-
για τις στολές το ξέρω, το είχα γράψει παραπάνω. Κλήρωση έχει στο νηπιαγωγείο μόνο, αν και πέρσι επειδή λειτούργησε νηπιαγωγείο και στην Εκάλη τα πήραν όλα τα παιδιά (ήταν μέσα και το δικό μου απλά δεν επιλέξαμε τότε για νηπιαγωγείο το αρσάκειο). Στην Α' δημοτικού δεν έχει κλήρωση κάνεις αίτηση μόνο και φέτος από μια πρώτη διερεύνηση που έχω κάνει μάλλον δεν τίθεται θέμα θέσεων. Τα λεοφωρεία θα τη φάνει έτσι κι αλλιώς...στη γειτονιά που είμαστε δεν έχει και τίποτα να κάνει!
Το Βαρβάκειο όπως λες είναι για γυμνάσιο και μετά και θα με απασχολήσει σε έξι χρόνια. Σε κάθε περίπτωση το δημοτικό θεωρώ ως τη πιο σημαντική βαθμίδα εκπαίδευσης, αν το παιδί αναπτύξει φιλομαθεία στο δημοτικό μετά δεν έχει φόβο...γενικά πάντα, γιατί η εφηβεία είναι δύσκολη περίοδος, θυμάμαι τα δικά μου και τρέμω!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Στο διαταυτα......θα υπερτερει ενα παιδι απο ιδιωτικο σε συγκριση με ενα του δημοσιου? αν ναι,σε ποιους τομεις?Ας πουμε για δημοτικο,και μετα για λυκειο.
Υπαρχουν μετρησιμα στοιχεια για ποσοστα στις πανελληνιες?Αυτό μου θυμίζει λίγο τις έρευνες αξιοπιστίας των αυτοκινήτων και ουσιαστικά ασφαλής απάντηση δεν υπάρχει. Μόνο παραδείγματα υπάρχουν. Πχ η τάξη του 2002 που ήμουν είχε 99% επιτυχία εισόδου σε ιδρύματα 3οβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΙ -ΑΕΙ).
Επίσης υπάρχουν και παραδείγματα σαν το δικό μου που ήμουν κουβάς ολκής (συνειδητοποιημένος και κατ' επιλογή) που αν δεν πήγαινα σε ιδιωτικό πιθανότατα δεν θα πέρναγα ούτε σε δημόσιο ΙΕΚ, πόσο μάλλον στο ΤΕΙ που πέρασα τελικώς.
Μεσος ορος δεν υπαρχει δλδ για το συνολο? Ασε το δικο σου παραδειγμα,ή της ταξης σου,θα βγουν λανθασμενα συμπερασματα.Γενικα για ολα τα σχολεια,ή τουλαχιστον για μεγαλο ποσοστο δεν υπαρχει?
-
Πρόχειρα ανακαλώ στη μνήμη μου πρωτιές κάθε χρονιά σε περιζήτητες σχολές παιδιών από την επαρχία. Που εκεί συνήθως δεν υπάρχουν ιδιωτικά παρά μόνο φροντιστήρια χωρίς να γνωρίζουμε τι ρόλο έχουν παίξει σε όλο αυτό.
Δεν είναι το ζητούμενο οι πανελλήνιες, τουλάχιστον για μένα, ίσως μόνο ως ένας ακόμη δείκτης όπου μπορεί κανείς να πιθανολογήσει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο ή στο φροντιστήριο.
Για παράδειγμα στο site της σχολής μωραίτη δίνουν στοιχεία από τη βαθμολογία των παιδιών και τα νούμερα θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.
Στην ιόνιο πάλι έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όπως και στο αρσάκειο. Για το τελευταίο όμως διάβασα σε ένα μπλογκ γονέων που μαζεύουν υπογραφές και ζητάνε μείωση στα δίδακτρα ότι τα παιδιά καταφεύγουν σε φρονιστήρια προκειμένου να ετοιμαστού σωστά για τις πανελλήνιες.
