-
Εγω χρειαστηκα μια εβδομαδα για να καταλαβω τι σημαινει :
Ατσα Πραντικο -
Ωραία ας το κάνουμε λίγο Lapo Elkann το θέμα. Τα παπούτσια του ΔΔ είναι αυτά.
-
Εδώ διαλύεται το άθλημα και εσείς ασχολείστε με το τι φοράει ο ΔΔ;
-
Και ολα αυτα ρε στεφαν για να μας πεις οτι εχεις και συ πραδα παπουτσια;
-
Αυτό κατάλαβες εσύ? Είσαι λάθος...Εγώ για συμβόλαια έγραψα γιατί είναι όλοι λίγοι κακομοιραίοι στη φώτο και οι έχοντες καλό συμβόλαιο ξεχωρίζουν.
-
χτες πηγα κ ειδα αγωνα της Β εσκανα , φοινικας πειραια vs προφητη ηλια (νικη Φοινικα με σκορ 61-52). Πολυ ωραιο μπασκετ με καλο επιπεδο τηρουμενων των αναλογιων. Εκανα την συγκριση στο μυαλο μου μετα το τελος του αγωνα, αν πηγαινα να δω αντιστοιχης κατηγοριας ματς ποδοσφαιρου ποσο γελιο θα επεφτε με το τραγικο επιπεδο των ομαδων..Ειναι πολυυυυυ μπροστα σαν αθλημα το μπασκετ απο την μπαλα
-
Στο μπασκετ ειναι χαμηλοτερες οι απαιτησεις σε φυσικη κατασταση.
Ενας ερασιτεχνης ποδοσφαιριστης δεν εχει την δυνατοτητα να προπονειται ολη ημερα και να παιρνει αναβολικα ωστε να μπορει να κανει τρελα σπριντ επι 90'.
Απο αποψη τεχνικης ομως, υπαρχουν ερασιτεχνες ποδοσφαιριστες που πχ κανουν ψαλιδακι 100/100 φορες που θα τους πεταξεις την μπάλα σε ασκηση.
Κι εγω προτιμω το μπασκετ,αλλα σαν απαιτησεις δεν τα συγκρινω. -
Το ότι τα δύο αθλήματα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις είναι προφανές. Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς τόσο εύκολα να κρίνεις ποιο από τα δύο έχει τις μεγαλύτερες. Το 'σπριντ επι 90'' του ποδοσφαίρου για παράδειγμα, δεν είναι κατάλληλο κριτήριο. Κατ αρχήν δεν ισχύουν τα 90 λεπτά, μιας και ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού στο ποδόσφαιρο είναι περίπου ο μισός και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες μπορεί και λιγότερο. Αντίστοιχα στο μπάσκετ, ο χρόνος είναι 40 λεπτά συνεχούς κίνησης, σπριντ και αλμάτων, από όλους τους παίκτες, σε όλα τα επίπεδα (ερασιτεχνικό, επαγγελματικό). Θυμίζω, ότι στο πιο απαιτητικό ΝΒΑ, αλλά και στο λοιπό επαγγελματικό μπάσκετ, δεν υπάρχει αθλητής που να 'αντέχει' να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι σε αυτούς τους ρυθμούς και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν οι αλλαγές.
Θα συμφωνήσω με τον Vargas για το επίπεδο θεάματος στο ερασιτεχνικό μπασκετ, σημειώνοντας ότι πλέον στις 'μικρές' ομάδες γίνεται καλή δουλειά στο επίπεδο της τεχνικής, πράγμα που βοηθάει στο θέαμα, έστω και αν λείπουν τα ύψη και η επαγγελματικού επιπέδου φυσική κατάσταση. -
Mην ξεχνάτε οτι στο ποδόσφαιρο έχεις την 'πολυτέλεια' να περπατήσεις και λίγο όταν η μπάλα ειναι στην άλλη άκρη του γηπέδου, δεν εισαι και σε διαρκή κίνηση, με εξαίρεση ελάχιστες νευραλγικές θέσεις (και ανάλογα το σύστημα βέβαια).
