-
Γενικα για την Πορτογαλια εχω παρατηρησει οτι την μια απονεμουν επαινους και λενε οτι ολα πανε και απ οτι την αλλη την κραζουν και την βαζουν διπλα σε μας. Δεν ξερω τι απο τα δυο ισχυει και ποια ειναι αληθεια αλλα ουτε και ποσο προβληματικη ειναι σε σχεση με μας.
-
γράψε κανα key point ρε πάνο
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γενικα για την Πορτογαλια εχω παρατηρησει οτι την μια απονεμουν επαινους και λενε οτι ολα πανε και απ οτι την αλλη την κραζουν και την βαζουν διπλα σε μας. Δεν ξερω τι απο τα δυο ισχυει και ποια ειναι αληθεια αλλα ουτε και ποσο προβληματικη ειναι σε σχεση με μας.Τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα:
1.Stiglitz (νομπελιστας,οχι πανελιστας) «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο ούτε ένα παράδειγμα όπου οι περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών να οδήγησαν στην εξυγίανση ενός ασθενούς κράτους»
http://www.euro2day.gr/news/economy/124 ... ticle.aspx2.«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ»,(πρωην υπουργος,απελευθερωμενος απο το πολιτικο κοστος)
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 11&catid=7 -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
γράψε κανα key point ρε πάνοΗ εκπομπή παρουσιάζει την ιστορία των χρεοκοπιών της Ελλάδας από το 1875 και μετά - πλην από αυτή που ζούμε τώρα - και τους τρόπους που βγήκε η χώρα από την κρίση. Ακούγονται ενδιαφέρουσες απόψεις από πανεπιστημιακούς (Ψαλιδόπουλος, Χατζηβασιλείου, Κωστής, Ιορδάνογλου, Σταθάκης).
Κατ' εμέ τα highlights ήταν:
-
Το σχέδιο Μάρσαλ και το σκληρό σταθεροποιητικό πρόγραμμα από το οποίο συνοδευόταν.
-
Η υποτίμηση της δραχμής το 1953 από τον Παπάγο.
-
Το γεγονός ότι ο κόσμος άργησε να καταλάβει την ανάπτυξη.
-
Η έλλειψη οράματος στις ημέρες μας.
Στην επόμενη εκπομπή θα γίνει αναφορά στους πιθανούς τρόπους που θα μπορούσαμε να βγούμε από την παρούσα κρίση.
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...Σε καθε περιπτωση,ας μην εχουμε αυταπατες,η Ευρωπη διαλυεται....Από τον τύπο:
'Ολοκλήρωση με τραπεζική ένωση
Η Ευρώπη προετοιμάζει φιλόδοξο και περιεκτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και στήριξης του ευρώ, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένα βήματα προς μια «δημοσιονομική ένωση»......'Αν, τελικά, το κάνει, που θα θέλατε να είμαστε, μέσα ή έξω?
Η κύρια δουλειά μου είναι οι εξαγωγές. Παλιότερα πηγαίναμε σαν τους μαλάκες κάθε μέρα σε τελωνείο 20 χλμ μακριά, για να καταθέσουμε χαρτιά κ να πάρουμε διασάφηση εξαγωγής. Αρχές του χρόνου έκλεισε το τελωνείο 'μας' κ πηγαίναμε σε άλλο, 35 χλμ μακριά. Από Μάρτη αρχίσαμε να μπορούμε να καταθέσουμε την δήλωση ηλεκτρονικά. Αποτέλεσμα? Όταν στέλνουμε φορτία εκτός ΕΕ καταθέτουμε την δήλωση ηλεκτρονικά, αλλά το φορτηγό πρέπει πάλι να περάσει από το τελωνείο 'μας' για να πάρει το 'χαρτί'. Κ αν στέλνουμε φορτία στην ΕΕ, το φορτηγό δεν περνάει αλλά πρέπει να πάμε εμείς για να φτιάξουμε 'τα χαρτιά', αφού το σύστημα δέχεται ηλεκτρονικές δηλώσεις για πωλήσεις εκτός ΕΕ αλλά όχι για εντός.
Αυτό το τελευταίο, όποιος μου το εξηγήσει θα με σώσει από βέβαιο εγκεφαλικό.ΥΓ. Ας μη μιλήσουμε για το τι γίνεται στην Γερμανία, αλλά κ από Ιταλία που τυχαίνει να ξέρω 5 πράγματα, αυτές οι μαλακίες έχουν καταργηθεί από την 10ετία του '1980.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
- Η έλλειψη οράματος στις ημέρες μας.
