-
Κύριε Χρήστο...Ποια νέα κατευθυνση? Η νέα κατευθυνση δώθηκε σε προτάσεις εδώ και καιρό...Αλλα δεν ακολουθήθηκε...και ξερετε γιατι?
Οχι λόγο του οτι υπάρχουν τα ξερά κεφάλια οπως τα ονομάζετε...και εγώ κάποτε αυτά πίστευα...Πλέον πιστευω οτι ολα γίνονται επίτηδες.Για να μην χαθεί η μπάλα και το σπορ απο μερικούς... Δεν θέλουν να αναπτυχθεί γιατι θα χαθούν οι καρεκλίτσες...και ο λόγος ύπαρξης κάποων. Ο
Κάθε ενας που εχει κερδίσει μια 1η θέση γενικής και εχει τις ιδιες φιλοδοξίες με αυτούς, ανοίγει την πόρτα της ΟΜΑΕ και μπαίνει στο club τους...φέρνουν και μερικούς συνταξιούχους - που εχουν τις αναμνήσεις απο την παλιά καλή εποχή του Δαρδούφα... και σχεδιάζουν το αμφίβολο αυριο του Σπορ...
Δεν σου κάνει εντύπωση, οτι απο την ολική παραίτηση (διοτι τότε παραδέχτηκε οτι δεν τα καταφέρνει) του κοινού μας φίλου, το Facebook του, εχει γεμίσει απο αναφορές στο κλωτσοσκούφι και καμία αναφορά για τους ελληνικούς αγώνες...ομως σήμερα που μιλάμε, ξανα εβαλε υποψηφιότητα στην ΕΛΠΑ. Και εγώ ρωτάω...Γιατι? Τι αλλαξε μέσα σε 1,5 χρόνο? Γιατι τώρα θα μπορέσει και πριν δεν τα κατάφερε?Πριν απο 20 μέρες πέρασε απο εδώ ο κυρ Τάσος...Του εκανα λοιπόν μια ερώτηση:
'Κύριε Τάσο, ενας ενας 'φευγετε' απο αυτή την ζωή. Η καλή - η χρυσή γενιά των οδηγαράδων που εκανε πολύ κόσμο να αγαπήσει τους αγώνες, και να λατρέψει το σπορ, 'φευγει'. Εχετε επίγνωση, ποια κληρονομιά αφήνετε πίσω σας? Οτι αυτό που παραλάβατε απο την εποχή του Ραφτόπουλου και του Πεσαμτζόγλου, και το πήγατε 10 βήματα παραπάνω, ολοι εσείς οι ίδιοι το καταστρέφεται? Η γενιά σας! Θές με τις ρεμούλες, θές με τους τσακωμούς σας, θές με τα κολλητιλίκια, θές με τα γραμμάτεια που ξεπληρώνονται, το σπορ μας το εχετε φτάσει στον πάτο... Τι θα αφήσει λοιπόν η γενιά σας στον εγγονό σας, εκτός απο τις βιντεοκασσέτες?''Εχεις δίκιο' , μου απάντησε και κατέβασε το κεφάλι...
Στο Σεμινάριο των τεχνικών εφόρων, πριν απο λίγες μέρες, είδα στην αιθουσα και εναν νέο Πίνακα...Τον πίνακα του Δαρδούφα...Και γέλασα ειρωνικά, διοτι μαζί με κάτι αλλες γιαγιάδες και παπούδες που ήταν ήδη αναρτημένοι, εδώ και χρόνια. Και που ως διαμαγείας αυτοί οι πίνακες σώζωνται σε κάθε μεταφορά-μετακόμιση. Δεν είδα πουθενά ομως τον Πίνακα της Γιωργάρας... του Παύλου... του Μιχάλη... Ανθρωποι - οδηγάρες - με κύρος και με ιστορία, που στο κάτω κάτω η σύχρονη ιστορία της ΕΛΠΑ οφείλεται περισσότερο σε αυτούς και οχι στις γιαγιάδες του μπριτζ... Ακόμα και του Κολλιοπάνου ή του Μακρή...που αφησαν την πνοή τους στο χόμπι τους... Οταν λοιπόν ολο το μαυσωλείο των ιδεών και των ανθρώπων αυτών, αναρτηθεί σε πινακες και στους τοίχους αυτούς, τότε υπάρχει η πιθανότητα να ξαναδημιουργηθεί το σπορ των αγώνων.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Σαφως και ενα μελος μιας λεσχης, δεν ειναι σωστο να κρινει και να βαθμολογει τον αγωνα της ιδιας του της λεσχης.Προφανώς.
