-
Τα καρτελ καλά κρατούν ακόμη ειδικά σε είδη πρώτης ανάγκης ακόμη και 200€ να πάει ο μισθός το γάλα 1€ θα έχει το λιγότερο! Απλώς θα πουλάνε τα μισά και θα βγάζουν τα ίδια. Τι θα κάνει ο κόσμος; Δεν θα πίνει γάλα; Δεν θα τρώει ψωμί;
Ήταν να μην ανεβούν τώρα που ανέβηκαν κανένας δεν θα τα κατεβάσει.
Τώρα όσον αφορά σε είδη όχι πρώτης ανάγκης, εκεί θα πέσει κλάμα. διότι από εκεί θα κόψουν όλοι για να καταφέρουν να πάρουν το γάλα το ψωμί και τα μακαρόνια. Είδη σε τέτοια προιόντα και υπηρεσίες τα λουκέτα πάνε σύνεφο
Στα άλλα τα 'καρτελοειδή' πέρα βρέχει...
Πρόσφατα σε ένα μίνι μάρκετ βρήκα Ιταλικά κρουασάν τα 6 1.80€ τα αντίστοιχα ελληνικά είχαν 1,10€ το ένα
Όταν ρώτησα τον παντοπώλη τι τρέχει μου είπε ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν λένε να ρίξουν τις τιμές, τα ίδια τα Ελληνικά όμως στην Βουγαρία έχουν το 1/3 της τιμής Έχετε προσέξει σε κάτι αυτόματα μηχανήματα πώλησης προιόντα Ελληνικά με κυριλικά γράμματα αυτά μάλλον πήγαν 'εικονική βόλτα'
Φυσικά τα μεγάλα σούπερ δεν θα φέρουν το Ιταλικό γιατί εκεί για να βάλεις προιόν στο ράφι πρέπει να έχεις υπουργό μπάρμπα, πληρώνεις αέρα κ.λ.π. οπότε οι μικροί και όσοι χαλάνε την πιάτσα παίρνουν πο@#λο και μπαίνουν μόνο οι ...
Απλώς εμείς οι έλληνες είμαστε μεγάλα κορόιδα και συνεχίζουμε να αγοράζουμε από τα ίδια λαμόγια. Είπαμε να ενισχύσουμε τα Ελληνικά προιόντα αλλά δυστυχώς αντί για αυτό ενισχύουμε τα 'Ελληνικά λαμόγια'.
Φυσικά το κράτος ως συνήθως -
Tα κυριλικα μπορει να ειναι επειδη πωλουνται και σε Βουλγαρια ή γιατι φτιαχνονται και εκει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Tα κυριλικα μπορει να ειναι επειδη πωλουνται και σε Βουλγαρια ή γιατι φτιαχνονται και εκει.Σωστά υπάρχει και αυτή η περίπτωση
-
με μια απλή προσέγγιση στο θέμα των τιμών, η μείωση του εργατικού κόστους θα αποφέρει μια τρύπα στο νερό.
πχ πόσο μπορεί να περιοριστεί το κόστος στη μεταφορά 5 τόνων γαλακτοκομικών προϊόντων όταν μειώσουμε 300€ τον μισθό του οδηγού και αυξήσουμε τα καύσιμα, επιβάλουμε φόρο επιτηδεύματος, φόρο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, κατάργηση φοροαπαλλαγών κλπ κλπκαι το κερασάκι στην νέα τρομοκρατική δημοκρατία
Ελεύθερος ο πολύτεκνος με τα χρέη των 5.000 ευρώ μετά από παρέμβαση Σαμαρά
πρώτη είδηση η ' ζωή σαν παραμύθι' που μας επέβαλαν...
ως αλλοτινός βασιλιάς που δίνει χάρη στον υποτελή για να κατευνάσει το λαϊκό αίσθημα....
