-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
@A-Viper7Χρησιμοποιει εν τω μεταξυ το δικο μου ποστ που συμφωνω με HF για να την πει στον HF
Χρειάζεται λίγο μυαλουδάκι για να γίνει κατανοητό ότι την εναλλαγή μπούρδας μπορεί να τη διακόψει μια σφήνα.
Είπε μια μνημειώδη κοτσάνα ο HiFi που θέλει να το παίξει 'αριστερός', φυσικά πήγες να τού δώσεις ένα χεράκι βοήθειας γιατί τα βρήκε πάλι μπαστούνια, τσίμπα ένα Τζόι να στανιάρεις.
BTW, την επόμενη φορά που θα πας στην εφορία ή το ΙΚΑ ή άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία 1 θα εξυπηρετεί και 10 θα ασχολούνται με θέματα 'της υπηρεσίας', ρίξε ένα γαμωσταυρίδι στη Μέρκελ.
-
Να μην ξεχναμε και την αλλη μαστιγα..εγκύκλιοι!
Βγαινει ο νομος και μετα οι εγκυκλιοι,καπου στην 3η εγκυκλιο αρχιζει και ξεκαθαριζει τι θελει να πει ο ποιητης...φυσικα μεχρι τοτε δεν κινειται φυλλοΑκριβώς.
Μετά μας φταίνε οι 'κακοί ξένοι', η ΕΕ, το ΔΝΤ, κλπ, κλπ.
Η ανοησία μας και η κουτοπονηριά μας φταίει, τίποτα άλλο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χρησιμοποιει εν τω μεταξυ το δικο μου ποστ που συμφωνω με HF για να την πει στον HF
Χρειάζεται λίγο μυαλουδάκι για να γίνει κατανοητό ότι την εναλλαγή μπούρδας μπορεί να τη διακόψει μια σφήνα.
Είπε μια μνημειώδη κοτσάνα ο HiFi που θέλει να το παίξει 'αριστερός', φυσικά πήγες να τού δώσεις ένα χεράκι βοήθειας γιατί τα βρήκε πάλι μπαστούνια, τσίμπα ένα Τζόι να στανιάρεις.
BTW, την επόμενη φορά που θα πας στην εφορία ή το ΙΚΑ ή άλλη δημόσια υπηρεσία στην οποία 1 θα εξυπηρετεί και 10 θα ασχολούνται με θέματα 'της υπηρεσίας', ρίξε ένα γαμωσταυρίδι στη Μέρκελ.
Μπραβο σφηνα!
Που σαι και στην Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδος εχω περιμενει 3 ωρες για να κανω μια καταθεση
Σε ποιον να ριξω τοτε το γαμωσταυριδι;ΥΓ Στην προκειμενη περιπτωση βεβαια που σχολιασε την θεωρια ουρας ο HF δεν ειπε μπουρδα αλλα τεσπα... και χωριατης και αριστερος δεν τα χει μαθει καλα...
-
Σε μένα εννοείται!
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SUPERjohnjohn έγραψε:
Και μετα θα ερχοταν ο Panossss θα ταν 4ος στη σειρα και θα τραβαγε τα βυζια του που αναγκαστηκε να περιμενει να κανει τη δουλεια του γιατι ο υπαλληλος δεν ασχολιοταν με αυτο που επρεπε να ασχοληθει.
Αν όλοι οι υπάλληλοι ενός τμήματος κάνουν όλα τα συναφή αντικείμενα τότε μακροσκοπικά ο Panosss είναι κερδισμένος. Διάβασε θεωρία ουρών
Ακουστά τον έχω, πολύ καλό παιδί.
Συμπαραστέκεται στις καθαρίστριες, έχω ακούσει. -
Χρησιμοποιει εν τω μεταξυ το δικο μου ποστ που συμφωνω με HF για να την πει στον HF
Μπραβο σφηνα!
