-
Κλείδωσα το προηγούμενο θέμα για να συνεχίσουμε σε αυτό εδώ μαζί με κάποιες προβλέψεις.
Οπως και την προηγούμενη φορά, 'αναποφάσιστοι' δεν προβλέπονται επειδή μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας. -
Κλείδωσα το προηγούμενο θέμα για να συνεχίσουμε σε αυτό εδώ μαζί με κάποιες προβλέψεις.
Οπως και την προηγούμενη φορά, 'αναποφάσιστοι' δεν προβλέπονται επειδή μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας. -
Eγώ δεν χρειάζεται να αλλάξω προτίμηση,δεν είμαι μπαλάκι του συστήματος,δεν ψηφίζω με ατομικά κριτήρια-ποτέ δεν ψήφιζα έτσι άλλωστε-δεν είναι ικανό το πολιτικό σύστημα της κολωτούμπας να με πείσει.
Χρυσή Αυγή μέχρι να ξεβρωμίσει ο τόπος κι αν χρειαστεί να πέσει και βούρδουλας μέχρι να βάλει μυαλό ο νεοέλληνας μέσα,η δημοκρατία μας τελείωσε.
Μια όμως κι ανανεώθηκε το θέμα καλό είναι να επαναληφθεί μπας και προβληματιστεί ο όχλος:*Αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον σας λέμε πως είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ισλανδίας.
Μια επιστολή, που υπογράφει κάποιος Χρήστος Μαγγούτας, η οποία απευθύνεται στον κ. Παπούλια,
Αναφέρεται στην αντίδρασή του Ισλανδού προέδρου στα μνημόνια,
παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να την διαβάσει κανείς...Γράφει λοιπόν ο κ. Μαγγούτας Χρήστος:
«Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.
Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής: «Δε μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».
Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.
Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν Μνημόνιο 2, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει». Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του: «Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».
Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το Μνημόνιο 2.
Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο: «Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα». Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς. Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.
Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο: «Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα,** γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών».** Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως —- (δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).
Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού. Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.
Και το συμπέρασμα ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίο εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.
Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν….
Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. «Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου» ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).
Μήπως κ. Παπούλια θα ‘πρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε – ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας — στη χώρα που γεννήθηκε;
Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον: «Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό». Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;»Χρήστος Μαγγούτας*
http://www.parakato.gr/2012/04/blog-post_8081.html
Oλα τα υπόλοιπα είναι ανάλυση 400 σελίδων υπέρτατης πολιτικής μαλακίας η οποία βεβαίως αντικατοπτρίζει και την πλειοψηφεία του λαού,δε μαζευτήκαν εδώ οι φωστήρες φυσικά,ο καθένας εξακολουθεί να εκφράζει άποψη με βάση τα προσωπικά κομματικά κριτήρια είτε άμεσα είτε έμμεσα.
Οταν καταλάβετε τα αυτονόητα,όταν καταλάβετε ότι σας έχουν στήσει στον τοίχο δεξιούς και ψευτοαριστερούς να τραβάτε τα balls μεταξύ σας θα έχετε ξανά την πολιτική πορεία που σας αξίζει,κι αυτό βεβαίως θα συμβεί,δεν τρέφω αυταπάτες για ενδεχόμενη ψυχιατρική θεραπεία του νεοέλληνα.
Καλό βόλι μάγκες.... -
Ο «απών παρών» Κον Μπεντίτ δυο Μαΐων. Του ’68 και του 2012...
Τέτοιες ημέρες, τον Μάιο του 1968, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ήταν «εξορισμένος» από τη Γαλλία. Αν και απών όμως, παρέμενε κεντρικό πρόσωπο της φοιτητικής εξέγερσης. Στις 22 του μήνα είχε μεταβεί στο εξωτερικό και η γαλλική κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία: Του αφαίρεσε την άδεια παραμονής στη χώρα, αξιοποιώντας τη ξένη, γερμανική, υπηκοότητά του. Η απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία του «κόκκινου Ντάνι» πυροδότησε τον επόμενο γύρο της νεανικής έκρηξης, στο Παρίσι.
Προ ολίγων ημερών, ο Κον Μπεντίτ επιβεβαίωσε πως παρόλες τις μεταλλάξεις του, διατηρεί την ικανότητα να βρίσκεται σε μία χώρα και να κλέβει την παράσταση ...σε άλλη. Από το Στρασβούργο χαρακτήρισε «τρελό και ηλίθιο» το πρόγραμμα της ελληνικής Αριστεράς –τον ΣΥΡΙΖΑ εννοούσε– και διατύπωσε τη ...γραμμή: «Να προσαρμοστεί το Μνημόνιο χωρίς να επηρεαστούν οι απαραίτητες (sic) μεταρρυθμίσεις». Για φαντάσου... Ο άνθρωπος που κάποτε βρέθηκε στα οδοφράγματα για να δει νικητή τον «ρεαλισμό του αδύνατου» σήμερα δεν αντέχει –διότι περί αυτού πρόκειται– μια γραμμή, η οποία μάλιστα συνεχώς λειαίνεται και στρογγυλοποιείται, στοιχειώδους άρνησης της κοινωνικής εξαθλίωσης. Σημασία δεν έχει τι ακριβώς (υποτίθεται πως) τον «ερέθισε», ούτε από ποιο «προγραμματικό» στοιχείο γαντζώθηκε. Αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημασία έχει το ύφος, η χολή και φυσικά η χρονική στιγμή...