Επί την ευκαιρία μιας και έχουμε στην κουβέντα παιδιά απόφοιτους του αρσακείου μπορούν να επιβεβαίωσουν αν όντως καταφεύγαν σε φροντιστήριο στο λύκειο προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις; Επίσης με το θέμα των ξένων γλωσσών τι γίνεται; Ολοι μου λένε ότι σε αυτό το κομμάτι πάσχει πολύ το αρσάκειο και ότι απο την α΄δημοτικού οι γονείς φροντίζουν να κάνει και εκτός αγγλικά για να πάρει τα λεγόμενα 'διπλώματα' κάποια στιγμή, αληθεύει; -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
αν το παιδί αναπτύξει φιλομαθεία στο δημοτικό μετά δεν έχει φόβο!Πάλι από προσωπική εμπειρία έχω να πω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό. Μπορώ με την ίδια ευκολία που θα σου δείξω φώτο να κάνω καμαρωτός παρέλαση ως σημαιοφόρος του δημοτικού μου (στα 6 χρόνια δημοτικού μόλις ένα 9 κι αυτό στη μουσική επειδή έκανα φασαρία στην τάξη ), να σου σκανάρω και το απολυτήριο Λυκείου που είναι για τα πανηγύρια.
Μεσος ορος δεν υπαρχει δλδ για το συνολο? Ασε το δικο σου παραδειγμα,ή της ταξης σου,θα βγουν λανθασμενα συμπερασματα.Γενικα για ολα τα σχολεια,ή τουλαχιστον για μεγαλο ποσοστο δεν υπαρχει?
Δεν έχω υπόψιν μου κάποια επίσημη στατιστική του Υπουργείου πχ. Και δεν νομίζω να υπάρχει κιόλας για ευνόητους λόγους. Σκέψου στην ίδια έρευνα να υπάρχουν σχολεία της Γκράβας και μετέπειτα του Κωστέα-Γείτονα. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
-
Πάλι από προσωπική εμπειρία έχω να πω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σχετικό. Μπορώ με την ίδια ευκολία που θα σου δείξω φώτο να κάνω καμαρωτός παρέλαση ως σημαιοφόρος του δημοτικού μου (στα 6 χρόνια δημοτικού μόλις ένα 9 κι αυτό στη μουσική επειδή έκανα φασαρία στην τάξη ), να σου σκανάρω και το απολυτήριο Λυκείου που είναι για τα πανηγύρια.
Και εγώ ίδια προσωπική εμπειρία έχω, αρκετά καλός στο δημοτικό και στην πρώτη τάξη του γυμνασίου και μετά ήρθε ο ...έρωτας και οι καψούρες με τις γκόμενες, μετά οι αλητείες με τις κακές παρέες, έκανα και έγιναν πολλά... με αποτέλεσμα να ακολουθήσω πρακαμπτήρια διαδρομή αργότερα....ώστε σήμερα στα 40 μου να κάνω διδακτορικό!!
Αλλά τελικά η φιλομάθεια είναι αυτό που με σώζει (αν με σώζει δηλαδή) που υποκρύπτει φαντάζομαι και κάποιο διανοητικό επίπεδο πιο κάτω, μάλλον -
Σαν απόφοιτος Αρσακείου Εκάλης ξέρω ότι το Αρσάκειο Ψυχικό ειδικά στο Δημοτικό είναι παααρα πολύ καλό και οργανωμένο σχολείο και αξίζει τα χρήματά του. Είναι δε τέτοια η διαφορά στο οικονομικό σε σχέση με τα άλλα επώνυμα ιδιωτικά που το κάνουν εξαιρετικά value for money. Στην ουσία πιο πολύ μπορεί να κοστίσει το ετήσιο πούλμαν παρά τα δίδακτρα.Το θέμα της κοινωνικοποίησης που αναφέρθηκε προηγούμενως απλώς επιβεβαιώνει την ηλικία αυτού που το έθεσε. Καλώς ή κακώς τα παιδιά έχουν ζωή και στα ιδιωτικά και δεν είναι μαντρωμένα σε μεσαιωνικά κτήρια με γραβατούλες και γιλεκάκια. Τα περί νεοπλουτισμού κτλ απλά ασχολίαστα. Είχα συμμαθητές που οι γονείς τους έκαναν 2 δουλειές για να στείλουν τα παιδιά τους στο Αρσάκειο.