Ούτε όμως μέλος της Α λέσχης είναι σωστό να κρίνει και να βαθμολογεί τον αγώνα της Β λέσχης, αν μη τι άλλο αν 'ανταγωνίζονται' για τους ίδιους αγώνες. Που όμως δεν ανταγωνίζονται...
Το πρόβλημα ξεκινά ουσιαστικά από το ό,τι οι εκθέσεις των παρατηρητών είναι διακοσμητικές και ελάχιστο ρόλο παίζουν στο αν ο αγώνας θα συνεχίσει να είναι στον όποιο θεσμό ανήκει και ότι ουσιαστικά ο παρατηρητής ο ίδιος είναι διακοσμητικός. Αν γίνει κάποια καταστροφή τότε δε χρειάζεται παρατηρητής, το μαθαίνουν όλοι. Αν δεν γίνει καταστροφή, η γνώμη του παρατηρητή, δεδομένης της μη ανταγωνιστικής διαδικασίας ανάθεσης αγώνων του χρόνου, είναι ήσσονος σημασίας.
Η FIA πχ. το έχει πάρει είδηση αυτό εδώ και χρόνια και έχει καταργήσει τους παρατηρητές στα 'μεγάλα' πρωταθλήματά της.Πλην ομως, οριστηκα παρατηρητης στην αναβαση της Ριτσωνας, διοτι αυτοι που με ορισαν εγνωριζαν την αντικειμενικοτητα μου καθως και την ευθυκρισια μου. Αποδειξη αυτων που λεω, ειναι οτι την οργανωση της Ριτσωνας, δεν 'την χαιδεψα'!!!
Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι υπάρχει θέμα 'γυναίκας του Καίσαρα'.
Ο εκαστοτε οργανωτης τωρα, δεν χρειαζεται να διαβασει μια δημοσιευμενη εκθεση παρατηρητου, για να βελτιωσει τα κακως κειμενα και ενδεχομενως να εκτεθει και σε τριτους 'κριτες' της δουλειας του.
Τότε τι χρειάζεται ο παρατηρητής ?
(Συμφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να δημοσιεύεται η έκθεση)Με δικη μου πρωτοβουλια και αρχης γενομενης απο φετος, δυο-τρεις ημερες μετα τον καθε αγωνα, η εκθεση του παρατηρητου αποστελλεται στον οργανωτη, ωστε να διαβασει τι εκανε σωστα και τι χρειαζεται βελτιωση.
Δηλαδή δε συνέβαινε αυτό τόσα χρόνια ?
Τότε τι χρειάζεται ο παρατηρητής ? (δις)H γνώμη μου είναι: ή θα γίνεται σοβαρή δουλειά με τους παρατηρητές (*) και κάθε χρόνο ο αγώνας με τη χειρότερη βαθμολογία θα παίρνει 'κίτρινη' κάρτα ή και 'κόκκινη' αν υπάρχει άλλος υποψήφιος για του χρόνου.