Αυτή ακριβώς η χρονική συγκυρία ανακαλεί στη μνήμη μας ένα παμπάλαιο ανέκδοτο, που έχει ως πρωταγωνιστές δύο φίλους. «Ρε συ, απάντησέ μου με ειλικρίνεια: Αν είχες πέντε σπίτια, θα μου χάριζες το ένα;». «Ασφαλώς ρε, τι φίλος θα ήμουν διαφορετικά;». «Αν είχες πέντε αυτοκίνητα, θα μου δώριζες το ένα;». «Και το ρωτάς;». «Αν είχες πέντε πουκάμισα, θα μου έδινες το ένα;». Ο αποδέκτης της ερώτησης κομπιάζει, απαντά αρνητικά και δέχεται την αυτονόητη ερώτηση: «Πας καλά; Θα μου έδινες σπίτι κι αυτοκίνητο, αλλά όχι πουκάμισο;». Η απάντηση: «Δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά; Τα πέντε πουκάμισα τα έχω...». Ο Ντάνι λοιπόν ...ξανακοκκίνισε, αυτή τη φορά από θυμό για τις «τρέλες» της ελληνικής Αριστεράς, τώρα που η κατάσταση –σε Ελλάδα και Ευρώπη– βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό». Σε περιόδους κατά τις οποίες δεν κρινόταν κάτι σημαντικό, πουλούσε ανέξοδο αντικομφορμισμό. Την άνοιξη του 2010 εκστόμιζε τη φράση «είστε τελείως τρελοί», μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Τρελοί τότε δεν ήταν οι αριστεροί, αλλά οι γραφειοκράτες της Κομισιόν. «Κερδίσαμε χρήματα σε βάρος της Ελλάδας κι αυτό είναι απαράδεκτο», φώναζε. Τον Οκτώβριο του 2011 χαρακτήριζε παράλογη την απαίτηση να μειωθεί το ελληνικό έλλειμμα από 10% σε 6% σε ένα χρόνο. «Ούτε η Γερμανία δεν θα κατόρθωνε κάτι τέτοιο», παρατηρούσε ο Κον Μπεντίτ και τόνιζε ότι πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα «μεταρρυθμίσεις αποδεκτές από την κοινωνία». Τον Φεβρουάριο του 2012 τα έβαζε με «τους νεοφιλελεύθερους Ταλιμπάν της ΕΕ που επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κόψει συντάξεις». Έλεγε μάλιστα πως το Βερολίνο χρωστά στην Ελλάδα 81 δισεκατομμύρια ευρώ, από την κατοχή. Αυτά, τότε. Στα εύκολα...
Τώρα μιλά ο «κόκκινος Ντάνι» και νομίζεις ότι ακούς τον ...γαλάζιο Αντώνη. Το Σαμαρά, φυσικά. Έκπληξη; Καμία. Μόνο «τρελοί και ηλίθιοι» θα έτρεφαν αυταπάτες. «Μην μας απελευθερώνετε, θα το κάνουμε οι ίδιοι», διατεινόταν ένα από τα συνθήματα του Μάη του ’68. Ας το στείλουμε διασκευασμένο στον Κοντ Μπεντίτ: Αρκετούς «σωτήρες» έχουμε, δεν χρειαζόμαστε την αφεντιά του. Χρειαζόμαστε κάμποσα στοιχεία από το πνεύμα του ’68, αλλά όχι την «κοκκινοπράσινη» καρικατούρα του Μάη. Μας φθάνουν τα κεντροαριστερά ξέφτια του δικού μας ’73 – δεν έχουμε δα τόσες ανοχές και αντοχές...
-
o κόκκινος ντάνυ είναι το αντίστοιχο της δαμανάκη
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
o κόκκινος ντάνυ είναι το αντίστοιχο της δαμανάκη -
ανταρσύα θα ψηφίσεις τελικά ρε?
-
Ναι.
Βέβαια διατηρώ μια επιφύλαξη μέχρι το τέλος, γιατί αν ξαναδιαβάσω όλα τα post του manosk, παίζει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ από αγανάκτηση.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ναι.Βέβαια διατηρώ μια επιφύλαξη μέχρι το τέλος, γιατί αν ξαναδιαβάσω όλα τα post του manosk, παίζει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ από αγανάκτηση.
