-
Λίγες εικόνες πάντως ειναι πιο θλιβερές απο ανθρώπους 60+ χρόνων που αναγκάζονται να κάνουν τέτοιες δουλειές.
-
Μα γιατί, αφού 'ναι 'φιλέτο'...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....
Η δουλιτσα αυτη ειναι 'φιλετο'
Χαλαρο περπατημα,συνηθως καταμαυρα λεφτα,και μικρος ελεγχος απο την εργοδοσια
Την εκανα κι εγω μικρος,η αληθεια ειναι οτι πλεον την κανουνε συνηθως ανθρωποι μεγαλοι που βρισκονται σε αναγκηΠλεον σου δίνουν σάκο με gps για να είναι σίγουροι οτι μοιράζονται τα φυλλάδια.
-
Φιλετο την αποκαλω γιατι καποιος μιλησε για Κινα.
Οταν μιλαμε για Κινα,μιλαμε για εργασια 7 μερες την εβδομαδα (μια Κυριακη το μηνα ρεπό νομιζω),απο ανατολη εως δυση του ηλιου και μενεις στην φαμπρικα μεσα, σε στρατώνα
Η δουλεια μοιραζω φυλλαδια ειναι: παω βολτα και ταυτοχρονα πληρωνομαι -
Οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες, 1η Απριλίου, να αποπληρώσουν τα νοσήλια (αντίτιμο ΚΕΝ) ύψους 600 ευρώ. Φρόντισαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό, στο οποίο αφαίρεσαν το χαρακτηρισμό «άπορος» όπως και το «Κοινωνικό Ιατρείο»
Εσύ, δηλαδή, για το αδερφάκι σου δεν θα έκανες το ίδιο;
Εσύ, δηλαδή, για το αδερφάκι σου δεν θα έκανες το ίδιο;
Σάλος στην κυβέρνηση αλλά και στο μέγαρο Μαξίμου προκλήθηκε μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», για τη... βασιλική νοσηλεία του «άπορου» αδερφού του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη σε σουίτα στο νοσοκομείο «Ελπίς». Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, παρενέβη ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να κλείσει το θέμα.Ο αδερφός του Αδώνιδος, κάτοικος Κηφισιάς, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν, όπως αποκάλυψε χθες η «Ε», γεγονός που αποτελεί μείζον ηθικό θέμα για την κυβέρνηση, έστω κι αν είναι πράγματι άπορος, καθώς καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη λειτουργεί το ΕΣΥ στις εποχές του Μνημονίου εις βάρος όλων των άλλων ανασφάλιστων και άπορων πολιτών.
Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ενδεικτικό της κυβερνητικής αλαζονείας είναι το γεγονός πως μετά το πλήθος των αντιδράσεων, με εντολή Σαμαρά οι εμπλεκόμενοι έσπευσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Οπως αναφέρουν απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, από νωρίς το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αποκάλυψη για την ειδική μεταχείριση του αδερφού του υπουργού Υγείας, γι' αυτό και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαμήνυσε «να μαζευτεί το θέμα άμεσα».
Υπεξαγωγή εγγράφων
Οπερ και εγένετο, με τη γνωστή... ελληνική τακτική.** Σε χρόνο-ρεκόρ έγινε υπεξαγωγή των «ένοχων» εγγράφων τα οποία εξαφανίστηκαν διά μαγείας. Εγγραφα που εκδόθηκαν στις 7 Μαρτίου 2014 και αποδείκνυαν την εισαγωγή στην παθολογική κλινική όπου και βρίσκεται και το μονόκλινο-σουίτα και νοσηλεύτηκε ο αδερφός του υπουργού Υγείας, όπως παραδέχτηκε με δηλώσεις του και ο διοικητής του «Ελπίς» Θεόδωρος Γιάνναρος στην «Ε». Ωστόσο για όσους το θεώρησαν ακόμη και πρωταπριλιάτικο αστείο, να σημειωθεί ότι η «Ε» έχει στη διάθεσή της τόσο τα έγγραφα που επισήμως εκδόθηκαν πριν, αλλά και τα αλλοιωμένα μετά.**
Και η υπόθεση δεν σταματά εδώ. Σε μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, όπως άλλωστε ήταν και η εντολή Σαμαρά, οι αρμόδιοι έσπευσαν χθες 1η Απριλίου να αποπληρώσουν τα νοσήλια (αντίτιμο ΚΕΝ) ύψους 600 ευρώ. Και δεν έμειναν φυσικά σε αυτό. Φρόντισαν να εκδώσουν νέο πιστοποιητικό, χωρίς να μπορούν βέβαια να αλλάξουν την ημερομηνία (σ.σ. 1η Απριλίου), στο οποίο αφαίρεσαν το χαρακτηρισμό «άπορος» όπως και το «Κοινωνικό Ιατρείο».
