-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εν τω μεταξυ, στην Ισπανια:Ισπανία: 1.400.000 υπογραφές κατά των εξώσεων - Yποχώρηση Ραχόι
Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και άλλες ισπανικές πόλεις με βασικό αίτημα την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας κατά των εξώσεων, που έχουν εξελιχθεί σε κοινωνική «βόμβα» για την Ισπανία
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκδιωχθεί από τα σπίτια τους, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους προς τις τράπεζες.
Υπό την πίεση 1.400.000 υπογραφών πολιτών, το κυβερνών Λαϊκό κόμμα υπαναχώρησε και αποδέχθηκε να συζητηθεί στο ισπανικό κοινοβούλιο η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας κατά των εξώσεων.
Μέλη οργανώσεων πολιτών που βρέθηκαν στα θεωρία φώναζαν συνθήματα στο άκουσμα της απόφασης.
Στο μεταξύ ένα ζευγάρι συνταξιούχων στη Μαγιόρκα έβαλε τέρμα στη ζωή του. Οι δύο ηλικιωμένοι στο γράμμα που άφησαν πίσω τους εξήγησαν ότι αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν κάθως δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους και είχαν λάβει ειδοποιητήριο έξωσης.The pressproject
ΧΟΥΝΤΑ
Τι τα κάνουν τόσα σπίτια;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι γεροι οταν ακουνε για νεο φορο πανε καλπαζοντας να πληρωσουν, και να οι ουρες.
Δεν εχουν στεγαστικα ή άλλα δανεια,εχουν δικο τους σπιτι,εχουν κομποδεμα απο τις συνταξεις που επαιρναν προ κρισης,δεν θα ζησουν και για πολυ ακομα για να τους τελειωσουν τα λεφτα.
Ετσι μενουν οι υπολοιποι που δεν μπορουν να πληρωσουν να φαινονται ως φοροφυγαδες.Στο μεταξύ ένα ζευγάρι συνταξιούχων στη Μαγιόρκα έβαλε τέρμα στη ζωή του. Οι δύο ηλικιωμένοι στο γράμμα που άφησαν πίσω τους εξήγησαν ότι αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν κάθως δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους και είχαν λάβει ειδοποιητήριο έξωσης.
Btw άεργος ειναι διαφορετικο πραγμα απο το άνεργος,άεργος ειναι πχ ο koutsan
Σωστός, αν και άκουσα ότι έκανε τα χαρτιά του για να συνταξιοδοτηθεί.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εν τω μεταξυ, στην Ισπανια:
Ισπανία: 1.400.000 υπογραφές κατά των εξώσεων - Yποχώρηση Ραχόι
..............
The pressprojectTo χω ξαναγράψει ως παράδειγμα , στο συναφές τοπικό :
Εχω 300.000€ , αλλά επειδή μου αρέσουν τα 'γούστα', αγόρασα με 300.000€ δάνειο μιά βιλίτσα βρέ αδερφέ, στα 600.000€.
Αααα, έχει και πισίνα !
Ελα όμως που τώρα δεν παίρνω 3.000€ μισθό, αλλά 1.800€ και δεν μπορώ να αποπληρώσω το δάνειο.
Αλλη περιουσία-ακίνητα δεν έχω , ένα και καλό βρε παιδί, ως 1η κατοικία!
Πως σας φαίνεται να μου 'χαρίζεται' το κράτος , παρατείνοντας την αποπληρωμή στο δάνειό μου ή κουρεύοντάς το, και να μην με στέλνει στον αγύριστο, που ήθελα και πισίνα ο καραγκιόζης ????
Στο μεταξύ , ο 'νοικοκύρης' που δεν ξανοίχτηκε με ξένες πλάτες, ταλαιπωρείται αντίστοιχα για να πληρώσει τους φόρους του, ενώ εγώ ως large, αδυνατώ, αφού .... ' για τη δόση του στεγαστικού δεν έχω κύριος, που θα βρώ για φόρους??? '
Και , επειδή έχω φιλότιμο και στεναχωριέμαι, τραβάω και 1-2 βουτιές στην πισίνα, να ξελαμπικάρω !Το παράδειγμα δεν απέχει και πολύ απο εκείνον, που πήρε ένα τριαράκι με 160.000€, αλλά είχε στο χέρι μόνο 20.000€.
