-
@Panosss....
Eίδες να πει κανείς ποτέ εδω μέσα να μην απολυθούν επίορκοι ΔΥ, ή με πλαστά δικαιολογητικά....? Γιατί παλεύεις τόσο σκληρά να γελοιοποιείς τον εαυτό σου....?
-
Και ποιος είπε να απολυθούν (ή το αντίστροφο) επίορκοι δυ, ή με πλαστά δικαιολογητικά;
Γιατί (εσύ δεν χρειάζεται να παλέψεις σκληρά, για την ακρίβεια, καθόλου) γελοιοποιείς τον εαυτό σου....; -
Εγώ,πάλι,θα έλεγα να απολυθούν κι άλλοι ΙΥ για να πάρει αξία ο μισθός μου ως ΔΥ.
-
Θα απολυθούν, το τι θες έχει μηδενική σημασία.
Δεν θα πάρει αξία ο μισθός σου. Ευτυχώς.
(πάντως πολύ δυ-σκέψη) -
Βασικά, θα επαναπροσληφθούν από το Λαφαζάνη - είναι δέσμευση. Οπότε, ξέρουμε ποιο θα είναι το κόμμα της καρδίας τους.
Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος από την επιτροπή (χωρίς να το γνωρίζουν ), αν όντως ισχύει αυτό, φυσικά και πρέπει να απολυθούν, αλλά χωρίς άλλες συνέπειες (ποινικές, οικονομικές κ.ά.).
Το θέμα είναι αν θα αντικατασταθούν από τους αμέσως επόμενους στη μοριοδότηση, που είναι και το σωστό. Με 70 οδηγούς λιγότερους πάντως σε Αθήνα και Πειραιά, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Θύμησέ μου με ποιο τρόπο αυτά:
....................
αποτελούν αντίλογο σε αυτό:
....................Το επιχείρημα του αρθρογράφου είναι ότι για όλα φταίει η κρίση. Αυτό είναι το επιχείρημα πολλών για να καλύψουν χρόνια θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς.
- Τι να φάω μάνα; Πάρε 1 σουβλάκι.
- Πάμε για ένα καφέ (=πάμε να λιώσουμε 5 ώρες στην πλατεία σε μέρα εργάσιμη, αντί να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό);
Κάτι μάλλον σχετικό:
ήμουν παρών σε αναζήτηση εργαζόμενης για μια καλούτσικη δουλειά, σε καλό περιβάλλον.
Έγιναν 5 τηλέφωνα σε άνεργες. Όλες α ρ ν ή θ η κ α ν. Γιατί ήταν μακριά (μισή ώρα απόσταση, άντε 3 τέταρτα).
Ας πάνε για ένα καφέ, πού να τρέχουν τώρα; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βασικά, θα επαναπροσληφθούν από το Λαφαζάνη - είναι δέσμευση. Οπότε, ξέρουμε ποιο θα είναι το κόμμα της καρδίας τους.Κι αν γίνει συγκυβέρνηση νδ-ξύριζα; Analyze this!
Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος από την επιτροπή (χωρίς να το γνωρίζουν ), αν όντως ισχύει αυτό, φυσικά και πρέπει να απολυθούν
Εδώ δε σε πιάνω, αν η επιτροπή έκανε λάθος γιατί να απολυθούν;
αλλά χωρίς άλλες συνέπειες (ποινικές, οικονομικές κ.ά.).
Ντάξει, άλλο λες, αλλά μιας και αναφέρεις συνέπειες:
αν προσελήφθησαν με πλαστά έγγραφα, φυσικά και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, και οικονομικές και ποινικές.
Φυσικά, όλοι ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξουν.
EL Δεμοκρατία... -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.capital.gr/News.asp?id=1985394δλδ δεν υπαρχει ξεπουλημα των τραπεζονανε στοις ξενοις τοκογλυφεις;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θύμησέ μου με ποιο τρόπο αυτά:
....................
