-
Παίζεις και φώτα; Πολιτισμός
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να στο πω κι αλλιώς; Ο ΚΟΚ λέει ότι η αριστερή είναι μόνο για προσπέραση. Αν θέλω να παρανομήσω σπάζοντας το όριο, παρανομείς κι εσύ με το να με αποτρέπεις! Οπότε είμαστε και οι 2 παράνομοι και μετά το παίζουμε στα ζάρια. Απλό.Ωπα,ορια ταχυτητας δεν υπαρχουν?(αυτο που ειπες για Ιταλια δεν ισχυει,αν πας με 200 σε σκισανε)...Αριστερη λωριδα δεν σημαινει παω τελικιασμενος...τουλαχιστον οχι στην Ελλαδα...απλως εδω ειναι και λιγο επιδειξη ισχυος... (το χω κανει πολλες φορες... )
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Συγνωμη...Το οριο λεει 120 κ παω 120,δηλαδη με ποσα επρεπε να πηγαινω?????Δικαιολογηται εναν ανθρωπο που πηγαινε του σκοτωμου???Κ τα ιδια εκανε κ στο μερσεντες μπροστα....Ενταξει ρε θα περασεις,μην βιαζεσε,δεν μπορεις να εκτοπιζεις κοσμο επειδη θες να το πηγαινεις τερμα......
Στην ελλαδα φιλε μου,οσοι εχουν μικρο πεος , αγοραζουν γρηγορα αυτοκινητα.
Αυτο ειναι μια απο τις πολλες Ελληνικες κομπλεξικες αποψεις...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παίζεις και φώτα; ΠολιτισμόςΑν βγαίνει για να προσπεράσει δίνω πάντα χώρο και περιμένω. Αν αράζει στην αριστερη με 80, ναι.
Εσυ τι κάνεις? περνάς απ´τα δεξιά?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Συγνωμη...Το οριο λεει 120 κ παω 120,δηλαδη με ποσα επρεπε να πηγαινω?????Δικαιολογηται εναν ανθρωπο που πηγαινε του σκοτωμου???Κ τα ιδια εκανε κ στο μερσεντες μπροστα....Ενταξει ρε θα περασεις,μην βιαζεσε,δεν μπορεις να εκτοπιζεις κοσμο επειδη θες να το πηγαινεις τερμα......
Πήγαινε και με 80...αλλα όχι στην αριστερη όταν έρχεται άλλος. Άσε να περάσει και βγες μετα.
Μου έχει τύχει πολλές φορές στην Αττική Οδό να είμαι με 140/150 ερχομενος απο αεροδρόμιο που δεν έχει κίνηση, φώτα αναμμένα, και μου βγαίνει η γιαγιά με το matiz και με κοβει. Ε δε θα κολλήσω πίσω της?
Καλα λέει ο δίας. Για κανε κάτι τέτοιο στην Ιταλία...σε πέρασαν απο πάνω.
Δεν είναι θέμα αλόγων, είναι θέμα προτεραιότητας.
Σιγα ρε φιλε με την προτεραιοτητα σας και ποιος εισαι εσυ που κυκλοφορεις με αναμμενα φωτα μερα μεσημερι;
Ποιος εισαι εσυ που υπερβαινεις τα ορια ταχυτητας;
Ποιος εισαι εσυ που θα κολησεις απο πισω μου οταν με το παραμικρο φρεναρισμα θα χτυπησεις απανω μου;Και επειδη λετε για την ιταλια η οποια κιαυτη ενα μπουρδελο ειναι,για πηγαιντε στην αμερικη τρεχτε με 200 και θα δειτε τι ωραια που ειναι στο κρατητηριο.
-
Έτσι...Ευρώπη!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν βγαίνει για να προσπεράσει δίνω πάντα χώρο και περιμένω. Αν αράζει στην αριστερη με 80, ναι.
Παραμένω στον στοίχο μου
-
τα φωτα ημερας στην υπολοιπη ευρωπη ειναι υποχρεωτικα.στην ελλαδα δεν γνωριζω.
