-
@ nass
...και βέβαια φταίνε κι αυτοί που παραθέτεις, αλλά πρέπει να παραδεχτείς πως μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι οι μόνοι που πληρώνουν τα σπασμένα (από λίγο έως πολύ - κι εγώ επίσης...), ενώ αυτοί στους οποίους αναφέρομαι εγώ βρίσκονται ακόμα στο απυρόβλητο!...@ EDDIE_147
...εντάξει, να επανέλθω το Σεπτέμβριο με κηδεμόνα, αλλά δεν αναφέρθηκα ποτέ σε καπιταλίστες και καπιταλισμούς... πρόσωπα με τ' ονοματάκι τους ανάφερα...
...και στην ερώτηση δεν μπορώ να απαντήσω, αφού είναι, μαζί με άλλες, και δική μου απορία!.. -
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
@ nass
πρέπει να παραδεχτείς πως μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι οι μόνοι που πληρώνουν τα σπασμέναΔηλαδή πιστεύεις ότι σταμάτησε το φακελάκι, οι ΔΥ έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, δεν χτίζονται αυθαίρετα, ο ΙΥ δεν προσπαθεί να κλέψει το αφεντικό και ο μικρομεσαίος ΕΕ δεν φοροδιαφεύγει;
-
Θερμή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας έκανε κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης για την έγκριση του νέου δανείου, βουλευτής της 'Αριστεράς' (Die Linke). Η κ. Χένσελ μάλιστα έκλεισε την ομιλία της λέγοντας στα ελληνικά 'είμαστε όλοι Έλληνες'.
Άνοιξε την ομιλία της καταδικάζοντας ουσιαστικά τη στάση εφημερίδων όπως της Bild που 'χαϊδεύει' τα εθνικιστικά ένστικτα των Γερμανών, υβρίζοντας τον ελληνικό λαό και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα που έχει επιβληθεί από την ΕΕ.
Ανέφερε δε πως δεν επετράπη να ευδοκιμήσει η πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα αλλά και ότι τώρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας είναι υποχρεωμένα να στηρίξουν το πρόγραμμα.
'Άρα στην πραγματικότητα ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει', τόνισε προσθέτοντας ότι οι πολίτες έχουν μία επιλογή, δηλαδή να στηρίξουν μία κυβέρνηση 'που σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα κοινωνικής αποδόμησης'.
'Αυτό είναι αντιδημοκρατικό' ανέφερε προσθέτοντας ότι σήμερα η 'ΕΕ έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική Δημοκρατία'.
'Ο ελληνικός λαός γίνεται φτωχότερος με το μήνα μπροστά στα μάτια μας και αυτό θα πρέπει να μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε' σημείωσε η κ. Χένσελ, προσθέτοντας ότι γι' αυτό ψηφίζει κατά αυτού του 'πακέτου σωτηρίας'.
Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου μάχονται αυτές τις πολιτικές λιτότητας και χρειάζονται αλληλεγγύη.
'Έχω μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που κατεβαίνουν στον δρόμο, όπως για παράδειγμα τον διεθνώς γνωστό συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος παρά τα 86 χρόνια του διαδηλώνει στο Σύνταγμα'.
Καταλήγοντας ανέφερε ότι στις 15 Μαΐου σε πολλές πρωτεύουσες ο κόσμος θα κατέβει στο δρόμο και εκεί θα βρίσκονται και τα μέλη του κόμματό της για να πουν ότι 'είμαστε όλοι Έλληνες', όπως είπε η κ. Χένσελ δύο φορές: μία σε γερμανικά και μία σε άπταιστα ελληνικά.