Μεταξύ Αρσακείων πάντως προτείνω Εκάλης (εντάξει Άνοιξη είναι αλλά είμαστε κακομαθημένα μαλακισμένα παιδιά νεόπλουτων ) μόνο και μόνο λόγω καλύτερων εγκαταστάσεων (πράσινο, νέα κτήρια, κλειστά μπάσκετ-βόλλευ, κολυμβητήριο, ανοιχτά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τέννις, αίθουσες μουσικής, 2-3 αμφιθέατρα κα).
Για να μαζευομαστε....
Πανε 3 χρονια απο τοτε που αποφοιτησα.... Νηπιαγωγειο στο Ψυχικο και ολα τα υπολοιπα στην Εκαλη..
Αρκετα καλο σχολειο, εχω δει πολυ καλους καθηγητες (αλλα και πολυ μετριους). Στολες μονο στο Δημοτικο (2ο ftw ). Απο Γυμνασιο και μετα δεν εχει.. Δημοτικα- Γυμνασια- Λυκεια σχολανε πλεον στις 2 και τεταρτο. Πραγματι αν δε μενετε εκει κοντα θα τη φανε οι αποστασεις (μπορω να παω με κλειστα ματια απο το Περιστερι μεχρι τον Αγιο Στεφανο ) Διακρισεις δυστυχως υπαρχουν... Οχι τοσο μεταξυ των 'εχόντων' αλλα μεταξυ παιδιων πλουσίων και παιδιων απο πιο λαικες περιοχες.. Ωστοσο πιστευω οτι εξαρταται σε μεγαλο βαθμο κι απο το χαρακτηρα του παιδιου το αν θα ειναι 'θυμα' ή 'θυτης'. Επισης οσο μεγαλωνουν οι ταξεις θα αρχισουν και οι ανταγωνισμοι στους βαθμους (στην ταξη μου, κυριολεκτικα, σφαζομασταν )
Το ξέρω γιατί επισκέπτομαι το σχολείο μου τουλάχιστον 2 φορές κάθε χρόνο από τότε.
Εισαι καλος εσυ! Εγω εχω να παω 2 χρονια, αλλα δεν εχω και ιδιαιτερη θεληση να ξαναπαω
Επίσης με το θέμα των ξένων γλωσσών τι γίνεται; Ολοι μου λένε ότι σε αυτό το κομμάτι πάσχει πολύ το αρσάκειο και ότι απο την α΄δημοτικού οι γονείς φροντίζουν να κάνει και εκτός αγγλικά για να πάρει τα λεγόμενα 'διπλώματα' κάποια στιγμή, αληθεύει;
Οντως πασχει καπως.. Οχι βεβαια απο πρωτη Δημοτικου αλλα απο Τριτη και μετα τα ιδιαιτερα ειναι η καλυτερη λυση.. Στο Δημοτικο πλεον κανουν και 2η ξενη γλωσσα..
Μαλλον και το δικο μου το παιδι εκει θα παει... Δεν ξερω για Δημοτικο αλλα για Γυμνασιο και μετα, σιγουρα!
ΥΓ. Ο Σκουφής (αυτος που ηταν υπευθυνος του περιοδικου top gear στην Ελλαδα) εφερνε εκει τις κορες του
ΥΓ. 2 Καποτε ειχε σταθμευσει μεσα στο παρκινγκ των λεωφορειων, μια slr -
18 χρονων κι εγω ας γραψω την αποψη μου γιατι ολο το εκπαιδευτικο συστημα ειναι για να το βαψεις μπλε και να το πεταξεις στην θαλασα. Για ιδιωτικα σχολεια δεν ξερω πολλα διοτι εδω δεν υπαρχουν στον Εβρο!
Φετος δινω κι εγω πανελληνιες με το καλο σε εναν μηνα, και εχω να πω οτι στο δημοσιο σχολειο γραμματα ετσι ευκολα δεν μαθαινεις. Οτι γινεται, γινεται στα φροντηστιρια αν βεβαια διαβαζεις αυτα που σου βαζουν οσο ο καθενας μπορει.Μονο αν εισαι 'μαθηκλας' (να αφιερωνεις δηλαδη ολη την ημερα στο διαβασμα και να βρησκεις τους καθηγητες να τους ρωτας με δικη σου πρωτοβουλια) τοτε κατι μπορει να γινει αν και πολυ δυσκολα.
