-
Ο χρήστης HiFi έγραψε:
Και γιατί να μην επεκταθεί το μέτρο και αλλού, πέραν από τις φυλακές; Αναφέρω ενδεικτικά, οτι κατεβσε η κουτρα μου:
Μπλα μπλα μπλαΤωρα πηρες ενα σκοινακι και εφτιαξες ολοκληρο πουλοβερ. Ειμαι σαφης και συγκεκριμένος και δεν ανεφερα τιποτα απο αυτα που προτεινεις.
Δεν ειπα ποτε οτι κατεχω την μοναδικη αληθεια, και μην προσπαθεις να προκαλεσεις εντυπωσεις.
Επιπλεον το τι ειναι ρατσιστικο, φασιστικο, μισανθρωπο, ειναι καθαρα αντικειμενικο, αληθινο, και εχει γραφτει σε παμπολα βιβλια, εδω και πολλα χρονια. Μην καθομαστε να κανουμε σαν τους χρυσαυγιτες που χαιρετουσαν ναζιστικα, και οταν τους μπαγλαρωσαν δεν ηξεραν ποιος ειναι ο Χιτλερ. Ελεος δλδ.
Στο μονο που θα ζητησω συγγνωμη, ειναι που δεν σου αρεσε το αστειο μου. Ελπιζω να μην μου φερεις καμια καρεκλα στο κεφαλι.
Οταν βγαζεις κατευθειαν αποφαση για τον απεναντι που δεν ξερεις, ενω αυτος δεν το κανει, με βαση τι εχει γραφτει 'σε παμπολα βιβλια', ε, την κατεχεις την αληθίτσα σου, όπως και να το κανουμε, και εχω την υποψια οτι μπορεις ανετα να 'επιχειρηματολογησεις' με κονταρι σημαιας=στυλιαρι γκασμα κατα την προσφιλη και στα φανερα συνηθεια καποιων 'αγωνιστων'.Φανταζομαι εισαι απο αυτους που πιστευουν οτι οι μεταναστες ερχονται στην πλουσια Ελλαδα, για να σφαξουν, κλεψουν και βιασουν ε?Η μεταναστευση ειναι ενα πολυ συγκεκριμενο προβλημα, με πολυ συγκεκριμενες αιτιες. Οσο οι αιτιες αυτες παραμενουν (εμφυλιοι πολεμοι, ελλειψη νερου και τροφης, εκμεταλλευση απο Δυτικες χωρες), παραμενει και το προβλημα.
Α, και by the way, η λεξη λαθρομεταναστευση, μονο στην Ελλαδα υπαρχει. Ο ανθρωπος δεν ειναι αντικειμενο, για να ειναι λαθραιος.Παλι λαθος φανταζεσαι. Κανενα προβλημα με τους μετανάστες, εδω και παρα πολλα χρονια ειχαμε ανθρωπους απο ολο τον κοσμο με δουλειες, καταστηματα, οικογενειες εδω, με την ειδιποιό διαφορά οτι δεν περασαν τα συνορα νύχτα.
Τα υπολοιπα που λες εχουν καταρριφθει εδω και καιρο. Εμφύλιο εχουν ας πουμε 5 χωρες ολες και ολες αλλα λαθρο ερχονται απο 25, ελλειψη νερου και τροφης οταν ειχαμε και εδω πηγαμε ΝΟΜΙΜΑ και μετα απο προσκληση σε ξενες χωρες, δε πηδηξαμε τα συρματα. Ας κανουν το ιδιο.
Το να σε 'εκμεταλλεύονται Δυτικες χωρες' και να 'δραπετευεις' απο την εκμεταλλευση.... σε Δυτικες χωρες... δεν ειναι λιγο παράλογο?
Τα περι ανθρωπουαντικειμενο εχουν καταρριφθει προ καιρου σε αλλη συζητηση, gist=λαθρο δεν ειναι ο ανθρωπος, ειναι ο τροπος που μπαινει στη χωρα, εκτος νομιμης διαδικασιας. Εκτος αν θελεις να μη λεμε 'λαθρεπιβατης', αλλα σκετο 'επιβάτης' ή τερμα το 'λαθραναγνώστης' και τωρα πια σκέτο 'αναγνώστης'Kαι τι θα γινει?Θα γινουμε ζωα, και λογω ελλειψης χωρου και χρηματων θα αρχισουμε το ξεσκαρταρισμα?Και ποιος θα αποφασιζει για το ξεσκαρταρισμα?Εγω, εσυ?
Γιατι όχι? Η αποψη μου ειναι οτι δε γινομαστε ζώα, ξεφορτωνομαστε τα παράσιτα.
Ανταλλασω ανετοτατα 5 ισοβιτες για πολλαπλα εγκληματα (που εγιναν επειδη το ηθελαν) με 10 φτωχους ανθρωπους που τρωνε σκουπιδια (επειδη ατυχησαν, αλλα ΔΕΝ εγκληματισαν για να φανε) και θα τους δινω απο μιση μεριδα ισοβιτη μεχρι να ορθοποδησουν.Αν διαβασεις λιγο την ιστορια, ξερουμε ολοι πως εξελιχθηκαν τετοιες κατασταστεις.
Για πες, ειμαι περιεργος.Και υποψιαζομαι οτι οι Σουηδοι ειναι τελειως ηλιθιοι. Δινουν στον Μπρειβικ ανθρωπινες συνθηκες κρατησης, ενω θα επρεπε να τον ξεντερισασουν, ε?
Κατ' εμε ναι. Απο εκει και περα, οι Σουηδοι ΕΧΟΥΝ περιθωρια να χαϊδολογανε το Μπρέιβικ. Οταν γινουμε Σουηδία, ας τους χαϊδολογαμε και εμεις, κανενα προβλημα.Λυσεις λοιπον..
Λυση λοιπον στο προβλημα, ειναι να βρεθουν τα χρηματα απο εκει που το κρατος κωλωνει η' δεν θελει να τα παρει.
