-
Αμετανόητος... Το ωραίο είναι πως τόσο καιρό σφύριζες κλέφτικα όταν αναφερόταν το Κουλούρι, ελπίζοντας να ξεχαστεί το θέμα, και ξαφνικά είπες να...ξεπλύνεις το όνομά σου, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση...
Νομίζοντας, πως όλοι οι υπόλοιποι τρώμε κουτόχορτο και πως εσύ είσαι... εξυπνοπούλι!Αν πιστεύεις πως τα επιχειρήματά σου, πείθουν κανέναν (ούτε καν ο manosk δεν πείστηκε, μην παίρνεις θάρρος...), συνέχισε.
Οι υπόλοιποι, απλώς θα συνεχίσουμε να γελάμε... -
Spiros, είναι λίγο εκνευριστικό να μας περνάς για μαλάκες ξέρεις, αρκετά με τις παπαριές σου. Κέρνα κανα καφέ στον mjacob για τα άλλα που πάλι εκοβες το πουλι σου ότι δεν έγραψες και άσε μας να χαρεις
-
Εγώ, μίλησα.
Αρκετά με το πράσινο καφενείο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κάτι ακόμα είναι ότι ακριβώς επειδή η Αργεντινή δεν συμμετέχει πολύ στο διεθνές σύστημα, μία χρεοκοπία δεν θα της είναι τόσο επώδυνη όσο ήταν αυτή του 2001.
τα 13 χρονια εκτος αγορων, με οτι συνεπαγεται αυτο περα απο το θεμα της μη δυνατοτητας δανεισμου, δεν αποτελουν απο μονα τους ενα σοβαρο προβλημα;
E, καλά, προφανώς... Δεν είπα ότι είναι καλό... Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση τους προφυλάσσει κάπως...
Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι οι συγκεκριμένοι κάτοχοι ομολόγων δεν ήταν οι αρχικοί δανειστές, αλλά αγόρασαν τα ομόλογά τους σε τιμές ξεφτίλα (αν θυμάμαι καλά, κάπου στο 30% της ονομαστικής) όταν φαινόταν ότι η χώρα πήγαινε για χρεοκοπία, στοιχηματίζοντας ότι δεν θα χρεοκοπήσει τελικά ή ότι ακόμα και αν χρεοκοπήσει θα αναγκαστεί με τον Χ ή Ψ τρόπο να πληρώσει το 100% του χρέους της. Ριψοκίνδυνη επιλογή που δεν βγήκε. Το λένε investment risk και αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι θα πάρεις τρελή απόδοση, αλλά ότι έχεις μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσεις τα λεφτά σου. Ας μάθουν επιτέλους όλοι αυτοί οι παπάρες ότι ρίσκο σημαίνει να χάνεις που και που...
να μαθουν αυτοι οτι εχει ρισκο. Οπως και αυτοι που δανειζονται να μαθουν οτι καποια στιγμη ερχεται ο λογαριασμος για τα δανεικα που πηραν.
διοτι ευκολα χαρακτηριζουμε καποιον κερδοσκοπο, αλλα μην ξεχναμε τον μπαταχτση της ιστοριας.Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα κράτος δεν είναι το ίδιο με έναν ιδιώτη... Τι ακριβώς μπορούν για παράδειγμα να κάνουν οι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι στην περίπτωση της Αργεντινής;;;; Να κατασχέσουν έναν παγετώνα στην Παραγονία;;;;
@ markvag
Για εξηγα γιατί δεν έχει σχέση
Αν θυμάμαι καλά, αμέσως μετά το PSI όσοι κάτοχοι ομολόγων (αρχικών, που κουρεύτηκαν, ελληνικού δικαίου) δεν δέχτηκαν το κούρεμα (κάπου 5-7%) πληρώθηκαν κανονικά at face value (κάπου 500 μύρια) ακόμα και αν τα 'χαν αγοράσει στη δευτερογενή (και γω έχω αγοράσει τέτοια ομόλογα σημαντικά φθηνότερα χωρίς να 'μαι μεγαλοκαρχαρίας των αγορών)Γιατί το RUFO-πως-το-λεν δεν ίσχυε στην περίπτωση μας ?)