Οσον αφορα το δημοτικο, σκεφτεσαι να αλλαξεις την κορη σου σχολεια οταν μεγαλωσει. Σκεψου ομως και τις φιλιες που θα κανει που ειναι ισως οτι πιο σημαντικο θα εχει κερδισει στο σχολειο. Για παραδειγμα εγω εχω φιλους που ειμαστε απο 1η δημοτικου μαζι.
Επιπλεον. Ξενες γλωσσες σε σχολειο δημοσιο τουλαχιστον (λογικα ουτε ιδιοτικο) δεν μπορεις να μαθεις ουτε κατα διανοια. Εχοντας ζησει στο εξωτερικο (που με βοηθησε να παρω οτι εχω παρει) μπορω να πω με σιγουρια οτι αν δεν ζησεις εξωτερικο δεν μπορεις να πεις οτι εχεις μαθει μια γλωσσα. Να την χρησιμοποιεις ναι, να την μαθεις οχι. -
Στο διαταυτα......θα υπερτερει ενα παιδι απο ιδιωτικο σε συγκριση με ενα του δημοσιου? αν ναι,σε ποιους τομεις?Ας πουμε για δημοτικο,και μετα για λυκειο.
Υπαρχουν μετρησιμα στοιχεια για ποσοστα στις πανελληνιες?Δεν υπάρχει σωστή απάντηση. Κυριολεκτικά δεν βρίσκεις άκρη, υπάρχει μεγάλη διακύμανση.Υπάρχουν άλλωστε ιδιωτικά σχετικώς βαρβάτα, υπάρχουν και οι χρυσές μετριότητες, υπάρχουν και τα πάρκινγκ μαθητών για να φύγει το ωράριο να γυρίσει ο γονέας στο σπίτι και να του πάνε να δει το τέκνο του με το σχολικό (και αυτό είναι μια παροχή υπηρεσίας, ενίοτε σοβαρή και αδιαπραγμάτευτη). Αντίστοιχα και στα δημόσια υπάρχει διακύμανση, αν και μάλλον μικρότερη επειδή το πρόγραμμα είναι κοινό και ο φορέας του ο ίδιος πανελλαδικώς.
Μια αβάντα των ιδιωτικών, όχι όλων, είναι τα έξτρα μαθήματα και παραδόσεις σε σχέση με το τυποποιημένο και εγκεκριμένο πρόγραμμα διδασκαλίας, το επονομαζόμενο και βασικό. Υπάρχει και αντίλογος. Τα έξτρα δεν είναι όλα άξια λόγου, ούτε περνάνε πάντοτε από καμμιά σοβαρή αξιολόγηση.Επίσης σε πλείστες των περιπτώσεων, αν όχι σε όλες, μπορεί και ο μαθητής του δημόσιου να τα κάνει και μάλιστα με πληθώρα επιλογών.
Π.χ. ένα έξτρα πέραν του τυπικού προγράμματος μπορεί να είναι τα κινέζικα (μη γελάτε, προσφέρονται σε κάποια ιδιωτικά, σε ένα από αυτά δωρεάν). Κινέζικα μπορεί να κάνεις και ο οποιοσδήποτε, χάθηκαν τα φροντιστήρια? Άλλο έξτρα μπορεί να είναι κάποια καλλιτεχνικά ή μια αθλητική δραστηριότητα, επίσης μπορεί να τα κάνει κάποιος έξω. Όχι στην ίδια στέγη με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, αλλά δεν είναι πάντα μείον αυτό.Μπορεί να είναι και συν γιατί διαλέγει αυτό που θέλει και τον βολεύει αφού ψάξει την αγορά.
Μια άλλη αβάντα, πιο σοβαρή στο παρελθόν αλλά ίσως λιγότερο τώρα και μόνο για κάποια ακριβά σχολεία, είναι οι κτιριακές και λοιπές υποδομές. Αλλά το δημόσιο νομίζω ότι μάλλον έχει κάνει σοβαρά βήματα τελευταία, η δε τεχνολογία είναι πλέον αρκετά φθηνή και εύκολο να εφαρμοστεί (Η/Υ) και το χάσμα μειώνεται.