Αχ, πες καμμια ωραια λεξη οπως 'υπερκερδη', 'εφοπλιστες', 'φορολογηση πλουτου'
Ωστε να φτιαξεις ενα σωφρωνιστικο συστημα, που οντως θα αναμορφωνει.Κι ενα εκπαιδευτικο συστημα που θα τους μαθαινει τις εναλλακτικτες, πριν τον ενοπλο αγωνα. Κι αν ειναι αμετανοητος, οπως λες, ας στερηθει την ελευθερια του, για την ασφαλεια των αλλων. Οχι να τους ξεπαστρεφουμε γιατι εχουν αλλες ιδεες.
Συμφωνω, αλλα αν αρχισεις σημερα, θα δουμε αποτελεσμα σε 40-50 χρονια. ΤΩΡΑ τι κανουμε?
Εν τω μεταξύ, δε θα ηταν γαματο να χρησιμοποιήσουμε πχ τον Κουφοντίνα για την διαπαιδαγωγηση των επομενων γενεων? Ισως αν τον ρωτουσαμε, να δεχοταν, να ηθελε να προσφέρει και αυτος τον οβολο του. Λεμε τωρα...
Τωρα για το 'άλλες ιδεες', (να σου πώ οτι το περιμενα οτι θα το πεις, δεν το ευχόμουν, αλλα το περιμενα) αει παρατα μας παλληκαρι μου που θα μου πεις ανερυθρίαστα οτι τους βαλαμε φυλακη γιατι ειχαν 'αλλες ιδεες' και εκαναν 'ενοπλο αγωνα' γιατι εκει οδηγηθηκαν οι καημενοι 'επειδη δεν ηξεραν τις εναλλακτικες' που τελικα εμεις φταιμε που δεν τους τις διδάξαμε, και οχι οι ίδιοι. Αει παρατα μας με τον καθε κουφιοκέφαλο που νομιζει οτι κανει επανασταση και τρωει κοσμο because 'ενοπλη παλη'. Οχι μονο αρτος και θεαμα, αλλα και ταϊσμα στα αδεσποτα μετά.Και για την μεταναστευση, οσο δεν μπορεις να σταματησεις τους πολεμους πχ στην Συρια, γιατι εισαι μικρη χωρα, να μην πηγαινεις και υπογραφεις σαν το δουλικο, συνθηκες τυπου Δουβλινο 2, που σε αναγκαζουν να κρατας ολους αυτους τους ανθρωπους εγκλωβισμενους, η' να σου τους στελνουν αλλοι πισω, γιατι εσυ εισαι η χωρα υποδοχης. Ας διαπραγματευτει η Ελλαδα, κατι καλυτερο, πχ να τους εκδιδει διαβατηρια ωστε να φευγουν. Πιστευεις οτι εχει κανεις απο αυτους ονειρο να ερχεται εδω, να ζει με αλλους 20 και να πλενει τζαμια?
Μπορουμε επισης να κανουμε το αυτονοητο, να μην τους αφηνουμε να μπαινουν. Αν δεν κανω λαθος πληρωνομαστε απο το Δουβλινο το σαραντατρίο για αυτη τη δουλεια ακριβως. Ε, ας την κανουμε.Eλα! Σοβαρα; ΔΥ (και δη ΔΕΚΟ)=Τεμπελης και καλα να παθει. Διαφωνούντες με την μνημονιακη πολιτικη=Αναρχοαπλυτοι/Κομμουνια του κερατα/Θιασώτες των Σοβιετ/Εχθροι της Ευρώπης. Αυτές είναι οι βασικες τσουβαλοποιησεις, μοχλος και για τις πολιτικες που εχουν επιβληθει (κοψιμο μισθων, αγρια καταστολή διαφωνούντων) Ομοιως και η άλλη πλευρα θα σε πει φασιστα. Απλα πραγματα. Ετι περισσοτερο, όταν υπονοεις (μερικες φορες και ευθεως) ακραια (και εκ του ασφαλους) βια σε βαρος 'ευκολων στοχων'.
Δεν τσουβαλιαζω χυμα, εκτος αν το κανω επιτηδες. Συνηθως απαντω συγκεκριμενα.
τωρα αν με αυτο το 'βια εναντιων ευκολων στοχων' εννοεις βαρυποινιτες κλπ, ειναι η μονη γλωσσα που ξερουν.Οσο για τη μοναδικη (πολιτικη) αληθεια η οποια υποστηρίζεται με παθος από την πλειοψηφια της ομήγυρης (γιατι κάθετι διαφορετικο=ΧΑΟΣ._), την βλέπουμε που οδηγησε και που θα οδηγησει. Οσο για το 'ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ', κλασσικο ευκολακι για να παει η μπαλα στην εξεδρα, η λυση θα ηταν ένα λιγοτερο διεφθαρμενο πολιτικο προσωπικο εξ αρχης, γιατι θα μας ειχε γλιτωσει από το 80% της σφοδρότητας των μετρων και θα είχαμε μια πιο ισορροπημενη και δικαιη πολιτικη ζωη.
ΕΕΕΕΕ???? Το διορισμενο απο τους διορισμενους απο το λαο πολιτικο προσωπικο για να αλλαξει θα πρεπει να αλλαξει ο λαος. Δεν το βλεπω εφικτο σε σντομο χρονικο διαστημα, ισως σε 100 χρόνια.Βεβαια αυτό δεν προκειται να συμβει και τωρα που η συντηρητικη Δεξια (στην οποια πλεον προσδεθηκε και η παλια Σοσιαλδημοκρατια) δεν θελει επ ουδενι να χασει την βολη της μιας και καλοβολευτηκε στις καρεκλες (αναφέρομαι και Ευρωπαϊκα), ο λογαριασμος παει αυτουσιος στην μεσαια ταξη, αφήνοντας εν πολλοις εκτος τα χαμηλα οικονομικα στρωματα τα οποια 'τι ειχαν, τι εχασαν' οποτε γαβγιζουν ικανοποιημένα κιολας 'για την αποκατασταση της δικαιοσυνης'
ναι βεβαια ομως μεσα στον πονο σου για το θεμα που πολλες φορες μας εχεις πειγραψει εδω, ξεχνας μια βασικη παραμετρο:
Ο 4500 συνταξη αν γινει 1250 θα χασει διαορα, αλλα θα εχει να φαει ετω λιγο. Ο 500 που γινεται 400, αρχιζει να πειναει.Αρα η (ομαλη) λυση είναι μια: Καθαριζουμε τον τοπο από τα πολιτικα σκατα (μαυρισμα ολων των πρωην κομματων εξουσιας/συγκυβερνησης) και μετα 'αρωματίζουμε' (ποιος είναι ποιο πιθανος να σοβαρεψει κυριε Μπαμπη, ο ΣΥΡΙΖΑΣ ή η ΧΑ;) γιατι αλλιως δεν γινεται. Τα σκατα (κριση) με πρασινομπλε βοθρολυμματα δεν καθαριζουν...
