-
Ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει οτι θελει τα οποια χρηματα διαθετει νομιμα. Επειδη φαγωθηκες ομως, σου λεω πως αυτο το αυτοκινητο δεν προερχεται απο χρηματα που σχετιζονται με την εργασια που αναφερεις. Ουτε το εξοχικο που μπορει να εχει ενας υπαλληλος απο τον πατερα του, το εχουμε συνεταιρικο. Ιδια λογικη.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή ακριβώς αυτές τις μέρες είμαι σε ένα ατέρμονο διάλογο για... δωρεάν και... εθελοντική εργασία τα ΣΚ για να βγει το έργο, το πράγμα είναι εξαιρετικά απλό: όποιος θέλει εργασία πάνω από τα συμφωνημένα, ή την πληρώνει, ή δεν του την προσφέρεις.
Γενικώς, η λογική, 'είναι δύσκολοι καιροί, μην ζητάτε, δουλέψτε να βγει η δουλειά' με αφήνει παγερά αδιάφορο.
Όπως και φυσικά, θεωρώ πως ο υπάλληλος πρέπει να πληρώνεται για όσες ώρες δουλεύει. Όποιος δουλεύει δωρεάν, είναι μ@λάκας.-
Και έχω υπάρξει κι εγώ τέτοιος, αλλά το έκανα για να καλύψω ελλείψεις και υστερήσεις μου. Αν το κάνεις 'για να βγει το έργο', είσαι μ@λάκας^2.Στην δική σου δουλειά, κάνε ό,τι γουστάρεις.
+1000
Κάτω από ανάλογες συνθήκες, αλλά 15 χρόνια πριν, τα μούτζωσα όλα και όλους τους τρόμπες στην κατασκευαστική. Το 80% των συναδέλφων μου ακόμη εργάζονται σαν υπάλληλοι και να σου πω την αμαρτία μου δεν κάνουν και για τίποτα άλλο. Ο Α, ο Β, ο Κουάντρα, εγώ την κάναμε διότι είχαμε πέρα από τις ικανότητες ΚΑΙ την ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του ΕΕ.
Και όχι δεν έχει να κάνει με τα €. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην Μπανανία (ίσχυε από πάντα!) και πεθαίνεις από το στρες 15 χρόνια νωρίτερα από έναν καλοζωισμένο υπάλληλο (κυρίως ΔΥ, να τα λέμε αυτά), μα παρότι τα ξέρεις όλα αυτά σε τρώει ο κ@λος σου...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο καθε ανθρωπος μπορει να κανει οτι θελει τα οποια χρηματα διαθετει νομιμα. Επειδη φαγωθηκες ομως, σου λεω πως αυτο το αυτοκινητο δεν προερχεται απο χρηματα που σχετιζονται με την εργασια που αναφερεις. Ουτε το εξοχικο που μπορει να εχει ενας υπαλληλος απο τον πατερα του, το εχουμε συνεταιρικο. Ιδια λογικη.Το θέμα δεν είναι που βρήκες τα χρήματα, ή αν είναι νόμιμα (φαντάζομαι ότι πάρα πολλοί μεγαλοκεφαλαιούχοι έχουν τα δικά τους χρήματα ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ). Το ερώτημα είναι αν είναι θεμιτό για έναν δηλωμένο κομουνιστή να απολαμβάνει είδη πολυτελείας που ο μέσος εργαζόμενος δεν μπορεί να δει ούτε στον ύπνο του, ή να κατέχει μέσα παραγωγής μέσω των οποίων (αν πιστέψουμε την ιδεολογία του) εκμεταλλεύεται την υπεραξία των εργαζομένων του.
Μπορούμε φυσικά να παρακάμψουμε τον σκόπελο βάζοντας ένα δικό μας ορισμό για το τι συνιστά εκμετάλλευση και τι κεφάλαιο, και να είναι όλα αγγελικά πλασμένα.
Όμορφος κόσμος.
-
Πρώτον δεν γνωρίζεις αν εκμεταλλεύομαι υπεραξία άλλων ή όχι και έτσι λανθάνεις. Δεύτερον είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο που κόστισε όσο ένα καινούριο Kia Ceed 1400. Ούτε είδος πολυτελείας, ούτε πράσινα άλογα. Ένα μεσαίο αυτοκίνητο (D Segment) είναι, όχι καμιά Bentley.
Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kke
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
.............................
Και όχι δεν έχει να κάνει με τα €. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην Μπανανία (ίσχυε από πάντα!) και πεθαίνεις από το στρες 15 χρόνια νωρίτερα από έναν καλοζωισμένο υπάλληλο (κυρίως ΔΥ, να τα λέμε αυτά), μα παρότι τα ξέρεις όλα αυτά σε τρώει ο κ@λος σου...ετσι ακριβώς.....
-
Βασικά δεν νομίζω να τον τρώει κανείς ο κώλος του να επιχειρήσει σήμερα. Αλλά και τι άλλο να κάνεις με ανεργία στο 30%;
-
Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kkeΟι μικροϊδιοκτήτες μάς απασχολούν σήμερα από τη σκοπιά της συγκέντρωσης δυνάμεων στην πάλη για το Μέτωπο, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό, αλλά πρέπει να μας προβληματίσουν και στις συνθήκες του σοσιαλισμού, παίρνοντας υπόψη ότι η μικρή ιδιοκτησία γεννάει τη μεγάλη και η βασική γραμμή που θα κρίνει τις εξελίξεις είναι η πορεία της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και η αύξηση της παραγωγικότητας της σχεδιασμένης οικονομίας.
Μετάφραση: τους χρειαζόμαστε σήμερα, αύριο που με το καλό θα πετύχει η επανάσταση, τον πούλο -καμία έκπληξη, το 'χουμε ξαναδεί το έργο σε άλλη χώρα.
Δεν είναι να απορείς γιατί το συγκεκριμένο κόμμα δεν πείθει ούτε καν αυτούς που είναι θεωρητικά οι καλύτεροι ακροατές του.
-
Βασικά δεν νομίζω να τον τρώει κανείς ο κώλος του να επιχειρήσει σήμερα. Αλλά και τι άλλο να κάνεις με ανεργία στο 30%;N' ανοίξεις ένα σουβλατζίδικο.
Ή ένα μπαρ.
Ακόμα καλύτερα, ν' αγοράσεις ένα έτοιμο (σουβλατζίδικο ή μπαρ, ό, τι σ' αρέσει περισσότερο), που πουλιέται. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μετάφραση: τους χρειαζόμαστε σήμερα, αύριο που με το καλό θα πετύχει η επανάσταση, τον πούλο -καμία έκπληξη, το 'χουμε ξαναδεί το έργο σε άλλη χώρα.Μην γίνεις μεταφραστής, μείνε μηχανικός! Εγγυημένη αποτυχία στην μετάφραση!
-
Πρώτον δεν γνωρίζεις αν εκμεταλλεύομαι υπεραξία άλλων ή όχι και έτσι λανθάνεις. Δεύτερον είναι απλά ένα γρήγορο αυτοκίνητο που κόστισε όσο ένα καινούριο Kia Ceed 1400. Ούτε είδος πολυτελείας, ούτε πράσινα άλογα. Ένα μεσαίο αυτοκίνητο (D Segment) είναι, όχι καμιά Bentley.Πάντως αν σε ενδιαφέρει το θέμα σε παραπέμπω εδώ για να λύσεις τις απορίες σου: http://www.kke.gr/ebe/gia_toys_aytoapas ... ke_toy_kke
Συγνώμη που δεν πρόκειται να διαβάσω τις 6.889 λέξεις από την σελίδα του Περισσού. Κρατάω την πολύ ενδιαφέρουσα άποψη σου για το ότι ένα BMW 330 coupe δεν είναι είδος πολυτελείας στην Ελλάδα (φαντάζομαι ότι όλοι οι εργαζόμενοι που πηγαινοέρχονται με τα Huyntai θα συμφωνούν απολύτως), καθώς και ότι δεν είναι εκμετάλλευση της υπεραξίας των άλλων η μισθωτή εργασία.
-
Ξαναδιάβασε την 1η μου πρόταση στο παραπάνω ποστ. Μην επιμένεις για ζητήματα που προφανώς δεν γνωρίζεις για τον άλλον.
