-
Ανοίγω αυτό το θέμα όχι για να ξεσπάσει πόλεμος, αλλά γιατί ενδιαφέρομαι για πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά, εδώ και καιρό, να αποκτήσω ένα από τα δύο με σκοπό να το φτιάξω σιγά σιγά μόνος μου, με τη βοήθεια κάποιου μάστορα όπου δεν μπορώ. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας σχετικά με το πόσο είναι εύκολο να βρεθούν ανταλλακτικά, τι γίνεται με τιμές και το πόσο προσιτά είναι και τα δύο για κάποιον με μέτριες μηχανολογικές γνώσεις.
Επίσης τυχόν σημεία που θα πρέπει να προσεχτούν πριν την αγορά, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω ένα έτοιμο αυτοκίνητο αλλά ούτε και να φτιάξω ένα για εκθέσεις αψεγάδιαστο. Δεν με πειράζει ας πούμε τα φώτα να είναι από μεταγενέστερη ή προηγούμενη σειρά. Υπάρχει και η σκέψη ,όποιο επιλεχθεί να γίνει αγωνιστικό, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν.
-
Ανοίγω αυτό το θέμα όχι για να ξεσπάσει πόλεμος, αλλά γιατί ενδιαφέρομαι για πληροφορίες σχετικά με αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά, εδώ και καιρό, να αποκτήσω ένα από τα δύο με σκοπό να το φτιάξω σιγά σιγά μόνος μου, με τη βοήθεια κάποιου μάστορα όπου δεν μπορώ. Θα ήθελα λοιπόν τα φώτα σας σχετικά με το πόσο είναι εύκολο να βρεθούν ανταλλακτικά, τι γίνεται με τιμές και το πόσο προσιτά είναι και τα δύο για κάποιον με μέτριες μηχανολογικές γνώσεις.
Επίσης τυχόν σημεία που θα πρέπει να προσεχτούν πριν την αγορά, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.Ο σκοπός μου δεν είναι να πάρω ένα έτοιμο αυτοκίνητο αλλά ούτε και να φτιάξω ένα για εκθέσεις αψεγάδιαστο. Δεν με πειράζει ας πούμε τα φώτα να είναι από μεταγενέστερη ή προηγούμενη σειρά. Υπάρχει και η σκέψη ,όποιο επιλεχθεί να γίνει αγωνιστικό, αλλά δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.
-
-
νομιζω οτι αυτοι που εχουν α112 θα σου πουν παρε μινι και αυτοι που εχουν μινι παρε α112!!!
Για τα α112 που τα γνωριζω θα σου πω οτι λαμαρινα δεν υπαρχει κυριως απο τις πρωτες σειρες , προφυλαχτηρες λαστιχενιοι(3 η σειρα) 300-400 ευρω και αν βρεις ενω απο μηχανικα υπαρχουν σχεδον ολα .
Αυτα που παιζουν 300 -400 ευρω συνηθως ειναι απο 5η σειρα και πανω και οχι ABARTH και θελουν δουλεια για να γινουν σωστα .Γενικα την θεωρω δυσκολη ανακατασκευη σε σχεση με το μινι που υπαρχουν τα παντα .
Οι τελευταιες σειρες υπαρχουν σχεδον τα παντα απο πλαστικα και πιστευω οτι και λαμαρινα θα βρεθει ενω σπανια ειναι τα πισω αντανακλαστικα .
Το δικο μου που εχει κανει αρκετα χιλιομετρα σε track day τον τελευταιο χρονο δεν εχει ζητησει τιποτα απολυτωςΕγω παντως θα προτιμουσα να ειχε τα σωστα φωτα και ας ειχε καποιες ατελειες πχ στην λαμαρινα .Τωρα αν το θες για αγωνιστικη χρηση και σε ενδιαφερει μονο να βγαλεις ενα htp που να σου επιτρεπει να τρεχεις στα δικα μου ματια και παλι δεν μου πολυαρεσει το μπερδεμα τον μοντελων και ας το επιτρεπει ο j .
