-
Ο χρήστης van έγραψε:
ΥΓ2: Κοίτα να δεις, που η ΕΛΠΑ θα οργανώσει το Σπριντ της, στον Αη Γιαννη (ετσι ακούγεται), αλλα σαν ασχετοι, δεν ξεκινούν απο τώρα να το διαφημίσουν, να προγραμματιστεί ο κοσμάκης...Το αφήνουν για το τέλος...για εκπληξη...Τότε που δεν θα εχει μείνει αγωνιστικό και χρήματα για διασκέδαση...Αυτή η ΕΛΠΑ πιάνει χρυσό και καταφέρνει να το κάνει σκουπίδι...Το Ιστορικό τους μάρανε...Έχει κανείς ιδέα που θα γίνει τελικά;
Ακούω διάφορα πράγματα και θέλω να ξέρω αν αξίζει τον κόπο να φυλάξω τα χρήματα γι' αυτό το σπριντ. -
Ο χρήστης van έγραψε:
ΥΓ2: Κοίτα να δεις, που η ΕΛΠΑ θα οργανώσει το Σπριντ της, στον Αη Γιαννη (ετσι ακούγεται), αλλα σαν ασχετοι, δεν ξεκινούν απο τώρα να το διαφημίσουν, να προγραμματιστεί ο κοσμάκης...Το αφήνουν για το τέλος...για εκπληξη...Τότε που δεν θα εχει μείνει αγωνιστικό και χρήματα για διασκέδαση...Αυτή η ΕΛΠΑ πιάνει χρυσό και καταφέρνει να το κάνει σκουπίδι...Το Ιστορικό τους μάρανε...
Έχει κανείς ιδέα που θα γίνει τελικά;
Ακούω διάφορα πράγματα και θέλω να ξέρω αν αξίζει τον κόπο να φυλάξω τα χρήματα γι' αυτό το σπριντ. -
Ο χρήστης van έγραψε:
ΥΓ2: Κοίτα να δεις, που η ΕΛΠΑ θα οργανώσει το Σπριντ της, στον Αη Γιαννη (ετσι ακούγεται), αλλα σαν ασχετοι, δεν ξεκινούν απο τώρα να το διαφημίσουν, να προγραμματιστεί ο κοσμάκης...Το αφήνουν για το τέλος...για εκπληξη...Τότε που δεν θα εχει μείνει αγωνιστικό και χρήματα για διασκέδαση...Αυτή η ΕΛΠΑ πιάνει χρυσό και καταφέρνει να το κάνει σκουπίδι...Το Ιστορικό τους μάρανε...Έχει κανείς ιδέα που θα γίνει τελικά;
Ο χρήστης scn έγραψε:
ΥΓ2: Κοίτα να δεις, που η ΕΛΠΑ θα οργανώσει το Σπριντ της, στον Αη Γιαννη (ετσι ακούγεται), αλλα σαν ασχετοι, δεν ξεκινούν απο τώρα να το διαφημίσουν, να προγραμματιστεί ο κοσμάκης...Το αφήνουν για το τέλος...για εκπληξη...Τότε που δεν θα εχει μείνει αγωνιστικό και χρήματα για διασκέδαση...Αυτή η ΕΛΠΑ πιάνει χρυσό και καταφέρνει να το κάνει σκουπίδι...Το Ιστορικό τους μάρανε...
Έχει κανείς ιδέα που θα γίνει τελικά;
Ακούω διάφορα πράγματα και θέλω να ξέρω αν αξίζει τον κόπο να φυλάξω τα χρήματα γι' αυτό το σπριντ.Πιστεψε με οτι αξιζει να τα φυλαξεις για αυτον τον αγωνα.
Αρχες της αλλης εβδομαδας, θα βγει η αντιστοιχη ανακοινωση.Φιλικα,
'el-em'
-
Ριτσώνα ανάποδα.