-
Να 'ναι καλά η γυναίκα, αλλά δυστυχώς εκπροσωπεί ουσιαστικά τα πολιτικά απομεινάρια της Ανατολικής Γερμανίας.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _Linke.svg -
παρουσιάζουν αραγε οι αριστεροί σε ολες τις χώρες τα ίδια ποσοστά διανοητικής καθυστέρησης (90%)
-
Φαε λιγο δυτικο πολιτισμο τοτε απο μερκελ να στανιαρεις
Εεπ, τελευταια, εχει ανεβασει θεαματικα τα ποσοστα του
-
http://www.drassi.gr/index.php?id=2045& ... F%8C%CF%82
Συντάξεις και άκοπος πλουτισμός
Υποχρεώνονται χωρίς λόγο οι επιχειρήσεις να δημοσιεύουν τον ισολογισμό τους στον Τύπο. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άκοπος πλουτισμός των ιδιοκτητών εφημερίδων. Υποχρεώνεται ο πατέρας που χαρίζει ένα διαμέρισμα στην κόρη του να προσλάβει δικηγόρο και η κόρη άλλον ένα. Άκοπος πλουτισμός των δικηγόρων. Συντάσσει συμβόλαιο συμβολαιογράφος στο εξωτερικό για μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα. Θα πληρωθούν συμβολαιογραφικά δικαιώματα στον συμβολαιογραφικό σύλλογο της περιοχής του ακινήτου. Άκοπος πλουτισμός των συμβολαιογράφων. Για ένεση χονδρικής τιμής 1.000 ευρώ, ο φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος (νομοθετημένο από το κράτος) ίσο με 350 ευρώ. Για την ίδια ένεση ο Γερμανός φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος 38,10 ευρώ. Άκοπος πλουτισμός του φαρμακοποιού.
Για όσους δεν κατάλαβαν...
Το παραπάνω είναι πάρε-βάλε επιχείρημα ενός κομμουνιστικού ή έστω σκέτου αριστερού κόμματος που σέβεται τον εαυτό του. Να υποδεικνύει και να καταγγείλει τον άκοπο (και ανούσιο) πλουτισμό που επιβαρύνει την κοινωνία προς όφελος της εύκολης κονόμας συγκεκριμένων καστών.Αλλά επειδή στην Ελλάδα η αριστερά ασχολείται με πιο uber θέματα (βλέπε αντιστασιακοί Ιράν - den plirono) το επιχειρηματάκι αυτό το τσίμπησε ...ο Μάνος.
To κορυφαιότερο δε όλων είναι ότι -επειδή εν τέλει το είπε ο Μάνος- η αριστερά κάτι ευφάνταστο θα σκεφτεί για να αντικρούσει το παραπάνω επιχείρημα. -
ο μάνος ήταν ένας άχρηστος υπουργός αρα ότι και να πεί είναι λάθος
-
απο οικονομικα δεν εχω ιδεα.αλλα εδω κ αρκετο καιρο υπαρχει μια σκεψη στο μυαλο μου.
ειναι δυσκολο να γινει μια λιγκα του νοτου(ελλαδα-ιταλια-ισπανια-πορτογαλια-κροατια-τουρκια),με κοινο νομισμα κ αλληλουποστηριζομενες οικονομιες?ποια θετικα κ ποια αρνητικα εχει?
ολα αυτα με το σκεπτικο οτι εχουμε χρεοκωπησει κ οχι οτι εν τελει παιρνουμε τα χρηματα. -
θα αποτελούσε πρωτότυπη εργασία για το LSE....
οι τελευταίες φωνές δείχνουν να μην αποσοβήθηκε η κρίση ούτε χιλιοστό παρά τον υποσχόμενο πακτωλό δισεκατ. €
το δράμα των τραπεζών βαίνει προς κορύφωση με τις καταθέσεις να αιμορραγούν και τις επισφάλειες να γκαζώνουν.κατά πως φαίνεται τον κάβο όχι μόνο δεν τον περάσαμε αλλά ακόμη δεν τον βλέπουμε.
η κορύφωση της κρίσης (κατά τη γνώμη μου) θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι....με την νέα (οποιαδήποτε) κυβέρνηση να βρίσκεται σε πανικό λόγω αχαλίνωτης ύφεσης, λουκέτων, ανεργίας με ένα λαό κουρασμένο ψυχικά και οικονομικά και το φως στην άκρη του τούνελ κομμένο.