Αλλιώς να καταργηθούν, κρίμα τα έξοδα.(*) Περιλαμβάνει:
- Σοβαρή και σφαιρική γνώση του αντικειμένου, όχι κάθε παρατρεχάμενος πάει εκδρομή με έξοδα του Οργανωτή... (δυστυχώς το έχω δει να συμβαίνει και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι)
- Εκπαίδευση για το ρόλο
- Συγκεκριμένο έντυπο με κριτήρια και σαφής βαθμολογία
- Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στον Οργανωτή, κατ΄αρχήν ανεπίσημα (δηλ. πριν την υποβολή της έκθεσης στην ΟΜΑΕ, ώστε να μην υπάρχει θέμα λάθος αντίληψης ή παρεξήγησης) και στη συνέχεια επίσημα
- Οχι το μέλος της Α λέσχης να βαθμολογεί αγώνα της Β πόσο δε μάλλον αγώνα της Α
- Συγκεκριμένη ομάδα παρατηρητών ή, ακόμα καλύτερα, ο ίδιος παρατηρητής για όλους τους αγώνες ενός θεσμού
-
Νασο, συμφωνω απολυτα μαζι σου, εκτος απο το θεμα της δημοσιοποιησης. Γιατι μας τρομαζει ακομη η δημοσιοτητα? Αν υπαρξουν αντικειμενικα κριτηρια, τοτε αυξανεται η ευθυνη και συνεπως η προσοχη των παρατηρητων στο να ειναι πιο ακριβεις και μακρυα απο 'κουμπαριες'.
Με τον Βασιλη, οπως και με τον Χριστο διαφωνω ως προς την πρακτικη. Η λυσσαλεα επιθεση δημιουργει παντοτε στην εξουσια αμυνα 'τοιχου', πολλω μαλλον οταν τα κεφαλια εχουν δειξει χαμηλη δεκτικοτητα αντιθετης γνωμης. -
Γιατί φίλε platis μερικά πράγματα είναι 'τα εν οίκω μη εν δήμω'. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 'εν οίκω' είναι επιλήψιμα, αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν ή πρέπει να γίνουν 'εν δήμω'.
Ξέχασα παραπάνω να γράψω ότι απαραίτητο μέρος του στάνταρ ερωτηματολόγιου του παρατηρητή πρέπει να είναι η συλλογή απόψεων των συμμετεχόντων κατά τον τερματισμό σε ένα στατιστικά σημαντικό ποσοστό (πχ. 10-20% των τερματισάντων) με στάνταρ φόρμα να συμπληρώνουν, η οποία θα περιλαμβάνεται στην έκθεση του παρατηρητή.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σαφως και ενα μελος μιας λεσχης, δεν ειναι σωστο να κρινει και να βαθμολογει τον αγωνα της ιδιας του της λεσχης.
Προφανώς.
Ούτε όμως μέλος της Α λέσχης είναι σωστό να κρίνει και να βαθμολογεί τον αγώνα της Β λέσχης, αν μη τι άλλο αν 'ανταγωνίζονται' για τους ίδιους αγώνες. Που όμως δεν ανταγωνίζονται...
Το πρόβλημα ξεκινά ουσιαστικά από το ό,τι οι εκθέσεις των παρατηρητών είναι διακοσμητικές και ελάχιστο ρόλο παίζουν στο αν ο αγώνας θα συνεχίσει να είναι στον όποιο θεσμό ανήκει και ότι ουσιαστικά ο παρατηρητής ο ίδιος είναι διακοσμητικός. Αν γίνει κάποια καταστροφή τότε δε χρειάζεται παρατηρητής, το μαθαίνουν όλοι. Αν δεν γίνει καταστροφή, η γνώμη του παρατηρητή, δεδομένης της μη ανταγωνιστικής διαδικασίας ανάθεσης αγώνων του χρόνου, είναι ήσσονος σημασίας.
Η FIA πχ. το έχει πάρει είδηση αυτό εδώ και χρόνια και έχει καταργήσει τους παρατηρητές στα 'μεγάλα' πρωταθλήματά της.Προφανως γνωριζεις, οτι μετα τις αποφασεις του Δ.Σ. που προεκυψε στις αρχες του 2008, δεν ειμαι ενεργο μελος της ΕΛΠΑ. Η παρουσια μου σαν παρατηρητης σε καποιους αγωνες, προκυπτει απο την θεση που εχω στην ΕΠΑ/ΕΘΕΑ.