Η αυτός ανήκει στον λαουτζίκο, ενώ εγώ στους προύχοντες??? -
Δεν κατάλαβα. Λες ότι αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους είναι οι απερίσκεπτοι, και δεν πρέπει να τύχουν επιείκειας;
Ενώ εσύ 'σαι ο νοικοκύρης που κάνει τα πάντα για να πληρώσει;
Και πληρώνεις;
Και επομένως είσαι αδικημένος; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν κατάλαβα. Λες ότι αυτοί που χάνουν τα σπίτια τους είναι οι απερίσκεπτοι, και δεν πρέπει να τύχουν επιείκειας;
Ενώ εσύ 'σαι ο νοικοκύρης που κάνει τα πάντα να πληρώσει; Και επομένως είσαι αδικημένος;Ολο ερωτήσεις είσαι . Δώσε μόνος σου την απάντηση.
-
Αφού είπα ότι δεν κατάλαβα, τι απάντηση να δώσω. Τόσο δύσκολο είναι ν' απαντήσεις εσύ;
-
Μην με κουρδίζεις. Την τακτική των 'πονηρών ερωτήσεων' , είστε 2-3 εδώ μέσα που την εφαρμόζετε.
Τέλος, ότι είχα να πώ, το έγραψα. Κατέταξέ με όπου θές. -
δυ δεν είσαι;
-
Καλά ο δβέκος μια περίπτωση έγραψε, αλλά ότι οι συνεπείς ή μαλακες τα πληρώνουν όλα είναι γεγονός.
Αν ήξερα ότι οι τράπεζες αν κατασχέσουν τα σπίτια θα μπορέσουν να τα πουλήσουν και θα αποκτήσουν ρευστότητα θα ήμουν σαφώς υπερ των κατασχέσεων. Τώρα είναι μπερδεμένο το πράγμα γιατί μπορεί και ζημιές να καταγράψουν και τα σπίτια να τους μείνουν. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Βέβαια Ernani, οι ιδεολογικές σου παρωπίδες είναι λογικό να σε κάνουν να βλέπεις καθε εργοδότη, απο τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, ως 'κακό-εκμεταλλευτή-φτου-κακα.... καπιτάλα, να-καεί-στην-πυρά.'
Ποιες ιδεολογικές παρωπίδες*;
Και στο θέμα των διοδίων που έγραφα πριν από δυο χρόνια, είχα ταχθεί ανοιχτά υπέρ του να πληρώνονται τα διόδια, οπότε άσε σε παρακαλώ τις ταμπέλες. Εγώ δεν βγήκα να το παίξω εμπαναστάτης. Και για τους εργοδότες που λες, κάνεις λάθος, γιατί ποτέ δεν έχω 'κρεμάσει' κανέναν επαγγελματικά. Ούτε φυσικά γνωρίζεις πως τα φέρνω βόλτα (μέχρι και τη w201 έδωσα για ανακύκλωση) και τι έξοδα έχω κάθε μήνα. Επομένως μάλλον μ@λ@κας είμαι που πληρώνω τους φόρους μου.
*Το πρόβλημα δεν είναι η οικονομική κρίση, η οποία σαφώς και έδρασε καταλυτικά, αλλά οι βαθύτατες κοινωνικές ρίζες πίσω από τα φαινόμενα που βιώνουμε τώρα. Στην μεν μη πληρωμή φόρων έχουμε την πάγια έλλειψη φορολογικής συνείδησης, στη δε άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα, έχουμε την απουσία παιδείας σε όλα τα επίπεδα. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αλλά να λέμε και του στραβού το δίκιο με αυτοκριτική διάθεση. Βέβαια, όλα αυτά ενοχλούν όταν τα επισημαίνουμε και μετά κάποιοι βγαίνουν και λοιδορούν...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Καλά ο δβέκος μια περίπτωση έγραψε, αλλά ότι οι συνεπείς ή μαλακες τα πληρώνουν όλα είναι γεγονός.Οι συνεπείς ή μαλάκες πληρώνουν και το μισθό του.
Παρόλο που δεν ξέρουν αν το επόμενο δευτερόλεπτο θα 'χουν δουλειά.
