-
Βγάλτε τις έξω (τις δηλώσεις) και μετρηθείτε.
-
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν είμαι ΔΥ (θα σου εξηγούσα αν υπήρχε κάποια πιθανότητα να καταλάβεις) και είχα γυναίκα τρία χρόνια απολυμένη. Δεν κλάφτηκα όμως εδώ σε κανέναν, σε αντίθεση με σένα και πολλούς άλλους που κλαίγεστε επειδή αυτά που κλέβετε από την κοινωνία δεν είναι πενταψήφιο νούμερο το μήνα.
Νταξ σε τεράστια μερίδα του πληθυσμού αντικειμενικοί λόγοι απλά δεν υφίστανται. Παράδειγμα εργασίας. Κάποιος έχει μείωση 20% αποδοχών. Πάει από τα 1500 στα 1200.
Άρα αυτά τα τρία χρόνια το εισόδημά σας πήγε από τα 1500 στα 1200...300 ευρώ έβγαζε η γυναίκα σου.
Για πες πόσα κλέβω και πόσα βγάζω, κι αν θες ανταλάσσουμε τα εισοδήματά μας.Τη λέξη παράδειγμα την ξέρεις; Τη φράση παράδειγμα εργασίας; Τη Λόλα; Το μήλο;
-
ότι φάμε κι ότι πιούμε..... ο κώλος μας έτσι κι αλλιώς τον άρπαξε....
είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν με αγχώνει το αύριο....
πήρα σήμερα το επίδομα ανεργίας του Ιουνίου και όπως υπολογίζω θα φτάσει μέχρι μεθαύριο..... -
Εντάξει, μην ανησυχείς.
απλώς τα εισοδήματά σου πήγαν από 1500 στα 1200, σιγά... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν είμαι ΔΥ (θα σου εξηγούσα αν υπήρχε κάποια πιθανότητα να καταλάβεις) και είχα γυναίκα τρία χρόνια απολυμένη. Δεν κλάφτηκα όμως εδώ σε κανέναν, σε αντίθεση με σένα και πολλούς άλλους που κλαίγεστε επειδή αυτά που κλέβετε από την κοινωνία δεν είναι πενταψήφιο νούμερο το μήνα.
Νταξ σε τεράστια μερίδα του πληθυσμού αντικειμενικοί λόγοι απλά δεν υφίστανται. Παράδειγμα εργασίας. Κάποιος έχει μείωση 20% αποδοχών. Πάει από τα 1500 στα 1200.
Άρα αυτά τα τρία χρόνια το εισόδημά σας πήγε από τα 1500 στα 1200...300 ευρώ έβγαζε η γυναίκα σου.
Για πες πόσα κλέβω και πόσα βγάζω, κι αν θες ανταλάσσουμε τα εισοδήματά μας.Τη λέξη παράδειγμα την ξέρεις; Τη φράση παράδειγμα εργασίας; Τη Λόλα; Το μήλο;
Τη λέξη πραγματικότητα την ξέρεις;
Αν το παράδειγμά σου είχε κάποια, ελάχιστη έστω, σχέση με αυτή, το παρόν θέμα δεν θα 'χε φτάσει στο επεισόδιο 843, τρίτο κύκλο... -
Νταξ, το παραδέχομαι. Μαλακία μου που πιάνω κουβέντα
-
Ρε συ Panosss κολλάς σε ένα συγκεκριμένο δεδομένο και αρνείσαι να διαβάσεις αυτό που γράφει ο άλλος.
Σαφέστατα υπάρχει η αντικειμενική αδυναμία να καταναλώσει κάποιος αν δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό που σου εξηγεί ο greo και είπα προηγουμένως και εγώ είναι ότι η αγορά κατέρρευσε μέσα σε ένα χρόνο κυρίως επειδή κόσμος που μπορούσε να καταναλώσει (έστω και λιγότερο) δεν το έκανε γιατί δεν ήξερε πόσο θα έρθει το επόμενο χαράτσι, αν αυτό που θα αγόραζε θα τον κατέστρεφε (χαράτσι για τζην παντελόνια - γιατί όχι; ) και επίσης δεν ήξερε αν θα έχει δουλειά αύριο, οπότε και η αποταμίευση του αυξανόταν κατακόρυφα με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης.
Ισχύουν τόσο αυτό που λες εσύ όσο και αυτό που λέει ο greo ταυτόχρονα.
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο όπως υποννοείς.Επίσης ένας ΔΥ μπορεί -πλέον - να φοβάται περισσότερο από ένα ιδιωτικό αν ο πρώτος δεν ξέρει αν μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μισθός του ενώ ο δεύτερος νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια για τη θέση και τις αποδοχές του.