όλα τα σενάρια παίζονται ...τι να πει κανείς ? υπομονή, αυτοσυγκράτηση!!!
....μου θυμίζουν πολιτικές μπαρούφες.σε λίγο δεν θα υπάρχει λόγος ή διάθεση για γράψιμο...θα κάνουμε βουβές-κενές αναρτήσεις δηλώνοντας απλώς την παρουσία μας
'παρών' -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
ειναι δυσκολο να γινει μια λιγκα του νοτου(ελλαδα-ιταλια-ισπανια-πορτογαλια-κροατια-τουρκια),με κοινο νομισμα κ αλληλουποστηριζομενες οικονομιες?ποια θετικα κ ποια αρνητικα εχει?Νομίζω είναι πλέον πασιφανές ότι τα κοινά νομίσματα δεν είναι καλή ιδέα...
Περίμενε να περάσουν 2-3 γενιές και ξεχαστεί η τωρινή κατάσταση και θα αρχίσει να ξαναβγαίνει στην επιφάνεια ως 'καλή ιδέα'.
To διαφορετικό που προτείνεις είναι να κάνουμε club μόνο οι νότιοι, αφού το βορράς-νότος δεν δούλεψε. Ε, και αυτό έχει δοκιμαστεί και δεν δούλεψε:
http://en.wikipedia.org/wiki/Latin_Monetary_Union
http://samvak.tripod.com/nm032.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Scandinavi ... tary_Union -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.drassi.gr/index.php?id=2045&title=Συντάξεις+και+άκοπος+πλουτισμόςΣυντάξεις και άκοπος πλουτισμός
Υποχρεώνονται χωρίς λόγο οι επιχειρήσεις να δημοσιεύουν τον ισολογισμό τους στον Τύπο. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άκοπος πλουτισμός των ιδιοκτητών εφημερίδων. Υποχρεώνεται ο πατέρας που χαρίζει ένα διαμέρισμα στην κόρη του να προσλάβει δικηγόρο και η κόρη άλλον ένα. Άκοπος πλουτισμός των δικηγόρων. Συντάσσει συμβόλαιο συμβολαιογράφος στο εξωτερικό για μεταβίβαση ακινήτου στην Ελλάδα. Θα πληρωθούν συμβολαιογραφικά δικαιώματα στον συμβολαιογραφικό σύλλογο της περιοχής του ακινήτου. Άκοπος πλουτισμός των συμβολαιογράφων. Για ένεση χονδρικής τιμής 1.000 ευρώ, ο φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος (νομοθετημένο από το κράτος) ίσο με 350 ευρώ. Για την ίδια ένεση ο Γερμανός φαρμακοποιός πραγματοποιεί κέρδος 38,10 ευρώ. Άκοπος πλουτισμός του φαρμακοποιού.
Για όσους δεν κατάλαβαν...
Το παραπάνω είναι πάρε-βάλε επιχείρημα ενός κομμουνιστικού ή έστω σκέτου αριστερού κόμματος που σέβεται τον εαυτό του. Να υποδεικνύει και να καταγγείλει τον άκοπο (και ανούσιο) πλουτισμό που επιβαρύνει την κοινωνία προς όφελος της εύκολης κονόμας συγκεκριμένων καστών.Αλλά επειδή στην Ελλάδα η αριστερά ασχολείται με πιο uber θέματα (βλέπε αντιστασιακοί Ιράν - den plirono) το επιχειρηματάκι αυτό το τσίμπησε ...ο Μάνος.
