-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χαρτονόμισμα των 20δρχ;
Λάθος μου. 50 δραχμές.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
@ΧΛ, nass κλπ: Οντως τα νουμερα που αφορουν τον υποσιτισμο δεν ειναι εντελως στερεα. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια ομως πως υπαρχουν αρκετοι ανθρωποι στην χωρα που υποσιτιζονται, πανε στα συσσιτια, παιρνουν τροφιμα απο την εκκλησια κλπ. Υπαρχουν κι αλλοι που βγαζουν ολη τη βδομαδα με μακαρονια (σκετα, ξερω περιπτωση που δεν μπορουσαν ουτε Πουμαρο να παρουν) και πατατες στο πετρογκαζ γιατι ουτε ρευμα εχουν! Αυτο ειναι υποσιτισμος γιατι δεν παιρνουν τις απαραιτητες τροφες οπως φρουτα για βιταμινες και κρεας για πρωτεινες.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Συγνωμη αφου τους ξερεις γιατι δεν τους εξηγεις να πανε στα συσσιτια της εκκλησιας ή στο δημο να παρουν αυτα που τους λειπουν;
Ρωτας αν θελουν να υποστουν τον εξευτελισμό; Ειναι πιο ανθρωπινο να τους πας τη σακουλα στο σπιτι απο το να στηθουν στη σειρα για τα αυτονοητα.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Καλα εδω και αν ανοιγουμε αλλο θεμα. Οταν δεν εχεις να φας, και νομιζεις οτι στην ουρα 'εξευτελιζεσαι'.
Δεν ειναι και το ωραιοτερο πραγμα. Υπαρχει κι αλλος τροπος.
-
Πάντως φοβερά σατανικό το σχέδιό σου δία, ανάγκασες τον ξμαρ να καλολογίσει τον μπουμπούκο...με αποτέλεσμα ->
bye bye boubouko
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ωχ, ο ξμαρ είπε καλό λόγο για μπουμπούκο...πάει ο μπουμπούκοοοος...τον έφαγες άκαρδεεε...αχ ευγενία τι έπαθεεεεςς...
...μάλλον τον Γιωργάκη δικαιώνει...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Ωχ, ο ξμαρ είπε καλό λόγο για μπουμπούκο...πάει ο μπουμπούκοοοος
...τον έφαγες άκαρδεεε...αχ ευγενία τι έπαθεεεεςς...
...μάλλον τον Γιωργάκη δικαιώνει...
Αμα έδινες και μια απάντηση στο που θα βρίσκαμε λεφτά.
-
Kαλώς λοιπόν κύριοι (ΧΛ και λοιποί...). Θα ξαναμιλήσουμε για πείνα στην Ελλάδα (κυριολεκτικά, γιατί μεταφορικά ελπίζω να το δικαιούμαστε), όταν γίνουμε οπως η Αθήνα στην κατοχή. 'Η όπως η Αιθιοπία... (και τότε, πάλι με προσοχή, γιατί αν στην Αιθιοπία πχ πεινάει το 60 % των ανθρώπων και στην Ελλάδα είμαστε στο 15%, θα είναι ανάξιο λόγου αφου η διαφορά θα είναι τραγική και τα μεγέθη μη συγκρίσιμα....).
-
'Αθήνα στην κατοχή; Πείνα;'
Ρώτα τον Χατζηφωτίου, 'γιομάτα ήταν τα μαγαζά, ποια πείνα';Εδώ ο Μητσοτάκης έτρωγε 3 φασολάδες τη μέρα, ποια πείνα;
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εύχομαι να μη σου έρθει στραβή...και στερηθούμε την μεγαλοψυχία σου μαριναρισμένη με πολύ μπουκοβο και texas chili...το κουοταρω για την αποκατάσταση του δαίμονα του πληκτρολογίου που δημιουργήθηκε με την έλλειψη του 'μη'....
φαινόταν και απ την συντακτική ασυνέχεια.... -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
mjacob η ουσία παραμένει. Πείνα που να παρατηρείται ως γενικευμένο φαινόμενο στην Ελλάδα που να μπορεί να χαρακτηρίσει τον λαό δεν υπάρχει, τι να κάνουμε τώρα. Μεμονωμένες περιπτώσεις (πολύ περισσότερες από ότι στο παρελθόν) φυσικά υπάρχουν, αλλά από εκεί και πέρα το χάος.Καθόλου δεν με προβληματίζει και η εξήγηση είναι απλή:
- Για τα φαγάδικα είπα. Ανοίγουν σουβλατζίδικα και όχι φαγάδικα, οπότε αυτό που πληρώνει αυτός που βγαίνει, είναι λίγο. Ουσιαστικά, εκεί που κάποιος πριν έβγαινε για φαγητό και άφηνε για πλάκα 40-50€, τώρα βγαίνει και αφήνει 10 άντε 20€.
