-
ΕΙμαι καινουργιος χρηστης,Καλησπερα σας,
Εχω ενα opel astra 2004 και εμφανιζει ενα προβλημα στο τιμονι, εκει που παω να στριψω νεκρωνει εντελως το τιμονι και σκληραινει πολυ εντονα,ομως εαν σβησω το αμαξι και το βαλω μπροστα ξανα ,ξαναφτιαχνει.ΤΟ εμφανιζει μια φορα τη βδομαδα οχι συνεχεια,μηπως ξερει κανεις τι μπορει να ειναι ή θα πρεπει να παω σε μαστορα?
-
Εχω ενα opel astra 2004 και εμφανιζει ενα προβλημα στο τιμονι, εκει που παω να στριψω νεκρωνει εντελως το τιμονι και σκληραινει πολυ εντονα,ομως εαν σβησω το αμαξι και το βαλω μπροστα ξανα ,ξαναφτιαχνει.ΤΟ εμφανιζει μια φορα τη βδομαδα οχι συνεχεια,μηπως ξερει κανεις τι μπορει να ειναι ή θα πρεπει να παω σε μαστορα?
-
-
Εχεις υδραυλικο ή ηλεκτρικο?
-
αποσο ξερω το opel astra 2004 υδραυλικο εχει,μου το εκανε και σημερα ρε γμτ
-
Νομιζω απο το g και μετα εχουν ηλεκτρικο!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Νομιζω απο το g και μετα εχουν ηλεκτρικο!Για να φτιαχνει με το να το σβηνει και ξαναναβει ηλεκτρικο θα ελεγα και εγω.
-
αν ειναι ηλεκτρικο ακομα πιο ευκολα ,ξερει κανεις τι μπορει να εχει,να μου δωσει ενα μπουσουλα ?
-
το δυναμο(αλτενειτορ) δεν παραγει ρευμα
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
το δυναμο(αλτενειτορ) δεν παραγει ρευμαΑν ήταν έτσι θα άναβε το λαμπάκι μπαταρίας στο ταμπλώ
-
Πλέον πιθανό να προέρχεται απο βλάβη στο ηλεκτρικό μοτέρ (ηλεκτρουδραυλική κρεμαγιέρα).
Ειναι ακριβή ζημιά, στοιχίζει περί τα 400-500€ ανταλλακτικό-εργασία , σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Σε αντιπροσωπείες επισκευάζεται πακέτο με κρεμαγιέρα κλπ, και έχω ακούσει τιμές για πάνω απο 1.000€
Μακάρι να κάνω λάθος ! -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
αν ειναι ηλεκτρικο ακομα πιο ευκολα ,ξερει κανεις τι μπορει να εχει,να μου δωσει ενα μπουσουλα ?H μπαταρια σου σε τι κατασταση ειναι;
Το cosneo: πως ακριβως το διαλεξες;
-
Παρομοιο προβλημα ειχα με το Corsa της γυναικας μου,καποια στιγμη το τιμονι(σε διαδικασια παρκαρισματος) νεκρωσε εντελως.Οταν το πηγα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο, το ελεξαν και δεν βρηκαν τιποτα.Αυτο που μου ειπαν (και ειχαν δικιο) ειναι οτι πιθανον απο αποτομους χειρισμους(τερμα αριστερα και μετα τερμα δεξια-πολυ γρηγορα) υπερθερμαινεται ο ηλεκτοκινητηρας, και το κυκλωμα προστασιας του, σταματαει την παροχη ρευματος σε αυτον προκειμενου να τον προστατευσει. Την συγκεκριμμενη ημερα εκανα ενα ατσαλο παρκαρισμα(βρηκα θεση ξαφνικα μπροστα μου,οποτε βιαστικα προσπαθησα να μπω,μπηκα στραβα,ξαναβγηκα αποτομα κλπ)Αν το αφησεις λιγα λεπτα να κρυωσει θα επανελθει στα κανονικα του.
-
Βασική αρχή είναι στα παρκαρίσματα και όπου αλλού απαιτείται, να μην στρίβεις το τιμόνι επιτόπου, δηλαδή ενώ το αυτοκίνητο παραμένει ακίνητο.
Οι 'αντιστάσεις' που καλείται να αντιμετωπίσει το σύστημα διεύθυνσης συνολικά, είναι τεράστιες.
Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε το 'τερμάτισμα' του τιμονιού δεξιά - αριστερά.
Μικρομετρικές μετακινήσεις του οχήματος (πχ 20-30 εκατοστά) και στρίβοντας ανάλογα, του εξασφαλίζουν τη μακροζωία. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Παρομοιο προβλημα ειχα με το Corsa της γυναικας μου,καποια στιγμη το τιμονι(σε διαδικασια παρκαρισματος) νεκρωσε εντελως.Οταν το πηγα στην αντιπροσωπεια για ελεγχο, το ελεξαν και δεν βρηκαν τιποτα.Αυτο που μου ειπαν (και ειχαν δικιο) ειναι οτι πιθανον απο αποτομους χειρισμους(τερμα αριστερα και μετα τερμα δεξια-πολυ γρηγορα) υπερθερμαινεται ο ηλεκτοκινητηρας, και το κυκλωμα προστασιας του, σταματαει την παροχη ρευματος σε αυτον προκειμενου να τον προστατευσει. Την συγκεκριμμενη ημερα εκανα ενα ατσαλο παρκαρισμα(βρηκα θεση ξαφνικα μπροστα μου,οποτε βιαστικα προσπαθησα να μπω,μπηκα στραβα,ξαναβγηκα αποτομα κλπ)Αν το αφησεις λιγα λεπτα να κρυωσει θα επανελθει στα κανονικα του.αν ειναι ετσι τοτε το τεστ του σλαλομ παιζει να μην τη βγαζει μεχρι τελους η' οριακα........
αρκετα επικινδυνο ακουγεται παντως..... -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
αν ειναι ηλεκτρικο ακομα πιο ευκολα ,ξερει κανεις τι μπορει να εχει,να μου δωσει ενα μπουσουλα ?
Το cosneo: πως ακριβως το διαλεξες;
Βασίλη απλως ως διευκρινηση απο μερους μου ο συγκεκριμενος χρηστης αυτου του nickname δεν εχει καμία σχέση με μένα!
ΠΡοβλημα στο υδραυλικο τιμονι