Για τις πανελλήνιες η κατάσταση είναι μπερδεμένη και για ένα άλλο λόγο. Πολλά παιδιά από ιδιωτικά σχολεία που έχουν από πίσω τους μια επιχείρηση, ένα όνομα, μια πελατεία (πολύ συνηθισμένη περίπτωση), οδηγούνται από τους γονείς τους σε διατεταγμένες σπουδές προκειμένου να ενταχθούν άμεσα στην οικογενειακή απασχόληση και να την συνεχίσουν/αναλάβουν. Φυσικά αυτό ισχύει και για άλλα παιδιά που πάνε σε δημόσια. Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των παιδιών αυτών να 'ρίχνουν' τις πανελλήνιες, ή και να μην πηγαίνουν με απαιτήσεις για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν επιλέξει να πάνε κατευθείαν έξω σε ένα βολικό πανεπιστήμιο/χώρα και να φέρουν από εκεί τον μόνο επιθυμητό τίτλο σπουδών που τους λείπει είναι πλημμυρίδα. Δεν βρίσκεις άκρη. -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Διακρισεις δυστυχως υπαρχουν... Οχι τοσο μεταξυ των 'εχόντων' αλλα μεταξυ παιδιων πλουσίων και παιδιων απο πιο λαικες περιοχες.. Ωστοσο πιστευω οτι εξαρταται σε μεγαλο βαθμο κι απο το χαρακτηρα του παιδιου το αν θα ειναι 'θυμα' ή 'θυτης'. Επισης οσο μεγαλωνουν οι ταξεις θα αρχισουν και οι ανταγωνισμοι στους βαθμους (στην ταξη μου, κυριολεκτικα, σφαζομασταν ).
Ουδέπουτε αντιμετώπισα το παραμικρό από αυτά που περιγράφεις. Ειδικά σε θέμα διακρίσεως κοινωνικής τάξης ούτε κατά διάνοια. Είχαμε παιδιά με σπίτια των 3.000.000€ στο Διόνυσο (η προ-πρώην μου βασικά ) και παιδιά από διαμερισματάκι στη Νίκαια. Ακόμα είμαστε φίλοι. Εξάλλου μιλάμε για ηλικίες που τέτοια πράγματα έρχονται σε πολύ δεύτερη μοίρα. Ντάξει βεβαια εσείς στο 2ο είσαστε και λίγο ντουγάνια και δεν ξέρω πως τα καταφέρνατε!
Το ξέρω γιατί επισκέπτομαι το σχολείο μου τουλάχιστον 2 φορές κάθε χρόνο από τότε.
Εισαι καλος εσυ! Εγω εχω να παω 2 χρονια, αλλα δεν εχω και ιδιαιτερη θεληση να ξαναπαω
Η μαμά του κολλητού μου είναι η υπεύθυνη του μουσικού ομίλου και η αδερφή του είναι μία από τους παιδοψυχολόγους του σχολείου, οπότε όταν έχει κάποια εκδήλωση δεν μπορώ να μην πάω.
-
λίγα παιδιά κάθονται και διαβάζουν μόνα τους στο δημοτικό...αν δεν κάτσει ο γονιός να το παρακολουθήσει και να το προσέξει αν τα μάθει και στο σπίτι σωστά...
-
Ουδέπουτε αντιμετώπισα το παραμικρό από αυτά που περιγράφεις. Ειδικά σε θέμα διακρίσεως κοινωνικής τάξης ούτε κατά διάνοια. Είχαμε παιδιά με σπίτια των 3.000.000€ στο Διόνυσο (η προ-πρώην μου βασικά ) και παιδιά από διαμερισματάκι στη Νίκαια. Ακόμα είμαστε φίλοι. Εξάλλου μιλάμε για ηλικίες που τέτοια πράγματα έρχονται σε πολύ δεύτερη μοίρα. Ντάξει βεβαια εσείς στο 2ο είσαστε και λίγο ντουγάνια και δεν ξέρω πως τα καταφέρνατε!
Τελικα οντως ημασταν περιεργο τμημα!
-
δεν παιζει να μην παρουν το παιδι σου στο αρσακειο παντως!
εχουν σαν διοιηκηση τεραστιο ζητημα ρευστοτητας! περσι οι ΓΕΛΟΙΟΙ κανανε κληρωνανε ενα αμαξι (δεν θυμαμαι τι, κατι πολυ οικονομικο) και δινανε λαχνους!