δηλ. αν δεν είσαι 'κονομημένος' για να τους γράψεις στ' @@ σου....ή ΔΥ για να σου κλάσουν τ' @@...πρέπει οπωσδήποτε να είσαι επιτυχημένος ελ. επαγγελματίας. οι αποτυχημένοι και όσοι δεν έχουν ακίνητο πρέπει να φυλακίζονται...εγώ στη θέση του θα πουλούσα ναρκωτικά....και τα 5 χιλ. θα έβγαζα στα γρήγορα και αν σε πιάσουν, σε 2 μέρες είσαι έξω.....
-
Πρέπει να τα κάνω τρίφραγκα κάθε φορά ρε παιδιά;
Ο γαλατάς, ο ζαρζαβατικάς κλπ δεν είναι οι παραγωγοί, αλλά οι μεταπράττες.
Αυτοί πουλάνε όσο γουστάρουν. Εκτός αν αγοράζετε γάλα από το βυζί της αγελάδας και ντομάτες από το χωράφι. -
Xθες πήγα στο περίπτερο και πήρα απο το ραφι έξω ενα barbecou . Κοιτάζω το πακετο και βλέπω προτεινόμενη τιμή 1,40. Ρωτώ τιμή και μου λέει 1,70.Ρωτώ...... Το προτεινόμενη 1,40 τι σημαινει? .....Ααααααα κοίτα.....αφού δεν μας το δινουν 1,30 τι να κανουμε!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://gr.news.yahoo.com/άγριος-καυγάς-βενιζέλου-χρυσοχοΐδη-στην-έκτακτη-κο-βενιζέλος-200006914.htmlΆγριος καυγάς Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη στην έκτακτη ΚΟ - Βενιζέλος: Άει στο διάολο φύγε από εδώ - 'Να πας εσύ στο διάολο' απάντησε ο Χρυσοχοΐδης
Το ΠΑΣΟΚ πάει κατά διαόλου...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
http://gr.news.yahoo.com/άγριος-καυγάς-βενιζέλου-χρυσοχοΐδη-στην-έκτακτη-κο-βενιζέλος-200006914.html
Άγριος καυγάς Βενιζέλου - Χρυσοχοΐδη στην έκτακτη ΚΟ - Βενιζέλος: Άει στο διάολο φύγε από εδώ - 'Να πας εσύ στο διάολο' απάντησε ο Χρυσοχοΐδης
Το ΠΑΣΟΚ πάει κατά διαόλου...
Μακάρι.
Και στη φυλακή. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αυτοί πουλάνε όσο γουστάρουν. Εκτός αν αγοράζετε γάλα από το βυζί της αγελάδας και ντομάτες από το χωράφι.Τελικά δεν μας είπες, έχεις κάνει ζαρζαβατικάς;
'Πουλάνε όσο γουστάρουνε'; Τότε το λογικό δεν θα 'ταν να πουλάνε π.χ €1.000.000 το κιλό τα καρπούζια;
Τουλάχιστον;
Τα 'χεις δει πουθενά τόσο ; -
Όταν είχε πάει το γάλα 1,50 και έκραξαν κάποιοι μετά από 'φήμες' για καρτέλ, ξαφνικά είδαμε τιμές 'προσφοράς' περί το 1,00.
Φαίνεται ότι ήταν αναγκαζμένοι να πουλάνε τόσο.
Για τα ζαρζαβατικά που τα βρίσκεις στο ΣΜ 500-800 δραχμές, να μη λέμε τίποτα πάλι, ε; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όταν είχε πάει το γάλα 1,50 και έκραξαν κάποιοι μετά από 'φήμες' για καρτέλ, ξαφνικά είδαμε τιμές 'προσφοράς' περί το 1,00.
Φαίνεται ότι ήταν αναγκαζμένοι να πουλάνε τόσο.
Για τα ζαρζαβατικά που τα βρίσκεις στο ΣΜ 500-800 δραχμές, να μη λέμε τίποτα πάλι, ε;Ε, τι 'να μη λέμε τίποτα;'. Προφανώς ξέρεις πόσο έπρεπε να κάνουν και δε μας λες.