-
Όπως και να χει πιστεύω πως, αναλογικά, ο Έλληνας το έχει πολύ περισσότερο στο μπάσκετ. Ίσως είναι και η φύση του αθλήματος τέτοια που σου επιτρέπει να παίξεις σε αξιοπρεπές επίπεδο χωρίς πολύ προπόνηση, ίσως είναι και θέμα DNA, ίσως ότι είναι πολύ πιο εύκολο να προπονηθείς στο μπάσκετ καθώς υπάρχει μια ομάδα και ένα γηπεδάκι σε κάθε γειτονιά. Μια βόλτα πάντως σε 5χ5 και καπάκια σε γηπεδάκια μπάσκετ το αποδεικνύει άνετα αυτό. Οι κατσικιές στο 5χ5 δίνουν και παίρνουν, ενώ πχ αν πας στα γηπεδάκια της Ζέας θα δεις αξιοπρεπέστατο μπάσκετ. Επίσης στη μπάλα δεν υπάρχει ερασιτέχνης (και επαγγελματίας δυστυχώς) Έλληνας που να ξέρει κοντρόλ και μακρινό σουτ.
-
Ενώ στο μπάσκετ γέμισε ο τόπος χεράδες που γράφουν από τα 8. Στην εθνική δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοπάρουμε.
Στα γηπεδάκια που λες, η ρακέτα είναι φουλαρισμένη από κόσμο. Στα γηπεδάκια των Γιούγκων μου λεγε φίλος ότι ακόμη και οι 2μετροι + δεν καταδεχόνταν να πατήσουν μέσα από το τρίποντο.
-
Σχεδον το ιδιο πραγμα λεμε.
Το μπασκετ εχει την πολυτελεια των απεριοριστων αλλαγων,αυτο βοηθαει το θεαμα και μειωνει τις απαιτησεις σε φυσικη κατασταση. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ενώ στο μπάσκετ γέμισε ο τόπος χεράδες που γράφουν από τα 8. Στην εθνική δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοπάρουμε.Στα γηπεδάκια που λες, η ρακέτα είναι φουλαρισμένη από κόσμο. Στα γηπεδάκια των Γιούγκων μου λεγε φίλος ότι ακόμη και οι 2μετροι + δεν καταδεχόνταν να πατήσουν μέσα από το τρίποντο.
Εγώ δεν το θεωρώ μπάσκετ αυτό. Αυτό είναι διαγωνισμός 3ποντων. Έχω πετύχει άπειρες φορές τυπάκια που στήνουν περίπτερο κάπου γύρω από το 3ποντο και το μπουμπουνάνε με την πρώτη ευκαιρία και μου σπάνε τα @@. Αν δεν αλλάξεις και 4-5 πάσες να περάσει απ' όλα τα χέρια η μπάλα δεν έχει αξία το παιχνίδι.
Τώρα γιατί πολλοί από αυτούς δεν συνεχίζουν επαγγελματικά είναι πολυυυ μεγάλη κουβέντα αλλά σίγουρα δεν έχει να κάνει με την έλλειψη ικανότητας και ταλέντου.
-
Oυτε μενα μ αρεσει. Κυριως γιατι αν δεν πεσει και λιγο ξυλο ειναι σαν να μην επαιξες . Απλα σχολιασα αυτο που ειπες οτι στη μπαλα κανεις ελληνας δεν σουταρει απο μακρια, και ειπα οτι και στο μπασκετ πανω κατω το ιδιο ισχυει, σε αντιθεση με αλλες χωρες που το βλεπουν αλλιως το αθλημα.
-
Στη μπάλα δεν σουτάρουν από μακριά γιατί δεν μπορούν και δεν ξέρουν. Στο μπάσκετ μια χαρά σουτάρουν και πολλές φορές το παρακάνουν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μπασκετ εχει την πολυτελεια των απεριοριστων αλλαγων,αυτο βοηθαει το θεαμα και μειωνει τις απαιτησεις σε φυσικη κατασταση.Δεν λέμε το ίδιο. Το αντίθετο λέμε.