τεσπα εμενα η αποψη μου αυτη ηταν! σαφως και καποιος που εχει δωσει τοσα λεφτα σε ενα σχολειο, θα κανει τα παντα για να δειξει ποσο αξιζει, παντως εσεις οι αποφοιτοι του αρσακειου, μην λετε μονο τα θετικα, πειτε για κανενα σκανδαλο που εχει γινει σε αυτο το σχολειο! (η κορη καποιου διοικητικου, αν σας λεει κατι)
και εν τελει, ειμαι της αποψης, οτι εαν εχεις γραφρα και θες να στειλεις το παιδι σου στο ιδιωτικο, στειλτο εκει που οντως ειναι τα λεφτα, σου ξαναλεω μακρια απο νεοπλουτους! , και απο μενα καλη επιτυχια στην επιλογη σου!
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει! -
Φίλτατε vmantas όταν ήρθα και εγω σε αυτό το δίλημμα θεώρησα σωστό και εγω με τη σειρά μου να ρωτησω περί του θέματος. Ενα συμπέρασμα ήταν ότι αν αποφασίσεις να πας το παιδί σου σε ιδιωτικό θα πρέπει να συνεχίσεις μετα εως το τέλος. Αν όχι θα έχει πρόβλημα το παιδί .Ειδικά αν ανέβει σε ταξεις. Και το πρόβλημα δεν θα είναι στο αν θα ξέρει ή αν θα είναι εξίσου καλός στα μαθηματα. Το πρόβλημα θα είναι στην συμπεριφορά του στην ταξη όπου και θα πιεστεί πάρα πολύ στην όλη προσαρμογή του στην παραδοση και στην αντιμετώπισή του απο δασκάλους και μαθητές. Αλλωστε ενα λογος που πληρώνεις στο ιδιωτικό ειναι και η απαίτησή σου για καταλληλη και σωστή συμπεριφορά. ( Ανταρα είμαστε )
Εγω να σου πω την αλήθεια σε δημόσιο το πήγα και κατα την ταπεινή μου άποψη ψαξε και κανε και εσυ το ίδιο.
Φιλικά πάντα! -
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
εχουν σαν διοιηκηση τεραστιο ζητημα ρευστοτητας! περσι οι ΓΕΛΟΙΟΙ κανανε κληρωνανε ενα αμαξι (δεν θυμαμαι τι, κατι πολυ οικονομικο) και δινανε λαχνους!
τεσπα εμενα η αποψη μου αυτη ηταν! σαφως και καποιος που εχει δωσει τοσα λεφτα σε ενα σχολειο, θα κανει τα παντα για να δειξει ποσο αξιζει, παντως εσεις οι αποφοιτοι του αρσακειου, μην λετε μονο τα θετικα, πειτε για κανενα σκανδαλο που εχει γινει σε αυτο το σχολειο! (η κορη καποιου διοικητικου, αν σας λεει κατι)
και εν τελει, ειμαι της αποψης, οτι εαν εχεις γραφρα και θες να στειλεις το παιδι σου στο ιδιωτικο, στειλτο εκει που οντως ειναι τα λεφτα, σου ξαναλεω μακρια απο νεοπλουτους! , και απο μενα καλη επιτυχια στην επιλογη σου!
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Αυτο με την κορη διοικητικου δεν το ξερω.. Ξερω αλλα ομως! Πριν 3 χρονια που δασκαλος μουσικης τεμαχισε τη γυναικα του. Που ενας καθηγητης φιλολογιας εβαλε σε παιδια 3ης Γυμνασιου να διαβασουν το 'η αγαπη αργησε μια μερα' και καποιοι κατηγγειλαν τις τολμηρες περιγραφες (λες και τα παιδια της 3ης Γυμνασιου ειναι μικρα και αβγαλτα )
Τελος παντων.. Δεν ξερω αν αυτα θα επηρεασουν την κριση του vmanta.. Εγω απο Αρσακειο ξερω.. Αν ειχα περασει κι απο αλλα σχολεια θα ανεφερα κι απο κει.. -
Ο χρήστης vmantas έγραψε:
Πρόχειρα ανακαλώ στη μνήμη μου πρωτιές κάθε χρονιά σε περιζήτητες σχολές παιδιών από την επαρχία. Που εκεί συνήθως δεν υπάρχουν ιδιωτικά παρά μόνο φροντιστήρια χωρίς να γνωρίζουμε τι ρόλο έχουν παίξει σε όλο αυτό.