Πχ διοικητικός σε δήμο χωρίς βύσμα με πωλητή εταιρείας που οι πωλήσεις της δεν έχουν πέσει και ίσα ίσα έχουν αυξηθεί στον τομέα του.Του δεύτερου η τρούπα βέβαια είναι τάλαρο αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Σαφέστατα υπάρχει η αντικειμενική αδυναμία να καταναλώσει κάποιος αν δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό που σου εξηγεί ο greo και είπα προηγουμένως και εγώ είναι ότι η αγορά κατέρρευσε μέσα σε ένα χρόνο κυρίως επειδή κόσμος που μπορούσε να καταναλώσει (έστω και λιγότερο) δεν το έκανε γιατί δεν ήξερε πόσο θα έρθει το επόμενο χαράτσι, αν αυτό που θα αγόραζε θα τον κατέστρεφε (χαράτσι για τζην παντελόνια - γιατί όχι; ) και επίσης δεν ήξερε αν θα έχει δουλειά αύριο, οπότε και η αποταμίευση του αυξανόταν κατακόρυφα με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης.
...κάτι πάς να πείς... προσπάθησε περισσότερο!..
-
Συγγνωμη δλδ αλλα καθεστε σοβαρα και συζητατε για τον αν εχει μειωθει η αγοραστικη δυναμη συνολικα στην Ελλαδα;
και διαφωνειτε κιολας;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Συγγνωμη δλδ αλλα καθεστε σοβαρα και συζητατε για τον αν εχει μειωθει η αγοραστικη δυναμη συνολικα στην Ελλαδα;και διαφωνειτε κιολας;
Διαφωνούμε στο αν έχει μειωθεί λόγω 'κακής ψυχολογίας' ή απλά λόγω αφραγκίας!..
-
Στην αρχή (2010-11) λόγω κακής ψυχολογίας και μετά (2011-...) λόγω αφραγκίας
-
...πές το στον Έντι... έχει μείνει στο 2010-11... (...και το '11 όχι ολόκληρο!..)
-
Η αφραγκια φερνει την κακη ψυχολογια...
Μου θυμιζει συζητηση εν ετει 2010 με ξαδερφια. Ολοι ελεγαν σιγα δεν υπαρχει προβλημα ο κοσμος ειναι υπερβολικος τα κραταει ενω βγαζει λεφτα και τα λοιπα. Τους ελεγα οτι λενε παπαριες και οτι ο κοσμος εχει και θα εχει προβλημα στο μελλον περισσοτερο. Πριν λιγους μηνες μια εξ αυτων μου ελεγε '@@ ουτε το νοικι του σπιτιου δεν βγαζουμε απ τις δουλειες του γραφειου' (δικηγορος στο επαγγελμα)
-
Aυτό που περιγράφει ο έντυς εχει συμβεί στην Ολλανδία, στην ελλάδα μόνο στην πολύ αρχή της κρίσης είχε ψιλομαγκωθεί ο κόσμος, τουλάχιστον όσο μπορώ να κρίνω.
Μετά υπήρχε σοβαρό θέμα αφραγκίας -
Η αφραγκια φερνει την κακη ψυχολογια...Μου θυμιζει συζητηση εν ετει 2010 με ξαδερφια. Ολοι ελεγαν σιγα δεν υπαρχει προβλημα ο κοσμος ειναι υπερβολικος τα κραταει ενω βγαζει λεφτα και τα λοιπα. Τους ελεγα οτι λενε παπαριες και οτι ο κοσμος εχει και θα εχει προβλημα στο μελλον περισσοτερο. Πριν λιγους μηνες μια εξ αυτων μου ελεγε '@@ ουτε το νοικι του σπιτιου δεν βγαζουμε απ τις δουλειες του γραφειου' (δικηγορος στο επαγγελμα)
...εσύ λες τα παραπάνω, που φαίνονται λογικά αλλά ο Έντι έχει άλλη άποψη!..
Πρίν από 5-6 σελίδες έγραφε:Για την ακρίβεια το μηνιαίο εισόδημα μου έπεσε περίπου στα μισά.
...παρ' όλα αυτά, λίγο πιο πάνω ισχυρίζεται ότι:
επειδή κόσμος που μπορούσε να καταναλώσει (έστω και λιγότερο) δεν το έκανε γιατί δεν ήξερε πόσο θα έρθει το επόμενο χαράτσι, αν αυτό που θα αγόραζε θα τον κατέστρεφε (χαράτσι για τζην παντελόνια - γιατί όχι; ) και επίσης δεν ήξερε αν θα έχει δουλειά αύριο, οπότε και η αποταμίευση του αυξανόταν κατακόρυφα με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης.