Για την ιστορία: Αυτός που πεινάει, δεν πληρώνει λίγο/λιγότερο όταν βγαίνει. Δεν βγαίνει.
Αυτός που πεινάει, δεν βγαίνει από το σπίτι δηλαδή για να φάει; Δεν θα πάει να φάει κάποια στιγμή σουβλάκια έστω;
Ξέρεις, αυτός που πεινάει, πού και πού τρώει, γι' αυτό και είναι ζωντανός (αν και πεινασμένος...).Επιπλέον, στα σουβλατζίδικα, δεν πάνε μόνον πεινασμένοι. Πάνε κι αυτοί που κάποτε αντί για 10€, άφηναν 50€ για να φάνε.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια...
Θα ήθελα πολύ η Κρήνη να είναι Γλυφάδα, αλλά λέμε τώρα!
Επίσης, να προσθέσω πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει, κλπ κλπ!
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εύχομαι να μη σου έρθει στραβή...και στερηθούμε την μεγαλοψυχία σου μαριναρισμένη με πολύ μπουκοβο και texas chili...
το κουοταρω για την αποκατάσταση του δαίμονα του πληκτρολογίου που δημιουργήθηκε με την έλλειψη του 'μη'....
φαινόταν και απ την συντακτική ασυνέχεια....Έλα τώρα...δαίμων του πληκτρολογίου...
-
@HF να προσθέσω ότι και πάρα πολλοί απ αυτούς που τρώνε προς το παρόν και κανένα σουβλάκι ....Μόλις τελειώσει το 'λίπος' απ τον κουμπαρά...θα κόψουν και το καλαμάκι...
-
Να πω επίσης πως ειδικά αν μιλάμε για σουβλάκια, μπορείς να φας ΠΑΜΦΘΗΝΑ, φθηνότερα μόνον τα όσπρια ίσως βγαίνουν. Έχουμε καθίσει με συμφορουμίτες σε ταβέρνα στο Αιγάλεω, όπου το σουβλάκι με πίτα, έκανε 1€.
Με 2 € λοιπόν, χορταίνεις. Άρα, ακόμη και ο Λάππας που περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια λόγω part time απασχόλησης, θα μπορούσε να φάει χωρίς τύψεις...ΥΓ: Υπόψιν, έφαγα σούπα στην εν λόγω έξοδο, οπότε δεν ξέρω αν το σουβλάκι ήταν καλό από το μαγαζί, είχε πολύ κόσμο πάντως και υπάρχει εδώ αξιότιμος φορουμίτης (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ανήκει στο αριστερό παρεάκι, άρα --> αξιόπιστος. &- ), που το προτείνει!
ΥΓ2: Αναρωτιέμαι τώρα, τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα πόσο κόστισαν...
Εγώ που είμαι large τύπος ως γνωστόν, έβαλα στην πτωχή (πλην όμως τίμια) 120i μια 4άδα 225/40/18 Dunlop αντί μόλις 550 ισχυρών και μη πληθωρισμένων ευρουλινίων... -
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ρε πουλί μου είδες κανέναν να γράφει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα; Ότι δεν έχουμε κρίση; Ότι δεν ζορίζεται πάρα πολύς κόσμος; Αυτό που γράφω εγώ είναι απλό: Όπως είναι ανοησία να γράψει κανείς ότι γενικά τα πράγματα δεν είναι πολύ άσχημα για τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού, το ίδιο ανοησία είναι να γράφει ότι γενικά οι Έλληνες πεινούν.
τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα
Α...τώρα πείστηκα, αλλάζω γνώμη: είναι ανοησία να λέμε ότι οι Έλληνες πεινούν.
Φάτεεε !!Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Ωχ, κι άλλος που ξέρει από πείνα - αντιλαμβάνεται το περιβάλλον...