και λες να καθαρισουν με ΣΥΡΙΖΑ=παλι πρασινα ειναι ή με ΧΑ=νευροσπαστο Κασιδιαρης?Ε ναι, 3 γραμμες είναι αρκετες για να 'σε καταλάβουμε' και 'να μας καταλάβεις': Γραφω πριν αρκετους μηνες στην πλακα για μια αγγελια ενός λαχανι γαμωhyundai ότι ο ιδιοκτητης του δεν θα πρεπει εχει δικαιωμα ψηφου και ερχεσαι και ------> με ταμπελωνεις φασιστα ( και 'φταις' που γραφω στον αντιλογο, καλα να παθεις ).
ΛΟΛ,
μιση ντροπη δικη μου που σε 'εφερα' εδω, μιση δικη σου που παραμενειςΜετα όμως σου βγαινω κομμουνι στο θεμα της παραχωρησης εισιτηριου (να ενημερωσω τον stellar ότι σε αυτό ειχες προτεινει δημοσιες διαπομπεύσεις 'πισσα και πούπουλα' και βεβαια μετα το εφτασες στο ότι οποιος δινει το εισιτηριο---->βολευει τους δικους του γενικα. Ακομα σοκαρεσαι για την τσουβαλοποιηση λοιπον;
Υπερβολες (δικες μου). Το νοημα οσο το θυμαμαι ηταν οτι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δινουμε το εισητηριο.ΥΓ: Γι' αυτό με τη Βισση θα συμφωνησω όμως. Είναι σαν το: Το πεπονι παγωνει, αλλα το παγωνι δεν πεπονι...
Οκ, ειπαμε, αλλο βία, αλλο λεσβία, αλλο εργολαβια, αλλο Ζηνοβία
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οταν βγαζεις κατευθειαν αποφαση για τον απεναντι που δεν ξερεις, ενω αυτος δεν το κανει, με βαση τι εχει γραφτει 'σε παμπολα βιβλια', ε, την κατεχεις την αληθίτσα σου, όπως και να το κανουμε, και εχω την υποψια οτι μπορεις ανετα να 'επιχειρηματολογησεις' με κονταρι σημαιας=στυλιαρι γκασμα κατα την προσφιλη και στα φανερα συνηθεια καποιων 'αγωνιστων'.
Επειδη ειμαι συνεπης σε οτι λεω, δυστυχως θα σε απογοητευσω.Κονταρι σημαιας, βαστηξα μονο γυμνασιο, και λυκειο. Κι αυτο σαν σημαιοφορος. Στο σαπιο δημοσιο, με τους κηφηνες καθηγητες, που δουλευουν μονο 6 μηνες και μετα ξυνονται. Ελπιζω να μην σε απογοητευσα,η να σε σοκαρα, για το πως μπορει ενας καλος μαθητης να εχει τετοιες αποψεις.
Στυλιαρι, επισης ποτε. Μαλλον με μπερδευεις με ομοιδεατες σου πχ Βοριδης και σια.
Και ευτυχως που εσυ δεν βαζεις ταμπελες!Απλα τις λες υποψιες.Παλι λαθος φανταζεσαι. Κανενα προβλημα με τους μετανάστες, εδω και παρα πολλα χρονια ειχαμε ανθρωπους απο ολο τον κοσμο με δουλειες, καταστηματα, οικογενειες εδω, με την ειδιποιό διαφορά οτι δεν περασαν τα συνορα νύχτα.
Τα υπολοιπα που λες εχουν καταρριφθει εδω και καιρο. Εμφύλιο εχουν ας πουμε 5 χωρες ολες και ολες αλλα λαθρο ερχονται απο 25, ελλειψη νερου και τροφης οταν ειχαμε και εδω πηγαμε ΝΟΜΙΜΑ και μετα απο προσκληση σε ξενες χωρες, δε πηδηξαμε τα συρματα. Ας κανουν το ιδιο.
Το να σε 'εκμεταλλεύονται Δυτικες χωρες' και να 'δραπετευεις' απο την εκμεταλλευση.... σε Δυτικες χωρες... δεν ειναι λιγο παράλογο?
Τα περι ανθρωπουαντικειμενο εχουν καταρριφθει προ καιρου σε αλλη συζητηση, gist=λαθρο δεν ειναι ο ανθρωπος, ειναι ο τροπος που μπαινει στη χωρα, εκτος νομιμης διαδικασιας. Εκτος αν θελεις να μη λεμε 'λαθρεπιβατης', αλλα σκετο 'επιβάτης' ή τερμα το 'λαθραναγνώστης' και τωρα πια σκέτο 'αναγνώστης'Απλα θα κανω quote, ενα συνθημα που καθε φορα που το βλεπω με συγκινει και με προβληματιζει, και οποιος καταλαβε, καταλαβε:
'Παππους μεταναστης, πατερας προσφυγας, γιος φασιστας'Για πες, ειμαι περιεργος.
Οδηγησαν σε ολοκληρωτικα καθεστωτα. Βλεπε Χιτλερ, Σταλιν, κτλ.