Πλην ομως, οριστηκα παρατηρητης στην αναβαση της Ριτσωνας, διοτι αυτοι που με ορισαν εγνωριζαν την αντικειμενικοτητα μου καθως και την ευθυκρισια μου. Αποδειξη αυτων που λεω, ειναι οτι την οργανωση της Ριτσωνας, δεν 'την χαιδεψα'!!!
Πρέπει όμως να παραδεχτείς ότι υπάρχει θέμα 'γυναίκας του Καίσαρα'.
Ο εκαστοτε οργανωτης τωρα, δεν χρειαζεται να διαβασει μια δημοσιευμενη εκθεση παρατηρητου, για να βελτιωσει τα κακως κειμενα και ενδεχομενως να εκτεθει και σε τριτους 'κριτες' της δουλειας του.
Τότε τι χρειάζεται ο παρατηρητής ?
(Συμφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να δημοσιεύεται η έκθεση)Η ενσταση μου σε αυτο που εγραψα, ειναι στο 'δημοισευμενη' !!
Με δικη μου πρωτοβουλια και αρχης γενομενης απο φετος, δυο-τρεις ημερες μετα τον καθε αγωνα, η εκθεση του παρατηρητου αποστελλεται στον οργανωτη, ωστε να διαβασει τι εκανε σωστα και τι χρειαζεται βελτιωση.
Δηλαδή δε συνέβαινε αυτό τόσα χρόνια ?
Τότε τι χρειάζεται ο παρατηρητής ? (δις)Σε πληροφορω οτι οι εκθεσεις δεν κοινοποιουνταν στους οργανωτες. Υπηρχαν μονο για αξιολογηση τους.
H γνώμη μου είναι: ή θα γίνεται σοβαρή δουλειά με τους παρατηρητές (*) και κάθε χρόνο ο αγώνας με τη χειρότερη βαθμολογία θα παίρνει 'κίτρινη' κάρτα ή και 'κόκκινη' αν υπάρχει άλλος υποψήφιος για του χρόνου.
Αλλιώς να καταργηθούν, κρίμα τα έξοδα.Αυτος ειναι ο στοχος, αρχης γενομενης απο φετος.
(*) Περιλαμβάνει:
- Σοβαρή και σφαιρική γνώση του αντικειμένου, όχι κάθε παρατρεχάμενος πάει εκδρομή με έξοδα του Οργανωτή... (δυστυχώς το έχω δει να συμβαίνει και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι)
- Εκπαίδευση για το ρόλο
- Συγκεκριμένο έντυπο με κριτήρια και σαφής βαθμολογία
Εαν διαβασεις την νεα εκθεση παρατηρητων, θα καταλαβεις οτι εχει γινει πολυ καλη δουλεια.
- Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στον Οργανωτή, κατ΄αρχήν ανεπίσημα (δηλ. πριν την υποβολή της έκθεσης στην ΟΜΑΕ, ώστε να μην υπάρχει θέμα λάθος αντίληψης ή παρεξήγησης) και στη συνέχεια επίσημα
- Οχι το μέλος της Α λέσχης να βαθμολογεί αγώνα της Β πόσο δε μάλλον αγώνα της Α
- Συγκεκριμένη ομάδα παρατηρητών ή, ακόμα καλύτερα, ο ίδιος παρατηρητής για όλους τους αγώνες ενός θεσμού
Αυτο το τελευταιο, θα ηταν ευχης εργον, αλλα ειναι πολυ δυσκολα υλοποιησιμο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί φίλε platis μερικά πράγματα είναι 'τα εν οίκω μη εν δήμω'. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 'εν οίκω' είναι επιλήψιμα, αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν ή πρέπει να γίνουν 'εν δήμω'.Ξέχασα παραπάνω να γράψω ότι απαραίτητο μέρος του στάνταρ ερωτηματολόγιου του παρατηρητή πρέπει να είναι η συλλογή απόψεων των συμμετεχόντων κατά τον τερματισμό σε ένα στατιστικά σημαντικό ποσοστό (πχ. 10-20% των τερματισάντων) με στάνταρ φόρμα να συμπληρώνουν, η οποία θα περιλαμβάνεται στην έκθεση του παρατηρητή.
