-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aυτή δεν είναι απάντηση σ'αυτό που ισχυρίστηκες το οποιο ήταν:Θεωρώ τον Αλόνσο τον λιγότερο team player οδηγό από τους κορυφαίους κυρίως. Ο Χάμιλτον ενάμισι χρόνο τώρα ποτέ δεν γκρίνιαξε που τα μονοθέσια στην ομάδα είναι ίδια και δεν απαίτησε καθεστώς νο1. Πέρα από τον έναν χρόνο στην Macca δεν ξέρω κατά πόσο ο Αλόνσο επέτρεπε/επιτρέπει ισοδύναμα μονοθέσια. Επιπλέον αυτόν τον έναν χρόνο στην Macca μόνο την φήμη του για ομαδικό οδηγό δεν ενίσχυσε τόσο εντός πίστας όσο και εκτός αυτής.
Και όπως προείπα είναι ανοησίες, ειδικά το bold που φλερτάρει με τον όρο χοντρομαλακίες.
Θα το πω ξανά αφού δε το παίρνεις με την πρώτη. Δεν έχω τα μέσα για να αποδείξω ότι ο Αλόνσο έχει/είχε καλύτερο μονοθέσιο από τους teammate του. Ο Χάμιλτον δεν έχει γκρινιάξει στην Merc που δεν είναι ν.1 άρα έχω δίκιο. Ο Αλόνσο το '07 μόνο την ομάδα δε βοήθησε, γεγονός.
-
Και το 1847 ο προπροπροπροπαππούς του είχε γκρινιάξει στο πρωταθλημα αραμπάδων Αστουρίας.
Αφου δεν εχεις τα μέσα να αποδείξεις κάτι, μην το λες γιατί λες ανοησίες (επιεικής χαρακτηρισμός). Απλά πράματα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και το 1847 ο προπροπροπροπαππούς του είχε γκρινιάξει στο πρωταθλημα αραμπάδων Αστουρίας.Αφου δεν εχεις τα μέσα να αποδείξεις κάτι, μην το λες γιατί λες ανοησίες (επιεικής χαρακτηρισμός). Απλά πράματα.
Εντυπωσιακό στοιχείο το πρωτάθλημα του 1847.
Δε με ενδιαφέρουν οι συμβουλές από εσένα. Ο Αλόνσο όσο παρακολουθώ εγώ F1 μια φορά είχε άξιο teammate και ομάδα που δε του έδωσε το ν.1 και έχασε καθαρά, δίκαια και μπορείς να πεις κι εντυπωσιακά. Δε λέω ότι το μονοθέσιο του είχε διαφορά από του Μάσα όσο η W05 από την F 14T αλλά ότι οι ισορροπίες εντός ομάδας ήταν υπέρ του και ότι το μονοθέσιο σχεδιαζόταν κυρίως στις δικές του ανάγκες. -
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
Ο Αλόνσο όσο παρακολουθώ εγώ F1 μια φορά είχε άξιο teammate και ομάδα που δε του έδωσε το ν.1 και έχασε καθαρά, δίκαια και μπορείς να πεις κι εντυπωσιακά. Δε λέω ότι το μονοθέσιο του είχε διαφορά από του Μάσα όσο η W05 από την F 14T αλλά ότι οι ισορροπίες εντός ομάδας ήταν υπέρ του και ότι το μονοθέσιο σχεδιαζόταν κυρίως στις δικές του ανάγκες.Πώς έχασε καθαρά ,δίκαια και εντυπωσιακά όταν τερμάτισε ισόβαθμός και με ίδιο αριθμό νικών με το Lewis;
Καλή η παραφιλολογία περί εύνοιας,Briatore και Botin,αλλά ασφαλέστερος και αδιάψευστος κριτής είναι η ιστορία .....που απέδειξε πόσο άξιζαν και τι καριέρα έκαναν οι διάφοροι Fisico,Trulli & co :Ο Alo ό,τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα το έχει καταφέρει χωρίς κανένα σπόνσορα από πίσω του. Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα kart το πήρε με ένα πατέρα φορτηγατζή....που δεν είχε λεφτά ούτε για τις βενζίνες,όταν ο άλλος γύρναγε στην Ευρώπη με τις πάνες ακόμα στον κώλο με σπόνσορα τη McLaren και λεφτά του Bernie.......για να μην κατακτήσει ποτέ τίτλο στα kart....ενώ από τo 2010 δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει ποτέ στη βαθμολογία.