Πρώτον να τονίσω ότι δεν είναι κακό να ρισκάρεις σε μία επένδυση. Κακό είναι να απαιτείς τις τυχόν ζημιές σου να τις επωμίζεται άλλος. Οι συγκεκριμένοι επιπλέον αγόρασαν ομόλογα Αργεντινής στην περίοδο που ήταν εξαιρετικά πιθανή η χρεοκοπία. Τεσπα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
Για να πω την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έγινε αντίστοιχη φασαρία εδώ... Βέβαια, εδώ ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι συγκεκριμένοι ομολογιούχοι δεν θα συμμετείχαν (η ΕΚΤ), και το κούρεμα έγινε σε τμήμα του χρέους, οπότε μιλάμε για διαφορετική 'ξήγα' (tm Πλαίσιο ). Στην περίπτωση της Αργεντινής το κούρεμα αφορούσε το σύνολο του χρέους και κουρεύτηκε και το χρέος αυτών που δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν (άσχετα αν αυτοί μετά κατέφυγαν σε δικαστήρια).
-
αλλο πραγμα η Αργεντινη και το πεσο...και αλλο η Ελλαδα του €...το ενα εχει να κανει με τη διενεξη του κρατους με τους πιστωτες του....και εδω κοντεψε να πεσει μπομπα στο παγκοσμιο στερεωμα.....
τα απονερα της Αργεντινικης χρεοκοπιας δεν αγγιξαν σε εκταση ουτε τα απονερα της αμερικανικης λιμαν μπραδερς....και σε μενα υπαρχει η απορια πως μια χωρα και οικονομια του μεγεθους της Αργεντινης στροβιλιζεται σε τετοια οικονομικη δινη για τοσα πολλα χρονια.....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ, μίλησα.
Αρκετά με το πράσινο καφενείο.Βλέπω έχετε και αντίστοιχης ποιότητας επιχειρήματα... Δεν βγαίνετε για ένα καφέ να τα πείτε; Να γιορτάσετε και την 'χρεωκοπία' της Αργεντινής...
-
Ακομα και ο Φαηλος που αρθρογραφει μονιμα για τα δεξια ψηφαλακια ειχε την συναισθηση να μην πανηγυρισει επειδη χρεοκοπησε ενα κρατος το οποιο ως γνωστον το διοικουσε ο Συριζα οπως αλλωστε και την Ελλαδα τα τελευταια 40 χρονια
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
(και γω έχω αγοράσει τέτοια ομόλογα σημαντικά φθηνότερα χωρίς να 'μαι μεγαλοκαρχαρίας των αγορών)Απ' οσο ξερω τα ελλ. ομολογα αγοραζοντουσαν γυρω στο 18% (ισως και χαμηλοτερα απο τα μεγαλα 'κορακια') της ονομαστικης τιμης τους. Αν τα πληρωθηκες στο 100% * , σου εκατσε καλα.
- Καποια ομολογα πληρωθηκαν , με εισηγηση Παπαδημου, στο 100% της ονομαστικης τους αξιας.
-
Νομίζω ότι στη δική μας περίθπτωση ενεργοποιήθηκε κάποια ρήτρα συνολικής αποδοχής ή κατι τετοιο. Παρ' όλο που το κούρεμα ήταν εθελοντικό, στην ουσία... ορίστηκαν εθελοντές και οι υπόλοιποι που δεν ήθελαν.
-
Η Γερμανια οπως θυμομαστε, χωριστηκε στην μεση τελικα
Ηταν τοπος γεωστρατηγικων συγκρουσεων
Γι αυτο οι ΗΠΑ βοηθουσαν πολλαπλως
Η Ελλαδα παλι ειναι μια χωρα παρατημενη στην μοιρα της για την οποια κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να δαπανησει πολυ ενεργεια.ΟΚ η Κινα θελει το λιμανι του Πειραια,οι ΗΠΑ την Κρητη,οι γερμανοι ελεγχουν το αεροδρομιο,αλλα κανεις δεν θα κοψει την φλεβα του για να διασωσει την Ελλαδα -
Η αλήθεια είναι πως είναι υπερεκτιμημένη η δήθεν γεωστρατηγική μας θέση. Από την άλλη σημαντικότερο γεγονός είναι πως η Γερμανία διασώθηκε πολλές φορές, αλλά σε εμάς κάνει την καμπόσα. Βέβαια οι κωλογερμανοί μια ζωή έτσι ήταν. Κρίμα που υπάρχουν ακόμα μετά από 2 ΠΠ!!!
