-
Ας κάνουμε λίγη υπομονή.
(αν το θυμάται κανείς, το ίδιο είχα πει και για τον ΓΑΠ το 2009 )
-
Τα μικρα τροικανακια κατεβαινουν μαζι (Δραση + ΔΞ+ Ντορα ) απο οτι φαινεται
Απο την αλλη ο Αλεξης προσπαθει να κανει το αντιστοιχο με τα αριστερα κομματα,εξαιρετικα δυσκολο γιατι με Κουβελη και Αλεκα ειναι δυσκολα τα πραγματα,ισως καταφερει τους Οικολογους. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
κοίτα, αν δεν θες να το γυρίσουμε σε επίπεδο συζήτησης jmarr, δεν υπάρχει μόνο η εθνικοποίηση.Τα jeremy, jessica, ict4growth, και 5-6 ακόμα ονόματα που δεν μου έρχονται, εθνικοποίηση ήταν δλδ;
Προγράμματα δεν μπορούν να φτιαχτούν που να κατευθύνουν επενδύσεις;
Έλεγχος δεν μπορεί να υπάρχει στο τι γίνεται; Αν δλδ -λέμε τώρα- υποχρεωθούν να δημοσιεύουν τα προσωπικά δάνεια των μελών του ΔΣ τους, έχουμε εθνικοποίηση;Νταξ μην τρελαθούμε κι όλας. Οι επιλογές είναι εθνικοποίηση ή το μπουρδέλο φαγώματος που έχουμε τώρα;
συμφωνώ απόλυτα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα μικρα τροικανακια κατεβαινουν μαζι (Δραση + ΔΞ+ Ντορα ) απο οτι φαινεταιλινκ;
edit:
βρήκα αυτό: http://voria.gr/index.php?module=news&f ... &sid=91917
αλλά βρήκα κι αυτό : http://www.palo.gr/cluster/articles/pol ... id=4655685 -
Μου αρέσει πάντως που φοβάστε τόσο πολύ τον Συρριζα
https://www.facebook.com/notes/stratos- ... 2349050787
αντί να κάνουμε κριτική εκ των αριστερών ακούμε τις δικιές σας φοβίες για κομμουνιστική επανάσταση.
ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, έχετε πάθει ΣΚΑΙ λέμεLeader of SYRIZA (Coalition of the Radical Left), interviewed by the Chief International Correspondent for CNBC Michelle Caruso-Cabrera, back in October of 2011.
Στο διάστημα από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011 το CNBC απευθύνθηκε σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΣΥΡΙΖΑ για να πραγματοποιήσει συνεντεύξεις με τους αρχηγούς των κομμάτων. Το CNBC αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι στον κόσμο, και είναι αδελφό κανάλι με το NBC, το μεγαλύτερο Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι στις ΗΠΑ (και αποκλειστικό χορηγό των Ολυμπιακών Αγώνων).
Το επιτελείο του κ. Παπανδρέου δεν παραχωρούσε συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα όλο το διάστημα από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι το τέλος της πρωθυπουργίας του. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν τεράστιο λάθος, αλλά υπήρχε η εξήγηση των διαρκών μετακινήσεων στο εξωτερικό και των διαπραγματεύσεων. Μετά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία υπήρξε διάθεση για συνέντευξη, και υπήρξαν και οι σχετικές συνεννοήσεις. Τελικώς όμως δεν βρέθηκε ο χρόνος.
Το επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν έκανε καν τον κόπο να βγει στο τηλέφωνο. Μηνύματα στο γραφείο τύπου δεν επιστράφηκαν ποτέ. To ίδιο και SMS σε κινητά. Καμμία απάντηση. Ενδιάμεσοι μεσολαβητές διεμήνυσαν ή ερμήνευσαν πως ήταν καλύτερο ο κ. Σαμαράς να μη μιλήσει στα διεθνή μέσα μέχρι πριν από τις εκλογές! Μάταια προσπάθησα να εξηγήσω σε ενδιάμεσους, ότι αν και δεν ήμουν ποτέ οπαδός της ΝΔ, ενεργούσα γνωρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα βελτίωνε το διεθνές προφίλ του που υστερούσε, μιλώντας με τους δικούς του όρους στο μεγαλύτερο Αμερικανικό κανάλι. Και παράλληλα θα εξηγούσε σε ένα σημαντικό κοινό – τους διεθνείς επενδυτές – τι σκέφτεται ένας πολιτικός που μπορεί να είναι ο αυριανός πρωθυπουργός.