Όταν έκανε το πρώτο test στην F1 o Minardi δεν του ετοίμασε ειδικά το μονοθέσιο για να κάνει το σπουδαίο και τους τίτλους στη Renault τους κέρδισε χωρίς καμιά Santander από πίσω του (που τότε πλήρωνε το μισθό του Raikkonen....που δεν ήθελε να μείνει test driver ένα χρόνο στη sauber,όπως του είχε ζητήσει ο Todt, για να τον πάρει μετά στη ferrari....αλλά προτίμησε να γίνει Νο1 στη McLaren).O Alo ουδέποτε απαίτησε καθεστώς Νο1 από τον Dennis....και στα καμώματα του Lewis στην Ουγγαρία κάποιος Senna θα είχε αντιδράσει αρχίζοντας τον πρώτα στα χαστουκια και μετά στέλνοντάς τον σπίτι του.
Ο Alo ούτε ως άνθρωπος ούτε ως πιλότος είναι αντιπαθής και απαιτητικός.Την κακή του φήμη την απέκτησε ως 'προϊόν',από τη στιγμή που του κόλλησε στρείδι η santander,την οποία η ferrari είδε ως μάννα εξ ουρανού, μετά τη μαύρη τρύπα που της άφησε στα οικονομικά ο Todt και γι αυτό και έκανε τα πάντα για να χτίσει την ομάδα αποκλειστικά γύρω του,προκειμένου να αποδώσει η επένδυση του σπόνσορα, κρατώντας ένα σκάρτο σαν το Massa (που του πλήρωνε το μισθό η petrobras),γεγονός που έκανε κακό τόσο στην ίδια όσο και στον ισπανό.
Το μονοθέσιο χτίζεται με βάση τις απαιτήσεις του ισπανού; αμέ πώς όχι;Τον ρωτάνε τι ανάρτηση θα χρησιμοποιήσουν ....γιατί μέχρι και αυτό ακουσαμε (οτι η pull-rod ήταν απαίτηση του ισπανού....ενώ είναι γεγονός ότι την υιοθέτησαν το 2012 για λόγους υπερβολικής φθοράς των ελαστικών)....οι απολύσεις και οι προσληψεις γίνονται κατόπιν αιτήσεως του ισπανού;......πώς όχι......τον Costa τον έφαγε η κλίκα Tompazis-Hughes οι οποίοι έκτοτε πήραν είκοσι κιλά ο καθένας και η καρατόμηση του γιορτάστηκε από team μηχανικών σε γνωστ;o ferraroστέκι του Maranello........ο Alo ζήτησε τον Symonds και του φέρανε αυτό τον άχρηστο το Fry......που παρατρίχα γλύτωσε τα μπουνίδια πέρσι στην Ινδία όταν τόλμησε να φορτώσει την κακή απόδοση των κατακτηρίων στους πιλοτους.......
Φέρανε το Raikkonen,του κάνανε ένα σωρό τροποποιήσεις στο μονοθέσιο.....από τις οποίες ευνοείται μόνο ο ισπανός και ο μεν φινλανδός ψάχνει μπαλκόνι να πηδήσει,οι δε οπαδοί του ψυχίατρο για group therapy........
Eίπαμε....ο Alo είναι ο Αντίχριστος,τρώει παιδιά,ισοπεδώνει τον αντίπαλο αγωνισιτικά και ψυχολογικά....αλλά ούτε προσλαμβάνει ούτε απολύει....
-
Καθαρά και δίκαια εννοώ μέσα στην πίστα και χωρίς πουστιές. Δεν είπα εντυπωσιακά, είπα σχεδόν εντυπωσιακά γιατί ο ένας ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής τα δύο προηγούμενα χρόνια και ο άλλος ρούκι και άπειρος (το οποίο φάνηκε). Και ναι το 2007 έγραψε δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Αλόνσο.