στην ιταλια εννοειται υπαρχει οριο ταχυτητας στην αριστερη.ελαχιστοι το τηρουσαν μεχρι να αλλαξει ο τροπος ελεγχου ταχυτητας των οχηματων στις εθνικες(κοιτουν ποσο χρονο εκανες απο διοδια σε διοδια,κ υπολογιζουν την μεση ωριαια,γιαυτο τυγχαινε να δεις γληγορους να περιμενουν ωρα στην ακρη πριν τα διοδια)
οι ιταλοι ειναι,οσο κ αν φαινεται παραξενο,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο εμας.γκαζι στο πατωμα κ φρενο κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη.για ενα ιταλο η εννοια αφηνω γκαζι(χωρις να παταω αμεσως φρενο) δεν υφισταται. -
Και όσοι δεν έχουν λεφτά για να τα πάρουν λένε τέτοιες μαλακίες να νιώθουν καλύτερα.
-
Δεν ελέγχεται στα διόδια έχει κάμερες μέσης σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Αυτο ειναι μια απο τις πολλες Ελληνικες κομπλεξικες αποψεις...
Κομπλεξισμος φιλε μου ειναι να υπερβαινεις κατα πολυ τα ορια ταχυτητας,να πηγαινεις με 200 χλμ και να εχεις την απαιτηση να μην βγει κανεις μπροστα σου γιατι εσυ ο νταης του δρομου με το γρηγορο αυτοκινητο τρεχεις και δεν θες κανενας να διακοψει την πορεια σου,λες και ο δρομος σου ανηκει.
Και μολις αυτος ο κομπλεξικος κατεβει απτο γρηγορο αυτοκινητο ,διακρινεις μια τραγικη φιγουρα,εναν λακαμα,εναν χοντρομαλακα που δεν μπορει να παρει τα ποδια του,ενα φλωρακο ,ενα πνευματικα αναπηρο .
Ο σωστος οδηγος σεβεται τα ορια ταχυτητας οσο μπορει,σεβεται την ικανοτητα ή την ανικανοτητα των αλλων οδηγων,δεν προκαλει,δεν τρομαζει,δεν απαιτει. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν βγαίνει για να προσπεράσει δίνω πάντα χώρο και περιμένω. Αν αράζει στην αριστερη με 80, ναι.
Παραμένω στον στοίχο μου
Περιμένοντας τι? ποτε θα του κόψει να μπει στη μεσσαια?
Αν στην Ευρώπη βγεις στην αριστερη και κόψεις τον άλλον που έρχεται κομμάτια, σε έχει καταπιεί. Το έχω δει πολλές φορές με τα μάτια μου σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία. Όπως ξέρεις, η αριστερη τις περισσότερες φορές είναι άδεια. Στην Ελλάδα όπως βλέπεις είναι η πιο πολυσυχναστη.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ελέγχεται στα διόδια έχει κάμερες μέσης σε όλη την διάρκεια της διαδρομής.ειχε.τουλαχιστον 3-4 χρονια πριν,ειχαν κατι αυτο το συστημα με τα διοδια(δεν θυμαμαι πως ονομαζοταν) κ εννοειται δεν ηταν σε ολες τις εθνικες,αλλα σε καποια τμηματα.
τωρα αν το εχουν καταργησει πλεον,κ επανηλθαν σε προηγουμενα συστηματα η σε πιο καινουργια,δεν το γνωριζω.τον τελευταιο καιρο,ταξιδευω με αεροπλανο,οποτε δεν εχω παρατηρησει. -
Πήγαινε και με 80...αλλα όχι στην αριστερη όταν έρχεται άλλος. Άσε να περάσει και βγες μετα.
Μου έχει τύχει πολλές φορές στην Αττική Οδό να είμαι με 140/150 ερχομενος απο αεροδρόμιο που δεν έχει κίνηση, φώτα αναμμένα, και μου βγαίνει η γιαγιά με το matiz και με κοβει. Ε δε θα κολλήσω πίσω της?
Σιγα ρε φιλε με την προτεραιοτητα σας και ποιος εισαι εσυ που κυκλοφορεις με αναμμενα φωτα μερα μεσημερι;
Ποιος εισαι εσυ που θα κολησεις απο πισω μου οταν με το παραμικρο φρεναρισμα θα χτυπησεις απανω μου;Και επειδη λετε για την ιταλια η οποια κιαυτη ενα μπουρδελο ειναι,για πηγαιντε στην αμερικη τρεχτε με 200 και θα δειτε τι ωραια που ειναι στο κρατητηριο.