ΥΓ: Αν δεν θέλεις να το διαβάσεις δεν θα σε υποχρεώσω φυσικά. Εσύ εξέφρασες απορίες. Πάντως και την 1η σελίδα μόνο να διάβαζες θα σου λύνονταν μερικές απορίες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Το 330 συνεταιρικά το έχετε με τους υπαλλήλους;
Βασικά, μόλις βρήκα μία λίστα που είχε γραφτεί κάπου εδώ με τους υπαλλήλους που απασχολεί ο Realzeus. Έχουμε και λέμε:
Διευθυντής παραγωγής, διευθυντής πωλήσεων, αποθηκάριος, υπεύθυνος logistics, εργάτες παραγωγής, καθαρίστρια, φύλακας, οδηγός, γραμματέας, κτλ... Η πλήρης λίστα βρίσκεται εδώ.
Συγνώμη που επεμβαίνω κιόλας...
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
.............................
Και όχι δεν έχει να κάνει με τα €. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει στην Μπανανία (ίσχυε από πάντα!) και πεθαίνεις από το στρες 15 χρόνια νωρίτερα από έναν καλοζωισμένο υπάλληλο (κυρίως ΔΥ, να τα λέμε αυτά), μα παρότι τα ξέρεις όλα αυτά σε τρώει ο κ@λος σου...ετσι ακριβώς.....
Έτσι ακριβώς είναι, το τι μας κοστίζει η ( πλασματική ελευθερία μας ) το ξέρουμε εμείς, οι γυναίκες μας και τα παιδιά μας, αλλά δεν μπορείς ( εγώ τουλάχιστον ) δεν μπορώ να παλέψω με δύο πράγματα, με τον εαυτό μου γιατί θα αρρωστήσω, και με τη βλακεία του άλλου, γιατί πάλι θα αρρωστήσω, οπότε κάνω ότι νομίζω σωστό για μένα για να νιώθω καλά, έχω αποδεχτεί τις δυσκολίες του εγχειρήματος και άφησα πίσω μου πράγματα, γιατί αποφάσισα να ζήσω με προβλήματα που κατά την κρίση μου μπορούσα να διαχειριστώ.
Αυτοί που ξύπναγαν στις 12.00 το μεσημέρι και έπιναν φραπόγαλα με τις ώρες μένοντας 8-10 χρόνια στα πανεπιστήμια, βολεύτηκαν στο δημόσιο, έγιναν συνδικαλιστάρες, κυβέρνησαν και κυβερνούν παράλληλα με τους πολιτικούς εκβιαάζοντας τους πολλές φορές, και σήμερα που άρχισαν να τσούζουν οι κώλοι προσπαθούν με νύχια και δόντια να διατηρήσουν το ίδιο καθεστώς συνεπικουρούμενοι από τα αφεντικά τους, από το πολιτικό σύστημα, και αυτό ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες, γιατί όλοι αυτοί οι κερχελέδες μια ιδεολογία είχαν πάντα και έχουν όντας οπαδοί της ήσσονος προσπάθειας, το βόλεμα, τις υπερωρίες χωρίς να πατάνε πουθενά για δουλειά, τα συνδικαλιστικά προνόμια, τα υπέρογκα εφ΄άπαξ, και γενικά το βλέμμα μόνιμα στριμμένο προς στο δημόσιο χρήμα λες και ήταν ο κουμπαράς τους.
Και εξακολουθούν να μας κουνάνε το δάχτυλο στην τηλεόραση, και βγάζουν και δεκάρικους λόγους για αξίες που τις έχουν κάνει κουρελόχαρτο, και νομίζουν ότι ανήκουν στην παραγωγική δύναμη του τόπου, ποιοί ? οι άχρηστοι, αυτοί που δεν είδαν ποτέ τους τι σημαίνει αληθινή εργασία, και βγάζουνε και γλώσσα, βρε άϊ στο διάβολο τεμπελόσκυλα.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το 330 συνεταιρικά το έχετε με τους υπαλλήλους;
Βασικά, μόλις βρήκα μία λίστα που είχε γραφτεί κάπου εδώ με τους υπαλλήλους που απασχολεί ο Realzeus. Έχουμε και λέμε:
Διευθυντής παραγωγής, διευθυντής πωλήσεων, αποθηκάριος, υπεύθυνος logistics, εργάτες παραγωγής, καθαρίστρια, φύλακας, οδηγός, γραμματέας, κτλ... Η πλήρης λίστα βρίσκεται εδώ.
