-
Σε ευχαριστώ πολύ! Απλά θέλω να αποφύγω τη δυσάρεστη κατάσταση να βρίσκει η μούρη του κάτω..Ψαχνω και στο ιντερνετ να βρω επιτρεπόμενες κλίσεις εδάφους για tt ή α3. Στην ανάγκη θα φέρω το υποψήφιο προς αγορά αμάξι για μια δοκιμή.
-
Στην περιπτωση που εχω προβλημα και το αμαξι βρισκει υπαρχει καποια λυση; Πχ υπάρχουν λαστιχένιες ράμπες ώστε να πατάνε πάνω οι τροχοί και το αμάξι να απέχει περισσότερο από το έδαφος; (σαν ράγες κάτι).
-
Η ράμπα αποτελείται από δυο κομμάτια. Το ένα μήκους 2,7μ και κλίσεως 10% και το δεύτερο επίσης 2,7μ κλίσεως 16% με σχετικά ομαλή προσαρμογή με το δάπεδο του υπογείου. ( πρώτο τμήμα ονομάζω αυτό που μπαίνω). Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς για μεταξόνιο tt 2,468μ και απόσταση από το έδαφος 11 cm νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρετε ακριβή απόσταση της μούρης του tt από το έδαφος ; ( ξέρω σας έχω ζαλίσει αλλά το θέμα πάρκινγκ νομίζω βασανίζει πολλούς! ) !
-
Για μεταχειρισμενο audi tt απο καρεντα ή auto marin τί γνωμη εχετε;
-
ΩTO MARIN μακρυααααα....θα κλαις και θα γελανε, ασε που θα το χρυσοπληρωσεις .
Καρεντα ειναι ο επισημος οποτε μαλλον θα ειναι καλυτερα (αν και δεν εχω εμπειρια με αυτους).
Στη θεση σου θα εψαχνα αρχικα για ιδιωτη και θα πηγαινα στον ΡΩΡΡΗ κρυονερι για στατους ρηπορτ να το ελεγξουν.
(οι αλλοι ρωρηδες ειναι εξ ισου καλοι αλλα πολυ απασχολημενοι εκτος αν τους πετυχεις σε λασκα.) -
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Για μεταχειρισμενο audi tt απο καρεντα ή auto marin τί γνωμη εχετε;Αν σου δίνουν 1 ή 2 χρόνια μηχανική εγγύηση συν γραπτώς ότι το αμάξι είναι ατρακάριστο, γιατί όχι? (γιατί θα πληρώσεις που θα πληρώσεις την τάπα του ονόματος, τουλάχιστον να ξέρεις ότι αυτό που παίρνεις έχει μία 'επιπλέον πιστοποίηση' και όχι απλά την καλή πίστη στον πωλητή)
ΥΓ:επίσης σημασία έχει τι εννοεί ο άλλος 'ατρακάριστο'.
-
κατι σε 'ελαφρως' ατρακαριστο εχετε..?
-
Ο χρήστης audikon έγραψε:
Ψαχνω και στο ιντερνετ να βρω επιτρεπόμενες κλίσεις εδάφους για tt ή α3. Στην ανάγκη θα φέρω το υποψήφιο προς αγορά αμάξι για μια δοκιμή.Δεν θα πρέπει να έχεις κανένα πρόβλημα εκεί, ο εμπρός πρόβολος είναι πρακτικά ο ίδιος σε ύψος και μήκος...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Aυτο που εννοουν οι περισσοτεροι....να μην εχει παρει σασι και να μην εχει μπει σε καλιμπρα....αν εχει αλλαξει μια πορτα ή ενα φτερο δεν το λες και τρακαρισμενο. Αλλιως τρακαρισμενα θεωρουνται το 90% που κυκλοφορουν στις μεγαλες πολεις
Το θεμα ειναι να σου πει ''αβαφο'' -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Aυτο που εννοουν οι περισσοτεροι....να μην εχει παρει σασι και να μην εχει μπει σε καλιμπρα....αν εχει αλλαξει μια πορτα ή ενα φτερο δεν το λες και τρακαρισμενο. Αλλιως τρακαρισμενα θεωρουνται το 90% που κυκλοφορουν στις μεγαλες πολεις
Το θεμα ειναι να σου πει ''αβαφο''Στα περι σασί και καλίμπρας συμφωνούμε, αλλά στα περιμετρικά εγώ ανάποδα τα βλέπω... δηλαδή το τοπικό βάψιμο χωρίς να έχει αλλαχτεί το κομμάτι δείχνει συνήθως μικροχτύπημα... όταν έχουμε αλλαγές σε πόρτες/φτερά αρχίζουν να ανεβαίνουν οι πιθανότητες για γερό τρακαρισμα...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Το θεμα ειναι να σου πει ''αβαφο''Ναι...και άντε απέδειξέ το...
(μπορείς επίσης να 'καείς' και να αγοράσεις μηχάνημα που μετράει πάχος βαφής )Πάντως όπως είπε και ο Μορφέας, συνήθως αλλαγή εξαρτημάτων σημαίνει ότι έχει φάει καλό τρακάρισμα (αν και συμφωνώ πως αν είναι μόνο 'περιφερειακά' και δεν έχει πάρει σασί, δε λέει κατ' ανάγκη και πολλά και ίσως και αδιάφορο από τη στιγμή που έχει γίνει προσεκτικό βάψιμο και σωστή-καλή συναρμολόγηση).
Θα σε προλάβω και θα σου πω ότι συμφωνώ στο γεγονός πως το ότι η αλλαγή των εξαρτημάτων δε σημαίνει κατ' ανάγκη καλό τρακάρισμα και δεν αποκλείεται να έχει προέλθει χαζοτρακάρισμα (όπως στο δικό μου που άλλαξα πόρτα γιατί κάποιος μου την βούλιαξε και δεν ήθελα να επισκευαστεί η υπάρχουσα - πλήρωνε και η ασφαλιστική του βέβαια ).
Επίσης προσωπικά το 'άβαφο' δε μου λέει κάτι. Ειδικά για το καπό σε όλα τα αυτοκίνητα που είχαμε στην οικογένεια, σε όλα κάποια στιγμή βάφτηκε το καπό γιατί είχε γεμίσει σημαδάκια από τα πετραδάκια, οπότε...πάλι 'τρέχα-γύρευε'.
Γενικά το μεταχειρισμένο θέλει ψάξιμο, εκτός κι αν:
- έχεις θείο-φίλο ή γενικά πολύ έμπιστο φανοποιό που θα μπορεί να το ξεψαχνίσει
- τουλάχιστον γραπτή εγγύηση από τον πωλητή για τα μηχανικά μέρη για 1 έτος ή ιδανικά 2 έτη (ή να πάρεις ένα αμάξι που έχει τουλάχιστον 1 χρόνο εργοστασιακή εγγύηση ή να σου πληρώσει ο πωλητής μία 'επέκταση εγγύησης' για ένα έτος).
ή αγοράζοντάς το να έχεις στο μυαλό σου ότι θα 'ρίξεις' 2.000€-3.000€ σε περίπτωση μηχανικής βλάβης (λεφτά που κόβεις από την τιμή αγοράς), για να είσαι πιο ξένοιαστος.
ΥΓ: μάλλον τον άγχωσα περισσότερο παρά τον βοήθησα το φίλο μας...
AUDI TT 1.8TFSI