Για το πλεόνασμα διαφθοράς έλεγε τίποτα?
-
Ηλία η φημη περι σχεδιου σωτηριας κτλ εχει ηδη διαψευσθει επισημως!
Το μονο που υπαρχει ειναι η Γερμανια που απαιτει πληρη υποταγη ολων στα γουστα της,αυτο εννοειται ως 'δημοσιονομικη ενωση',η αποικιοκρατια και ουχί η αναπτυξη.
Εγω θελω να ειμαστε εξω απο ολα αυτα το δυνατον συντομοτερο,κυβερνηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ει δυνατον -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
- Η έλλειψη οράματος στις ημέρες μας.
Για το πλεόνασμα διαφθοράς έλεγε τίποτα?
Επί Τρικούπη;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το μονο που υπαρχει ειναι η Γερμανια που απαιτει πληρη υποταγη ολων στα γουστα της,αυτο εννοειται ως 'δημοσιονομικη ενωση',η αποικιοκρατια και ουχί η αναπτυξη.
Εγω θελω να ειμαστε εξω απο ολα αυτα το δυνατον συντομοτερο,κυβερνηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ει δυνατονΣημερινό είναι. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2189018
Εγώ, πάλι, θα ήμουν ανετότατος με κατάργηση της ελ κυβέρνησης κ επίσημη ονομασία μας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας ή της Γαλλίας. Δεν βλέπω να κερδίζουμε τπτ ως ... ανεξάρτητοι.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγω θελω να ειμαστε εξω απο ολα αυτα το δυνατον συντομοτερο,κυβερνηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ει δυνατονΣημερινό είναι. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2189018
Εγώ, πάλι, θα ήμουν ανετότατος με κατάργηση της ελ κυβέρνησης κ επίσημη ονομασία μας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας ή της Γαλλίας. Δεν βλέπω να κερδίζουμε τπτ ως ... ανεξάρτητοι.
Ηλια μου,αυτο λεγεται ραγιαδισμος.
Ο Γερμανος δεν θα ερθει ποτε για να κερδισεις εσυ.
Θα ερθει να σε κανει αποικια,Africa style -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω θελω να ειμαστε εξω απο ολα αυτα το δυνατον συντομοτερο,κυβερνηση ΑΝΤΑΡΣΥΑ ει δυνατοννταξ το καταλαβαμε οτι εχεις βγαλει τα λεφτα σου εξω, δεν χρειαζεται να μας το λες συνεχεια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα ερθει να σε κανει αποικια,Africa styleΟ EL όμως, θα φροντίσει να κερδίσεις εσύ κι όχι οι γερμανικές εταιρείες:

-
Ο EL λοιπον συνεργαζοταν με τους δημιους μας.
Αυτο θελουμε λοιπον,την συνεχιση της κλεπτοκρατιας;
Ε τοτε να ψηφισουμε Ντορα. -
Πριν από λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου ένα κείμενο «διαμαντάκι» ένα χαρακτηριστικό δείγμα της νέας ελληνικής αρθρογραφίας γραμμένο από την πένα του μετρ του είδους της εσκεμμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας Πάσχου Μανδραβέλη. Ήταν το άρθρο με τίτλο «Το άλλο μάθημα της Ισλανδίας».
Σκοπός του κειμένου, η ανατροπή της άποψης της ελληνικής κοινής γνώμης για την επονομαζόμενη «επανάσταση των Βίκινγκ». Την ανατροπή του οικονομικού και πολιτικού σκηνικού της Ισλανδίας και την αποφυγή της ένταξης της μικρής αυτής χώρας των 300.000 κατοίκων σε ένα από τα πασίγνωστα «προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης» που με περισσή χαρά υποδέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος εδώ στην Ελλάδα, εκφράζοντας μάλιστα και τις μεγάλες του ευχαριστίες.
η απολαυστική συνέχεια εδώ:
http://polyfimos.blogspot.gr/2012/06/blog-post_04.html
όπου ο πάσχος μαθαίνει και γεωγραφία.
Ο συγκεκριμένος αλητήριος αν δεν ήταν επικίνδυνος δεν θα ήταν ούτε για φτύσιμο, αλλά δυστυχώς η κοινωνία έχει μπολικους infinity να τον διαβάζουν ως ευαγγέλιο.