...δώσε βάση στην 'κατακόρυφη αύξηση της αποταμίευσης', έστω και με μισό μηνιαίο εισόδημα!..
...τουλάχιστον ας μας έλεγε το κόλπο!.. (υπάρχει πάντα η περίπτωση να έπεσε από τα 10000€ το μήνα στα 5000€... αλλά αυτό δεν αφορά τον... 'κόσμο' αλλά προσωπικά τον Έντι...) -
ΕDDIE, το έγραψα πριν απο 6 σελίδες.....
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
To να μιλάμε σήμερα για 'ψυχολογία καταναλωτή' είναι μεγάλη μαλακία. Αυτό ισχυε το '10 που άρχισε η κρίση, αντε ίσως και το '11. Πλέον δεν υπάρχει ψυχολογία μεν, αλλά ούτε και λεφτά. Τουλάχιστον στους πολλούς......Πάρ΄το απόφαση, ετσι είναι....!
Αυτό με την 'κατακόρυφη αύξηση των αποταμιεύσεων' πάντως, ήταν ΠΟΛΥ καλό...!
-
Πείτε τα γιατί εγώ με τον έντι δεν κατάφερα να συνεννοηθώ...Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα μπορέσετε εσείς .
Η αφραγκια φερνει την κακη ψυχολογια...Μου θυμιζει συζητηση εν ετει 2010 με ξαδερφια. Ολοι ελεγαν σιγα δεν υπαρχει προβλημα ο κοσμος ειναι υπερβολικος τα κραταει ενω βγαζει λεφτα και τα λοιπα. Τους ελεγα οτι λενε παπαριες και οτι ο κοσμος εχει και θα εχει προβλημα στο μελλον περισσοτερο. Πριν λιγους μηνες μια εξ αυτων μου ελεγε '@@ ουτε το νοικι του σπιτιου δεν βγαζουμε απ τις δουλειες του γραφειου' (δικηγορος στο επαγγελμα)
Όταν Πάσχα του '10, σε οικογενειακή συγκέντρωση, έλεγα σε συγγενείς ότι μας περιμένουν τριτοκοσμικές μέρες τύπου πρώην ανατολικών χωρών, γέλαγαν, με χαρακτήριζαν απαισιόδοξο, 'αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα', 'είμαστε δυτική χώρα ', 'τόσες εκατοντάδες χιλιάδες φύγανε για Πάσχα' κλπ.
Ο ένας, ξυλουργός, το 'κλεισε το μαγαζί, χρωστάει παντού, και ζει με κάτι λεφτά που κληρονόμησε από μια θεία του (δεν ξέρω πόσα).
Δύο άλλοι άνεργοι.
Ο γαμπρός μου με πλησιάζει πέρισυ και μου λέει, με πολύ σοβαρότητα κατατρομοκρατημένος (φοβότανε εκείνη την περίοδο για απόλυση, είχανε διώξει το μισό προσωπικό από την εταιρεία που δουλεύει): 'θα ζήσουμε;' 'θα γίνει πόλεμος;', πιστεύοντας ότι έχω μαγικές ικανότητες να προβλέπω το μέλλον!!
(ήταν αυτός που 'λεγε ότι ευημερούμε γιατί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα εξέδραμαν δια το άγιον πάσχα...) -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
... επίσης δεν ήξερε αν θα έχει δουλειά αύριο, οπότε και η αποταμίευση του αυξανόταν κατακόρυφα με αντίστοιχη μείωση της κατανάλωσης.Αυτή είναι επική φράση, κάτι να κάνουμε να παραμείνει μόνιμα κολλημμένη να τη βλέπουμε μόλις μπαίνουμε στο θέμα.
Επίσης ανακαλύψαμε ποιος έσωσε τις ελληνικές τράπεζες εν καιρώ κρίσης. Ο Έντι φυσικά. -
Βαριέμαι να εξηγώ -για μια ακόμα φορά- τη διαφορά μεταξύ σχετικού και απόλυτου.
Πχ το αυξήθηκε κατακόρυφα ένα μέγεθος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυξήθηκε πολύ αλλά με μεγαλύτερο ρυθμό από πριν.
Αυτό είναι ύλη Γ' Γυμνασίου, οπότε ΟΚ σας βάζω δύσκολα.Βλέπω πάντως ότι η Redgarlanιτιδα (πιάνομαι από μισή λέξη και φτιάχνω γιουβαρλάκια) είναι κολλητική.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)