Που σαι και στην Εθνικη Τραπεζα της Ελλαδος εχω περιμενει 3 ωρες για να κανω μια καταθεση
Σε ποιον να ριξω τοτε το γαμωσταυριδι;Παντως οχι στον HF
Ριχτο σε αυτους που δημοσιευαν επι δεκαετίες διαγωνισμους προσληψης στους οποιους η συγγενεια με υπαλληλο της τραπεζας εδινε παραπανω μόρια... πέραν του βυσματος που μπορει να ειχε κάποιος απο μόνος του.
Ριχτο σε ατομα σαν γνωστο μου που δεν ηθελε να γινει διευθυντης και ας συμπληρωσε τα χρονια, γιατι μπορουσε ως υποδιευθυντης να σουλατσάρει ωρες ολοκληρες για να κανει ερευνα αγορας να παρει καμερα, υπολογιστη κλπ χωρις να τον αναζητει κανεις. -
Και, προς Θεού, μην τα ρίξεις σ' αυτούς που πάνε κ στήνονται στην ουρά για να κάνουν κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν από το σπίτι τους ή από το ΑΤΜ οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142 (!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η… παραγωγή αναλυτικά:
3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών,
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
Τι βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή!Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική «μούφα». Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν «στο μιλητό», ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης.Εδώ νομιζω υπερβάλλεις. Οπως το Σύνταγμα λέει 'όπως ορίζει ο νόμος' έτσι και οι νόμοι λένε 'οι λεπτομέρειες της εφαρμογής θα καθορισθούν με προεδρικό διάταγμα / υπουργική απόφαση' για πράγματα όπως πχ. 'ποιό είναι το μέγιστο ποσοστό οξυγόνου στην αμόλυβδη βενζίνη'.
Οχι βέβαια ότι οι αριθμοί δεν προκαλούν δέος (άσε που δε λέει το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι υπάρχουν ένθετες τροπολογίες σε άσχετους νόμους οπότε άντε να βρεις άκρη)
-
ΥΓ Στην προκειμενη περιπτωση βεβαια που σχολιασε την θεωρια ουρας ο HF δεν ειπε μπουρδαΔεν ήταν αυτή η μνημειώδης μπούρδα αλλά δε βαριέσαι.
Για τη θεωρία ουράς επιμένω αλλά και πάλι δε βαριέσαι, ας πετάξουμε κανα ψάρι και άλλα γαλλικά μήπως και ψαρώσουν.
-
Εσυ ξεκινησες τα ψαρια λεγοντας να διαβασουμε θεωρια ουρια αλλα δε βαριεσαι.
-
Δεν πέταξα εγώ random keywords (και άσχετα με το θέμα καθώς αυτό που συζητάμε, η ελαχιστοποίηση του μέσου χρόνου εξυπηρέτησης, δεν έχει να κάνει με την κατανομή, όποια κατανομή και να έχεις υπάρχει ένας αλγόριθμος που αποδεικνύεται ότι δίνει τον ελάχιστο χρόνο εξυπηρέτησης. Ούτε με δίκτυα έχει να κάνει, η θεωρία ουρών (γράψτο μια φορά σωστά...) ισχύει και στο δίκτυο και στην τράπεζα, μαθηματικά είναι, όχι IOS)
Τέλος πάντων, εδώ δεν κατάλαβες καν ποιά ήταν η μνημειώδης μαλακία, συμφωνώ, δε βαριέσαι.
-
Δεν τα γραφω σωστα γι αυτο και δεν ξερω τι ειναι ουτε να αναλυω σωστα τα δεδομενα του προβληματος. Το οτι ισχυει παντου με διαφορετικες παραμετρους βεβαια εσενα σε κανει να πιστευεις οτι ο καθενας μπορει να ανακατευτει στα ποδια του αλλου οταν γινεται μια δουλεια. Τεσπα δεν εχω ιδεα πως εχουν κατανειμει το φορτο εργασιας σε μια εφορια γι αυτο και δεν μπαινω σε διαδικασια να κρινω ποιος κανει τη δουλεια του, ποιος ξυνεται, ποιος πρεπει να παει και αν πρεπει να παει στη δουλεια της διπλα θεσης.