-
Διπλασιασμός φόρου έστω και με μία ημέρα καθυστέρησης πληρωμής του
01-ΑΥΓ-2014
Κι αν τελικά ο θάνατος του έλληνα εμποράκου κατά παράφραση του αριστουργήματος του Άρθουρ Άσερ Μίλερ, ο θάνατος δηλαδή της υπάρχουσας ελληνικής επιχειρηματικότητας δεν είναι μία παράπλευρη απώλεια αλλά στρατηγική, η ελληνική πολιτεία έχει ένα οργανωμένο σχέδιο μετάβασης από το επιχειρηματικό μοντέλο των οικογενειακών επιχειρήσεων, που αποτελούν τον πυρήνα της εθνικής μας οικονομίας, σε οργανωμένες μεγάλες επιχειρήσεις; Κι αν της το επιβάλλουν και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, να το κατανοήσουμε, στρατηγική όμως γιατί δεν έχει;
Ένα είναι βέβαιο ότι βάζοντας δυσβάσταχτα πρόστιμα δεν πρόκειται να εισπραχθούν ούτε οι κύριοι φόροι, θα μεγαλώνουν οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, θα μένουν απλήρωτοι υπάλληλοι πριν να απολυθούν οριστικά και ένας φαύλος κύκλος θα βαθαίνει διαρκώς την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Καιρός να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Η κοινωνική έκρηξη πολύ φοβούμαστε ότι είναι προ πυλών, μόνο που οι τροϊκανοί θα είναι στις πατρίδες τους και εμείς εδώ θα προσπαθούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα.
ΠΗΓΗ: Διπλασιασμός φόρου έστω και με μία ημέρα καθυστέρησης πληρωμής του (taxheaven.gr)
-
Γαμηστε τους πουσταραδες τους Ελληνες,θα φερουμε Αιγυπτιους με τα μισα λεφτα
-
Tiger, χωρίς να έχω ΚΑΜΙΑ διάθεση προσωπικής μομφής και στοχοποίησης, ούτε επιθυμώντας τσακωμούς κλπ, θυμάμαι ότι έχεις δηλώσει πως έχεις βγάλει χρήμα έξω αφενός και δεν πληρώνεις χαράτσια αφετέρου.
Εγώ πληρώνω -ακόμα- κάθε φόρο και χαράτσι και κρατάω το όποιο χρήμα στην Ελλάδα.
Είμαι Αιγύπτιος ή/και μαλάκας; Είσαι Έλληνας και μάγκας; Πληρώνω και τη δική σου μερίδα ή κάνω λάθος; -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ, μίλησα.
Αρκετά με το πράσινο καφενείο.Βλέπω έχετε και αντίστοιχης ποιότητας επιχειρήματα... Δεν βγαίνετε για ένα καφέ να τα πείτε; Να γιορτάσετε και την 'χρεωκοπία' της Αργεντινής...
Εγώ, μίλησα:
viewtopic.php?p=3068038#p3068038Το ανήθικο δίδαγμα της συγκεκριμένης ιστορίας δεν είναι αυτό που γράφεις, το αν δηλαδή έχει ή όχι σχέση η Αργεντινή με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά το ότι ο κόσμος-είναι-κακός και δεν θ' ασχοληθεί με τους γλυκούληδες τους Έλληνες έτσι και βρεθούν ξεβράκωτοι στον λάκκο με τ' αγγούρια.
Μπορεί να στείλουν κανένα ρεπόρτερ να καταγράψει την καταστροφή, να πάρουν συνεντεύξεις από συγγενείς νεκρών, να γραφτεί κανένα βιβλίο για το τις πταίει, αλλά ως εκεί. Μετά θ' αλλάξουν κανάλι ή θα σβήσουν το πορτατίφ να κοιμηθούν ή θα γυρίσουν δίπλα για σεξάκι ξεφυσώντας με ανακούφιση που δεν τους αφορά άμεσα το θέμα.
Δεν ξέρω αν προτιμάς να σε λυπούνται, αντί να σε μισούν. Αν τίθεται τέτοια επιλογή, προτιμώ το δεύτερο. Τους Αργεντινέζους τους λυπάμαι πάντως.