**Την χειρότερη μεταχείριση στο CNBC επεφύλαξε ο υπεύθυνος τύπου του κ. Βενιζέλου.
Έχω δει την αλληλογραφία με το CNBC η οποία είναι σε ύφος ιταμό και προσβλητικό προς τους Αμερικανούς δημοσιογράφους. Ομολογώ πως δεν έχω ξαναδεί τέτοια αυτοκαταστροφική μεταχείριση. Αποκορύφωμα του ασύλληπτου αντιεπαγγελματισμού, το περιστατικό που έγινε μία μέρα μετά την υπογραφή του PSI όταν συμφωνήθηκε τελικά συνέντευξη με το CNBC. Η συνέντευξη ακυρώθηκε αφού αφού η δημοσιογράφος είχε φτάσει στην Ελλάδα για τον σκοπό αυτό μαζί με συνεργείο. Στη συνέχεια η συνέντευξη δώθηκε στο ανταγωνιστικό τηλεοπτικό κανάλι Bloomberg (σαφώς μικρότερο διεθνώς και στις ΗΠΑ).**
Αν πραγματικά είναι επιθυμία να καταστήσεις τον άνθρωπο για τον οποίο εργάζεσαι απολύτως αντιπαθή σε ένα μεγάλο διεθνές μέσο, η πιο πάνω συμπεριφορά αποτελεί αξεπέραστο παράδειγμα.
Θα πάω στον κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνέχεια αφού διατυπώσω μια γνώμη μου: όσοι με παρακολουθούν στο διαδίκτυο, γνωρίζουν ότι έχω συγκεκριμένες πολιτκές απόψεις οι οποίες δεν είναι κρυφές. Στη δουλειά μου όπως, στα θέματα διεθνούς επικοινωνίας, είμαι απολύτως επαγγελματιάς. Με το CNBC εργάζομαι σαν σύμβουλος και αναλυτής .
Η επιθυμία μου σαν Έλληνας την περίοδο της κρίσης, ήταν να βοηθήσω να μιλήσει οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός σε ένα μεγάλο μέσο των ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη μου οι κκ. Παπανδρέου, Σαμαράς και μετά Βενιζέλος, έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις της χώρας άριστα, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές τους οπτικές.
Επί πλέον, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη προβολή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα στον κόσμο για να ανεβάσουν το προσωπικό τους πολιτικό κεφάλαιο στο εξωτερικό και στη συνέχεια και στο εσωτερικό.
Το CNBC εγγυήθηκε σε όλους τους πολιτικούς ότι η συνέντευξη θα τους παρείχε την ευκαιρία να τοποθετηθούν με άνεση και να απευθυνθούν σε ένα παγκόσμιο κοινό για τα θέματα της χώρας. Από πολιτικούς εξαιρετικές συνεντεύξεις έδωσαν οι κκ. Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοίδης, Γερουλάνος και Μυταράκης. Μεγάλη αίσθηση με τη συνέντευξή του έκανε ο κ. Στέφανος Μάνος.
Η συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε δυνατή χάρη στη κ. Ρένα Δούρου. Θα την αποκαλώ Ρένα, γιατί από τότε γίναμε φίλοι.