Οι τεράστιες απαιτήσεις για φυσική κατάσταση στο μπάσκετ, είναι που κάνουν ακόμα και τα τέρατα του ΝΒΑ (με τα αναβολικά τους και την ειδικευμένη προπόνηση) να μην μπορούν να αντέξουν ολόκληρο παιχνίδι σε απόλυτα επίπεδα απόδοσης και χρειάζονται αλλαγές. -
εγω θα σχολιασω για την τεχνικη κ φυσικη καταρτιση. Απο περσι παρακολουθω την εσκανα , κυριως τις ομαδες του πειραια . Απο την β κ πανω ολες οι ομαδες εχουν αρκετα γυμνασμενους παικτες και πολυ καλους τεχνικα ειδικα απο τις θεσεις 1 εως 3 . Τα 4-5 αρια εχουν μετρια φυσικη κατασταση ΑΛΛΑ εχουν ανεβει στον τομεα της δυναμης κ του υψους. Χαρακτηριστικα ο φοινικας που ειδα χτες εχει καλους παικτες υψους 2.02 στο 4 και 2.05 στο 5 .Και μιλαμε για μια ομαδα που δεν πληρωνει παικτες. Αν δειτε π.χ τον Εθνικο πειραιως κ αλλες ομαδες με καλη οικονομικη κατασταση τι ροστερ εχουν θα συνηδητοποιησετε ποσο ασχολουνται ολοι με το αθλημα σ αυτες τις κατηγοριες. Ειναι τελειως σε αλλο επιπεδο το μπασκετ απο την μπαλα
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Το μπασκετ εχει την πολυτελεια των απεριοριστων αλλαγων,αυτο βοηθαει το θεαμα και μειωνει τις απαιτησεις σε φυσικη κατασταση.Δεν λέμε το ίδιο. Το αντίθετο λέμε.
Οι τεράστιες απαιτήσεις για φυσική κατάσταση στο μπάσκετ, είναι που κάνουν ακόμα και τα τέρατα του ΝΒΑ (με τα αναβολικά τους και την ειδικευμένη προπόνηση) να μην μπορούν να αντέξουν ολόκληρο παιχνίδι σε απόλυτα επίπεδα απόδοσης και χρειάζονται αλλαγές.Δεν υπαρχουν τεραστιες απαιτησεις για φυσικη κατασταση
Απλα υπαρχει η δυνατοτητα των αλλαγων!
Αφου μπορω να εχω 12 παιχτες και να τους αλλαζω,ποιος ο λογος να παιζω με 5 και να ρισκαρω πτωση στην αποδοση και τραυματισμους;
Εμεις ως πιτσιρικαδες παιζαμε και μια ωρα γεματη αμα λαχει,το να βγαλουμε 4 Χ 12λεπτα με time outs ενδιαμεσα θα ηταν απλως αστειο.
Το να παιξεις ποδοσφαιρο ομως για 90 λεπτα....αλλη ιστορια. -
δε φαντάζομαι να θεωρείς τα διπλά που έπαιζαν οι περισσότεροι 'ποδοσφαιρικοί'-τουρίστες, που οι μισοί και βάλε κατασκήνωναν σε μια ρακέτα από το 3λεπτο, αντιπροσωπευτικά δείγματα του πόση καλή φυσική κατάσταση χρειάζεται για να παίξεις μπάσκετ . Για να παίξεις ακόμα και στα ερασιτεχνικά που αναφέρει ο Βάργκας χρειάζεται το λιγότερο αξιοπρεπή αντοχή. Άλματα, ασταμάτητη κίνηση για ξεμαρκάρισμα ή για να βγει το σύστημα, πολλή σωματική επαφή κοκ δεν το κάνει οποιοσδήποτε. Αντιθέτως, το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο στατικό και από το σκάκι. Στις αντίστοιχες ερασιτεχνικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου πέφτει άπειρο γέλιο. Για το όποιο σπριντ κρατείται αυστηρή σειρά και η γιόμα γιόμα. Εξαιρούνται τπτ πιτσιρίκια που όντως τρέχουν.
Αν βάζεις στην εξίσωση πρωταθλήματα όπως το αγγλικό, το γερμανικό κοκ, αλλάζει και συζητιέται το πράγμα.
-
η διαφορα των δυο αθλημάτων είναι χαοτική. Απλά δείτε τον δάσκαλο να εξηγεί πως παίζει το pick and roll. Και μιλάμε μονο για παραλλαγές ενός συστήματος!
http://www.youtube.com/watch?v=jdqm0nte ... g-logo-xit
Oι εραστές της σπυριάρας (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2012-13)