Κάντε μόνο το σταυρό σας όταν τον μελετάτε και ρίχτε και καμια ματιά στο googlemaps -
έχει η ελληνική κοινή γνώμη άποψη για το ισλανδικό θέμα? i'm suuuureeee
φυσικά ο μανδραβελισμός είναι τραγικός αλλά προφανώς αμοίβεται αρκετά καλά οπότε πάσο σε εποχές ανεργίας! αλλά και αυτά τα ευτράπελα να βάζουμε Ισλανδία, Εκουαδόρ, Βορεια Μυκονο στο μπλέντερ μόνο στο Ελάντα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Θα ερθει να σε κανει αποικια,Africa styleΘα είχα πολλά πραγματικά παραδείγματα να παραθέσω, αντ' αυτού θα περιοριστώ να σου σημειώσω ότι η επαφή με την πραγματικότητα δεν λέγεται 'ραγιαδισμός'. Οι Έλληνες με κανόνες κ διαχείριση Γερμανίας, θα βγαίναμε από την τρύπα μέχρι να πεις 'μνημόνιο'.
Ξέρεις τι θα αποκαλούσα ραγαδισμό? Το να περιμένεις με σκυμμένο το κεφάλι τέσσερα χρόνια κάποιον να σε κυβερνήσει, κ στο τέλος να πιστεύεις ότι μέσα στο ίδιο σύστημα που σ' έφερε εδώ υπάρχει ο σωτήρας σου. -
Λίγα το λόγια σας για τον κ. Μανδραβέλη!

-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι Έλληνες με κανόνες κ διαχείριση Γερμανίας, θα βγαίναμε από την τρύπα μέχρι να πεις 'μνημόνιο'..Ηλία δεν θα ερθει ο Γερμανος να σε βγαλει απο τα σκ@τα,απο το 1828 το ξανθο γενος περιμενουμε και ακομα δεν ηρθε.
Αν ερθει θα ερθει για να σε κανει 'ειδικη οικονομικη ζωνη',για να μην τρεχει στην Κινα.Καθε χωρα εχει το δικο της τροπο,πχ Σκανδιναβοι φορολογουν μεχρι θανατου,εκμεταλλευονται τις τοπικες πηγες ενεργειες.
Κυπρος εχει την χαμηλη φορολογια στις επιχειρησεις.
ΗΠΑ εχουν...το οτι ειναι υπερδυναμη βασικα κ.ο.κ.Αν πας να αντιγραψεις το τι κανει καποιος ετσι ξερα,το πιθανοτερο ειναι οτι θα αποτυχεις παταγωδως.
Παντως αν θελεις να αντιγραψουμε τους Γερμανους και οτι εκαναν εντος ευρω,υπαρχει το εξης προβλημα:
Πρεπει εμεις να γινουμε σφιχτοχερηδες,και αυτοι να δανειζονται αβερτα για να αγοραζουν τα προίοντα μας,για πες τωρα ποσο πιθανο ειναι αυτο να γινει..Καιρος λοιπον να αντιμετωπισουμε την αληθεια και την πραγματικοτητα:
Ή θα κανουμε ΕΜΕΙς αυτη την χωρα βιωσιμη,ή θα στελνουμε γραφικες επιστολες στην Μερκελ -
Καλά η Ισλανδία έχει ένα πληθωρισμό 6%, ο Μανδραβέλλης πώς κατάφερε να συμπεράνει ότι το νόμισμά τους έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα;
Ένα νόμισμα με πληθωρισμό 6% 'δεν έχει αξία' ; Τι άλλο θ' ακούσουμε...
Τον είχα και σ' εκτίμηση...
Εκτός αν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο στην οικονομία της Ισλανδίας που εμείς αγνοούμε. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καθε χωρα εχει το δικο της τροπο,πχ Σκανδιναβοι φορολογουν μεχρι θανατου,εκμεταλλευονται τις τοπικες πηγες ενεργειες.
Κυπρος εχει την χαμηλη φορολογια στις επιχειρησεις.
ΗΠΑ εχουν...το οτι ειναι υπερδυναμη βασικα κ.ο.κ.Αν πας να αντιγραψεις το τι κανει καποιος ετσι ξερα,το πιθανοτερο ειναι οτι θα αποτυχεις παταγωδως.
Πάντως, όλες αυτές οι χώρες έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά:
πολύ καλή ανταγωνιστικότητα (ντάξει, η Κύπρος εξαιρείται , μας αντιγράφει, μερικώς, στο δυπαλληλίκι )
φιλικές στο επιχειρήν
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)