Φιλτατε Νασο, ειναι ακλονητη αποψη και θεση μου οτι οι αγωνιζομενοι πρεπει να ειναι ισοτιμα 'εν οικω' για να παμε μπροστα. Τοσα χρονια που παιζουν μεσα-εξω, προκοπη δεν ειδαμε. Για να ειμαι σαφης, δεν εννοω τον ΣΟΑΑ εν ΕΘΕΑ. Εννοω την συνειδητοποιηση οτι ειναι κι αυτοι μελη της οικογενειας.
-
Επειδή πρωταρχικό ρόλο εχουν οι 'ηθοποιοί' σε μια παράσταση και εσείς μου μιλάτε, οτι φτιάξατε καρέκλες απο βελούδο για τους θεατές, βρήκατε τους καλύτερους floor manager, επιλέξατε τους καλύτερους στα σκηνικά και στα κουστούμια...μήπως πρέπει να ασχοληθείτε και με το θέμα 'Εργο' που θα 'ανεβάσετε', οπως και με τους ηθοποιούς που θα πλαισιώσουν την παραστασή σας? Διότι δεν βλέπω να γίνονται αγώνες, πάει το Ιστορικό, χλωμός ο Κενταυρος...για κανα Σπριντάκι βλέπω να βρίσκετε 'ηθοποιούς', και για καμιά ριτσώνα... Τι τα θέλετε λοιπόν ολα αυτά τα High class αφού με το ρυθμό που κινήστε, εκτός απο 3 mitsu και καμιά 10αρια μη φτερουγάτα, δεν 'ανεβάζεις' ούτε θέατρο σκιών σε πανηγύρι...
Η 'παράσταση' σας, πάσχει απο καλό σενάριο, ονόματα - κράχτες και νέους ηθοποιούς που θέλουν αλλα δεν εχουν... Ειναι αδιάφορο λοιπόν, αν η ταξιθέτρια είναι ψηλή, ξανθιά και με μεγάλο στήθος... την χαζευεις μια ,δυο τρείς, αλλα η δουλειά της είναι να σε βάλει στην θέση σου και μετά εξαφανίζεται. Ξυπνήστεεε!
Οι αγώνες πάσχουν απο την σωστή προκύρηξη, τους σωστούς θεσμούς, την αψογη και με μεράκι υλοποίηση των αγωνων. Εχουν φτάσει οι καρεκλάτοι και οι κουστουμάτοι παράγοντες - επίτροποι να είναι περισσότεροι απο τους αγωνιζόμενους και τους μάχημους κριτές, σε εναν αγώνα...
Γιατι δεν βάζετε και εναν παρατηρητή σε κάθε συμβούλιο επιτροπής, να βαθμολογεί? Γιατι δεν βάζετε και εναν παρατηρητή, να παρατηρεί τους παρατηρητές?
Και ποιός μας λέει οτι οι παρατηρητές είναι οι αφθαρτοι? και δεν θα 'εξευγενιστεί' η αναφορά τους με τα 'δωράκια' των λεσχων ή με ανέσεις βασιλικές? Οπως αλλωστε, γίνεται μέχρι τώρα...Ταξιδάκια δλδ!
Σας πληροφορώ λοιπόν, οτι οι περισσότεροι που εχουν πάει στο εξωτερικό για 'εκπαίδευση', μονο για εκπαίδευση δεν πήγαν, αλλα σίγουρα για αναψυχή...Διοτι τις λίγες φορές που εχω πάει εγώ για ανψυχή σε αγώνα, 'εκπαιδεύτικα' και ζήλεψα...Αυτά τα μικρά και οικονομικά πραγματάκια-λεπτομέρειες, που κάνουν την ζωή όλων ευκολη.
