-
Ενώ η δική σου ήταν βαθιά και γεμάτη ουσία
-
δεν ήταν ούτε βαθιά ούτε πολιτική ούτε τίποτα (ο κούλης τοσο καταλαβαίνει δεν φταίω εγω )
μια απάντηση ήταν και μια λύση σε κάτι που -φαίνεται να- θές
-
Δηλαδή αν φαίνεται να θέλω να ψηφίσω, είναι απάντηση το 'αφού δε μένεις εδώ τι σε νοιάζει' ? Οντως θέλεις να μάθω 'τι με νοιάζει' ή ρώτησες για να ρωτήσεις ?
Και άντε και το λύσαμε αυτό, είναι απάντηση το 'αν το θέλεις τόσο πολύ κάνε ένα γρήγορο ταξίδι' Δηλαδή ρε Cpt Obvious λες να περίμενα εσένα να μου το πεις αυτό ?
2-στα-2 fail, ούτε απάντηση ούτε λύση, απλά να γράψουμε κάτι για να γράψουμε... -
αμα δεν σ'αρέσουν τα πόστ μου μπορείς να με προσθέσεις στη λίστα εχθρών και να το λύσεις το θέμα
Ο χρήστης nass έγραψε:
Χμμμ, μόνο για ευρωεκλογές και μόνο για κατοίκους χωρών ΕΕαπλα απάντησα στο παραπάνω (ταξίδι κλπ)
και στη τελική δεν βλέπω κανένα λόγο να συμμετέχεις στα κοινά μιας χώρας στην οποία δεν κατοικείς
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δεν ήταν ούτε βαθιά ούτε πολιτική ούτε τίποτα (ο κούλης τοσο καταλαβαίνει δεν φταίω εγω )μια απάντηση ήταν και μια λύση σε κάτι που -φαίνεται να- θές
Ούτε και για τα όσα καταλαβαίνεις εσύ δεν έχεις ευθύνη, η φύση δεν ήταν γενναιόδωρη.
-
Παρότι δεν έγραψα πουθενά ότι δεν μ΄αρέσουν τα posts σου, άρα είσαι για άλλη μια φορά εκτός θέματος, να σε πληροφορήσω ότι ΔΕΝ μπορώ (και δε θέλω άλλωστε...) να σε προσθέσω σε λίστα εχθρών. Το γιατί, σε αφήνω να το ανακαλύψεις μόνος σου.
Ποιός είπε ότι δεν κατοικώ στην Ελλάδα ? Περνάω ~40% του χρόνου μου εκεί. Επιπλέον πληρώνω φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και άλλα χαρωπά. Η οικογένειά μου ακόμα βρίσκεται στην Ελλάδα.
Ακόμα και αυτό να μη συνέβαινε όμως, όπου και να κατοικώ, εξακολουθώ να είμαι Ελληνας πολίτης και να θεωρώ το να ψηφίσω στις εκλογές ύψιστο δημοκρατικό μου δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Αν αυτό το βρίσκεις πολιτική θέση ή μικροαστική προκατάληψη, είναι δικό σου θέμα (και, frankly my dear, I don't give a damn).
Σου κάνουν αυτά για λόγοι ή θα πρέπει να συνεχίσω να εξηγώ τα αυτονόητα ?
(Εννοείται ότι δεν έλαβα και δεν ελπίζω να λάβω από σένα καμία σχετική απάντηση) -
τεσπα νομιζα εμενες μονιμα εξω.
τωρα η απαντηση μου για ταξίδι ήταν οσο obvious οσο ήταν και ο προβληματισμός σου αφού διαβασες το λινκ του υπουργείου.