Μάλιστα εκτός των άλλων στο χθεσινό πιστοποιητικό φρόντισαν να αφαιρέσουν την παθολογική κλινική όπου προνομιακώς μεταφέρθηκε, δεδομένου πως διαθέτει το μονόκλινο-σουίτα και να αναγράψουν μόνο την κλινική ΩΡΛ (νοσηλεία από 4.7 έως 7.3). Μάλιστα στο ίδιο πιστοποιητικό σημειώνεται ότι ο ασθενής έκανε δήλωση στις 20.3.2014 ότι το ποσόν θα το καταβάλει στις 31.3.
Και η απόφαση της διοίκησης του «Ελπίς» -που αποτελεί επιλογή και του Αδώνιδος Γεωργιάδη- να επιφυλάξει βασιλική μεταχείριση στον αδερφό του υπουργού, καταδεικνύει τον τρόπο που ακόμη και σήμερα λειτουργεί το δημόσιο σύστημα. Εστω κι αν ο υπουργός δεν παρενέβη για τη διακριτική μεταχείριση του αδερφού του, ο διοικητής έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο για να ικανοποιήσει τον προϊστάμενό του. Είναι το ίδιο πρόσωπο που ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική Αδώνιδος και στέλνει ειδοποιήσεις σε άλλους 100 ασθενείς -όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Ε»- οι οποίοι δεν είχαν να πληρώσουν τα νοσήλιά τους.
Ο διοικητής του «Ελπίς»
Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ελπίς» Θ. Γιάνναρος παραδέχεται τη νοσηλεία του Αλ. Γεωργιάδη στο μονόκλινο δωμάτιο και εξηγεί: «Σχετικά με την περίφημη 'σουίτα' που υποτίθεται ότι νοσηλεύτηκε ο κ. Αλ. Γεωργιάδης, οφείλω να σας ενημερώσω πως είναι ένα μονόκλινο δωμάτιο (Νο8 της Β' Παθολογικής) στο οποίο νοσηλεύονται, χωρίς διακρίσεις, ακόμα και ανασφάλιστοι, όταν υπάρχει λόγος, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μονόκλινο του νοσοκομείου. Ο όρος πολυτελής σουίτα, πιστέψτε με, είναι αστείος. Το νοσοκομείο 'Ελπίς' διαθέτει πραγματικά πολυτελείς μονόκλινους θαλάμους στη νέα καρδιολογική κλινική.
»Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και πιστεύω πως η απάντηση αυτή θα βοηθήσει στο να κατανοήσουν κάποιοι πως η επιλεκτική υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων ασθενών δεν είναι πράξη που μπορεί να πλήξει αυτούς κατά των οποίων στρέφονται, αλλά αντιθέτως γελοιοποιεί αυτούς που την συνέλαβαν...».
-->ναι αλλά η μάνα της κωσταντοπούλου
-
+τα πολιτικά τζάκια πολεμούν τον Άδωνι που είναι αυτοδημιούργητος και παράγει και έργο όντας μέχρι αργά στο υπουργείο..
-
Κι ο Άδωνις για τομ μπέο κι η μάνα Κωνσταντοπούλου για τομ μπέο.