Δύσκολη και μάλλον καλή εμπειρία το κατηφορικό κομμάτι, όπως και κάποια από τα πατημένα μετά το τέλος της ανάβασης.
Υπάρχει μόνο μια επιφύλαξη: Στο Αττικό του 2003 που έκανα το κομμάτι μετά τον τερματισμό της ανάβασης ο συνοδηγός μου είδε στην ευθεία 210 με το νορμάλ σασμάν. Με αγωνιστικό σασμάν πόσες αχυρόμπαλες χρειάζονται για να μην πάνε βόλτα οι μπιέλες στα χωράφια; -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ριτσώνα ανάποδα.
Δύσκολη και μάλλον καλή εμπειρία το κατηφορικό κομμάτι, όπως και κάποια από τα πατημένα μετά το τέλος της ανάβασης.
Υπάρχει μόνο μια επιφύλαξη: Στο Αττικό του 2003 που έκανα το κομμάτι μετά τον τερματισμό της ανάβασης ο συνοδηγός μου είδε στην ευθεία 210 με το νορμάλ σασμάν. Με αγωνιστικό σασμάν πόσες αχυρόμπαλες χρειάζονται για να μην πάνε βόλτα οι μπιέλες στα χωράφια;Αγαπητε scn,
Στο κομματι που περιγραφεις δεν θα μπει καποια επιβραδυνση, διοτι δεν κριθηκε απαραιτητη.
Σου θυμιζω οτι το κομματι αυτο εχει χρησιμοποιηθει κατα κορον σε παλιοτερους αγωνες, με αυτοκινητα που τα μοτερ τους απειχαν παρασαγγας απο τα εξελιγμενα μοτερ του 2012, χωρις να σπασουν απο υπερστροφια και χωρις να παραπονεθει κανενας συμμετεχων.
Οποιος φοβαται οτι το μοτερ του μπορει να σπασει, υπαρχει και το 'ασε' εις βαρος του χρονου βεβαια.
Για τον Μερκουρη εχει παραπονεθει ποτε κανεις για τον ιδιο λογο ?Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ριτσώνα ανάποδα.
Υπάρχει μόνο μια επιφύλαξη: Στο Αττικό του 2003 που έκανα το κομμάτι μετά τον τερματισμό της ανάβασης ο συνοδηγός μου είδε στην ευθεία 210 με το νορμάλ σασμάν. Με αγωνιστικό σασμάν πόσες αχυρόμπαλες χρειάζονται για να μην πάνε βόλτα οι μπιέλες στα χωράφια;Αγαπητε scn,
Στο κομματι που περιγραφεις δεν θα μπει καποια επιβραδυνση, διοτι δεν κριθηκε απαραιτητη.
Σου θυμιζω οτι το κομματι αυτο εχει χρησιμοποιηθει κατα κορον σε παλιοτερους αγωνες, με αυτοκινητα που τα μοτερ τους απειχαν παρασαγγας απο τα εξελιγμενα μοτερ του 2012, χωρις να σπασουν απο υπερστροφια και χωρις να παραπονεθει κανενας συμμετεχων.
Οποιος φοβαται οτι το μοτερ του μπορει να σπασει, υπαρχει και το 'ασε' εις βαρος του χρονου βεβαια.
'el-em'
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο παράξενο ότι δεν κρίθηκε απαραίτητη η ύπαρξη επιβράδυνσης σε μια ευθεία ενός χιλιομέτρου στην οποία βγαίνει κάποιος με τουλάχιστον 140-150 χαω από την προηγούμενη δεξιά. -
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ριτσώνα ανάποδα.
'el-em'
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο παράξενο ότι δεν κρίθηκε απαραίτητη η ύπαρξη επιβράδυνσης σε μια ευθεία ενός χιλιομέτρου στην οποία βγαίνει κάποιος με τουλάχιστον 140-150 χαω από την προηγούμενη δεξιά.Αν εσυ θεωρεις το κομματι σαν μια ευθεια του ενος χιλιομετρου, στειλε μου σε παρακαλω το in car σου μετα τον αγωνα, να σε δω οτι δεν στριβεις καθολου το τιμονι σου και να σου ζητησω συγνωμη που εσφαλα.