Προσωπικά μου είναι αντιπαθητικός ο Ισπανός. Η στάση του το '07 είναι το χειρότερο που θέλω από οδηγό στην ομάδα που υποστηρίζω.
Δηλαδή οι προτιμήσεις του Αλόνσο στο πως να συμπεριφέρεται το μονοθέσιο είχαν την ίδια βαρύτητα για την Φεραρι όσο οι προτιμήσεις του Μάσα; Οκ, δικαίωμα. Εγώ δε το πιστεύω, δικαίωμα.
Ποιόν ανταγωνισμό ισοπεδώνει ψυχολογικά;
Τον Μασάκο...
Δυο χρονιές βρέθηκε μπροστά στην διεκδίκηση του τίτλου και δεν είδα τον Σεβαστιανό (ακόμη και το καγκουρό περισσότερο τον εκνεύριζε) να πολύ νοιάζεται για να μην πούμε για το '07 που ήταν ο πρώτος μετά τον Μάσα που εγκατέλειψε τον αγώνα.
Με τον Κίμι δε ξέρω τι σκατά γίνεται. Σίγουρα τον νικάει πανηγυρικά και άξια. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται στην φετινή Φεράρι αφού δε συνηθίζω να ασχολούμαι με τόσο ειδικά θέματα ομάδων που δεν διεκδικούν κάτι.
Όμως σε κάποιο άλλο σχόλιό σου διάβασα πως ίσως το πρόβλημα να είναι ότι ο Κίμι δεν μπορεί με κακοστημένα μονοθέσια και πως ο Ισπανός καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα με αυτά. Τείνω να πιστεύω ότι κάπου εκεί είναι η αλήθεια. -
5 κουταλιές της σούπας εκσπερμάτωσε ο Geo f1 με το προηγούμενο ποστ του Alba.
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
5 κουταλιές της σούπας εκσπερμάτωσε ο Geo f1 με το προηγούμενο ποστ του Alba. -
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
Καθαρά και δίκαια εννοώ μέσα στην πίστα και χωρίς πουστιές. Δεν είπα εντυπωσιακά, είπα σχεδόν εντυπωσιακά γιατί ο ένας ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής τα δύο προηγούμενα χρόνια και ο άλλος ρούκι και άπειρος (το οποίο φάνηκε). Και ναι το 2007 έγραψε δεύτερος ο Χάμιλτον, τρίτος ο Αλόνσο.
Προσωπικά μου είναι αντιπαθητικός ο Ισπανός. Η στάση του το '07 είναι το χειρότερο που θέλω από οδηγό στην ομάδα που υποστηρίζω.
Δηλαδή οι προτιμήσεις του Αλόνσο στο πως να συμπεριφέρεται το μονοθέσιο είχαν την ίδια βαρύτητα για την Φεραρι όσο οι προτιμήσεις του Μάσα; Οκ, δικαίωμα. Εγώ δε το πιστεύω, δικαίωμα.
Ποιόν ανταγωνισμό ισοπεδώνει ψυχολογικά;
Τον Μασάκο...
Δυο χρονιές βρέθηκε μπροστά στην διεκδίκηση του τίτλου και δεν είδα τον Σεβαστιανό (ακόμη και το καγκουρό περισσότερο τον εκνεύριζε) να πολύ νοιάζεται για να μην πούμε για το '07 που ήταν ο πρώτος μετά τον Μάσα που εγκατέλειψε τον αγώνα.
Με τον Κίμι δε ξέρω τι σκατά γίνεται. Σίγουρα τον νικάει πανηγυρικά και άξια. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι γίνεται στην φετινή Φεράρι αφού δε συνηθίζω να ασχολούμαι με τόσο ειδικά θέματα ομάδων που δεν διεκδικούν κάτι.