Η Αμερική τη μισή παιδεία της Ιταλίας να είχε στα αυτοκίνητα, θα είχε 5 Ferrari factories!
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
στην ιταλια εννοειται υπαρχει οριο ταχυτητας στην αριστερη.ελαχιστοι το τηρουσαν μεχρι να αλλαξει ο τροπος ελεγχου ταχυτητας των οχηματων στις εθνικες(κοιτουν ποσο χρονο εκανες απο διοδια σε διοδια,κ υπολογιζουν την μεση ωριαια,γιαυτο τυγχαινε να δεις γληγορους να περιμενουν ωρα στην ακρη πριν τα διοδια)
οι ιταλοι ειναι,οσο κ αν φαινεται παραξενο,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο εμας.γκαζι στο πατωμα κ φρενο κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη.για ενα ιταλο η εννοια αφηνω γκαζι(χωρις να παταω αμεσως φρενο) δεν υφισταται.Άρα ξέρουν να οδηγούν!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Παραμένω στον στοίχο μου
Αν στην Ευρώπη βγεις στην αριστερη και κόψεις τον άλλον που έρχεται κομμάτια, σε έχει καταπιεί. Το έχω δει πολλές φορές με τα μάτια μου σε Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία. Όπως ξέρεις, η αριστερη τις περισσότερες φορές είναι άδεια. Στην Ελλάδα όπως βλέπεις είναι η πιο πολυσυχναστη.
Δε με έχει καταπιεί ποτέ κανένας οσο κομμάτια κι αν ερχόταν και τόσα χρόνια μια φορά μόνο είδα φώτα να ανάβουν απο έναν βλαμμένο Ελβετό σε γερμανική autobahn. Βγάζεις φλάς, βγαίνεις προσπερνάς και αφού μπείς πίσω στην λωρίδα σου ο κομμάτιας επιταχύνει ξανά. Όσο για το πόσο πολυσύχναστη είναι μάλλον δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε τέτοιους δρόμους σε μέρες με πολύ κίνηση.
-
Η Αμερική τη μισή παιδεία της Ιταλίας να είχε στα αυτοκίνητα, θα είχε 5 Ferrari factories!
Γιατι η Ελλάδα? 1000 φορές χειρότεροι είμαστε.
Όσον αφορά την Αμερική, φυλακή δε πας αν περάσεις το όριο ΠΡΟΦΑΝΏΣ και στη Μοντανα (που έχει χιόνι τους περισσότερους μήνες) το όριο γράφει: Safe and Prudent. Δεν υπάρχει καν όριο. Μάντεψε όμως...κάνεις δε παει με 500!
-
Προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται να συμφωνούμε διαφωνώντας
-
οι ιταλοι ειναι,οσο κ αν φαινεται παραξενο,ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο εμας.γκαζι στο πατωμα κ φρενο κυριολεκτικα την τελευταια στιγμη.για ενα ιταλο η εννοια αφηνω γκαζι(χωρις να παταω αμεσως φρενο) δεν υφισταται.Άρα ξέρουν να οδηγούν!
ελα,τρολλαρεις τωρα! (το επιασα κατευθειαν!)
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παραμένω στον στοίχο μου
Δε με έχει καταπιεί ποτέ κανένας οσο κομμάτια κι αν ερχόταν και τόσα χρόνια μια φορά μόνο είδα φώτα να ανάβουν απο έναν βλαμμένο Ελβετό σε γερμανική autobahn. Βγάζεις φλάς, βγαίνεις προσπερνάς και αφού μπείς πίσω στην λωρίδα σου ο κομμάτιας επιταχύνει ξανά. Όσο για το πόσο πολυσύχναστη είναι μάλλον δεν έχεις βρεθεί ποτέ σε τέτοιους δρόμους σε μέρες με πολύ κίνηση.
Γιατι σου είπα κάτι διαφορετικο? Το πρόβλημα δεν είναι όταν βγαίνει για να περάσει κάποιος και έχει χώρο. Το πρόβλημα είναι όταν αράζει στην αριστερη με τη μεσσαια άδεια κι αυτο το προσπέρασμά του δε τελειώνει ποτε.
Και βέβαια έχω βρεθεί. Πέρσι τον Αύγουστο.
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ HYUNDAI MATRIX