δεν φαινεται να υπάρχει αλλη λύση και αν σου απαντήσω να παρεις τηλέφωνο στην πρεσβεία για πληρέστερη ενημέρωση θα σου φανεί εξίσου obvious
-
Και μόνιμα να ζει κάποιος στο εξωτερικό, δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο να θέλει να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
αμα δεν σ'αρέσουν τα πόστ μου μπορείς να με προσθέσεις στη λίστα εχθρών και να το λύσεις το θέμαΚαι να χάσουμε τέτοιο κελεπούρι σαν κι εσένα;
@nass: Δυστυχώς υπάρχει πρόβλεψη μόνο για τις ευρωεκλογές και μόνο για Έλληνες κατοίκους της ΕΕ. Στις βουλευτικές εκλογές πρέπει αναγκαστικά να πας στο τόπο που είσαι εγγεγραμμένος.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Και μόνιμα να ζει κάποιος στο εξωτερικό, δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο να θέλει να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές...Εγω βλεπω για να ειμαι ειλικρινης. Ολοι αυτοι οι πατριωτες απο την ασφαλεια που τους προσφερει η Μελβουρνη και η Βοστωνη να θελουν να αποφασισουν για μενα που ζω εδω σε μια τοσο κρισιμη περισταση μαλιστα; δε με φτιαχνει η ιδεα. +1 @ jmarr
-
Συν το ότι μετανάστες που πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα μόνο για λίγες μέρες το χρόνο (και αν), έχουν κατά νου μια εποχή που έχει περάσει. Θα ψηφίζουν κάποιο κόμμα, όπως κάποιος επιλέγει ποδοσφαιρική ομάδα. Τι ΓΑΠ, τι Αντώνης, τι Τσίπρας ή Αλέκα, αφού δεν έζησαν στο πετσί τους πολιτικές, από οικονομικά θέματα μέχρι προβλήματα καθημερινότητας, θα πετάνε ένα ψηφοδέλτιο με τα αγαπημένα τους χρώματα κι άντε γεια.
Αν κάποιος θέλει να επιστρέψει στη χώρα, έχει συγγενείς που του μεταφέρουν τι γίνεται, έχει περιουσία ή εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ΟΚ. Αν όχι, μη μας τα ζαλίζει με τις απόψεις του - καλύτερα να ψηφίσει ένας Γερμανός που ζει κι εργάζεται μόνιμα εδώ (Αφγανός όχι, δεν είναι Ευρωπαίος ), παρά ένας Έλλην που έριξε μαύρη πέτρα. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Και μόνιμα να ζει κάποιος στο εξωτερικό, δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο να θέλει να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές...
Εγω βλεπω για να ειμαι ειλικρινης. Ολοι αυτοι οι πατριωτες απο την ασφαλεια που τους προσφερει η Μελβουρνη και η Βοστωνη να θελουν να αποφασισουν για μενα που ζω εδω σε μια τοσο κρισιμη περισταση μαλιστα; δε με φτιαχνει η ιδεα. +1 @ jmarr
Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό τους κάνει λιγότερο Έλληνες; Μπορεί να μην έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα, μπορεί να υπάρχουν τόσοι λόγοι, δεν νομίζω να πήγαν στο εξωτερικό για αναψυχή. Και μπορεί τώρα ακόμη και να βοηθούν οικονομικά τους ανθρώπους τους που άφησαν πίσω.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συν το ότι μετανάστες που πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα μόνο για λίγες μέρες το χρόνο (και αν), έχουν κατά νου μια εποχή που έχει περάσει. Θα ψηφίζουν κάποιο κόμμα, όπως κάποιος επιλέγει ποδοσφαιρική ομάδα.Ενώ έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα δεν το κάνουν αυτό ?
Δεν ψηφίζουν πχ. ΠΑΣΟΚ 'γιατί με τον Ανδρέα έφαγε ο κόσμος ψωμάκι' ? = ψήφος με βάση μια εποχή που έχει περάσει
Δεν ψηφίζουν πχ. ΚΚΕ 'γιατί ο πατέρας τους ήταν στο ΔΣE στον Εμφύλιο' ? = ψήφος με βάση το 'χρώμα'
Οι διακρίσεις μεταξύ πολιτών (μιλάμε για Ελληνες πολίτες, όπου και να ζουν) τι σχέση έχουν με το Σύνταγμα και με τη Δημοκρατία ?