Πανο, ψηφισε ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ερθει η Δεξια
-
Ομοίως κι εγώ, αν διαβάσω πάλι τις περιπέτειες του 37χρονου Αλέξη, που ο χρόνος να μην τον πιάνει.
Βούρκωσα.Για τον Ντανιέλ:
Όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει η αρκούδα. -
Ακομα δεν εχω αποφασισει τι θα ψηφισω,έτσι μπορω να περασω 2 εβδομαδες προσποιούμενος οτι η ψηφος μου εχει καποια σημασία.
-
Νομίζω ότι σε συμφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-
Ειμαι μεταξυ εεκ - ανταρσυα - συριζα - κκε. Ιδεολογικα πιο κοντα ειμαι στο εεκ-τροτσκιστες
Ανταρσυα ψηφισα στις προηγουμενες αλλα εχω στραβωσει με ορισμενους αριστεριστες εκει μεσα (πχ λογω της αρνησης καποιων να κατεβει η ανταρσυα μαζι με τον αλαβανο). Συριζα δεν πολυεμπιστευομαι αλλα προτιμω κυβερνηση συριζα απο κυβερνηση Σαμαρα οποτε ισως στηριξω. Το ΚΚΕ το σεβαστηκα για πρωτη φορα στη ζωη μου λογω της στασης του. Δε ζητιανεψε την ψηφο του λαμογιου πασοκοδεξιου, ειπε οτι δε θελει καν την ψηφο 'διαμαρτυριας' του καθενος αλλα η ψηφος στο κκε ειναι καθαρη ψηφος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. Ας παρουν αλλοι δεξια και αριστερα τους εν λογω πικραμενους που δεν εχουν ταξικη συνειδηση.υγ στο πολλ ψηφισα συριζα για να τη σπασω στον μανοσκ και τους συν αυτω που μας εχουν ζαλισει τον ερωτα ολιγον με τα φανατισμενα αντι-τσιπρικα ποστς
-
χέστηκα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ειμαι μεταξυ εεκ - ανταρσυα - συριζα - κκε. Ιδεολογικα πιο κοντα ειμαι στο εεκ-τροτσκιστες
Ανταρσυα ψηφισα στις προηγουμενες αλλα εχω στραβωσει με ορισμενους αριστεριστες εκει μεσα (πχ λογω της αρνησης καποιων να κατεβει η ανταρσυα μαζι με τον αλαβανο). Συριζα δεν πολυεμπιστευομαι αλλα προτιμω κυβερνηση συριζα απο κυβερνηση Σαμαρα οποτε ισως στηριξω. Το ΚΚΕ το σεβαστηκα για πρωτη φορα στη ζωη μου λογω της στασης του. Δε ζητιανεψε την ψηφο του λαμογιου πασοκοδεξιου, ειπε οτι δε θελει καν την ψηφο 'διαμαρτυριας' του καθενος αλλα η ψηφος στο κκε ειναι καθαρη ψηφος ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ. Ας παρουν αλλοι δεξια και αριστερα τους εν λογω πικραμενους που δεν εχουν ταξικη συνειδηση.υγ στο πολλ ψηφισα συριζα για να τη σπασω στον μανοσκ και τους συν αυτω που μας εχουν ζαλισει τον ερωτα ολιγον με τα φανατισμενα αντι-τσιπρικα ποστς
τα wiggeriλικια και η Mito είναι αντικουμουνιστικά
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
χέστηκαποσα δινεις για να μην ψηφισω συριζα;
@jmarr, η Μιτο ειναι σωστη επιλογη ταξικα, αγοραζοντας τη βοηθησα τους αδελφους πιγκζ απο τη γειτονα χωρα και οχι τους γερμανοκαπιταλες του βορρα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υγ στο πολλ ψηφισα συριζα για να τη σπασω στον μανοσκ και τους συν αυτω που μας εχουν ζαλισει τον ερωτα ολιγον με τα φανατισμενα αντι-τσιπρικα ποστς
το ίδιο μας τα έχουν κάνει τσουρέκια και οι αριστεροί aka τροτσκιστές, κκε μλ, κκε λμ, κκε κανέλη, ανταρσυα και οι 12 συνιστώσες συνιστούν skip-ρα.
-
O πρωθυπουργός της επόμενης (φιλοευρωπαϊκής) κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.
-
γινεται να βλεπουμε τα αποτελεσματα οσοι δεν εχουμε ψηφισει-αποφασισει ακομα?
Πρέπει να πατήσεις το link 'Προβολή αποτελέσματος' ακριβώς κάτω από την ψηφοφορία [Mod]
Εκλογές 2012 Reloaded [#3]: Επιστροφή στις κάλπες