Η Ρένα, την οποία δεν γνώριζα μέχρι την στιγμή που επικοινώνησα τηλεφωνικά μαζί της για τη συνέντευξη, κατάλαβε αμέσως το θέμα. Της πήρε λίγα λεπτά για να συνεννοηθούμε και μισή ώρα για να τακτοποιήσει όλο το ζήτημα, να βρει χώρο και ώρα στο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπήρξε καμμία παρέμβαση στην συνέντευξη, όροι, ερωτήσεις για το περιεχόμενο εκ των προτέρων κλπ. Ηε Ρένα, η οποία εργάζεται σε κανονική δουλειά το πρωί, δεν ήταν καν παρούσα στην συνέντευξη (παρόντες διακριτικά ήσαν άλλοι συνεργάτες του κ. Τσίπρα και εξαιρετικά ευγενής και επαγγελματίας η γραμματέας του γραφείου που δυστυχώς δε θυμάμαι το όνομά της).
**
Το CNBC είναι κανάλι που λειτουργεί απολύτως στη λογική των αγορών και της Wall Street. Νομίζω πως δεν πρέπει να έχει κάνει ποτέ άλλη φορά συνέντευξη αριστερού πολιτικού. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Τσίπρας ερχόταν από τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ όπου σε κάποια αποστροφή του λόγου και προφανώς στη λογική της δημιουργίας εντυπώσεων, προειδοποίησε τους επενδυτές να προσέξουν πώς θα έρθουν στην Ελλάδα (!)**Κατεβαίνοντας τις σκάλες από το γραφείο του στο studio του είπα πως θα είναι η πρώτη φορά που το κοινό του CNBC, κυρίως επενδυτές και ειδικοί στα τραπεζικά από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την αριστερή επιχειρηματολογία για την κρίση. Σε τελική ανάλυση, θα είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχει μια άλλη λογική, μια άλλη οπτική για τη κρίση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Στη συνέντευξή του με την Michelle Carusso-Cabrera, επικεφαλή δημοσιογράφο για τα διεθνή θέματα του CNBC, o κ. Τσίπρας ήταν εξαιρετικός.
Παρά τις σημαντικές αντιρρήσεις που έχω σήμερα για τον τρόπο που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, με αποκορύφωμα κατά τη γνώμη μου το απαράδεκτο φλερτ του με τον κ. Καμμένο, έχω να δηλώσω σαν επαγγελματίας στο χώρο, αλλά κυρίως σαν Έλληνας, ότι ο κ. Τσίπρας με έκανε περήφανο. Τοποθετήθηκε με ακρίβεια, με εξαιρετικά δομημένο λόγο, και εξήγησε το ζήτημα της κρίσης όχι μόνο σαν θέμα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
Πολλοί φίλοι που δεν ψηφίζουν αριστερά, δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι ο κ. Τσίπρας εντυπωσίασε τους δημοσιογράφους του CNBC με τη συνέντευξή του. Αυτό που προσωπικά λυπάμαι είναι γιατί έχει επιλέξει στην Ελλάδα να έχει ένα διαφορετικό λόγο. Η γνώμη μου, είναι ότι αδικεί την παράταξή του. Εϊναι κρίμα που η συνέντευξη δεν έπαιξε στην Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα στο CNBC ο κ. Τσίπρας παρουσίασε την «κυβερνώσα αριστερά» που είχε θέσεις, απόψεις, και προτάσεις.
Τελειώνω με τα εξής:
**
H συνέντευξη του κ. Τσίπρα έπαιξε 3 φορές σε «prime time» στο CNBC τον Οκτώβριο του 2011. Χθες μου τηλεφώνησαν από τα γραφεία της Νέας Υόρκης, και συζητήσαμε πάλι για αυτήν, καθώς έπαιξε πάλι σε προνομιακή ώρα. Προσωπικά είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος γιατί παρουσιάζει θετικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ελλάδας.
****Δυστυχώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες συνεντεύξεις από τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο. Όχι επειδή δεν έγιναν συνεχείς προσπάθειες. Τα επιτελεία που περιστοίχισαν τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο δεν τους υπηρέτησαν σωστά, ούτε τους ίδιους, ούτε τη χώρα. Το λέω χωρίς εμπάθεια, αλλά με την ελπίδα πως στο μέλλον όλοι θα αναλογιστούν πως θέλουν να κινούνται: σαν να είμαστε απομονωμένοι σε ένα βράχο στα νοτιοανατολικά Βαλκάνια, Βορείως της Αφρικής, ή σαν μέλος της Ευρώπης και της Διεθνούς κοινότητας, με σοβαρές απόψεις και προτάσεις. **
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Νταξ μην τρελαθούμε κι όλας. Οι επιλογές είναι εθνικοποίηση ή το μπουρδέλο φαγώματος που έχουμε τώρα;
ΣΑΦΩΣ και όχι!
Γι' αυτό και λέω ότι τώρα έχουμε χρυσή ευκαιρια, αρκεί να βάλουν νερό στο κρασί τους ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες.
Ολοι οι συμμεττεχοντες θελουν να ειναι προεδροι και να ριχνουν ταυτοχρονα το φταιξιμο αλλου, προς το παρον παιζουν το παιχνιδι με τις καρεκλες αλλα απο την αναποδη γιατι οποιος κατσει χανει
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα jeremie κτλ. ήταν λεφτά της ΕΕ, δεν καταλαβαίνω που κολλάνε.Ήταν μόνο της ΕΕ;
Οι τράπεζές μας δεν παίρνουν αυτή τη στιγμή 'εν λευκώ' λεφτά από το κράτος/ΕΕ;
Ε, αντί να τα παίρνουν εν λευκώ, να τα πάρουν για συγκεκριμένους σκοπούς.Ο τύπος είπε:
Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας
Εσένα αυτό το 'άμεσο δημόσιο έλεγχο' τι σου λέει δηλαδή αν όχι εθνικοποίηση ?
Αλλο 'κανόνες του παιχνιδιού' και άλλο 'παίξιμο του παιχνιδιού'
Άμεσος έλεγχος υπάρχει και τώρα, υποτίθεται το λένε 'νομοθεσία'.
Οπότε, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Μπορεί να σημαίνει 'εθνικοποίηση', μπορεί και όχι.
Άμεσος έλεγχος είναι ας πούμε και η υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν τα προσωπικά δάνεια που έχουν δώσει οι ίδιες στα μέλη του ΔΣ τους, μια που έφερα πριν το παράδειγμα.Και ξαναλέω, δεν ξέρω τι σκατά έχει αυτός στο κεφάλι του ακριβώς.
ΑΛΛΑ
Συμφωνείς ή όχι ότι με κάποιο μαμημένο τρόπο πρέπει κάτι να γίνει και με την κατάσταση των ιδιωτικών τραπεζών;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
λινκ;
http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=195801
θέλω να δώ αν θα μπεί και η Φι.Συ. μέσα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Απο την αλλη ο Αλεξης προσπαθει να κανει το αντιστοιχο με τα αριστερα κομματα,εξαιρετικα δυσκολο γιατι με Κουβελη και Αλεκα ειναι δυσκολα τα πραγματα,ισως καταφερει τους Οικολογους.Για μένα ο Τσίπρας κινείται μια χαρά. Ο Κουβέλης είπε προεκλογικά οτι συζητά με όλους για ευρωπαϊκή πορεία, απαγκιστρωμένη από το μνημόνιο.
Χτες αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ/ΠΑΣΟΚ
Με το ΚΚΕ προφανώς δε γίνεται, αφού αυτό δε θέλει καν ΕΕΑν αρνηθεί να συνεργαστεί με το Συριζα, τελικά ποιές συνεργασίες εννοούσε προεκλογικά;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(2) Από καταθέσεις (δανείζεται από τον καταθέτη με 3% επιτόκιο κατάθεσης, δανείζει στον επιχειρηματία με 5% κερδίζει 2%)
Οπότε ό,τι γίνεται είναι από τα περισσεύματα του (2) (ΟΚ δεν θα τα έχουν δώσει όλα, υπερέβαλλα).
Προυποθεση να υπαρχουν καταθεσεις.