Ενώ αυτός εξασφάλισε την ισοβιότητα της 'εργασίας' του από την πρώτη μέρα της πρόσληψής του.
Και μας μιλάει για καλοπληρωτές (τον εαυτό του) και ανεύθυνους.Ας πάει στον ιδιωτικό τομέα να μας πει πόσο καλοπληρωτής θα είναι. Τότε θα τον παραδεχτώ.
-
Δηλαδή επειδή είναι ΔΥ δε μπορεί να έχει άποψη;
-
Ποιος είπε να μην έχει;
Αυτό που λέω είναι να μην κρίνει εξ ιδίων.
Επειδή αυτός έχει εξασφαλιστεί μέχρι τελευταίου νανοσεκόντ παραμονής του πάνω στον πλανήτη, δεν σημαίνει ότι το αυτό ισχύει και για τους άλλους. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εν τω μεταξυ, στην Ισπανια:
Ισπανία: 1.400.000 υπογραφές κατά των εξώσεων - Yποχώρηση Ραχόι
..............
The pressprojectTo χω ξαναγράψει ως παράδειγμα , στο συναφές τοπικό :
Εχω 300.000€ , αλλά επειδή μου αρέσουν τα 'γούστα', αγόρασα με 300.000€ δάνειο μιά βιλίτσα βρέ αδερφέ, στα 600.000€.
Αααα, έχει και πισίνα !
Ελα όμως που τώρα δεν παίρνω 3.000€ μισθό, αλλά 1.800€ και δεν μπορώ να αποπληρώσω το δάνειο.
Πως σας φαίνεται να μου 'χαρίζεται' το κράτος , παρατείνοντας την αποπληρωμή στο δάνειό μου ή κουρεύοντάς το, και να μην με στέλνει στον αγύριστο, που ήθελα και πισίνα ο καραγκιόζης ????
Στο μεταξύ , ο 'νοικοκύρης' που δεν ξανοίχτηκε με ξένες πλάτες, ταλαιπωρείται αντίστοιχα για να πληρώσει τους φόρους του, ενώ εγώ ως large, αδυνατώ, αφού .... ' για τη δόση του στεγαστικού δεν έχω κύριος, που θα βρώ για φόρους??? '
Και , επειδή έχω φιλότιμο και στεναχωριέμαι, τραβάω και 1-2 βουτιές στην πισίνα, να ξελαμπικάρω !Το παράδειγμα δεν απέχει και πολύ απο εκείνον, που πήρε ένα τριαράκι με 160.000€, αλλά είχε στο χέρι μόνο 20.000€.
Η αυτός ανήκει στον λαουτζίκο, ενώ εγώ στους προύχοντες???Για καθεναν απ τους απερίσκεπτους που μου αναφέρεις μπορώ να σου πω αντίστοιχη περίπτωση ανθρώπων που με χίλια ζόρια βάλαν μια κεραμύδα πάνω απ το κεφάλι τους και τώρα είναι άνεργοι.
Συμφωνώ όμως ότι έτσι άκριτα να χαριστούν δάνεια είναι εντελώς άδικο, η λύση είναι πολύ πιο πολύπλοκη απ τον λαϊκισμό του χαρίζουμε.Είχε γράψει ο techie ένα ωραίο επ αυτού, δε μπορώ να το βρώ όμως
-
@Panoss
μην πέφτεις στην κλασσικότατη λούμπα που αποτελεί πάγια τακτική της πλειοψηφίας των ΔΥ και δη των ΔΕΚΟιτών.Βγαίνουν όλα τα καλά κοπρόσκυλα και κρύβονται πίσω από τον συμβασιούχο των 500 ευρώ που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και τον χρησιμοποιούν ως Ελ Σιντ για να μην μπει ψαλίδι στο δικό τους μηνιάτικο μποναμά κάποιων καλών χιλιάρικων.