Πασχουν σε θολους ραμφη κυριως τα abarth που ειναι κυνηγημενα εχουν μεγαλο θεμα εκει .
Αυτο που εχω βαλει στο classic a112 δεν νομιζω οτι ειναι καλο να το χαλασει καποιος για αγωνιστικο μια και με αυτα τα λεφτα βρισκεις σχεδον ετοιμη καροτσα μοτερ για αγωνιστικο -
Πραγματικα γνησια Mini Cooper ειναι μονο περιπου 150.000 αυτοκινητα απο τα 5,3 εκατομυρια Μινι που παραχθηκαν. Επισης κατασκευαστηκαν απο το 1961 εως το 1971. Ολα τα υπολοιπα ειναι Μινι σκετα. Ενα το κρατουμενο.
Θα το πω και παλι.
Αξιζει 1000 φορες να παρεις ενα ετοιμο ή τουλαχιστον καλο αυτοκινητο με 3-4 χιλιαρικα π.χ. και να το χαρεις αμεσως, παρα να παρεις ενα σκουριασμενο χρεπι με ενα χιλιαρικο και του πετας λεφτα για χρονια, με την ελπιδα να γινει οπως το φανταζεσαι. Αν δεν πιανουν τα χερια σου και δεν εχεις πατερα ή κολητους μηχανικους και φανοποιους, η υποθεση ανακατασκευη ειναι κατι εξαιρετικα ψυχοφθορο καΙ ασυμφορο.
Αν σε ενδιαφερει η γνησιοτητα, η ελληνικη αγορα Μινι δεν εχει απολυτως τιποτα να σου προσφερει. Αλλιως κατι θα βρεις.
- Τα Μινι σκουριαζουν πολυ, παρα πολυ. Δεν εχουν 5η να πας ενα ταξιδι. Το μοτερ μοιραζεται το λαδι με το σαζμαν με οτι αυτο συνεπαγεται.
- Απο ανταλακτικα υπαρχουν πραγματικα τα παντα, καινουργια και μεταχειρισμενα. Ειναι πολυ διασκεδαστικο στην οδηγηση. Παρκαρει παντου. Αρεσει στις γυναικες.
Γενικα για να προετοιμασεις ενα αυτοκινητο σωστα για αγωνιστικη χρηση, χρειαζονται πολλα χρηματα. Για να το τρεχεις σε καποιο πρωταθλημα ακομη περισοτερα.
-
To θηριώδες προβάδισμα του Μίνι στο θέμα των ανταλλακτικών είναι κάτι που θα το βρίσκεις μπροστά σου από την αρχή μέχρι το τέλος.
-
Να πω κι εγώ που έχω τα μικρότερα αδελφάκια και των δύο (Α112 Elite & Mini 1000); Άλλο πράγμα το ένα άλλο το άλλο στην οδήγηση, αλλά πολύ διασκεδαστικά και τα δύο. Προτιμώ τελικά το Α112. Το Μίνι του 78 είναι αντίκα μπροστά στο Α112 του 82. Ζημιάρικο το Μινι, απροβλημάτιστο εντελώς το Α112. Άνετα καθημερινό αυτοκίνητο το Α112, το Μίνι φοβάσαι που θα το αφήσεις μην στο ακουμπήσουν στο παρκάρισμα.
-
οτι ειναι ζημιαρικο το μινι ειναι δεδομενο...οτι εχει αισθηση καρτ- σπορ αυτοκινητου.. ειναι δεδομενο..επισης σαπιζει ευκολα υπαρχει αφανταστη αφθονια ανταλακτικων. αλλα θελει και ψυχικη υγεια...
το μπιανκι μου θυμιζει ενα πιο σπορ φιατ παντα...(θα φωναζουν οι μπιανκιδες) απλως ξερω οτι υπαρχει θεμα με τα ανταλακτικα τους...