Αν ενδιαφερεσαι ομως, οντως να σου στειλω βιβλιογραφια, να σου φυγει και η περιεργεια.Κατ' εμε ναι. Απο εκει και περα, οι Σουηδοι ΕΧΟΥΝ περιθωρια να χαϊδολογανε το Μπρέιβικ. Οταν γινουμε Σουηδία, ας τους χαϊδολογαμε και εμεις, κανενα προβλημα.
Για να γινουμε Σουηδια (που κι αυτη βεβαια εχει τα θεματα της), πρεπει να πηγαινουμε μπροστα. Η κριση δεν ειναι μονο οικονομικη, αλλα και ηθικη, ανθρωπιστικη. Οι λυσεις και οι αποψεις που προτεινεις, θα μας πηγαιναν πισω, κι οχι μπροστα.
Αχ, πες καμμια ωραια λεξη οπως 'υπερκερδη', 'εφοπλιστες', 'φορολογηση πλουτου'
Υπερκερδη, εφοπλιστες, φορολογηση πλουτου, καρτελ, μονοπωλιο, φοροδιαφυγη.
Εχεις καποιο προβλημα με ολα αυτα? Οι επειδη συνηθως ειναι σε ατζεντες κομματων με τα οποια βγαζεις σπυρακια, δεν μπορεις καν να τις πεις?
Να μας πεις κι εσυ τις λυσεις σου. Εκτος αν περιοριζονται μονο στο: λαθρεπιβατες, μεταναστες, κλεφτες και λοιπη μουργα και καθιζηματα, ολοι στο Συνταγμα, για παραδειγματισμοΣυμφωνω, αλλα αν αρχισεις σημερα, θα δουμε αποτελεσμα σε 40-50 χρονια. ΤΩΡΑ τι κανουμε?
Εν τω μεταξύ, δε θα ηταν γαματο να χρησιμοποιήσουμε πχ τον Κουφοντίνα για την διαπαιδαγωγηση των επομενων γενεων? Ισως αν τον ρωτουσαμε, να δεχοταν, να ηθελε να προσφέρει και αυτος τον οβολο του. Λεμε τωρα...
Τωρα για το 'άλλες ιδεες', (να σου πώ οτι το περιμενα οτι θα το πεις, δεν το ευχόμουν, αλλα το περιμενα) [b]αει παρατα μας παλληκαρι μου που θα μου πεις ανερυθρίαστα οτι τους βαλαμε φυλακη γιατι ειχαν 'αλλες ιδεες' και εκαναν 'ενοπλο αγωνα' γιατι εκει οδηγηθηκαν οι καημενοι 'επειδη δεν ηξεραν τις εναλλακτικες' που τελικα εμεις φταιμε που δεν τους τις διδάξαμε, και οχι οι ίδιοι. Αει παρατα μας με τον καθε κουφιοκέφαλο που νομιζει οτι κανει επανασταση και τρωει κοσμο because 'ενοπλη παλη'. Οχι μονο αρτος και θεαμα, αλλα και ταϊσμα στα αδεσποτα μετά.Καταρχας οι φανφαρες του στυλ παλικαρι μου και αλλα τετοια νομιζω οτι δεν χρειαζονται για εντυπωσιασμους.Οπως σου ειπα, αν εκανες τον κοπο να διαβασεις προσεχτικα, εγραψα οτι επρεπε να στερηθουν την ελευθερια τους, γιατι αποτελουν κινδυνο για την υπολοιπη κοινωνια.Λυπαμαι που δεν σου αρεσει αυτο, και θα σε ικανοποιουσε μονο η καταστροφη των παρασιτων. Επισης συγγνωμη αν σε απογοητευω, που δεν τους αποκαλω αγωνιστες η΄κατι τετοιο.
Η μεγαλη μας διαφορα, ειναι οτι αν ζουσαμε σε μια αλλη κοινωνια, και οι δικες σου αποψεις ηταν παρασιτικες, εγω παλι θα ημουν υπερ της αναμορφωσης, και οχι να σε περιφερουν και να σε διαπομπευουν στο Συνταγμα. Ειναι η ανθρωπιστικη προσεγγιση vs της κτηνωδους προσεγγισης.Μπορουμε επισης να κανουμε το αυτονοητο, να μην τους αφηνουμε να μπαινουν. Αν δεν κανω λαθος πληρωνομαστε απο το Δουβλινο το σαραντατρίο για αυτη τη δουλεια ακριβως. Ε, ας την κανουμε.
Σε μια χαρα με χιλιαδες μετρα ακτων, αυτο ειναι σχεδον αδυνατον. Αν εσυ γουσταρεις να βυθιζεις γυναικοπαιδα, οπως εχουν κανει κατα καιρους οι Ιταλοι, δεν σημαινει οτι πρεπει να συμφωνησω με τις λυσεις σου
-
Και γιατί να μην επεκταθεί το μέτρο και αλλού, πέραν από τις φυλακές; Αναφέρω ενδεικτικά, οτι κατεβσε η κουτρα μου:
Μπλα μπλα μπλαΤωρα πηρες ενα σκοινακι και εφτιαξες ολοκληρο πουλοβερ. Ειμαι σαφης και συγκεκριμένος και δεν ανεφερα τιποτα απο αυτα που προτεινεις.
To γαμάτο είναι πως πιστεύεις πως αυτά που ανέφερες εσύ, είναι... καλύτερα από αυτά της... κούτρας μου και πάνω απ' όλα, είναι δημοκρατικά, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχουν ίχνος φασιστο-μαγιάς!
Και φυσικά, αν κάποιος σου πει πως αυτά που γράφεις, φασιστοφέρνουν, τα παίρνεις στο κρανίο! Για ψάξτο λίγο να δούμε αν έχεις δίκιο ή άδικο.
-
Τον Δεκέμβρη, μου είπαν 'θα πάρεις τα λ7 (που δικαιούσαι από τα τέλη του 2009) μέχρι τον Μάρτη'.
Τον Μάρτη, ζήτησαν επικαιροποίηση πιστοποιητικών, κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 μέχρι τον Μάη'.