Όμως σε κάποιο άλλο σχόλιό σου διάβασα πως ίσως το πρόβλημα να είναι ότι ο Κίμι δεν μπορεί με κακοστημένα μονοθέσια και πως ο Ισπανός καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα με αυτά. Τείνω να πιστεύω ότι κάπου εκεί είναι η αλήθεια. -
-
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
5 κουταλιές της σούπας εκσπερμάτωσε ο Geo f1 με το προηγούμενο ποστ του Alba.βουλομενο γραμμα διαβαζεις!!!
Εχω παθει ερωτα με τα ποστ του...!!!
-
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/08/18/m ... osso-2015/
Max Verstappen to drive for Toro Rosso in 2015
Θα είναι 17 χρονών του χρόνου
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
http://www.f1fanatic.co.uk/2014/08/18/max-verstappen-drive-toro-rosso-2015/Max Verstappen to drive for Toro Rosso in 2015
Θα είναι 17 χρονών του χρόνου
Θα έχει κάνει περισσότερους αγώνες από τον Kίμι σε μονοθέσια πάντως, κάτι είναι κι αυτό
(23 είχε κάνει ο Raikkonen, 45 νομίζω θα έχει κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς ο Max)
-
Με Μαξ και Κβιατ??Μεσ στην εμπειρια και οι 2!!!
Πολυ ντορος για τον υιο Βερσταπεν...Ειναι τοσο καλος? ή εχει καλο μαρκετινγκ απο πισω του?
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Με Μαξ και Κβιατ??Μεσ στην εμπειρια και οι 2!!!Πολυ ντορος για τον υιο Βερσταπεν...Ειναι τοσο καλος? ή εχει καλο μαρκετινγκ απο πισω του?
37 χρονών συνολικά το 2015, στα 39 πήρε πρωτάθλημα ο Mansell και στα 36 έφυγε για πρώτη φορά ο Schumi
Ο Verstappen είναι πολύ καλός. Το θέμα είναι αν είναι και έτοιμος. Προσωπικά θα προτιμούσα να τον δω δύο χρόνια από μα σε junior series και ένα εκ των Sainz, da Costa, Lynn στην Toro Rosso.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Με Μαξ και Κβιατ??Μεσ στην εμπειρια και οι 2!!!Πολυ ντορος για τον υιο Βερσταπεν...Ειναι τοσο καλος? ή εχει καλο μαρκετινγκ απο πισω του?
Επειδη τον Μαξ τον παρακολουθω πολυ στενά απο τα πρώτα του καρτικα βήματα με τη CRG είναι ΠΟΛΥ καλός! Εχω δει πολλούς αγώνες του και εχω μείνει άφωνος με το ταλέντο του.
Αν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά σε αγώνες του στο YouTube.
Sent from a mobile device
-
Θα τα κοιταξω.
Περα απο τον Φ1 μπαμπα ειχα διαβασει οτι και η μαμα του ηταν πολυ καλη καρτιστρια!!! -
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Με Μαξ και Κβιατ??Μεσ στην εμπειρια και οι 2!!!
Πολυ ντορος για τον υιο Βερσταπεν...Ειναι τοσο καλος? ή εχει καλο μαρκετινγκ απο πισω του?
Ο Verstappen είναι πολύ καλός. Το θέμα είναι αν είναι και έτοιμος. Προσωπικά θα προτιμούσα να τον δω δύο χρόνια από μα σε junior series και ένα εκ των Sainz, da Costa, Lynn στην Toro Rosso.
Πάντως φέρθηκαν έξυπνα στη Red Bull, του έδωσαν αυτό που δεν μπορούσε να του δώσει η Mercedes.
EDIT >Tobias Grüner F1 @tgruener
#F1 Done deal! André Lotterer will definitely replace Kobayashi at Spa. Expect official release this p.m. AMuS: http://ams.to/Ok
-
Προβλέψεις:
Πιθανότατα ο Hamilton θα κλάψει με μαύρο δάκρυ (αν χάσει τον τίτλο)αλλά δεν θα αποφασίσει να φύγει (ή να γυρίσει τρέχοντας στον πατερούλη)...γιατί απλούστατα καλύτερα μονοθέσια από τις ΜΒ πολύ δύσκολα θα υπάρξουν του χρόνου..... και αν τυχόν υπάρξουν,θα τον πληρώνουν τα μισά απ'αυτά που παίρνει τώρα.