Πώς θα βγάλουμε άκρη έτσι; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ε, μα αυτό ακριβώς λέμε. Τα 'καρτέλ' στον ΣΕΒ ανήκουν.Σ'αυτό συμφωνώ απόλυτα.
Δεν είπε κανείς ότι ο ΣΕΒ είναι ο Αγιος Παντελεήμονας.
Και ακριβώς γι'αυτό το κουμάντο πρέπει να γίνεται από το κράτος με νόμους και ελέγχους.
Όμως δεν καταλαβαίνω τη λογική οκ το κράτος είναι πουλημένο δεν τρέχει τίποτα οπότε περιμένουμε από τους εργοδοτικούς φορείς από μόνοι τους να μην κάνουν αυξήσεις, να μήν έχουν καρτέλ κλπ. -
Όλα τα προϊόντα είναι ακριβά λόγω καρτέλ.
Φυσικά οι επιχειρηματίες αισχροκερδούν σε βάρος μας αφού ποτέ δεν πέφτουν πρόστιμα.Εδώ χάρισαν το φιλέτο της ΑΤΕ στην μπατιρημένη Πειραιώς.
Σιγά να μη κλείσουν τα καρτέλ.Δείτε τα νούμερα στην Ευρώπη:
The penalties for companies that breach the competition rules can be very severe. For cartel infringements, the largest fine imposed on a single company is over €896 million; the largest fine imposed on all members of a single cartel is over €1,3 billion.
http://ec.europa.eu/competition/cartels/leniency/leniency.htmlEU cartel fine for plastics firms
Neelie Kroes warned repeat offenders would face tougher penalties
A group of plastics companies has been fined 173m euros ($260m; £156m) by the European Commission for price-fixing and organising a market-sharing cartel.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8354491.stm -
Ο χρήστης klong έγραψε:
Πρόσφατα σε ένα μίνι μάρκετ βρήκα Ιταλικά κρουασάν τα 6 1.80€ τα αντίστοιχα ελληνικά είχαν 1,10€ το ένα
Όταν ρώτησα τον παντοπώλη τι τρέχει μου είπε ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ δεν λένε να ρίξουν τις τιμές, τα ίδια τα Ελληνικά όμως στην Βουγαρία έχουν το 1/3 της τιμήςE, αφού το είπε ο παντοπώλης...
Αυτοί πουλάνε όσο γουστάρουν. Εκτός αν αγοράζετε γάλα από το βυζί της αγελάδας και ντομάτες από το χωράφι.Μάνο, το κίνημα της πατάτας το θυμάσαι?
Δεν είναι όλα τόσο 'απλά', ώστε να περιγραφούν σε μια πρόταση ή να εξηγηθούν σε δυο γραμμές. Πολλά πρέπει να ληφθούν υπ' όψη, δυο που θα θέσω από προσωπική μου εμπειρία είναι- πλέον το χρηματοοικονομικό μου κόστος είναι διπλάσιο από τα προ φόρων κέρδη.
- αν πέσει η τιμή παραγωγού, δεν πρόκειται να τον συμφέρει κ θα σταματήσει να παράγει.
Αυτά τα δυο (όχι μόνα τους, βοηθάει κ η ΔΟΥ) έχουν φέρει άνοδο της τιμής των παραγόμενων προϊόντων μου τα τελευταία 3 χρόνια της τάξης του 40% και μείωση των κερδών μου της τάξης του 50%. Ακόμα κ αν μείωνα τους μισθούς του προσωπικού, η μείωση στην τιμή του τελικού προϊόντος θα ήταν ανάξια λόγου.
ΥΓ. Το τι έχει η Βουλγαρία (κ της επιτρέπει να πουλάει φτηνά) που δεν έχουμε στο Ελ, θα μπορούσε να είναι ολόκληρη διάλεξη...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όλα τα προϊόντα είναι ακριβά λόγω καρτέλ.