Τον Μάη, ζήτησαν κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 τον Ιούνη'.
Τον Ιούνη, ζήτησαν επικαιροποίηση πιστοποιητικών, κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 όπου να' ναι'.
Μπήκε Αύγουστος, είπαν 'ολοκληρώνουμε τον έλεγχο, θα πάρεις τα λ7 στις 18 - 19'.
Σήμερα είχαμε ραντεβού για να σφραγίσουν τα τιμολόγια, είπαν 'όχι, κάτι αφαιρέσαμε κ πρέπει να βρεις κάτι άλλο να βάλεις κ τα λ7 θα τα πάρεις τον Σεπτέμβρη, αφού φέρεις επικαιροποιημένα πιστοποιητικά****'*.Κ μετά υπάρχουν βλάκες που αναρωτιούνται γιατί όποια επιχείρηση μπορεί να φύγει από το ελ δυ μπουρδέλο που είναι το ελ σήμερα, το κάνει τρέχοντας.
εδιτ
*****, γιατί από βδομάδα θα λείπουμε με άδεια.
(Το σπουδαιότερο ξέχασα να γράψω) -
Ηλία πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις την έδρα στη Βουλγαρία;
-
Δεν ειναι και πολυ ευκολο. Κυριως ομως θα εχεις θεμα με οσους δεν θα θελουν βουλγαρικα τιμολογια για να μην μπλεκουν με ενδοκοινωτικες συνδιαλλαγες.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τον Δεκέμβρη, μου είπαν 'θα πάρεις τα λ7 (που δικαιούσαι από τα τέλη του 2009) μέχρι τον Μάρτη'.
Τον Μάρτη, ζήτησαν επικαιροποίηση πιστοποιητικών, κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 μέχρι τον Μάη'.
Τον Μάη, ζήτησαν κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 τον Ιούνη'.
Τον Ιούνη, ζήτησαν επικαιροποίηση πιστοποιητικών, κάτι άλλα χαρτιά που τους έλλειπαν κ είπαν 'θα πάρεις τα λ7 όπου να' ναι'.
Μπήκε Αύγουστος, είπαν 'ολοκληρώνουμε τον έλεγχο, θα πάρεις τα λ7 στις 18 - 19'.
Σήμερα είχαμε ραντεβού για να σφραγίσουν τα τιμολόγια, είπαν 'όχι, κάτι αφαιρέσαμε κ πρέπει να βρεις κάτι άλλο να βάλεις κ τα λ7 θα τα πάρεις τον Σεπτέμβρη, αφού φέρεις επικαιροποιημένα πιστοποιητικά****'*.Κ μετά υπάρχουν βλάκες που αναρωτιούνται γιατί όποια επιχείρηση μπορεί να φύγει από το ελ δυ μπουρδέλο που είναι το ελ σήμερα, το κάνει τρέχοντας.
εδιτ
*****, γιατί από βδομάδα θα λείπουμε με άδεια.
(Το σπουδαιότερο ξέχασα να γράψω)Ναι οι ΔΥ δρουν αυτοβούλως. Μην σου πω και νομοθετούν. Αλλά αυτούς βλέπεις αυτούς βρίζεις, λογικό.
-
Μια ζωή η ίδια μαλακισμένη δικαιολογία: Για όλα φταίει ο (κάθε) σαμαράς, οι δυ είναι ανεύθυνοι.
Έχω περάσει δεκάδες ελέγχους τέτοιου είδους, σαν αυτούς της περιφέρειας δεν είχε ποτέ. Ειδικά αυτή η επικαιροποίηση πιστοποιητικών, είναι μια μαλακισμένη ερμηνεία μιας ερμηνευτικής που κάποιος ζήτησε, ενώ το να πιάνεις έναν φάκελο για έλεγχο χωρίς να γνωρίζεις βασικές αρχές λογιστικής κ να ζητάς ό, τι σου έρθει γιατί έτσι σου ήρθε (πχ φωτοτυπία επιταγής με την οποία εξοφλήθηκε τιμολόγιο 600 Ε το 2008, ενώ υπάρχουν βεβαιώσεις εξόφλησης από την εταιρία κ αποδεικτικά τράπεζας κ - κυρίως - την εποχή εκείνη υποχρέωση πληρωμής με επιταγές είχαμε για τιμολόγια από 5.000 Ε κ πάνω) δεν το λες κ μεθοδικότητα. Ούτε το να πιάνεις έναν φάκελο με 50 όλα κ όλα χαρτιά για έλεγχο κ να τον πιαναφήνεις επί 5 μήνες.Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ηλία πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις την έδρα στη Βουλγαρία;Δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς ήρθε η ώρα να μάθω. Όχι Βουλγαρία, όμως, Γερμανία ή ΗΒ.
-
Θα έλεγα να μείνεις μακριά από Βουλγαρία, μπορεί στα χαρτιά να μοιάζουν όλα καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ο Βούλγαρος ΔΥ να είναι πολύ καλύτερος από τον Έλληνα...
ΗΒ σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, ίσως να δεις και την Κύπρο. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ηλία πόσο εύκολο είναι να μεταφέρεις την έδρα στη Βουλγαρία;
Δεν έχω ιδέα, αλλά προφανώς ήρθε η ώρα να μάθω. Όχι Βουλγαρία, όμως, Γερμανία ή ΗΒ.
Ψαξτο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να αποδείξεις σε μοσχαρια ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Όποια χώρα συμφέρει, η Βουλγαρία μπορεί όντως να μην είναι η καλύτερη επιλογή.
-
Ναι ειδικά μετά την πτώχευση τράπεζας, παράδεισος.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To γαμάτο είναι πως πιστεύεις πως αυτά που ανέφερες εσύ, είναι... καλύτερα από αυτά της... κούτρας μου και πάνω απ' όλα, είναι δημοκρατικά, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν έχουν ίχνος φασιστο-μαγιάς!