εγω παντως επελεξα μινι , νομιζω οτι φαινετε ...χαζεψε και λιγο εδω για παραπανω λεπτομερειες..
www.historic-mini.gr
www.a112abarth.gr -
Aυτό
http://www.subito.it/auto/innocenti-min ... 123071.htm
-
Κατ' αρχήν σκέψου ότι τα χωρίζει μια δεκαετία και πλέον εξέλιξης, δεν είναι λίγο!
Επίσης το Mini είναι ως επί το πλείστον δημιούργημα ενός ιδιόρυθμου μηχανικού και όχι τυπικό προϊόν μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, πράγμα που έχει την αρνητική, αλλά και τη θετική πλευρά του.
Με τα γνωστά μηχανικά μέρη και με ένα απλούστατο ηλεκτρικό σύστημα, το Mini ΔΕΝ είναι αναξιόπιστο, τουλάχιστον για καθημερινή χρήση. Για αγωνιστική θα πρέπει να προσέξεις 2-3 πράγματα για να αντέξει.
Προβλήματα υπάρχουν σε παραμελημένα, κακοσυντηρημένα και με ένα σωρό πατέντες αυτοκίνητα.
Με πάνω από 300 χιλιάδες χλμ με το 1100, δεν μπορεί απλά να ήμουν τυχερός.
Το ότι κινητήρας και κιβώτιο μοιράζονται το ίδιο λάδι σημαίνει απλά αλλαγή λαδιών ΚΑΙ φίλτρου κάθε 3000 χλμ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Αν και δεν ξέρω κατά πόσο σε ενδιαφέρει, στο πίσω κάθισμα του Mini χωράω να καθίσω, στο Autobianchi όχι.
Πάντως είναι τόσο διαφορετικά που αν οδηγήσεις και τα δύο δεν θα δυσκολευτείς να αποφασίσεις ποιο σου κάνει. -
Kανένα από τα δύο δεν με ενδιαφέρει για καθημερινή χρήση ή για ταξίδια. Μέσα στην πόλη μόνο όταν βρέχει-χιονίζει δεν κυκλοφορώ με το σκούτερ και για ταξίδια υπάρχει άλλο αυτοκίνητο.
Για το πάντρεμα των διαφόρων σειρών, δεν αναφέρομαι απαραίτητα στα φανάρια που ήταν απλά ένα παράδειγμα. Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι το πως με απασχολεί περισσότερο το να είναι λειτουργικό το αυτοκίνητο από το να είναι ίδιο με αυτό που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Διαβάζοντας αρκετό καιρό την ενότητα εδώ, ξέρω πως αρκετοί διαφωνούν και καλά κάνουν, απλά εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά.Δεν έχω σκοπό να φτιάξω πχ ένα μίνι με μοτέρ από Hayabusa, αλλά δεν θα πληρώσω κι ένα μηνιάτικο για τα δικά του φλασάκια, όταν έχει ήδη πάνω από την επόμενη σειρά (πάλι τυχαία παραδείγματα) .
Το ξέρω πως είναι προτιμότερο κάποιο έτοιμο αυτοκίνητο.Κυρίως γιατί τις περισσότερες φορές λόγω έλλειψης χρημάτων και όρεξης τα φιλόδοξα project παραμένουν απλά ιδέες. Αλλά για μένα η μισή ομορφιά στην κατοχή ενός τέτοιου αυτοκινήτου είναι η διαδικασία της ενασχόλησης μαζί του, από την αρχή για το φτιάξεις όπως θες και αργότερα για να το συντηρήσεις. Το μόνο θέμα που δεν μπορώ να ασχοληθώ μόνος μου είναι οι λαμαρινοδουλειές, αλλά είμαι τυχερός γιατί έχω φίλο που μπορεί να τα αναλάβει. Στα υπόλοιπα θέλω να πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Δεν βιάζομαι ούτε να το τελειώσω αλλά ούτε και να το ξεκινήσω. Γι αυτό και άνοιξα θέμα ρωτώντας τώρα, πριν αγοράσω κάποιο. Και για να το πω λίγο διαφορετικά. Δεν έχω και δεν θέλω να ψάξω να βρω 5-6 χιλιάρικα για έτοιμο. Έχω και προτιμώ να ξοδέψω λίγα κάθε μήνα πχ, κι ας αργήσει να τελειώσει κι ας βγει ακριβότερο στο τέλος.