Βλεπεις τις πολιτικες που ακολουθουνται μεχρι τωρα να ευνοουν τις καταθεσεις; -
Στρατούλης...
Μην πολυαναρωτιέστε τι εννοούσε γιατί παίζει ούτε ο ίδιος να κατάλαβε ακριβώς τι σκεφτόταν.
Σημασία έχει να στείλει ο Τσίπρας το Γλέζο με τη μαγκούρα για να τον μαζέψει...Αν βγει σήμερα στο MEGA να πει το άλλο το πετυχημένο με τους αντιστασιακούς του Ιράν, στις επόμενες εκλογές ο καλοχαιρέτας θα μπει με Konigstiger στη Βουλή και ο drifter θα νομίζει ότι κατέβηκαν εξωγήινοι Ναζί...
Πήγε όντως ο Τσίπρας σήμερα να μιλήσει με Γεσεόπουλους, Αδεδόπουλους και Σκοταδόπουλους ή κατάλαβα κάτι λάθος;
Δεν παίζει να είναι τόσο fail η κατάσταση γμτ...
-
Αν συνεργαστούν με τη Ντόρα, η υπόθεση 'Δημιουργία ξανά' λήγει ΑΜΕΣΑ για εμένα.....
Αν όντως σημερα οι πρώτοι που συνάντησε ο Τσίπρας ήταν οι συνδικαλιστές, τότε, ντροπή!
-
Eιπα να παρακολουθησω ξανά μία συζήτηση στο 4ΤΦ και το αποτέλεσμα είναι να με κανετε να συμπαθησω τον Τσιπρα και τον Συριζα. Εχετε πολύ γέλιο οι υστερικές
-
εδώ κοντεύω να τον συμπαθήσω εγώ από αντίδραση
Φλύκταινες έχουν βγάλει?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν παίζει να είναι τόσο fail η κατάσταση γμτ...
Έχεις καμιά αμφιβολία????
-
Δεν φτάνει που του δίνουμε του ανθρώπου χρόνο, γκρινιάζετε κιόλας.
Θέλουμε κυβέρνηση αριστεράς και διακυβέρνηση της χώρας βάσει των προγραμματικών δηλώσεων. Δημοκρατία κι έτσ' -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πήγε όντως ο Τσίπρας σήμερα να μιλήσει με Γεσεόπουλους, Αδεδόπουλους και Σκοταδόπουλους ή κατάλαβα κάτι λάθος;
Δεν παίζει να είναι τόσο fail η κατάσταση γμτ...Προμηθευσου αλεξιπτωτο,ακολουθουν σοκαριστικες αποκαλυψεις επιπεδου Ιλουμινάτι που θα σε αφησουν αναυδο:
- Ο Τσιπρας ειναι πολιτικος και ο Συριζα κόμμα
2)Θελουν να μαζεψουν ψηφους,ειδικα απο συνδικαλιστικες ομαδες του ΘΑΣΟΚ
- Ο Τσιπρας ειναι πολιτικος και ο Συριζα κόμμα
-
μάνο πρέπει να χεις παθει ζημιά ετσι?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τρελαθεί τόσο, ρίξε μια ματιά στο αρθράκι που πόσταρα στην προηγούμενη σελίδα, δεν έχεις να φοβηθείς τπτ, το astra δεν θα στο κρατικοποιήσουνε
-
Θυμιο και με το Συριζα εχτες ειπε οτι πρεπει να αλλαξουν καποια πραγματα πρωτα για να συνεργαστει. Ολοι το χουν δει οτι πρεπει να συγκλινουν οι αποψεις των αλλων στις δικες μας και μετα συνεργασια. Μονο το Πασοκ λεει ναι σε ολα... (μαλλον ειναι συνηθισμενοι απ τον τελευταιο καιρο γι αυτο)
-
Ρε, δεν με νοιάζει, είμαι κουλ λέμε.
Το άστρα το δίνω για το κοινό καλό. Μπορεί να το οδηγήσει ο πρόεδρος αν θέλει.
Εκλογές 2012 [#3]: Η επόμενη μέρα