Και φυσικά, αν κάποιος σου πει πως αυτά που γράφεις, φασιστοφέρνουν, τα παίρνεις στο κρανίο! Για ψάξτο λίγο να δούμε αν έχεις δίκιο ή άδικο.
- Δεν ειπα ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ΕΧΩ δικιο, μη συνεχιζεις να δουλευεις αργαλειο, απλα ειπα τι θεωρω σωστο. Το πως σας φαινεται, δε θα αλλαξει τη γνωμη μου.
- ΣΜΠΟΤΣΑΜ τα ανθρωπινα δικαιωματα των τυπων που εφαγαν μπολικους εν ψυχρω και εκ προμελετης (πχ ληστεια μετα φονου, οι 'ενοπλοι αγωνιστες' που εφαγαν τον Αξαρλιαν και τον ταξιτζη της Πάρου κλπ) ανεξαρτητως προφασης. Δεν βρισκονταν εν αμύνη, ουτε ενεπλακησαν σε ατυχημα. Εφοσον συμπεριφερονται σα ζωα, τετοια συμπεριφορα αξίζουν. Μπορουν να βοηθησουν την κοινωνια συμβάλλοντας στη γεωργικη παραγωγη.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Επειδη ειμαι συνεπης σε οτι λεω, δυστυχως θα σε απογοητευσω.Κονταρι σημαιας, βαστηξα μονο γυμνασιο, και λυκειο. Κι αυτο σαν σημαιοφορος. Στο σαπιο δημοσιο, με τους κηφηνες καθηγητες, που δουλευουν μονο 6 μηνες και μετα ξυνονται. Ελπιζω να μην σε απογοητευσα,η να σε σοκαρα, για το πως μπορει ενας καλος μαθητης να εχει τετοιες αποψεις.
Στυλιαρι, επισης ποτε. Μαλλον με μπερδευεις με ομοιδεατες σου πχ Βοριδης και σια.
Και ευτυχως που εσυ δεν βαζεις ταμπελες!Απλα τις λες υποψιες.Ε, ηρθε και εμενα η ωρα μου να ανεβασω ΥΠΟΨΙΑ μιας ταμπελιτσας μετα απο καμποσα ποστ ετσι δεν ειναι? και πολυ κρατηθηκα αγαπητε σημαιοφόρε. Ευχομαι σύντομα και πλοίαρχος.
Απλα θα κανω quote, ενα συνθημα που καθε φορα που το βλεπω με συγκινει και με προβληματιζει, και οποιος καταλαβε, καταλαβε:
'Παππους μεταναστης, πατερας προσφυγας, γιος φασιστας'Εκει ειναι το θεμα, οτι μιλας με συνθηματα.
Για να γινουμε Σουηδια (που κι αυτη βεβαια εχει τα θεματα της), πρεπει να πηγαινουμε μπροστα. Η κριση δεν ειναι μονο οικονομικη, αλλα και ηθικη, ανθρωπιστικη. Οι λυσεις και οι αποψεις που προτεινεις, θα μας πηγαιναν πισω, κι οχι μπροστα.
Για να παμε μπροστα, και να γινουμε Σουηδια, χρειζομαστε και κανα φράγκο. Αυτα που προτεινω (απο τα οποια εχεις σκαλωσει μονο στο ένα, αν και με βαση αυτα που διαβαζω δεν ανυπομονω για τη γνωμη σου για τα υπολοιπα) μας εξοικονομουν λεφτα.
Υπερκερδη, εφοπλιστες, φορολογηση πλουτου, καρτελ, μονοπωλιο, φοροδιαφυγη.
Εχεις καποιο προβλημα με ολα αυτα? Οι επειδη συνηθως ειναι σε ατζεντες κομματων με τα οποια βγαζεις σπυρακια, δεν μπορεις καν να τις πεις?
Να μας πεις κι εσυ τις λυσεις σου. Εκτος αν περιοριζονται μονο στο: λαθρεπιβατες, μεταναστες, κλεφτες και λοιπη μουργα και καθιζηματα, ολοι στο Συνταγμα, για παραδειγματισμοΑν φανταζεσαι τυπαδες σαν τον Ρομπεν των Δασων που επαιρνε απο τους πλουσιους και εδινε στους φτωχους, να σε πληροφορησω οτι ηταν παραμυθι. Υπαρχει και αντιστοιχο στη Μικρα Ασια, νομιζω Τζακιτζής λεγοταν ο λαϊκος ηρωας. Υποθετω και σε αλλους πολιτισμους, θα υπαρχουν αντιστοιχα παραμυθια.
Ξυπνωντας τωρα και αντιμετωπιζοντας την πραγματικοτητα, για να σε δω να φορολογεις τον 'πλουτο'
Επισης 'λυσεις' εδωσα, οσο μου κοβει. Τις δικες σου ακομα τις περιμενουμεΕπισης συγγνωμη αν σε απογοητευω, που δεν τους αποκαλω αγωνιστες η΄κατι τετοιο.
Ο 'ενοπλος αγωνας' που ανεφερες, διεξαγεται απο ελειοχρωματιστες και σουβλατζήδες ή μηπως ποδοσφαιριστες με πιστολια?
Η μεγαλη μας διαφορα, ειναι οτι αν ζουσαμε σε μια αλλη κοινωνια, και οι δικες σου αποψεις ηταν παρασιτικες, εγω παλι θα ημουν υπερ της αναμορφωσης, και οχι να σε περιφερουν και να σε διαπομπευουν στο Συνταγμα. Ειναι η ανθρωπιστικη προσεγγιση vs της κτηνωδους προσεγγισης.
Μπόλλοκς. Αν ζουσαμε σε αλλη κοινωνια, και εγω αλλα θα εγραφα. Δε ζουμε ομως, οποτε εγω μιλω επι του προκειμενου και εσυ για κατι φανταστικό. Αυτη ειναι η διαφορα μας.
Σε μια χαρα με χιλιαδες μετρα ακτων, αυτο ειναι σχεδον αδυνατον. Αν εσυ γουσταρεις να βυθιζεις γυναικοπαιδα, οπως εχουν κανει κατα καιρους οι Ιταλοι, δεν σημαινει οτι πρεπει να συμφωνησω με τις λυσεις σου.