αποτελούν αντίλογο σε αυτό:
....................Το επιχείρημα του αρθρογράφου είναι ότι για όλα φταίει η κρίση. Αυτό είναι το επιχείρημα πολλών για να καλύψουν χρόνια θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς.
- Τι να φάω μάνα; Πάρε 1 σουβλάκι.
- Πάμε για ένα καφέ (=πάμε να λιώσουμε 5 ώρες στην πλατεία σε μέρα εργάσιμη, αντί να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό);
νόμιζα πως έγραφε γιατί το κόσμος έξω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κρίση.
Τέσπα.Κάτι μάλλον σχετικό:
ήμουν παρών σε αναζήτηση εργαζόμενης για μια καλούτσικη δουλειά, σε καλό περιβάλλον.
Έγιναν 5 τηλέφωνα σε άνεργες. Όλες α ρ ν ή θ η κ α ν. Γιατί ήταν μακριά (μισή ώρα απόσταση, άντε 3 τέταρτα).
Ας πάνε για ένα καφέ, πού να τρέχουν τώρα;άνεργες που χρειάζονταν δουλειά;
Τι θέση;
Πόσα λεφτά;Τα σημαντικά ξεχνάς. Το τι είπανε σαν επιχείρημα, δεν σημαίνει ότι ήταν και ο λόγος κι όλας. Μπορεί απλά να ήθελαν να ξεφορτωθούν αυτόν που τις ρωτούσε.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάτι μάλλον σχετικό:
Ας πάνε για ένα καφέ, πού να τρέχουν τώρα;Για πες λεφτομέρειες.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δλδ δεν υπαρχει ξεπουλημα των τραπεζονανε στοις ξενοις τοκογλυφεις;
Εγώ συγκρατώ το: 'με τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι μια κατηγορία μόνος του'...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος από την επιτροπή (χωρίς να το γνωρίζουν ), αν όντως ισχύει αυτό, φυσικά και πρέπει να απολυθούν, αλλά χωρίς άλλες συνέπειες (ποινικές, οικονομικές κ.ά.).Φυσικά αγνοείς ότι υπαρχει εύλογο χρονικό διάστημα για ανάκληση διοικητικής πράξης. Δεν μπορεί να απολυθεί καποιος σε χρονικό διάστημα στο οποίο θα είχε παραγραφεί και κακούργημα. Επίσης οι κυρώσεις υπάρχουν για κακόπιστη παραποίηση στοιχείων και όχι για κάποιον που απλά έκανε τα χαρτιά του και η επιτροπή αντί για τελευταίο τον έβαλε πρωτο (εκτός αν αποδειχθεί επηρεασμός της επιτροπής - άλλο καπέλο).
Στην περίπτωση βέβαια των 77 ΑΝ κατάλαβα καλά οι ίδιοι κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά άρα παύει το 'καλόπιστα' κλπ αλλά εξακολυθεί να υφίσταται το χρονικό διάστημα.
-
Έχω διαπιστώσει οτι το 'δεν υπάρχει κρίση επειδή όλοι βγαίνουν έξω' το λένε όλοι οι καραβολεμένοι, και εδώ στο φόρουμ αλλά και εκτός φόρουμ.
Ίσως κατα βάθος βλέπουν τί γίνεται εκεί έξω και νοιώθουν κάπως άβολα που ενώ γίνεται σφαγή, οι ίδιοι δέν έχουν πρόβλημα. Οπότε με αυτό τον τρόπο κοροιδεύουν τον εαυτό τους οτι και οι υπόλοιποι είναι μια χαρά και δεν τρέχει μία.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κάτι μάλλον σχετικό:
Πρωταπριλιά ρε παιδιά είναι...