Παιδια, επειδη η επιλογη της διαδρομης ειναι καθαρα δικη μου (πρ. οργανωτικης επιτροπης) και η ευθυνη για αυτην την επιλογη ειναι ολοκληρη στους ωμους μου, ειμαι εις θεσιν να γνωριζω οτι τα θετικα της επιλογης αυτης ειναι κατα πολυ περισσοτερα απο τα οποια αρνητικα και προκειται να την υποστηριξω μεχρι τελους.
Καποιος αλλος σε αλλο site ειπε οτι οι ιστορικοι θα αρχισουν να παραπονουνται οτι δεν θα εχουν φρενα. Η απαντηση που του εδωσα ηταν, οτι εχουν φρενα για να κατεβουν ολον τον Αι. Γιαννη και δεν θα εχουν στα 3,5 χλμ της κατηφορας της Ριτσωνας ?
Την δεκαετια του 70 και του 80 πως τα ιδια αυτοκινητα ειχαν φρενα ?Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Αν εσυ θεωρεις το κομματι σαν μια ευθεια του ενος χιλιομετρου, στειλε μου σε παρακαλω το in car σου μετα τον αγωνα, να σε δω οτι δεν στριβεις καθολου το τιμονι σου και να σου ζητησω συγνωμη που εσφαλα.
Το κομμάτι αυτό έχει στροφές 4ης και 5ης, οι οποίες εμένα μου άρεσαν όταν τις έκανα με την αντίθετη φορά. Όμως, υπάρχει και μια μαμημένη ευθεία ανάμεσα, στην οποία βγαίνεις από μια ανοιχτή δεξιά που περνάει με πάνω από 140, ίσως και πάνω από 150. Σ' αυτή την ευθεία αναφέρομαι και σε τίποτε άλλο. Είστε σίγουρος ότι σε αυτή την ευθεία δε θα πάνε εκατοντάδες μέτρα με κόφτη όλα τα Ν2 που φοράνε 13/59 και όλα τα Α6, Α7, R2; Εγώ νομίζω το αντίθετο και πιστεύω ότι με μια επιβράδυνση 100-150 μ. μετά τη δεξιά δε θα υπήρχε κανένας φόβος να γεμίσει ο τόπος λάδια.
Όσον αφορά τα φρένα σε 3,5 χλμ κατήφορο, σίγουρα είναι υπερβολή. Άντε να δεχτεί κάποιος τέτοια παράπονα στη Φτέρη, στις Καρούτες ή στο Καράβωμα. Αν, όμως, ένα αγωνιστικό δεν αντέχει να κατηφορήσει 3,5 χλμ, συγχωρέστε με αλλά δεν είναι αγωνιστικό.ΥΓ. Αύριο που θα είμαι για δουλειά στα Οινόφυτα ίσως πεταχτώ να δω πόσα βγάζει ένα νορμάλ C2 VTS σ' αυτή την ευθεία.
-
Η επιλογή της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής, δεν είναι ούτε η καλύτερη ούτε η χειρότερη δυνατή....
Η επιλογή της φοράς, σαφώς μονόδρομος....
Σαφώς ευνοούνται τα φτερουγάτα που διακοσαρίζουν απέναντι στα υπόλοιπα αγωνιστικά (αυτά που έχουν δύναμη, τελειώνουν στα 160-170 βία, τα αδύναμα ούτως ή άλλως δεν θα πάνε παραπάνω και μέχρι να πάνε, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι)...
Ο Αι Γιάννης είναι σαφώς καλύτερη ειδική, αλλά δεν γνωρίζω αν υπήρξε κάποιο κώλυμα στην επιλογή της.....