Δεν ειπα να τους δολοφονουμε, ειπα να μην τους αφηνουμε να μπουν στη χωρα. ΟΙ ΙΔΙΟΙ βυθιζουν τα σκαφη για να τους περιμαζεψει το λιμενικο ως ναυαγους. ΟΙ ΙΔΙΟΙ πετανε τα διαβατηρια στη θαλασσα για να μη μπορεις να τους στειλεις πισω. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Αν αυτοκτονησεις 20 μετρα απο εμενα, την ωρα που σε κοιταω, θεωρουμαι δολοφόνος? Αντιστοιχα εφόσον ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να βυθισουν οι ιδιοι το σκαφακι τους, ειναι προβλημα τους. Οσον αφορα τα γυναικοπαιδα, η ευαισθησια τους ειναι παροιμιώδης, στο προσφατο συμβαν τα ειχαν κλειδωμενα στο αμπαρι και οι ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ οι βαρβατοι στο καταστρωμα και μετα σωρος τα ψέματα για το λιμενικο, παρεα με τους γνωστους μαλακες. -
Χρωστάς στην Εφορία; Θα μπουκάρουν στο σπίτι και το κατάστημά σου!
'Φοροεπιδρομή' στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων για διενέργεια φορολογικών ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών προς το Δημόσιο θα μπορούν να διενεργούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, ακόμα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιών των ΗΠΑ (IRS).αυτο να δω κι ας πεθανω......
-
Ε, ηρθε και εμενα η ωρα μου να ανεβασω ΥΠΟΨΙΑ μιας ταμπελιτσας μετα απο καμποσα ποστ ετσι δεν ειναι? και πολυ κρατηθηκα αγαπητε σημαιοφόρε. Ευχομαι σύντομα και πλοίαρχος.
Καλα, και μετα δεν σου αρεσε, το αστειο με την βια και την Λια? seriously?
θα ξαναδιαβασω την εξυπναδα σου Πεμπτη-Παρασκευη που λεει οτι θα εχει και καυσωνα!
Οσο για τις ταμπελες, κανε οτι θες.Ποσως με ενδιαφερει. Καποιες ταμπελες δεν ειναι κακες.
Για παραδειγμα:'Κοιτα αυτος ειναι χεβιμεταλας!'Εκει ειναι το θεμα, οτι μιλας με συνθηματα.
Στο κανω πιο απλο, γιατι δεν φαινεται να με καταλαβαινεις, οσο αναλυτικα κι αν στα γραφω.
Για να παμε μπροστα, αι να γινουμε Σουηδια, χρειζομαστε και κανα φράγκο. Αυτα που προτεινω (απο τα οποια εχεις σκαλωσει μονο στο ένα, αν και με βαση αυτα που διαβαζω δεν ανυπομονω για τη γνωμη σου για τα υπολοιπα) μας εξοικονομουν λεφτα.
Δηλαδη η Σουηδια, εκανε εξοικονομιση με τροπους σαν κι αυτους που προτεινεις, και μετα αποφασισε να σεβαστει τα κοινωνικα δικαιωματα, και να δωσει κοινωνικες παροχες?Δεν νομιζω..
Αν φανταζεσαι τυπαδες σαν τον Ρομπεν των Δασων που επαιρνε απο τους πλουσιους και εδινε στους φτωχους, να σε πληροφορησω οτι ηταν παραμυθι. Υπαρχει και αντιστοιχο στη Μικρα Ασια, νομιζω Τζακιτζής λεγοταν ο λαϊκος ηρωας. Υποθετω και σε αλλους πολιτισμους, θα υπαρχουν αντιστοιχα παραμυθια.
Ξυπνωντας τωρα και αντιμετωπιζοντας την πραγματικοτητα, για να σε δω να φορολογεις τον 'πλουτο'
Επισης 'λυσεις' εδωσα, οσο μου κοβει. Τις δικες σου ακομα τις περιμενουμεΑλλου γι'αλλου για αλλη μια φορα..
Μιλησα εγω για Ρομπεν των Δασων?Απλα πετας ενα παραδειγμα, χωρις να ταιριαζει καν με την συζητηση μας, παλι για τις εντυπωσεις.Ουτε λαικους ηρωες χρειαζεται ο κοσμος, ουτε ηγετες. Μηδενικη ανοχη στην αυθερεσια χρειαζονται.
Και επιπλεον πως δεν προτεινω λυσεις?Οταν λεω να παταχτει η φοροδιαφυγη, να σπασουν τα καρτελ, και να φορολογηθουν οπως πρεπει μεγαλοεπιχειρηματιες, εφοπλιστες, εκκλησια κτλ, δεν ειναι λυση?Επισης συγγνωμη αν σε απογοητευω, που δεν τους αποκαλω αγωνιστες η΄κατι τετοιο.
Ο 'ενοπλος αγωνας' που ανεφερες, διεξαγεται απο ελειοχρωματιστες και σουβλατζήδες ή μηπως ποδοσφαιριστες με πιστολια?
Μπόλλοκς. Αν ζουσαμε σε αλλη κοινωνια, και εγω αλλα θα εγραφα. Δε ζουμε ομως, οποτε εγω μιλω επι του προκειμενου και εσυ για κατι φανταστικό. Αυτη ειναι η διαφορα μας.
Αλλη μια διαφορα μας. Εγω δεν θα εγραφα αλλα ομως.Παλι τις ιδιες κατηγοριες ανθρωπων θα υπερασπιζομουν.