Συγνώμη που επεμβαίνω κιόλας...
Με το συμπάθιο, δεν απασχολεί ούτε έναν εργαζόμενο ο Realzeus? Κατάλαβα λάθος; Να ζητήσω συγνώμη τότε. Τουλάχιστον ο άνθρωπος είναι πιστός στα ιδεώδη του κόμματος και δεν εκμεταλλεύεται τον μόχθο των άλλων. Αναρωτιέμαι τι θα κάνει αν η δουλειά πάει καλά και χρειαστεί κόσμο. Ίσως μπορέσει να βρει τίποτα εθελοντές σαν αυτούς που δούλευαν στον Ριζοσπάστη. Ίσως και τους ίδιους, από ότι ακούω, τον τελευταίο καιρό έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια τους.
Τελικά το 330 coupe βαφτίστηκε ένα απλό μεσαίο αυτοκίνητο, επειδή αγοράστηκε μεταχειρισμένο νόμιμα; Αν ήταν ένα ακόμα πιο παλιό (= φτηνό) Range Rover, θα ήταν ένδειξη πλουτισμού;
-
Δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σου ΧΛ... Πάντως το ότι δεν απασχολεί εργαζόμενους και δεν θέλει να το κάνει το ξέρω.
Πως είναι τόσο μεγάλη πολυτέλεια να αγοράσεις ένα (μεταχειρισμένο) αμάξι με 13-14Κ που κάνει ελάχιστα χλμ;;; Όταν δούλευα μακριά από το σπίτι μου και έκανα κάπου 40Κ χλμ / έτος με το 206, το πεζάκι μου πιο πολύ κόστιζε σε συντήρηση...
-
Ωραία ποστ από κάποιον που διαμαρτυρόταν πως δεν έχει λεφτά για βενζίνη για την 325 του, αλλά ψέγει τον άλλο για την 330 του...
Στάλθηκε από το MB525 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Εγώ δεν δηλώνω κομουνιστής αγαπητέ. Υπερασπίζομαι φανατικά το δικαίωμα στην ιδιοκτησία (και στην πολυτέλεια), στην ελεύθερη αγορά στην δημιουργία πλούτου μέσω της παροχής και ζήτησης μισθωτής εργασίας. Ο Realzeus;
-
Χρήστο Λάππα θεωρώ ότι είναι ανάρμοστο να ζητάς 'πιστοποιητικό ιδεολογικών φρονημάτων'. Ο REALZEUS δε δικάζεται ούτε χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν μας. Εξάλλου δε γνωρίζεις / ουμε πάρα πολλά πράγματα για το πρόσωπό του, οπότε κατά μεγάλη πιθανότητα τον αδικείς.
Με άλλα λόγια, εδώ μέσα όλοι υποκείμεθα σε (σκληρή και ανελέητη ) κριτική για όσα γράφουμε εδώ μέσα, όχι για το σύνολο της προσωπικότητάς μας.
-
Δεν ζητάω κανένα πιστοποιητικό. Ο άνθρωπος δηλώνει κομουνιστής, αλλά έχει ένα αυτοκίνητο πολυτελείας (στην Ελλάδα μια 330 coupe είναι ακριβώς αυτό ότι και να λέμε) και κατέχει μέσα παραγωγής. Αν μπορεί να τα συμβιβάσει όλα αυτά με την ιδεολογία του, με γεια του, με χαρά του και καλά να περνάει. Από τέτοιους κομουνιστές είναι γεμάτος ο τόπος.
-
Ε ναι γιατί ο σωστός ο κομμουνιστής πρέπει να ζει σε κοινόβιο και να σφάζει με κονσερβοκούτια! Αλλιώς δεν είναι οριτζινάλε!
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)