Τι πά να πει: 'ναι αλλά η μάνα της Κωνσταντοπούλου';
Αθώα επειδή είναι 'αριστερή'; -
+δουλευω απο 15 χρονωνε και ειμαι αυτοδημιουργητος.ΕΣΥ ΠΟΥΤΑΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ CARBON ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αθώα επειδή είναι 'αριστερή';H μάνα της κωσταντοπούλου ΔΕΝ κατέθεσε ψευδή έγγραφα για να πάρει το επίδομα, ούτε πήγε εκ των υστέρων να αλλοιώσει έγγραφα, την διαφορά την καταλαβαίνεις?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
...βλέπω τις στρατιές νέων και μεγαλύτερων που μοιράζουν στους δρόμους διαφημιστικά με όρους Κίνας....
Η δουλιτσα αυτη ειναι 'φιλετο'
Χαλαρο περπατημα,συνηθως καταμαυρα λεφτα,και μικρος ελεγχος απο την εργοδοσια
Την εκανα κι εγω μικρος,η αληθεια ειναι οτι πλεον την κανουνε συνηθως ανθρωποι μεγαλοι που βρισκονται σε αναγκηγειτονας ανεργος με 3 παιδια την εκανε για 3 εβδομαδες,δεν πληρωθηκε ποτε,περιμενωντας να τον ξαναφωναξουν.
Απο οτι μου ειπε ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε αυτες τις δουλειες, με τους ενδιαφερομενους ανεργους να κανουν ουρες ,να προσλαμβανουν νεους υπαλληλους για 5-10 μερες και να μην πληρωνονται ποτε. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αθώα επειδή είναι 'αριστερή';H μάνα της κωσταντοπούλου ΔΕΝ κατέθεσε ψευδή έγγραφα για να πάρει το επίδομα, ούτε πήγε εκ των υστέρων να αλλοιώσει έγγραφα, την διαφορά την καταλαβαίνεις?
Το ξανασυζητήσαμε το θέμα, δεν έχει νόημα να το ξανακάνουμε...
Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι 'αριστερός' 'αριστερού' μάτι δε βγάζει... -
Οκ, δεν την καταλαβαινεις, δεν πειραζει
-
Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι έξυπνοι, αν ήμασταν όλοι έξυπνοι, θα 'μασταν όλοι χαζοί...
-
Πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
-
Από κάπου χάνεις...
-
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλετο την αποκαλω γιατι καποιος μιλησε για Κινα.
Οταν μιλαμε για Κινα,μιλαμε για εργασια 7 μερες την εβδομαδα (μια Κυριακη το μηνα ρεπό νομιζω),απο ανατολη εως δυση του ηλιου και μενεις στην φαμπρικα μεσα, σε στρατώνα
Η δουλεια μοιραζω φυλλαδια ειναι: παω βολτα και ταυτοχρονα πληρωνομαιTo ζόρι το τραβάει ο υπηρέτης που κουβαλάει τα φυλλάδια.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Η όλη φάση μου θυμίζει γνωστό μου επιχειρηματία που πιστεύει ακράδαντα ότι η ανεργίαα) Οφείλεται στο ότι δεν θέλουν να δουλέψουν (οι άνεργοι) και
β) Είναι σαφώς χαμηλότερη από το ποστοστό που ανακοινώνει η στατιστική υπηρεσία (παρόλο που όλοι οι διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί, αλλά και η ίδια η στατιστική υπηρεσία, αναγνωρίζουν ότι το πραγματικό νούμερο είναι 10-20% πάνω από αυτό που ανακοινώνεται - δηλαδή ανακοινώνεται 27% +10% => το πραγματικό κάπου στο 30%).Εντάξ'..........
BTW, κι εγώ σταμάτησα να δουλεύω σε πελάτη που μου έμεναν (αφαιρουμένων των ΤΕΒΕ, παρακράτησης φόρου, βενζίνης) κάπου 300 ευρώ/μήνα, απασχολούμουν 7-8 ώρες / μέρα + κάποια σάββατα, έπρεπε να κάνω καθημερινά 75-80χλμ πήγαιν' έλα + δεν ξέρω πόσα χλμ για δουλειές του (χωρίς να μου πληρώνει βενζίνη, εννοείται ) και επιπλέον έχει την τιμητική διάκριση να είναι ο μόνος άνθρωπος που να μ' έκανε να πονάει το στομάχι μου από τα νεύρα...