Και ο HF με το μικρο μου μυαλο το ιδιο υποστηριξε και εφερε το τραβηγμενο απο το μαλλια παραδειγμα του νοσοκομειου για να κανει κατανοητη την διακριση ρολων μεταξυ των εργαζομενων.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ας μιλήσουμε λοιπόν με νούμερα. Η Δημόσια Διοίκηση διαθέτει 23.142 (!) αρμοδιότητες εκ των οποίων οι 10.765 είναι επιτελικές, οι 9.816 υποστηρικτικές, οι 998 παροχής υπηρεσιών και οι 1563 ελεγκτικές. Πώς καθορίσθηκαν αυτές οι αρμοδιότητες; Φυσικά με ρυθμιστικές διατάξεις! Από το 1975 μέχρι το 2005 εκδόθηκαν από το τέρας της Δ. Διοίκησης 171.500 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ιδού η… παραγωγή αναλυτικά:
3.430 Νόμοι
20.580 Προεδρικά διατάγματα,
114.905 Υπουργικές Αποφάσεις,
24.010 Αποφάσεις Περιφερειών,
8.575 Αποφάσεις Νομαρχιών
Τι βλέπετε; Τη μερίδα του λέοντος (67%) έχουν οι Υπουργικές Αποφάσεις, αυτές δηλαδή που δεν περνούν από τη Βουλή!Ενώ οι νόμοι είναι μόνο το 2%! Σε απλά ελληνικά: το κοινοβουλευτικό μας σύστημα είναι κανονική «μούφα». Συνεδρίαζε, τάχα μου, το Νομοθετικό Σώμα, και μέσα σε 30 χρόνια παρήγαγε μόνο το 2% των διατάξεων που διέπουν τη ζωή μας. Το υπόλοιπο 98% ήταν «στο μιλητό», ένα είδος παρανομοθεσίας, που το Σύνταγμα προβλέπει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εθνικής ανάγκης.Εδώ νομιζω υπερβάλλεις. Οπως το Σύνταγμα λέει 'όπως ορίζει ο νόμος' έτσι και οι νόμοι λένε 'οι λεπτομέρειες της εφαρμογής θα καθορισθούν με προεδρικό διάταγμα / υπουργική απόφαση' για πράγματα όπως πχ. 'ποιό είναι το μέγιστο ποσοστό οξυγόνου στην αμόλυβδη βενζίνη'.
Οχι βέβαια ότι οι αριθμοί δεν προκαλούν δέος (άσε που δε λέει το μεγαλύτερο πρόβλημα ότι υπάρχουν ένθετες τροπολογίες σε άσχετους νόμους οπότε άντε να βρεις άκρη)
Το λέει, αλλά το άφησα στην άκρη εστιάζοντας στα παραπάνω (που όπως λες προκαλούν δέος).
Γιατί, ποια άλλη αντίληψη έχουν για το Σύνταγμα αυτοί που μας «κυβερνούν» όταν διαβάζουν στο άρθρο 74, παράγραφος 5 το εξής, κατανοητό και από παιδί του Δημοτικού: «Προσθήκη ή τροπολογία άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου ή της πρότασης νόμου δεν εισάγεται για συζήτηση».