Επειδή όπως πολύ σωστά διευκρίνησε και ο ronnie, γνήσια cooper είναι ελάχιστα και τα abarth επίσης δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ρωτάω αν είναι προτιμότερο να ψάξω εξαρχής για ένα abarth ή να κάνω εγώ τη μετατροπή. Επίσης για το mini αν έχουν κάποιο πλεονέκτημα οι μικρότεροι κινητήρες ή είναι μικρή η διαφορά από το 1.3, έτσι ώστε αν δεν γίνει αγωνιστικό να είναι ουσιαστικά ασύμφορο να 'μπλέξω' με τον μεγάλο κινητήρα.
-
Με λιγη υπομονη θα βρεις ενα μοτερ abarth αν και θα σε συμβουλευα να εφτιαχνες ενα κατω απο 1000κυβικα (903-965).
Για τα φαναρια οσο παραξενη και αν σου φαινεται η εμμονη μου προτιμω τα σωστα και ας κοψω απο καπου αλλουΤο μινι εχει καρτισιο κρατημα οπως λεει και ο ιστορικος και πιστευω οτι δυσκολα θα πιασεις ενα μινι σε μια πιστα καρτ (που το στραγγαλιζεις το αυτοκινητο).
τα 2 μινι που εχουν περασει απο τα χερια μου με ενθουσιασαν με το κρατημα τους και μου αρεσε και η δυναμη τους που ειναι παρομοια με τα α112 (abarth vs 1300)αλλα τα α112 ειναι α112!!!!!!! -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Με λιγη υπομονη θα βρεις ενα μοτερ abarth αν και θα σε συμβουλευα να εφτιαχνες ενα κατω απο 1000κυβικα (903-965).
Για τα φαναρια οσο παραξενη και αν σου φαινεται η εμμονη μου προτιμω τα σωστα και ας κοψω απο καπου αλλουΤο μινι εχει καρτισιο κρατημα οπως λεει και ο ιστορικος και πιστευω οτι δυσκολα θα πιασεις ενα μινι σε μια πιστα καρτ (που το στραγγαλιζεις το αυτοκινητο).
τα 2 μινι που εχουν περασει απο τα χερια μου με ενθουσιασαν με το κρατημα τους και μου αρεσε και η δυναμη τους που ειναι παρομοια με τα α112 (abarth vs 1300)αλλα τα α112 ειναι α112!!!!!!!Mπορώ να ρωτήσω γιατί αυτή η εμμονή με τα φανάρια ;
Να προτιμήσω τα μικρά μοτέρ λόγω κόστους/αξιοπιστίας ή γιατί είναι δυσεύρετο το abarth ?
Κάτι άσχετο αλλά το σασμάν ίδιο δεν είναι στα abarth και απλά ; -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
τα 2 μινι που εχουν περασει απο τα χερια μου με ενθουσιασαν με το κρατημα τους και μου αρεσε και η δυναμη τους που ειναι παρομοια με τα α112 (abarth vs 1300)αλλα τα α112 ειναι α112!!!!!!!Mπορώ να ρωτήσω γιατί αυτή η εμμονή με τα φανάρια ;
Να προτιμήσω τα μικρά μοτέρ λόγω κόστους/αξιοπιστίας ή γιατί είναι δυσεύρετο το abarth ?
