώς να παίρνεις έναν οδηγό που έγινε πρωταθλητής με άλλη ομάδα και να τον κάνεις ή να προσπαθείς να τον κάνεις κι εσύ πρωταθλητή και αλλιώς να γεννάς, να γαλουχίζεις και να αναδεικνύεις έναν πρωταθλητή. Γνώμη μου φυσικά το παραπάνω και δεν απαιτώ να συμφωνείτε μαζί μου.@greo: Όχι δεν έχω. Είναι όπως το λες. Εκτιμώ ότι, λόγω του ταμπεραμέντου του Ισπανού, δε γίνεται να είναι μαζί. Όταν μιλάτε εσείς οι Φερραριστί για Vettel το 2014 στη Ferrari, αυτό το εννοείτε μαζί με τον Alonso;;; Συγγνώμη, αλλά δε μπορώ να φανταστώ πώς θα πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο. Μακάρι να κάνω λάθος. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο κορυφαίο δίδυμο.
-
Φυσικά και θα έχει, για την Red Bull κυρίως που θα μείνει με τα σώβρακα κατεβασμένα από πλευράς οδηγών
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κάνετε ένα λάθος στο συλλογισμό σας. Και θα συμφωνησω σε αρκετά με τον bibendun. Δεν είναι απαραίτητο να είναι η Mercedes ταχύτερη από τη McLaren. Τους αρκεί να είναι ταχύτερη η Mercedes του Χαμιλτον, από την McLaren του Μπατον ή του Τσεκο. Πιστεύω ότι για του χρόνου αυτός θα είναι ο στόχος τους. Μετά θα έρθουν τα δυνατότερα ψάριαΚαι αν δεν είναι greo μπορούν από το 2014 να τους δώσουν ένα κινητήρα δυο βήματα εξέλιξης πίσω και να τελειώνει το παραμύθι. Όχι ότι θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι ποτέ ο Haug, προς Θεού
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Και αν δεν είναι greo μπορούν από το 2014 να τους δώσουν ένα κινητήρα δυο βήματα εξέλιξης πίσω και να τελειώνει το παραμύθι. Όχι ότι θα μπορούσε να σκεφτεί έτσι ποτέ ο Haug, προς ΘεούΝαι γιατί η Mercedes είναι η μοναδική κατασκευάστρια κινητήρων πανσυμπαντικώς.
Και οι κινητήρες γενικά έχουν τεράστια διαφορά απόδοσης μεταξύ τους.
Και δεν είναι παγωμένοι.
Και όλες η μη εργοστασιακές παίρνουν πλέον κινητήρες εφτά βήματα πίσω σε εξέλιξη. -
Το 2014 δε θα είναι παγωμένοι, αυτό λέω. και ναι προφανώς οποιοσδήποτε από τους τρεις μπορεί να το κάνει, ειδικά η Ferrari αν η Sauber είναι δυνατή. Μόνο που τώρα μιλάμε για την Mercedes και δεύτερον έχουμε την προϋπηρεσία του Haug σε ανάλογες καταστάσεις σε αλλά πρωτάθληματα
Μεταγραφές: Σεζόν 2013 & 2014