Σαφώς την παρτίδα, που αλλιώς θα ήταν εντελώς χαμένη, την σώζουν τα 3,5 κατηφορικά και γλυστερά χιλιόμετρα....
Λώρη, η ΕΛΠΑ θα 'ακούσει' την προτροπή της ΕΠΑ για τις κλάσεις;; Θα έχει η Ν2 την δική της κόντρα;; Θα ήταν πολύ παράδοξο να μην, πάντως....
-
Ο Αη Γιαννης, ειναι σαφως καλυτερη ε.δ. αλλα πιστεψε με οτι ακομη και στο Παλαδιο, με χιλια ζορια γινεται, λογω αντιδρασεων καποιων που εχουν τα αυθερετακια τους εκει.
Ποσω μαλλον 17 Ιουνιου, με τα σχολεια να εχουν κλεισει !!!Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Ο Αη Γιαννης, ειναι σαφως καλυτερη ε.δ. αλλα πιστεψε με οτι ακομη και στο Παλαδιο, με χιλια ζορια γινεται, λογω αντιδρασεων καποιων που εχουν τα αυθερετακια τους εκει.
Ποσω μαλλον 17 Ιουνιου, με τα σχολεια να εχουν κλεισει !!!Φιλικα,
'el-em'
Για να μην αναφέρουμε και το μοναστήρι εεε;
-
3 περάσματα θα είναι?
υγ. φετος ολα τα σπριντ ειναι 3 περασματα υποχρεωτικα? σχεδον
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
3 περάσματα θα είναι?υγ. φετος ολα τα σπριντ ειναι 3 περασματα υποχρεωτικα? σχεδον
Τρια θα ειναι.
Οχι. Δεν ειναι υποχρεωτικα τρια αλλα ο καθε οργανωτης μπορει να διαλεξει αναμεσα σε δυο η τρια.
Ο μονος περιορισμος που υπαρχει, ειναι τα συνολικα χιλιομετρα να ειναι μεταξυ 20 και 35.Φιλικα,
'el-em'
-
Το εντελώς νορμάλ C2, λόγω ενός τσάμπα αφήματος σε μια δεξιά πιο πριν (ανοιχτός δρόμος γαρ), πέρασε τη δεξιά στην αρχή της ευθείας με 138 στο ψηφιακό ταχύμετρο, μένοντας στην έξοδο στο ρεύμα του, χωρίς γλίστρημα. Στον αγώνα περνάει ασυζητητί με περίπου 160, ταχύτητα με την οποία θα έχουν φτάσει όλα τα αυτοκίνητα εκτός από τα Α5, Ν1 και τα πιο αργά Ν2. Στη συνέχεια υπάρχει ανηφορική ευθεία 900 μ., σύμφωνα με το οδόμετρο, στην οποία το αργό C2 έπιασε 168 και δυσκολευόταν να πάει παραπάνω. Γνωρίζοντας τη διαφορά του C2 με το αγωνιστικό μου, είμαι σίγουρος ότι σχεδόν όλα τα Α6, ΕΕ10, Α7 και τα κοντά Ν2 θα κάνουν 400-600 μ. ανηφόρα με κόφτη.