Κάτι άσχετο αλλά το σασμάν ίδιο δεν είναι στα abarth και απλά ;Κοιτα αυτο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2195624/εχει δωσει ενα σωρο λεφτα , εχει χαλασει πολλες ωρες απο την ζωη του για το φτιαξει ΚΑΙ λεει οτι ειναι 79 εχει φαναρια πισω απο 81 και μουρη μπροστα απο 84 , εμενα οπως και σε ολους , μα ολους , δεν μας αρεσει αυτο το παντρεμα .
Το κοστος για να το εκανε σωστο σε αυτην την σειρα (4η)δεν πιστευω οτι θα ηταν πανω απο 300ευρω και πραγματα υπαρχουν
Να προτιμησεις τα μικρα μοτερ διοτι τρεχουν στα -1000 κυβικα και μπορουν σχετικα ευκολα να βγαλουν τα 70 (αντε 65)αλογα του abarth και να τιναξεις τον ανταγωνισμο , δυσκολο δεν πιστευω οτι θα ειναι να βρεις ενα μοτερ μια και καθε τοσο καποιο ξεπεταγεται στο car .Σασμαν 5αρι μεχρι και τα μισα της 4ης σειρας θελει πατεντα στο ραμφος για να μπει απο κει και περα εμπαιναν κατευθειαν .
Μια και σε βλεπω για αγωνιστικο παρε ενα απλο και 4-5 σειρα που εχει και πιο λιγα λεφτα και φτιαξτο ,τα 6-7 σειρας αν θες ειδικες πινακιδες δεν μπορεις ακομα να βγαλεις -
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Κοιτα αυτο
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2195624/εχει δωσει ενα σωρο λεφτα , εχει χαλασει πολλες ωρες απο την ζωη του για το φτιαξει ΚΑΙ λεει οτι ειναι 79 εχει φαναρια πισω απο 81 και μουρη μπροστα απο 84 , εμενα οπως και σε ολους , μα ολους , δεν μας αρεσει αυτο το παντρεμα .
Το κοστος για να το εκανε σωστο σε αυτην την σειρα (4η)δεν πιστευω οτι θα ηταν πανω απο 300ευρω και πραγματα υπαρχουν
Να προτιμησεις τα μικρα μοτερ διοτι τρεχουν στα -1000 κυβικα και μπορουν σχετικα ευκολα να βγαλουν τα 70 (αντε 65)αλογα του abarth και να τιναξεις τον ανταγωνισμο , δυσκολο δεν πιστευω οτι θα ειναι να βρεις ενα μοτερ μια και καθε τοσο καποιο ξεπεταγεται στο car .Σασμαν 5αρι μεχρι και τα μισα της 4ης σειρας θελει πατεντα στο ραμφος για να μπει απο κει και περα εμπαιναν κατευθειαν .
Μια και σε βλεπω για αγωνιστικο παρε ενα απλο και 4-5 σειρα που εχει και πιο λιγα λεφτα και φτιαξτο ,τα 6-7 σειρας αν θες ειδικες πινακιδες δεν μπορεις ακομα να βγαλειςΑν πρόκειται για κάτι που βρίσκεται και σε λογική τιμή (είτε σαν ανταλλακτικό είτε συγκρινόμενο με το συνολικό κόστος) φυσικά και θα προτιμήσω κι εγώ αυτό που φόραγε εξαρχής. Τέλος πάντων εξήγησα πιστεύω το πως σκέφτομαι και δεν κολλάμε φυσικά μόνο στα φανάρια που ήταν ένα παράδειγμα.
Ειδικές πινακίδες, είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει μιας και μιλάμε για μικρούς κινητήρες και δεν θέλω να έχω τους όποιους περιορισμούς, αν δεν γίνει αγωνιστικό. Η μόνη περίπτωση που ίσως μ ενδιαφέρει είναι αν είναι πιο εύκολος ο εκτελωνισμός από χώρα εκτός ΕΕ, μιας και έχω κάποια 'κονέ' στη γειτονιά των Βαλκανίων που είναι αρκετά φθηνότερα. Εκτός και αν τελικά δεν συμφέρει η όλη υπόθεση οπότε ψάχνω για Ελλάδα. Βέβαια αυτό είναι λίγο άσχετο με το όλο θέμα, και κάτι που θέλει ψάξιμο και φαντάζομαι κουβέντα με κάποιον εκτελωνιστή.