Δεν είναι το ζητούμενο οι πανελλήνιες, τουλάχιστον για μένα, ίσως μόνο ως ένας ακόμη δείκτης όπου μπορεί κανείς να πιθανολογήσει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο ή στο φροντιστήριο.
Για παράδειγμα στο site της σχολής μωραίτη δίνουν στοιχεία από τη βαθμολογία των παιδιών και τα νούμερα θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.
Στην ιόνιο πάλι έχουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όπως και στο αρσάκειο. Για το τελευταίο όμως διάβασα σε ένα μπλογκ γονέων που μαζεύουν υπογραφές και ζητάνε μείωση στα δίδακτρα ότι τα παιδιά καταφεύγουν σε φρονιστήρια προκειμένου να ετοιμαστού σωστά για τις πανελλήνιες.
Επί την ευκαιρία μιας και έχουμε στην κουβέντα παιδιά απόφοιτους του αρσακείου μπορούν να επιβεβαίωσουν αν όντως καταφεύγαν σε φροντιστήριο στο λύκειο προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις; Επίσης με το θέμα των ξένων γλωσσών τι γίνεται; Ολοι μου λένε ότι σε αυτό το κομμάτι πάσχει πολύ το αρσάκειο και ότι απο την α΄δημοτικού οι γονείς φροντίζουν να κάνει και εκτός αγγλικά για να πάρει τα λεγόμενα 'διπλώματα' κάποια στιγμή, αληθεύει;Εγω αν και πάνε χρόνια που τελείωσα , εκανα φροντιστήριο στις 2 τελευταίες τάξεις του λυκείου (κυρίως στη 3η, στη δευτέρα χαλαρά πράγματα ), αλλά τότε ήταν άλλες εποχές με την έννοια ότι ήταν αδιανόητο να κάνουν παιδιά φροντιστήριο από το γυμνάσιο όπως γενικά βλέπω να κάνουν τώρα
Ο βαθμός μου (με μόρια πανελλήνιων ) ήταν λίγο πάνω από 16 , όχι κάτι τρομερό , απλά ικανοποιητικό για ένα παιδί που δε μπορούσε να βάλει κάτω εύκολα τον εαυτό του να διαβάσει .
Σε σχέση με το δημόσιο της γειτονιάς μου που διαφορετικά θα πήγαινα το σχολείο μου έχει αρκετά καλύτερα αποτελέσματα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει παιδιά που έπιασαν βαρβατες σχολές (απλά όχι χάρη του σχολείου )Το ότι δεν είχαμε πολλούς κουβάδες ή τύπους που ήταν 6 χρόνια στην ίδια ταξη , μου δημιουργούσε τη θέληση να προσπαθώ να διατηρώ ένα συγκεκριμένο επίπεδο , προκειμένου να μην αισθάνομαι τελείως μειονεκτικά.
Το ότι κινδύνευες να τιμωρηθείς πολύ πιο εύκολα αν έκανες κάτι χοντρό (και είχαν υπάρξει παιδιά που τα έδιωξαν από κει , για πράγματα που σε δημόσιο απλά θα αδιαφορούσαν) σε έκανε πιο πειθαρχημένο .
Ακόμα και αυτά που δε μου άρεσαν τότε , απολογιστικά μου πρόσφεραν πολλά
Οσο για τις γλώσσες , αυτό το είχα δουλέψει από μικρός έξω , σχολειο και πανεπιστήμιο απλά έδινα τις εξετάσεις , στο μάθημα είτε κοιμόμουν είτε δεν είχα πατήσει ποτέ , αρα δε μπορώ να κρίνω
Sent from my LG-P500 using Tapatalk 2
-
Το να λέμε ότι στα ιδιωτικά δε γίνονται διακρίσεις είναι σαν να πω εγώ ότι στο στρατό περνάς γαμάτα και θες να ξαναπάς επειδή έπεσα με καλές περιπτώσεις ατόμων στο θάλαμο στην Τροπολιτσά.