To κορυφαιότερο δε όλων είναι ότι -επειδή εν τέλει το είπε ο Μάνος- η αριστερά κάτι ευφάνταστο θα σκεφτεί για να αντικρούσει το παραπάνω επιχείρημα.Επι Στέφανου Μανου θεσπιστηκε να πληρωνουν υποχρεωτικα οι επιχειρησεις νταβατζιλικι στα επιμελητηρια
-
Με ποιους ηγέτες θα γίνει η λίγκα? Με τον Παπαδήμο και τον Μόντι? Αυτά τα 2 πιόνια - μέλη της τριμερούς επιτροπής, που έχουν για σπίτι τους τη λέσχη Μπιντελσμπεργ? Αυτούς που έχουν βαλθεί να οδηγήσουν τα κράτη τους στην εξαθλίωση μόνο και μόνο για να επιτευχθεί το οριστικό σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων, που αφορά την παγκόσμια διακυβέρνηση? Είμαστε καταδικασμένοι και πρέπει να το πάρουμε πρέφα για τα καλά. Δεν ξεμπλέκουμε ουτε σε μια 10ετία που λένε. Ο παγκόσμιος σιονισμός έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του, η τουρκοκρατία και η κατοχή δεν ήταν τίποτα, τώρα μιλάμε για την απόλυτη υποδούλωση.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Με ποιους ηγέτες θα γίνει η λίγκα? Με τον Παπαδήμο και τον Μόντι? Αυτά τα 2 πιόνια - μέλη της τριμερούς επιτροπής, που έχουν για σπίτι τους τη λέσχη Μπιντελσμπεργ? Αυτούς που έχουν βαλθεί να οδηγήσουν τα κράτη τους στην εξαθλίωση μόνο και μόνο για να επιτευχθεί το οριστικό σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων, που αφορά την παγκόσμια διακυβέρνηση? Είμαστε καταδικασμένοι και πρέπει να το πάρουμε πρέφα για τα καλά. Δεν ξεμπλέκουμε ουτε σε μια 10ετία που λένε. Ο παγκόσμιος σιονισμός έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του, η τουρκοκρατία και η κατοχή δεν ήταν τίποτα, τώρα μιλάμε για την απόλυτη υποδούλωση.Φίλε μου κάνε υπομονή και η κατάσταση θα αλλάξει.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ -
H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣΔεν υπάρχει άλλη ελπίδα φίλε μου! Εγώ πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, ελπίζω και εύχομαι να με αξιώσει, κανονίζω tour μέσα στο Μάρτη για το Άγιον Όρος. Αθήνα - Ουρανούπολη μέσα στη νύχτα περίπου 650 χιλιόμετρα μαζί με καλό φιλαράκι, άπειρη οδήγηση και φυσικά προσκύνημα στον Άγιο τόπο.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα φίλε μου! Εγώ πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, ελπίζω και εύχομαι να με αξιώσει, κανονίζω tour μέσα στο Μάρτη για το Άγιον Όρος. Αθήνα - Ουρανούπολη μέσα στη νύχτα περίπου 650 χιλιόμετρα μαζί με καλό φιλαράκι, άπειρη οδήγηση και** φυσικά προσκύνημα στον Άγιο τόπο**.
Μα φυσικά.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα φίλε μου! Εγώ πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, ελπίζω και εύχομαι να με αξιώσει, κανονίζω tour μέσα στο Μάρτη για το Άγιον Όρος. Αθήνα - Ουρανούπολη μέσα στη νύχτα περίπου 650 χιλιόμετρα μαζί με καλό φιλαράκι, άπειρη οδήγηση και φυσικά προσκύνημα στον Άγιο τόπο.
Είναι υπέροχη εμπειρία πραγματικά. Καλύτερη και από σεξ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
H ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα φίλε μου! Εγώ πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και τώρα, ελπίζω και εύχομαι να με αξιώσει, κανονίζω tour μέσα στο Μάρτη για το Άγιον Όρος. Αθήνα - Ουρανούπολη μέσα στη νύχτα περίπου 650 χιλιόμετρα μαζί με καλό φιλαράκι, άπειρη οδήγηση και φυσικά προσκύνημα στον Άγιο τόπο.
Είναι υπέροχη εμπειρία πραγματικά. Καλύτερη και από σεξ.
το 'προσκύνημα στον Αγιο τόπο' είναι ευφημισμός και δεν τον έπιασες
-
tifo45 ελπίζω να μην εννοούσες αυτό. Λίγος σεβασμός στα θεία δε βλάπτει.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)