-
Κατά την γνώμη μου , ο πρόβληματισμός σου είναι λανθασμένος με την έννοια ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους , όσο η φιλοσοφία κατασκευής τους και η κουλτούρα του λαού που τα κατασκεύασε. ¨αλλο πράγμα η Ιταλία άλλο πράγμα η Αγγλία και οι λαοί τους.....
Αλλη οδιγική σχολή η μία , εντελώς διαφορετική η άλλη.
Τώρα για την περίπτωσή σου και όπως εγώ καταλαβαίνω ότι θέλεις να ασχοληθείς θα σου πρότεινα το mini .Απο την στιγμή που δεν είσαι οπαδός της ιστορικότητας του αυτοκινήτου , απλά θέλεις ένα κλασικό για να ασχοληθείς , παίξεις μάθεις μαζί του και ότι προκύψει , η ζυγαριά δείχνει mini για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει επάρκεια ανταλακτικών .
Όταν φύγεις απο αυτό το στάδιο , τότε θα έχει έρθει η ώρα του a112 ή του mini cooper ανάλογα ποιά σχολή θα επιλέξεις..... -
Ο χρήστης delan έγραψε:
Κατά την γνώμη μου , ο πρόβληματισμός σου είναι λανθασμένος με την έννοια ότι τα δύο αυτοκίνητα είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους , όσο η φιλοσοφία κατασκευής τους και η κουλτούρα του λαού που τα κατασκεύασε. ¨αλλο πράγμα η Ιταλία άλλο πράγμα η Αγγλία και οι λαοί τους.....
Αλλη οδιγική σχολή η μία , εντελώς διαφορετική η άλλη.
Τώρα για την περίπτωσή σου και όπως εγώ καταλαβαίνω ότι θέλεις να ασχοληθείς θα σου πρότεινα το mini .Απο την στιγμή που δεν είσαι οπαδός της ιστορικότητας του αυτοκινήτου , απλά θέλεις ένα κλασικό για να ασχοληθείς , παίξεις μάθεις μαζί του και ότι προκύψει , η ζυγαριά δείχνει mini για τον απλούστατο λόγο ότι υπάρχει επάρκεια ανταλακτικών .
Όταν φύγεις απο αυτό το στάδιο , τότε θα έχει έρθει η ώρα του a112 ή του mini cooper ανάλογα ποιά σχολή θα επιλέξεις.....Φίλε μου λανθασμένος μπορεί να είναι ο προβληματισμός μου, αλλά είναι και υπαρκτός. Πρόκειται για 2 αυτοκίνητα που μου αρέσουν εξίσου και δεν πρόκειται να νιώσω μειονεκτικά ή άσχημα όποιο από τα 2 κι αν αποκτήσω. Φυσικά και θα προτιμούσα να είχα και τα 2, αλλά και ακόμα περισσότερα. Το ξέρω επίσης πως διαφέρουν οδηγικά. Αλλά έχουν και τα 2 χαρακτηριστικά που μ αρέσουν.
Αυτό το οπαδός της ιστορικότητας, αν θες μου το εξηγείς λίγο. Αν ήθελα ένα αυτοκίνητο απλά για αγωνιστικό ή απλά για να μάθω να μαστορεύω, ίσως και με λιγότερα λεφτά μπορούσα να τα κάνω και τα 2, με αυτοκίνητα που ανταλλακτικά βρίσκεις στα περίπτερα, είναι πιο γρήγορα, πιο σύγχρονα, πιο αποτελεσματικά κτλ. -
-
ψηφιζω (το) αριστερα δαγκωτο!!!
-
Κι εγώ Α112!!!!!
Mini cooper vs Autobianchi abarth