Ο Alonso μπορεί να πάει άνετα εκεί που τα χρήματα της Santander είναι καλοδεχούμενα: Mercedes και Red Bull δεν τα έχουν ανάγκη,απομένουν Ferrari και McLaren, που για διάφορους λόγους έχουν οικονομικά στριμώγματα.
Ο Kimi έχει ένα συμβόλαιο που θα τηρηθεί,αφενός γιατί στο Μaranello δεν έχουν το χρήμα να τον (ξανα)πληρώσουν για να μην τρέξει και αφετέρου επειδή ούτε για τον ίδιο μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από αξιόλογη ομάδα.
Ο Vettel δεν θα πάει ποτέ στη Ferrari,αν αυτή δεν δείξει σαφή σημάδια βελτίωσης και ανταγωνιστικότητας για τίτλο.Μπορεί να έμπαινε στον πειρασμό για να πάει στη Mercedes,αν άνοιγε θέση, (που δεν πρόκειται να ανοίξει),ενώ από την άλλη η McLaren είναι σε βαθιά κρίση και την επόμενη χρονιά δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική όσο καλή PU και να παρουσιάσει η Honda.Για τον ίδιο λόγο πιστεύω ότι και ο Alonso θα προτιμήσει να παρατηρήσει τις εξελίξεις από το παράθυρο του Maranello και του χρόνου από το να υπογράψει φέτος με τους ιάπωνες.
Η Mercedes θα κρατήσει και τους δύο πιλότους μέχρι τη λήξη των συμβολαίων τους,για να τους αντικαταστήσει μετά με τον Bottas (μια δικιά της δημιουργία) ή/και τον Vettel.
Ο Ricciardo θα ριζώσει για τα καλά στη Red Bull.......στην όλη εξίσωση δεν μου κολλά η θέληση του Alonso να πάει στην RBR,με την οποία,σύμφωνα με πολύ αξιόπιστους ψιθύρους, είναι ήδη από πέρυσι σε επαφή.Eκεί βέβαια τα λεφτά της Santander δεν μετράνε,αλλά επειδή όπως είπε και ο greo του ισπανού το στομάχι έχει κολλήσει στην πλάτη από την πείνα (για τίτλο),πιθανότατα είναι διατεθιμένος να αφήσει το παχυλό συμβόλαιο που του πληρώνει ο Botin και να πάει με λιγότερα χρήματα στην RBR,μόνο και μόνο για να βρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο.
εν ολίγοις του χρόνου δεν βλέπω ούτε μισή μετακίνηση μεγάλου ονόματος..........
-
Τελικά θα ξεκινήσει το ντόμινο ή θα περιμένουμε του χρόνου;
Αρτέμης κατά 99% δεν πάει Honda, οπότε ripper μπορείς να
Τώρα εντείνεται η φημολογία για τον 4άκις-που-τρώει-της-χρονιάς-του, αλλά αν την κάνει δε θα κουβαλάει το στίγμα του 'κιοτή';
Βέβαια, αν φύγει ο ΜΒΕ απ'τη Μερκ, κρα θα κάνει ο δαχτυλάκιας να πάει.
Αλλά ο Λούης πού θα πάει; Θα γυρίσει στο μαντρί ή θα πάει RB; Ή μήπως χωθεί εκεί ο Λολόνσο;
Γιατί όμως η RB να πάρει τοπ όνομα όταν έχει βρει τον επόμενο ηγέτη;Άρα μήπως η Μάκκα καταλαβαίνοντας ότι οι μπιγκ-3 θα τη φτύσουν, θα'πρεπε να καπαρώσει Bottas και βλέπει μετά;
Βασικά, το πιο χοτ δίδυμο θα'ταν Ricciardo-Bottas, αλλά βλέπω κάνα ξεπεζμό με Κουμπή-Χονδρογιάννη.
Μεταγραφές: Σεζόν 2013 & 2014