Μπορεί σε ένα τμήμα μια χρονιά ο γιος του Τζεπέτο να έπαιζε καρπαζές με το γιο του Γιάγκου Δράκου της Τζάιαντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην πλειοψηφία των σχολείων αυτών (δεν τα βάζω όλα μέσα) δεν υπάρχει ένα χ στυλάκι το οποίο αν δεν ακολουθήσεις περιθωριοποιείσαι.
Ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το ιδιωτικό είναι μόνο φρου φρου και αρώματα αλλά καλώς ή κακώς το στυλάκι καλλιεργείται θες δε θες. -
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Ρε φιλε στα παπαρια μου για τα σκάνδαλα , στα παπαρια αν κάνουν κληρώσεις και πάνω από ολα στα παπαρια μου να σε πείσω αν έκαναν οι γονείς μου καλή επένδυση
Αμα το παω στο θέμα της κατινιας μπορώ να αρχίσω να λέω και για άλλα σχολεία και τα λουλούδια τους . και τι με αυτο?
Αν σου πω κάτι πχ για το κολλεγιο , θα αλλάξει το ότι είναι ένα πολύ καλό σχολείο και έχει πολλά αξιόλογα άτομα που φοίτησαν σε αυτό ?
Άστους να είναι γελοίους και τίγκα στους νεόπλουτους σαν σχολείο (δεδομένου του κόστους ) είναι κακό ? Αυτό μας ενδιαφέρει
(Δεν έχω και κάνα iphone ,για να δείξω πόσο νεόπλουτος είμαι ) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το να λέμε ότι στα ιδιωτικά δε γίνονται διακρίσεις είναι σαν να πω εγώ ότι στο στρατό περνάς γαμάτα και θες να ξαναπάς επειδή έπεσα με καλές περιπτώσεις ατόμων στο θάλαμο στην Τροπολιτσά.
Μπορεί σε ένα τμήμα μια χρονιά ο γιος του Τζεπέτο να έπαιζε καρπαζές με το γιο του Γιάγκου Δράκου της Τζάιαντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην πλειοψηφία των σχολείων αυτών (δεν τα βάζω όλα μέσα) δεν υπάρχει ένα χ στυλάκι το οποίο αν δεν ακολουθήσεις περιθωριοποιείσαι.
Ξαναλέω ότι δεν συμφωνώ με την άποψη ότι το ιδιωτικό είναι μόνο φρου φρου και αρώματα αλλά καλώς ή κακώς το στυλάκι καλλιεργείται θες δε θες.Και τι έγινε αν καλλιεργείται στυλακι ?
Παντού δεν έχει στυλακια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο?
-
οποιος δεν πιστευει πως ξερω τι γινετε σε καποια σχολεια, τον προκαλω σε οτιδηποτε θελει, ετσι ωστε να πεισθει!Και κουμπούρια έχουν βγει μεταξύ μικρού Βαρδινογιαννή και άλλων. Και τι μ' αυτό? Αυτά είναι που χαρακτηρίζουν ένα σχολείο? Και αυτό που λέει ο Focusman με τον καθηγητή που τεμάχισε τη γυναίκα του παίζει (την είχε στο πορτ μπαγκάζ και με το αμάξι πήγαινε στο σχολείο για να διδάξει). Και? Η μούρλια του καθενός είναι ικανή να χαρακτηρίσει ένα σχολείο, πόσο μάλλον όλα τα ιδιωτικά? Αυτές οι απόψεις κινούνται στα όρια του κόμπλεξ και εκφράζονται κατά βάση από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το περιβάλλον ενός ιδιωτικού. Τα έχω ακούσει πολλάκις και ξέρω πολύ καλά τι απόψεις επικρατούν εκεί έξω, όπως όμως ξέρω και τι ζούσα επί 6 χρόνια σε αυτό το σχολείο και μπορώ να κρίνω αν έπαιξε ή όχι ρόλο στη μετέπειτα πορεία μου.
-
Πιστεύω καλύτερα τα κουμπούρια από το να έρθει ο άλλος να σου πει 'εμένα οι γονείς μου βγάζουν 1.5 mil το χρόνο' και 'θα αγοράσω το σπίτι σου και θα σε πετάξω εξω'
Επίσης μου χουν πει και το γαμάτο 'μπορεί να είμαστε φλώροι, αλλά εμείς έχουμε τα λεφτά ' epicness
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.