Από το 'έγιναν 5 τηλέφωνα' το κατάλαβα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω διαπιστώσει οτι το 'δεν υπάρχει κρίση επειδή όλοι βγαίνουν έξω' το λένε όλοι οι καραβολεμένοι, και εδώ στο φόρουμ αλλά και εκτός φόρουμ.Ίσως κατα βάθος βλέπουν τί γίνεται εκεί έξω και νοιώθουν κάπως άβολα που ενώ γίνεται σφαγή, οι ίδιοι δέν έχουν πρόβλημα. Οπότε με αυτό τον τρόπο κοροιδεύουν τον εαυτό τους οτι και οι υπόλοιποι είναι μια χαρά και δεν τρέχει μία.
Θα συμφωνήσω.
Το 'χω ακούσει από:- συνταξιούχο που τώρα, μετά από περικοπές, σφάξιμο, γενοκτονία κλπ κατέληξε να παίρνει...το ευτελές ποσόν των 1300 ευρώ . Από ΔΕΚΟ, νομίζω ΔΕΗ.
- από νοικοκυρές που έχουν επάγγελμα τα 'οικοκυρικά' κι ο σύζυγος (συνήθως συνώνυμο του 'μάλαξ' ) δεν είναι άνεργος.
- από δυ, ντάξ αναμενόμενο (αν κι οι ίδιοι πιστεύουν για τον εαυτό τους...αλλά...ας το αφήσω καλύτερα..βαριέμαι..)
- από ΙΥ... ...πωλητής στο Γερμανό...με ένα παιδί...η γυναίκα του δεν δουλεύει...άντε να βγάζει 800 ευρώ και μάλλον λέω πολλά...είναι ο τύπος που βλέπετε στο χόλιγουντ που γύρω του πέφτουν σφαίρες, βόμβες, ναπάλμ κι αυτός προχωράει αγρατζούνιστος - ατσαλάκωτος: άρα δεν υπάρχουν σφαίρες, βόμβες, ναπάλμ.
Ανπέκταμπολ.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Κάτι μάλλον σχετικό:
Πρωταπριλιά ρε παιδιά είναι...
Από το 'έγιναν 5 τηλέφωνα' το κατάλαβα.
Όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικο.
Έγινε προσπάθεια για καλό από άτομο που είχε την πληροφορία για τη θέση και ταυτόχρονα ήταν μέσα στη συγκεκριμένη 'αγορά'. Είπε 'θα επικοινωνήσω με τις ικανότερες, μη γίνουμε και ρεζίλι, που ξέρω ότι είναι χωρίς δουλειά'.
Έφαγε γενικό άκυρο.
Τα λεφτά ήταν αυτά που θα έπαιρναν για πολύ περισσότερη δουλειά στους συνήθεις χώρους της ειδικότητας, υπήρχε προοπτική για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν (όπως είπα) εντός του πεδίου εργασίας των συγκεκριμένων.Δηλαδή, με τέτοια ανεργία, ειδικά στους νέους (ηλικίες 23-27), βαράει το τηλέφωνο και σου λένε 'έχει δουλειά εκεί, αμοιβή ικανοποιητική, καθήκοντα χαλαρά, ξεκινάς και αύριο αν θέλεις' κι απαντάς 'Δεν μπορώ γιατί μου πέφτει μακριά (30-45'), δεν προλαβαίνω γιατί έχω κάτι άλλο δίπλα στο σπίτι μου με λιγότερα λεφτά, αλλά κοντά κλπ κλπ';
Πάαασο.Για αυτούς που ισχυρίζονται ότι έγινε λάθος από την επιτροπή (χωρίς να το γνωρίζουν ), αν όντως ισχύει αυτό, φυσικά και πρέπει να απολυθούν, αλλά χωρίς άλλες συνέπειες (ποινικές, οικονομικές κ.ά.).