Φυσικά οι επιχειρηματίες αισχροκερδούν σε βάρος μας αφού ποτέ δεν πέφτουν πρόστιμα.Ρε συ Λέων, στο χωριό μου γυρω γύρω υπάρχουν μια 10αριά τυροκομεία και στην ευρύτερη περιοχή μερικές εκατοντάδες. Καρτέλ είναι όλοι αυτοί, μαζί με μερικές χιλιάδες άλλους σε όλη την επικράτεια, κ η τιμή της φέτας δεν πέφτει? Έχουνε κονομήσει, τους βλέπεις όλους με τπτ καγιέν, πισίνες και κότερα? Υπ' όψιν, δεν υπάρχουν μεσάζοντες, οι περισσότεροι πουλάνε από πρατήρια δικά τους.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όχι, ειδικά για τον ζαρζαβατικά μιλάει πολύ σοβαρά, έχει κάνει ζαρζαβατικάς.
Τα ξέρει από μέσα.Με αυτό το σκεπτικό, εσύ έχεις κάνει δημόσιος υπάλληλος;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αυτά τα δυο (όχι μόνα τους, βοηθάει κ η ΔΟΥ) έχουν φέρει άνοδο της τιμής των παραγόμενων προϊόντων μου τα τελευταία 3 χρόνια της τάξης του 40% και μείωση των κερδών μου της τάξης του 50%.
και που πηγαν τα λεφτα αυτα;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Όχι, ειδικά για τον ζαρζαβατικά μιλάει πολύ σοβαρά, έχει κάνει ζαρζαβατικάς.
Τα ξέρει από μέσα.Με αυτό το σκεπτικό, εσύ έχεις κάνει δημόσιος υπάλληλος;
Όχι, αλλά
- περιτριγυρίζομαι απ' αυτούς.
- βλέπω τι 'παίρνω' γι αυτά που πληρώνω σε φόρους...αυτό από μόνο του δεν αρκεί; χρειάζεται να συνεχίσω;
- ακόμα και τώρα, όλοι δυ θέλουν να γίνουν, κανείς 'ζαρζαβατικάς'...Το αντίστροφο, ναι.
- διαβάζω οικονομικές εκθέσεις περί ελληνικής οικονομίας. Όλες αυτές, περιέχουν μέσα αξιολόγηση για το 'έργο' των δυ....
- πολλοί 'ζαρζαβατικάδες' το 'χουν κλείσει το μαγαζάκι τους (προφανώς, δεν θέλανε να κονομάνε άλλο, λογικό), και μερικοί απ' αυτούς είναι στα συσίτια.
Κανείς δυ δεν έκλεισε το μαγαζάκι του. Κι αν κάποιο κλείσει, απλά θα πάει σε άλλη θέση. Κάνω λάθος;
-
ililias
Έχω την εντύπωση πως ο Μάνος δεν αναφέρθηκε στις τιμές παραγωγού. Ως παραγωγός, φαντάζομαι πως είσαι ο πρώτος που πιστεύει πως τα προϊόντα υπερτιμολογούνται αισχροκερδώς όταν πωλούνται στη λιανική. Τώρα, το πώς λύνεται το πρόβλημα είναι άλλο θέμα... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτά τα δυο (όχι μόνα τους, βοηθάει κ η ΔΟΥ) έχουν φέρει άνοδο της τιμής των παραγόμενων προϊόντων μου τα τελευταία 3 χρόνια της τάξης του 40% και μείωση των κερδών μου της τάξης του 50%.
και που πηγαν τα λεφτα αυτα;
Με σειρά σπουδαιότητας:
Τόκοι κ έξοδα τραπεζών (πολλαπλασιάστηκαν)
Φόροι
Άνοδος τιμών παραγωγού
Έξοδα μεταφορών (πετρέλαιο Φ/Α, ναύλα θαλάσσιας μεταφοράς) κ κίνησης μεταφορικών μέσων
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)