Πάμε τώρα να δούμε ποιοι χαίρονται και τζογάρουν πάνω στη δυστυχία, την απελπισία και την οργή των λαών:
-
Μα, ως μισθωτός κατά βάση, το κάνω εδώ και δεκαετίες.
Παλιά υπήρχε το κακό κράτος που δεν είναι σαν το δανέζικο ή το σουηδικό, άρα δεν πληρώνουμε τίποτα, τώρα υπάρχει η κρίση και η τρόικα που σε αναγκάζουν (σνιφ!) να φοροδιαφύγεις για να επιβιώσεις.
Δεν μ' ενδιαφέρει λοιπόν η εκάστοτε 'δικαιολογία', ούτε με ξαφνιάζει η άδικη κατάσταση.
Την πλάκα μου όμως θα τη σπάω, είναι το μοναδικό δωρεάν πράγμα. -
Καλά θυμάμαι ότι ο manosk ήταν υπέρ της άποψης ότι ο ΔΥ δεν παράγει pluto συνεπώς τα λεφτά που αποδίδει για φόρους δεν είναι έτσι κι αλλιώς δικά του;
Άρα πώς πληρώνει για άλλους από χρήματα που δεν είναι δικά του; -
Μπα, δεν θυμάμαι τέτοια συζήτηση. Δεν μ' ενδιαφέρει ο pluto, ούτε θεωρώ ότι οι σοβαρές κρατικές υπηρεσίες υπάρχουν για να παράγουν pluto, αλλά για να ρυθμίζουν -όπως σε κάθε σοβαρό κράτος, καπιταλιστικό ή μη- τη λειτουργία της αγοράς, κοινωνίας κλπ.
Ο χρήστης pgs έγραψε:
Μα, ως μισθωτός κατά βάση, το κάνω εδώ και δεκαετίες.
Δηλαδή το κάνεις επειδή εξαναγκάζεσαι;
Και ζητάς από αυτούς που δεν εξαναγκάζονται...να κάνουν το ίδιο...αλλά εθελοντικά; Οκ.Αν μπορούσες να μπαίνεις σε ένα μαγαζί, να παίρνεις ό,τι θέλεις, να τρως ό,τι θέλεις και να φεύγεις αφήνοντας το λογαριασμό στους άλλους πελάτες, θα το έκανες;
Θα τους φώναζες φεύγοντας 'στην υγεία σας κορόιδα';
Βάσει όσων απαντάς, φαίνεται πως ναι, αυτό θα έκανες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπα, δεν θυμάμαι τέτοια συζήτηση. Δεν μ' ενδιαφέρει ο pluto, ούτε θεωρώ ότι οι σοβαρές κρατικές υπηρεσίες υπάρχουν για να παράγουν pluto, αλλά για να ρυθμίζουν -όπως σε κάθε σοβαρό κράτος, καπιταλιστικό ή μη- τη λειτουργία της αγοράς, κοινωνίας κλπ.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για αυτό, αλλά δεν έθιξα κάτι τέτοιο. Δεν πειράζει.
-
Αυτό που έθιξες δεν ισχύει έτσι κι αλλιώς. Δεν θυμάμαι να είχα συμμετάσχει σε τέτοια συζήτηση.
Χώρια που τα συμπεράσματά σου ('συνεπώς', 'άρα') είναι εντελώς λανθασμένα για μια σειρά λόγων.Ο χρήστης pgs έγραψε:
Τελικά δεν μας είπες, πληρώνεις ότι πληρώνεις επειδή εξαναγκάζεσαι ή εθελοντικά;Για το τι θα έκανα εγώ, απάντησες εσύ.
Άρα συμφωνείς με αυτό που υπέθεσα για εσένα. ΟΚ.
Από εκεί και πέρα: ο εξαναγκασμός μπορεί να είναι εξωτερικός ή/και εσωτερικός.
Με αυτή την έννοια, εξαναγκάζομαι.Εθελοντικά, μόνο ελεημοσύνη δίνουμε.
Όταν όμως χρωστάμε και δεν πληρώνουμε, αλλά κυκλοφορούμε κλαψουρίζοντας και κρύβοντας τον παρτακισμό μας πίσω από άσχετα πράγματα....
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)