Φυσικά αγνοείς ότι υπαρχει εύλογο χρονικό διάστημα για ανάκληση διοικητικής πράξης. Δεν μπορεί να απολυθεί καποιος σε χρονικό διάστημα στο οποίο θα είχε παραγραφεί και κακούργημα. Επίσης οι κυρώσεις υπάρχουν για κακόπιστη παραποίηση στοιχείων και όχι για κάποιον που απλά έκανε τα χαρτιά του και η επιτροπή αντί για τελευταίο τον έβαλε πρωτο (εκτός αν αποδειχθεί επηρεασμός της επιτροπής - άλλο καπέλο).
Στην περίπτωση βέβαια των 77 ΑΝ κατάλαβα καλά οι ίδιοι κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά άρα παύει το 'καλόπιστα' κλπ αλλά εξακολυθεί να υφίσταται το χρονικό διάστημα.
Γνωρίζεις πριν πόσο καιρό προσλήφθηκαν αυτοί; Γιατί δεν είδα ν' αναφέρεται κάπου.
Γενικά λοιπόν, πρόκειται (υποθετικά) για ανάκληση παράνομης ευμενούς διοικητικής πράξης, για την οποία (πάντα υποθετικά) δεν συνέβαλε ο εργαζόμενος στην παρανομία/σφάλμα της διοίκησης.
Εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, ισχύει 5ετής προθεσμία, εντός της οποίας η διοίκηση ελεύθερα ανακαλεί. Αν θέλει, ανακαλεί και πέραν της 5ετίας, αλλά υπό όρους.
Μη λάβεις υπόψη σου όμως αυτά που γράφω παραπάνω, γιατί φυσικά τα αγνοώ. -
Εχοντας άνεργα άτομα νεαράς ηλικίας στον περίγυρό μου δεν μπορώ να πιστέψω ότι αρνήθηκαν την δουλειά που λες.
Προφανώς μιλάμε για καλομαθημένους/ες τελμπεχανάδες/τεμπέλες. Για να μην πω τίποτα πιο βαρύ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή, με τέτοια ανεργία, ειδικά στους νέους (ηλικίες 23-27), βαράει το τηλέφωνο και σου λένε 'έχει δουλειά εκεί, αμοιβή ικανοποιητική, καθήκοντα χαλαρά, ξεκινάς και αύριο αν θέλεις' κι απαντάς 'Δεν μπορώ γιατί μου πέφτει μακριά (30-45'), δεν προλαβαίνω γιατί έχω κάτι άλλο δίπλα στο σπίτι μου με λιγότερα λεφτά, αλλά κοντά κλπ κλπ';
Πάαασο.Με τη βενζίνη στη σημερινή τιμή, ναί, η απόσταση είναι ανασταλτικός παράγοντας γιατι μπορεί εύκολα να καταλήξεις ότι βγάζεις να το τρώς σε βενζίνες.
Δέν είναι παράλογο να επιλέξεις κοντινή δουλειά με λιγοτερα χρήματα, μπορεί στο τέλος να σου μένουν περισότερα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχοντας άνεργα άτομα νεαράς ηλικίας στον περίγυρό μου δεν μπορώ να πιστέψω ότι αρνήθηκαν την δουλειά που λες.
Προφανώς μιλάμε για καλομαθημένους/ες τελμπεχανάδες/τεμπέλες. Για να μην πω τίποτα πιο βαρύ.ειναι και θεμα ποσο αναγκη εχεις τα λεφτα.
αμα πλερωνει ο μπαμπας/μαμα/γκομενος, γιατι να τρεχεις για να ...δουλεψεις;
αμα η τσεπη ειναι αδεια, πας και λες και ευχαριστω. -
Ποια βενζίνη βρε δογ;
Η συγκοινωνία είναι για τους Πακιστανούς μόνο;Εξυπακούεται ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας, αλλά υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι άνεργοι/άεργοι/χλιδάνεργοι.
Νταξ, είναι η καμένη γενιά, που έμαθε έτσι από τα 10 ως τα 20 και ξαφνικά τους είπαν ότι λεφτά δεν υπάρχουν.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)