Το πιο απλό, σε ενα Ραλλυ, στο BERGAMO, μία εβδομάδα πριν που βρισκόμουν και βολτάρισα στις ειδικές, παντού, στην αρχή, στην μέση, στο τέλος, στις διασταυρώσεις, είχε μεγάλες χαρτονένιες ταμπέλες που ελεγαν και προειδοποιούσαν ΟΛΟΥΣ, οτι ο συγκεκριμένος δρόμος την συγκεκριμένη ημερομηνία θα είναι κλειστός απο τάδε ώρα μέχρι τάδε ώρα διοτι αποτελεί ειδική διαδρομή του Ράλλυ.Ποιος λοιπόν περαστικός απο εκεί δεν θα είναι υποψιασμένος και πιθανότατα προσεκτικότερος για τον κ@υ%γκαζο που μπορεί να κάνει δοκιμές?Ποιος κάτοικος περιοχής δεν θα προγραμματιστεί, ωστε να μην ενοχληθεί, αν δεν θέλει να παρακολουθήσει? ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΌΝΙΑ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ? Δε σου μιλάω βέβαια οτι οι απαγορευμένες θέσεις θεατών ήταν ήδη κορδελιασμένες...και με ταμπέλες που προειδοποιούσαν μέχρι και με φυλάκιση...και ο αγώνας δεν ήταν Πρωταθλήματος, έτσι? Κυπέλλου Ζώνης ήταν...Για πέστε μου λοιπόν τι βαθμό θα εβαζε ο Ελληνας παρατηρητής...Σε μια αντίστοιχη λέσχη...Αφού οι περισσότεροι δεν κάνουν τον κόπο να βγούν απο την αίθουσα της γραμματείας...
-
http://kokkinhshmaia.blogspot.com/2012/ ... st_11.html
-
Aυτο κι αν θα πρεπει να καταχωρηθει στον επιτροπο που ακομα και παραγοντας του αθληματος με πενα , μας τον εχει κανει Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ...... ε χεστικαμε αν δεν πληρωνεται , οταν σε λιγο θα εχει καταστρεψει τα παντα .
Αντε γκασμαδες , οτι σωστη δουλεια εχει γινει σ'αυτον τον χωρο , την καταστρεφετε με την βλακεια σας .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Aυτο κι αν θα πρεπει να καταχωρηθει στον επιτροπο που ακομα και παραγοντας του αθληματος με πενα , μας τον εχει κανει Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ...... ε χεστικαμε αν δεν πληρωνεται , οταν σε λιγο θα εχει καταστρεψει τα παντα .Αντε γκασμαδες , οτι σωστη δουλεια εχει γινει σ'αυτον τον χωρο , την καταστρεφετε με την βλακεια σας .
Aντι βρε Διεγράφη προσβλητικός χαρακτηρισμός [Mod] να τα βαλεις με τους υπαναπτηκτους που ετρεξαν στην τελευταια Ριτσωνα και πηγαν και εχεσαν μεσα στο εργοστασιο και δεν διαφυλαξαν οπως επρεπε τον πολυτιμο χωρο που μας παραχωρηθηκε, τα βαζεις παλι μαζι μου και με την οργανωση !!
Η οργανωση ειχε φροντισει ωστε να υπαρχουν τεσσερις τουαλετες στον χωρο της Μηχανικης!!!
Τοσο σου κοβει.'el-em'
-
Σαν να διαβαζω απαντηση των ξεφτεριων Παγκαλοσαμαραδωνγιωργακιδων και την ανακαλυψη των εργων του λαου τους ........
To λοιπό της απάντησης διεγράφη ως προκλητική - flame bait. Τι (υποτίθεται ότι...) πρόσθετε στη συζήτηση, εσύ το ξέρεις [Mod]
ΑΝΑΒΑΣΗ ΡΙΤΣΩΝΑΣ 2012