Αντίστοιχα -όπως εύστοχα περιγράφεται στο άρθρο που έβαλε ο drifter- μπορεί κάποιος λαμογιολαμόγιος στον οποίο αναφέρθηκε και ο dbekos και να πει 'Βοηθείστε με καλοί μου άνθρωποι, δεν μπορώ να ξεπληρώσω τη βίλα που αγόρασα στην Εκάλη (ακραίο παράδειγμα)' και καπάκι να κάνει μια μόντα στα ιδιοκτησιακά του και να βγεί από δίπλα με ίδιο look Στάθη Ψάλτη-ζητιάνου το παιδί του ή κάποιος συγγενής ο οποίος θα δηλώνει ως πρώτη κατοικία το εξοχικό του πρώτου στη Μύκονο το οποίο επίσης δεν μπορεί να ξεπληρώσει, οπότε και θα πρέπει να του χαριστούν τα χρέη μη τυχόν και βρεθεί άστεγος ο χριστιανός.
Επειδή προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που βάλαν ένα κεραμίδι (ένα όμως) και τώρα δεν έχουν ούτε για τσιπς και για τους οποίους πρέπει να προβλεφθεί μια κοινωνική λύση, θα πρέπει η όποια νομοθετική ρύθμιση να μην είναι made by syriza (Λεφτά υπάρχουν), αλλά να λαμβάνει υπόψη της τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.
Σε αυτούς πάντως ΔΕΝ αναφέρθηκε ο dbekos και αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και , επειδή έχω φιλότιμο και στεναχωριέμαι, τραβάω και 1-2 βουτιές στην πισίνα, να ξελαμπικάρω !Το παράδειγμα σου είναι εντελώς λάθος γιατί -εξ'οσων- γνωρίζω, η απαγόρευση πλειστηριασμών ισχύει μόνο για την 1η κατοικία και με μέγιστη αντικειμενική τα €200Κ.
Επίσης οι φόροι ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, ΔΤ και δεν συμμαζεύεται, ισχύουν κανονικά. Δεν ξέρω τι ισχύει αν δεν τους πληρώσεις.
Αυτός που πήρε το τριάρι με €160Κ, ναι θα τη γλυτώσει. Αλλά δεν ξέρω κανένα που να παίρνει στεγαστικό με τη πρόθεση εξ'αρχής να φεσώσει την τράπεζα. Κανένα φίλτρο δεν είναι τέλειο, οπότε εδώ το σύστημα κρίνει ότι είναι μικρότερο κακό να τη σκαπουλάρουν άνευ επιπτώσεων μερικοί πονηροί παρά να μένουν οικογένειες στο δρόμο.
δυ δεν είσαι;
-
Ωραίο το άρθρο του techie.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
μπορεί κάποιος λαμογιολαμόγιος στον οποίο αναφέρθηκε και ο dbekos και να πει 'Βοηθείστε με καλοί μου άνθρωποι, δεν μπορώ να ξεπληρώσω τη βίλα που αγόρασα στην Εκάλη (ακραίο παράδειγμα)' και καπάκι να κάνει μια μόντα στα ιδιοκτησιακά του...Μα μη λέμε τα αυτονόητα, φυσικά κανείς δεν είναι με το λαμόγιο που κρύβεται πίσω από αυτούς που 'χουν πραγματικό πρόβλημα.
Αυτοί όμως είναι η πολύ μικρή μειοψηφία (γιατί αν είναι η πλειοψηφία, δεν υπάρχει κρίση και άδικα συζητάμε). Ο dbekos μας τους παρουσίασε ως τον κανόνα, όχι την εξαίρεση.Για τους δυ υπάρχουν οι 'φτωχοί' (οι ίδιοι δηλαδή... ) πλην τίμιοι, και τα 'λαμόγια - καπιταλιστές'.
Οι άλλοι είναι απλά..ανύπαρκτοι. -
Panosss έχεις στοιχεία πόσοι είναι λαμόγια, ποιοί είναι η πλειοψηφία, πόσοι ΔΥ είναι φτωχοί ή τα βγάζεις όλα από το μυαλό σου;
Δεν έχω σκοπό να υποστηρίξω κανέναν ΔΥ, αλλά το έχεις ξεσκίσει με τις γενικότητες. -
Αυτα συμβαίνουν όταν γενικεύεις απ τις προσλαμβάνουσες.
Ο dbekos κανει παρέα μόνο με νοικοκυραίους με ακίνητα και καταθέσεις κι ο πανοςς με αγωνιστές ΙΥ
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)