Ξερεις, ενα απο τα ελαχιστα καλα της κρισης, ειναι οτι οι ανθρωποι ανεδειξαν τα πραγματικα τους προσωπα.Αλλοι φασιστες, αλλοι ρατσιστες, αλλοι προβατα, αλλοι κομπλεξικοι εργοδοτες, αλλοι εκμεταλλευτες, και παει λεγοντας..Δεν ειπα να τους δολοφονουμε, ειπα να μην τους αφηνουμε να μπουν στη χωρα. ΟΙ ΙΔΙΟΙ βυθιζουν τα σκαφη για να τους περιμαζεψει το λιμενικο ως ναυαγους. ΟΙ ΙΔΙΟΙ πετανε τα διαβατηρια στη θαλασσα για να μη μπορεις να τους στειλεις πισω. ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.
Αν αυτοκτονησεις 20 μετρα απο εμενα, την ωρα που σε κοιταω, θεωρουμαι δολοφόνος? Αντιστοιχα εφόσον ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να βυθισουν οι ιδιοι το σκαφακι τους, ειναι προβλημα τους. Οσον αφορα τα γυναικοπαιδα, η ευαισθησια τους ειναι παροιμιώδης, στο προσφατο συμβαν τα ειχαν κλειδωμενα στο αμπαρι και οι ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ οι βαρβατοι στο καταστρωμα και μετα σωρος τα ψέματα για το λιμενικο, παρεα με τους γνωστους μαλακες.Κατα την δικη μου αποψη, παντα, αν εβλεπα καποιον να εγκαταλειπει μια βαρκα με μεταναστες, και ταυτοχρονα να βυθιζει την βαρκα, και τον δουλεμπορο θα κυνηγουσα να συλλαβω, αλλα προφανως και τους ανθρωπους θα περισυνελλεγα. Επιπλεον, απο ποιον περιμενεις ευαισθηισα?απο εναν ανθρωπο που εμπορευεται αλλους ανθρωπους?
Οπως και να εχει, ειλικρινα δεν εχουμε κανενα κοινο τοπο, οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει να γεμιζουμε το φορουμε με σεντονια.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Οπως και να εχει, ειλικρινα δεν εχουμε κανενα κοινο τοπο, οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει να γεμιζουμε το φορουμε με σεντονια.
Ισως ειναι καλυτερα να μην συζητας με ατομα που εχουν διαφορετικη θεωρηση για τα πραγματα. Μενεις σε αυτα που ξερεις και εισαι μια χαρα.
-
Τα σεντόνια για αυτό ακριβώς γράφονται, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν διάλογο ενώ το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλλουν την άποψή τους και να μη μάθουν τίποτα καινούργιο.
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Τα σεντόνια για αυτό ακριβώς γράφονται, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν διάλογο ενώ το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλλουν την άποψή τους και να μη μάθουν τίποτα καινούργιο.απο αυτο που εγραψες μου ηρθε στο μυαλο το παμπαλαιο ανεκδοτο....
σε ποντιακο σχολειο...
δασκαλος: παιδακια κοιτατε στον πινακα και συλλαβιζετε μαζι μου.........κα...ρα....βι.......ολο μαζι...
μαθητες: παπόρ.... -
Σύμφωνα ακόμα, με την πρόβλεψη του ΔΝΤ που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2014 αναμένεται ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ από το 2014 έως το 2019.
Από το 2020 και μετά, οι προβλέψεις για την ευρωζώνη κάνουν λόγο για 3,1% αύξηση ετησίως, τουλάχιστον έως το 2026. Όσον αφορά την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Προτογαλία όμως, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για μια τέτοια εκτίμηση, λόγω κυρίως των αδύναμων οικονομιών των χωρών αυτών.
Πάντως, αν πάρουμε ως αφετηρία την πρόβλεψη του ΔΝΤ για το 2018, η ετήσια αύξηση σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία σταδιακά θα συγκλίνει στο 3,7%, που είναι και η πρόβλεψη για το ισπανικό ΑΕΠ, τουλάχιστον ως το 2022 και θα παραμείνει στα επίπεδα αυτά για όλη τη δεκαετία του 2020.
http://www.newmoney.gr/article/61740/el ... -se-poioys
κρατατε αδερφια.....που να βγουν και τα πετρελαια......στους G-9... -
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Τα σεντόνια για αυτό ακριβώς γράφονται, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν διάλογο ενώ το μόνο που θέλουν είναι να επιβάλλουν την άποψή τους και να μη μάθουν τίποτα καινούργιο.Ισως ειναι καλυτερα να μην συζητας με ατομα που εχουν διαφορετικη θεωρηση για τα πραγματα. Μενεις σε αυτα που ξερεις και εισαι μια χαρα.
Ειναι τελειως διαφορετικο να συζητας για πραγματα που χωρουν διαφορετικες αποψεις.
Μπορω ανετα να επιχειρηματολογησω και να συζητησω, για θεματα οπως η αναρχια, ο φιλελευθερισμος, ο Τζημερος, ο Καραμανλης, ο Τσιπρας, η Ευρωπαικη ενωση, η μεταγραφη του Παπανικολαου, το σινεμα, την μουσικη, και ενα καρο θεματα στα οποια χωρουν διαφορετικες αποψεις.Και χωρουν γιατι μπορουν να υπαρξουν.
Εσυ ομως trident1971, δεν συζητας, κανεις ρητορικη μισους. Οταν λες: Πνιγονται--> tough luck, να εκτελεσουμε τους βαρυποινιτες γιατι πιανουν χωρο, και ετσι θα κανουμε αποπαρασιτωση, τον κλεφτη να τον νεκροφιλησει η μανα του, και ενα σωρο αλλους να τους κρεμασουμε στο Συνταγμα, και να βαλουμε και εισητηριο, τι διαλογο θες, και τι καινουριο πιστευεις μας μαθαινεις?
Για κατι τετοιες 'αποψεις' υπαρχει το κουμπακι report στα social media.
Και στον πραγματικο κοσμο, απλα επιλεγω να μην συναναστρεφομαι με τετοια ατομα.@Red Garland: Επειδη αναφερεις οτι καποιοι νομιζουν οτι κανουν διαλογο, εσυ πιστευεις οτι η αξια της ανθρωπινης ζωης, και η ευκολια με την οποια προτεινουμε λυση για την αφαιρεση της, χωρανε διαλογο?
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)