Πόσες φορές παραβιάσθηκε βάναυσα αυτή η διάταξη από όσους ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα; Κάθε μέρα! Οι άσχετες διατάξεις είναι ο κανόνας όχι η εξαίρεση! Κι όταν είναι καραμπινάτη λαμογιά, για να μην μας πάρουν χαμπάρι, το φέρνουμε ως «τσόντα» την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για την προστασία της αρκούδας της Πίνδου και το ψηφίζουμε απνευστί τα μεσάνυχτα! Δεν είναι κοινοβουλευτισμός αυτό, οργανωμένο έγκλημα είναι! -
Αυτο που λετε, δυστυχως εχει να κανει ΚΑΙ με το γεγονος οι η χαρτουρα εφευρεθηκε για να μην εχουν ευθυνη οι υπαλληλοι.
Ο τυπος που ζηταει τα ιδια χαρτια καθε 2 μηνες, τα ζηταει γιατι ετσι πεφτει η ευθυνη σε αυτον που εξεδωσε το χαρτι, οχι στον ελεγχοντα.Θα μπορουσε να υπαρχει πχ για τους δημοσιους διαγωνισμους ενα κεντρικο αρχειο που να εχει μεσα ποιος ειναι σε πτωχευση, ποιος σε εκκαθαριση, ποιος χεζει στο σαλονι κλπ...
Αλλα όχι, πρεπει να παρεις ολα αυτα τα χαρτια, με ισχυ καποιων μηνων, και να πας και στο πρωτοδικειο κλπ να παρεις αλλα. Γιατι αν πχ το 1990 σου λεω οχι νωριτερα, βαλε και το 2000, (14 χρονια πριν δηλαδη, ημουνα νιος και γερασα) κρατιουνταν τα δεδομενα αυτα σε ΗΥ, για οποιον εχει αρμοδιοτηα να τα βλεπει, τι θα εκαναν οοοολοι αυτοι που πανε και ψαχνουν και τα βγαζουν για να τα δει καποιος αλλος?
Θα επρεπε να κουνηθουν απο τη θεση τους για να εξυπηρετησουν τον πολιτη... θεος φυλαξοικαι οοοολοι αυτοι που κανουν το ιδιο σε πλειστες αλλες υπηρεσιες τι θα εκαναν, θα πηγαιναν σπιτι τους? και ποιος θα εβγαζεμετα τον Αντρεα και τους φιλους του? εμεις οι αλλοι? και πως θα μπορουσε να υποσχεθει ο Αντρεας 'εκσυγχρονισμο' αμα ηδη ηταν εκσυγχρονισμενα τα πιο πολλα? θα επρεπε να ρει κατι αλλο, πιο χειροπιαστο... ασε καλυτερα καλα ειναι και έτσι.
Και φυσικα η αριστερα (αυτη που δεν κυβερνησε ποτε, ντε) και εχει ονειρο το δημοσιο να υπαρχει παντου οπως στη μαμα ΕΣΣΔ, συμμαχος απο διπλα σε οτι μας κραταει πισω και αντιπαλος σε οτι μας παει μπροστα. Ας βγει μια τρολλαδικη ανακοινωση που να λεει 'την 1η ΙΑΝ 2015, επι ποινη θανατου, θα εχουν αλλαξει οι νομοι στα παντα και ολα τα χαρτια που ζηταει ο πολιτης θα βγαινουν σε 10 λεπτα απο το τηλ., ποτε πια δε θα υπαρχει καθυστερηση ολα αμεσα, ΑΛΛΑ θα διωξουμε 20.000 ΔΥ' να δουμε τι χρωμα θα εχουν οι σημαιες στους δρομους. -
Το συμπέρασμα είναι πως όποιος διαφωνεί με τον άρχοντα λέει μπούρδες, μην το κουράζουμε παραπάνω.
Αντί να χαλάμε χρόνο στο φόρουμ, να πάμε να διαβάσουμε τίποτις, μπας και ξεστραβωθούμε...
Εδώ από θεωρία ουρών κατέχει ακόμη και ο manosk (αυτή η νομική τελικά είναι φοβερή σχολή, τα πάντα μαθαίνεις) κι εμείς έχουμε μεσάνυχτα, μηχανικοί άνθρωποι...