Φαντάζομαι εμπίπτω στην κατηγορία του τεμπέλη...
Μέσα στη επιτηδευμένη βαβούρα ορισμένων, χάνεται η συζήτηση. Είχα γράψει το παρακάτω:
Εξυπακούεται ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας, αλλά υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι άνεργοι/άεργοι/χλιδάνεργοι.
Νταξ, είναι η καμένη γενιά, που έμαθε έτσι από τα 10 ως τα 20 και ξαφνικά τους είπαν ότι λεφτά δεν υπάρχουν.Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό που περιέγραψα στην ιστορία με αυτό που αναφέρεις εσύ για τον εαυτό σου;
Και τι σχέση έχουν τα 300 ευρώ για 12ωρα που επίσης αναφέρθηκαν με μια δουλειά εντός ειδικότητας σε καλό περιβάλλον και με τυπικές αποδοχές για 8ωρο;Πολλοί έχουν κάνει, ως φοιτητές ας πούμε, δουλειές της κακιάς ώρας για ένα χαρτζιλίκι. Εδώ μιλάμε για αξιοπρεπή δουλειά με το βασικό μισθό, που αν και δεν λύνει το οικονομικό σου πρόβλημα, σίγουρα φτάνει για να καλύπτει τα έξοδά σου και τίποτα εξτρά (διασκέδαση, κανα ταξιδάκι, ρούχα κ.ά.).
Αν η εναλλακτική είναι χαρτζιλίκωμα από την οικογένεια στην άγαμη θυγατέρα, κανα σκόρπιο μεροκάματο για 20-25 ευρώ σε 'βολικές' ώρες και 5' απόσταση από το κρεβάτι, τότε πάσο. -
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν η εναλλακτική είναι χαρτζιλίκωμα από την οικογένεια στην άγαμη θυγατέρα, κανα σκόρπιο μεροκάματο για 20-25 ευρώ σε 'βολικές' ώρες και 5' απόσταση από το κρεβάτι, τότε πάσο.
Μπαρδόν δηλαδή, αλλά επειδή είχα τέτοια 'εναλλακτική' (= 600 ευρώ + ταξίδι 1,5 ώρα για να πάω στη δουλειά + άλλο τόσο να γυρίσω και μπόνους ωράριο ότι νά'ναι + ευθύνη τρελή), ε... πρέπει να ομολογήσω ότι καταλαβαίνω αυτούς τους ανθρώπους. Αν είχα 600 ευρώ κοντά μου (και όχι να δίνω τα μισά σε βενζίνες) θα πήγαινα.
Για να μην αναφέρω την άλλη εναλλακτική που μου παρουσιάστηκε με 700-800 ευρώ (σε δουλειά που σιχαίνομαι), αλλά μετακόμιση στην Αθήνα (νοίκι πόσο;;; 400 ευρώ για ένα αξιοπρεπές 2άρι;;;; εδώ δεν πληρώνω τίποτα... + θέρμανση + λογ/μοί = στο ταμείο πατρική ενίσχυση, άρα γιατί να πάω;;;;; κι εδώ άνεργοι στα ίδια είμαστε... τζάμπα η μετακόμιση) και το τι άκουσα δεν λέγεται...
Προσωπικά πάντως δεν έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που να λένε όχι σε δουλειά των 600 ευρώ, αλλά των 600, όχι 600 - 300 για βενζίνες... Δεν είναι στατιστική η προσωπική μου εμπειρία βέβαια...
Και ένα ακόμα σχόλιο. Όσο κι αν δεν θέλουν να το καταλάβουν πολλοί που θεωρούν τον εαυτό τους καλό εργοδότη επειδή δίνουν για θέση ευθύνης 600-700 ευρώ, είναι νόμος πως ότι πληρώσεις θα πάρεις. Μετά φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν θέλουν να δουλέψουν ή είναι ανίκανοι, κτλ... Ο καλός μισθός σαφώς και δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για έναν καλό και παραγωγικό εργαζόμενο, αλλά είναι μία εξαιρετική αρχή.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)