-
Το συνηθες που βλεπω εγω ειναι οτι σχεδον ολοι εχουν λεφτα για ολα τα καθημερινα απαραιτητα (+κινητα,αυτοκινητα,διακοπες),αλλα απο εκει και περα αρχιζουν οι περικοπες,οχι πετρελαιο,οχι ασφαλιση στο αυτοκινητο,οχι δευτερη ξενη γλωσσα στο παιδι και φυσικα ολοι εχουν ληξιπροθεσμα χρεη σε καρτες και εφορια που ρυθμιζουν συνεχως
Πολυ λαρτζ παρεες εχεις... Διακοπες; Περσι 2 στους 3 δεν πηγαν παντως.
Διακοπες νομιζω σχεδον ολοι πηγαν
Απλα εχει μεγαλη διαφορα το 'παω στο πενταστερο στην Ροδο' απο το 'παω στο πατρικο μου στο χωριο και θα μας ταϊζουν γιαγια-παππους'. -
Νομίζεις. Εγώ έχω να πάω 2 χρόνια διακοπές και αρκετοί γνωστοί μου. Δεν πεινάμε πάντως.
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΥΓ2: Αναρωτιέμαι τώρα, τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα πόσο κόστισαν...
Εγώ που είμαι large τύπος ως γνωστόν, έβαλα στην πτωχή (πλην όμως τίμια) 120i μια 4άδα 225/40/18 Dunlop αντί μόλις 550 ισχυρών και μη πληθωρισμένων ευρουλινίων...Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι μισθό παίρνεις εσύ και το flame-baiter της παρέας. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν το πετάω ως επιχείρημα.
anywayz, τα λάστιχα μπορείς εύκολα να βρεις πόσο στοίχισαν (225/40/18- 255/35/18W run flat).
Και μόλις το βρεις, φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσεις τι σχέση έχουν τα προσωπικά μου έξοδα και γενικότερα η οικονομική μου κατάσταση με την συζήτηση. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Για μένα είναι σχετικά απλό:
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσίτια; Ναι, μεγάλη.
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά (φως, νερό, τηλέφωνο); Ναι, μεγάλη. (Οι τελευταίοι, δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως τρώνε και πλουσιοπάροχα...).
- Έχουμε αύξηση των πωλήσεων τροφίμων ευκαιρίας και ιδιωτικής ετικέτας; Ναι, μεγάλη.
Άρα, όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κάτι;
-
Ότι να 'ναι...
Απλά οι γονείς μας τότε δεν μας κακομάθαιναν και το χαρτζιλίκι ήταν άγνωστη έννοια μέχρι να φτάσουμε γύρω στα 15. Το ψυγείο όμως ήταν γεμάτο και η ζωή λιγότερο αγχώδης. Δεν είχες την αγωνία της επιβίωσης ή το αν θα μπεις φυλακή επειδή δεν έχεις να πληρώσεις τα χρέη σου. Κι εκδρομές πηγαίναμε και τα καλά μας τα ρούχα είχαμε και πάρτυ κάναμε. Όλα αυτά δηλαδή που δεν κάνουμε τώρα λόγο αδυναμίας. Αλήθεια πότε κέρασε κάποιος φίλος για την γιορτή του ένα τραπέζι 20 ατόμων όπως κάναμε πριν 15-20 χρόνια;
...Μου φαίνεται σε άλλο πλανήτη ζούνε κάποιοι...
Ότι να'ναι στην κυριολεξία...
Ψυγείο γεμάτο...; Εκδρομές; Πάρτυ; Κέρασμα σε τραπέζι 20 ατόμων;
Εγώ πάντως αυτά δεν τα είχα όταν ήμουν ανήλικος. Οι προνομιούχοι της εποχής και οι γονείς τους ίσως.
Εκτός αν μιλάμε για άλλη εποχή... γιατί εγώ αναφέρομαι κάπου το 1978...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Για μένα είναι σχετικά απλό:
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσίτια; Ναι, μεγάλη.
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά (φως, νερό, τηλέφωνο); Ναι, μεγάλη. (Οι τελευταίοι, δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως τρώνε και πλουσιοπάροχα...).
- Έχουμε αύξηση των πωλήσεων τροφίμων ευκαιρίας και ιδιωτικής ετικέτας; Ναι, μεγάλη.
Άρα, όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κάτι;
'Τα μαγαζά είν' γιομάτα'. (και τα συσσίτια μαγαζά δεν είναι; )
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)