Ντροπή πια!Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Α, όχι, όχι, μην το χαλάς έτσι εύκολα.
Θα σε διευκολύνω: δεν έχω ΙΔΕΑ για τη θεωρία των ουρών.
Αλλά έχω δει τι σημαίνει στην πράξη η χρήση άσχετων θεωριών (μέχρι και ιδεοληψιών ή ιδεολογιών) για να δικαιολογηθεί μια νοοτροπία που παρεμποδίζει την παροχή υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη.Άσε λοιπόν τις ουρές και τα γελοία παραδείγματα για γυναικολόγους που θα τους βάζαμε να σε ξεγεννήσουν αντί να σου ελέγξουν τον πονόκοιλο, βγάλε τη μάκα από τα μάτια και διάβασε:
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους υπάρχει στις περισσότερες υπηρεσίες η 'εξειδίκευση' είναι
- η αποφυγή εκμάθησης περισσότερων πραγμάτων, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα καθήκοντα, άρα σε περισσότερη εργασία
- η πραγματοποίηση εργασιών που θα έπρεπε να γίνουν σε ώρα χωρίς κοινό, αλλά εφόσον γίνονται σε ώρα κοινού, προφανώς (α) μένει περισσότερος χρόνος για χαλάρωση [από μόνο του όχι υποχρεωτικά κακό ΑΝ έχει βγει όλη η δουλειά ΟΧΙ εις βάρος των πολιτών] και (β) εξυπηρετούνται λιγότεροι άνθρωποι σε πολύ περισσότερο χρόνο
Λοιπόν, το να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις κοτσάνες σου με μεγαλύτερες κοτσάνες είναι δικαίωμά σου. Α-να-φαί-ρε-το κιόλας.
-
-
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ, απομακρύνεται ο δημοσιογράφος Γιάννης Δαραβίγκας από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν γνώριζε για την τοποθέτηση του δημοσιογράφου μέχρι που δημοσιοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.
**Ο κ. Δαραβίγκας, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση, από τον πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.
**http://news247.gr/eidiseis/koinonia/me_ ... 38579.html
τον Δαραβιγκα ρε Αδωνη?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σκεφτείτε πως τα όσα γράφετε είναι αδυναμίες του συστήματος που ξεκινάνε από τα πολιτικά πρόσωπα και την διοίκηση. Δεν φταίει ο νέος προϊστάμενος που τον έστειλαν σε ένα τμήμα-μπουρδέλο, ούτε ο υπάλληλος που πρέπει να κάνει 30 κινήσεις για να γίνει μια απλή δουλειά.Έχεις καμία συγγένεια με τον Humphrey Applebee?
-
μερικά πράγματα όντως δεν έχουν ερμηνεία....ουτε τρολαρισματος...
πλέον στις δηλώσεις εμφανίζονται από το σύστημα οι αμοιβές μισθωτής εργασίας...και δεν απαιτείται βεβαίωση εργοδότη για να επισυναφθει....
ΑΛΛΑ...Εάν έχεις εισπράξει οποιοδήποτε επίδομα από τον ΟΑΕΔ ...απαιτείται η επισύναψη (στην ουρά για να τη βγάλεις) βεβαίωσης του ποσού του επιδοματος....Δηλαδή για να καταλάβουμε....το ποσό που σου καταβάλει ο εργοδότης το γνωρίζει το ΤΑΧΙΣ...Αλλά το ποσό που σου καταβάλει το Δημόσιο (ΟΑΕΔ) δεν το γνωρίζει...
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά.... το κράτος επιβάλλει στις επιχειρήσεις να ενημερώνουν το σύστημα για τη μισθοδοσία τους.....Αλλά δεν επιβάλλει στους υπαλλήλους του (του ΟΑΕΔ εν προκειμένω) να ενημερώνουν το σύστημα για τις πληρωμές των επιδομάτων που καταβάλλουν......
Είμαι δυναμίτης...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)