Κάτι άσχετο με το σπριντ: Χθες δεν μπόρεσα να μην κάνω τη σύγκριση με τον πρώτο αγώνα που έκανα στην Αττική, το Αττικό του 1993. Είχε Μερκούρη από Μαλακάσα, κατηφορική Φυλή από Θρασύβουλο προς Ασπρόπυργο, Μελετάκι άνευ των ευθειών, ανηφορική Στεφάνη, κατηφορικά Σκούρτα και ξανά άλλη μια φορά όλα αυτά. Αγώνας με τα όλα του. Από αυτές τις Ε.Δ. μόνο το Μελετάκι χρησιμοποιείται πια. Τις υπόλοιπες τις απαγόρευσαν είτε οι κοινοτάρχες, είτε οι ψευτοοικολόγοι, είτε οι κλέφτες με τα αυθαίρετα (είναι κλέφτης όποιος δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ ΦΠΑ και ΙΚΑ αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να πληρώσουν τα διπλά). Σήμερα, ούτε οι μισοί σε σχέση με τότε, έχουμε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα (όχι καλύτερα, μόνο ακριβότερα), αλλά κάνουμε με το ζόρι μόνο μια καμμένη Ριτσώνα στην οποία δεν έχει μείνει ούτε ένα δέντρο. Και λέμε κι ευχαριστώ. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας που έχει μεταβληθεί σε τόπο ζωντανών νεκρών και αυτό έχει γίνει πολύ πριν την οικονομική κρίση.
-
Ρε παιδια αφου ο κοσμος τη ζηταει την επιβραδυνση και μαλιστα με επιχειρηματα γιατι δεν το εξεταζετε ως οργ επιτροπη; Τι προβλημα υπαρχει; Λωρη;
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Ρε παιδια αφου ο κοσμος τη ζηταει την επιβραδυνσηΑγαπητέ γιατρέ, προσωπική άποψη εκφράζω. Δε μιλάω εν ονόματι κανενός άλλου, ούτε ξέρω τι θέλουν οι άλλοι. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί που δεν τη θέλουν. Το τι είναι καλύτερο ας το κρίνει ο οργανωτής.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Ρε παιδια αφου ο κοσμος τη ζηταει την επιβραδυνση και μαλιστα με επιχειρηματα γιατι δεν το εξεταζετε ως οργ επιτροπη; Τι προβλημα υπαρχει; Λωρη;Βρε γιατρε,
Οπως σου ειπε και ο scn εκφραζει προσωπικη αποψη και δεν ειναι 'ολος ο κοσμος'.
Φιλικα,
'el-em'
-
Ωραια. Δεν ειναι ολος ο κοσμος. Σωστα, μιλησα υποκειμενικα (αν και δεν με νοιαζει γιατι το Σταρλετ δεν εχει τη δυναμη να τερματισει) Ας παμε στα αντικειμενικα τωρα. 1. Δεν ειναι αληθεια οτι τα πιο πολλα (οχι Ν4) αυτοκινητα τερματιζουν καπου στα 160-180? Αληθεια ειναι! Ε, ειναι λογικο να μην αρεσει στον κοσμο να καθεται στον κοφτη για 1 χιλιομετρο. Ας αφησει λες. Ε κι αυτο δεν ειναι λυση, γιατι ο Λωρης (εσυ δηλαδη ) πρεσβευεις οτι το γκαζι πρεπει ναναι στο πατωμα, ετσι δεν ειναι?
Παμε τωρα στο 2. Που ειναι πιο αντικειμενικο. Αν θυμαμαι καλα, ο χρονος που ΚΑΠΟΤΕ (με τα χιλιοτρακοσαρια ε?) καναμε ηταν στο 5.10-5.20?. Κανω λαθος? διορθωσε με. Για βγαλε μεση για τα 8,5 χιλιομετρα να δεις, ειμαστε εντος κανονισμου? Ρωταω, δεν κοντραρω. Επαναλαμβανω, δεν με αφορα, με αφορα ομως το να ακουνε οι οργανωτες, γιατι οποτε δεν ακουσαν, ολο και κατι εκπληξεις ειχαμε.(δυσαρεστες συνηθως, ας μην επεκταθω σε συνειρμους και προσωπα...) -
Πάντως η μέση ωριαία είναι σίγουρο ότι θα ξεφύγει από τα όρια....
Ποιός ρωτήθηκε για τις επιβραδύνσεις;....Μήπως να επανεξεταστεί το θέμα αυτό;
Ασφάλτινο σπριντ ΕΛΠΑ 17/6/12