Εσύ κάνεις διάκριση σε σχέση με τον τόπο διαμονής, εγώ μπορώ να κάνω διάκριση σε σχέση με το IQ, την οικονομική ή κοινωνική κατάσταση, την πολιτική αντίληψη, την παιδεία και άλλα ολιγαρχικά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συν το ότι μετανάστες που πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα μόνο για λίγες μέρες το χρόνο (και αν), έχουν κατά νου μια εποχή που έχει περάσει. Θα ψηφίζουν κάποιο κόμμα, όπως κάποιος επιλέγει ποδοσφαιρική ομάδα. Τι ΓΑΠ, τι Αντώνης, τι Τσίπρας ή Αλέκα, αφού δεν έζησαν στο πετσί τους πολιτικές, από οικονομικά θέματα μέχρι προβλήματα καθημερινότητας, θα πετάνε ένα ψηφοδέλτιο με τα αγαπημένα τους χρώματα κι άντε γεια.Να σου υπενθυμήσω ότι η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue δίνει αποχή πάνω από 27%. Από την άλλη πλευρά, τί σε κάνει να πιστεύεις ότι κάποιος που ζει στο εξωτερικό δεν ενημερώνεται και δεν ενδιαφέρεται για το τί συμβαίνει στην Ελλάδα; Και για να το πάω ένα βήμα παραπέρα, ίσως να έχει και πιο ψύχραιμη άποψη καθώς και πιο αντικειμενική αντίληψη για τα πράγματα σε σχέση μ' εμάς.
Αν κάποιος θέλει να επιστρέψει στη χώρα, έχει συγγενείς που του μεταφέρουν τι γίνεται, έχει περιουσία ή εκμεταλλεύσεις στην Ελλάδα, ΟΚ. Αν όχι, μη μας τα ζαλίζει με τις απόψεις του - καλύτερα να ψηφίσει ένας Γερμανός που ζει κι εργάζεται μόνιμα εδώ (Αφγανός όχι, δεν είναι Ευρωπαίος ), παρά ένας Έλλην που έριξε μαύρη πέτρα.
Αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό για διάφορους πρακτικούς λόγους. Δεν βλέπω να επικρίνεις όμως τους εθνοπατέρες μας (και τους συγγενείς τους) που έστειλαν τα λεφτά τους σε τράπεζες του εξωτερικού.
-
Εφόσον κάποιος είναι Έλληνας πολίτης, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να ψηφίζει στις εκλογές και το κράτος θα έπρεπε να έχει μηχανισμό για να μπορεί να το κάνει. Οι υπόλοιπες θεωρίες έχουν πλάκα όταν θέλεις να την πεις σε κάποιον, αλλά καμμία ουσία. Και προφανώς ένας άνθρωπος που μπαίνει στη διαδικασία να ψάξει να βρει τρόπο για να ψηφίσει ενδιαφέρεται για την πολιτική ζωή της Ελλάδας, μπορεί και περισσότερο από πολλούς μόνιμους κατοίκους της. Έτσι κι αλλιώς, τα κομματόσκυλα δεν πρόκειται να σκοτιστούν όπως ο Nass, γιατί έχουν εξασφαλισμένους τρόπους...
-
Η κυρία #6 προφανώς ήρθε από το Βανκούβερ, όπου λείπει τόσα χρόνια που ξέχασε τα ελληνικά της...
*#11 FTW *
-
η διάκριση βάση του τόπου διαμονής είναι σωστό να γίνεται γιατί η αποφασή σου, οποια και αν είναι, σε επηρεάζει άμεσα.
ο expat στα λονδίνα μπαχρέιν βοστώνες αστραλίες κλπ δεν έχει καμία συνέπεια οτι και να γίνει σε εναν τόπο μακριά απο αυτόν.
τον νοιάζει δεν τον νοιάζει είναι ελληνοψυχος κλπ δεν έχει καμία σημασία.
-
Το ό,τι είναι Ελληνας πολίτης έχει σημασία ?
Στο μεταξύ μου αρέσει που υποθέτεις ότι δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα, μιλάμε κανονική μαύρη πέτρα. Ούτε έχει γονείς πίσω, ούτε κάποια περιουσία για την οποία μπορεί να φορολογείται (χαράτσια, ΦΜΑΠ, ΕΤΑΚ κτλ.) και η οποία μπορεί να απαξιωθεί με μια μαλακισμένη κυβέρνηση, ούτε έχει σκοπό να πάρει σύνταξη κάποτε (ίσως και από ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο) και να έρθει να ζήσει στην πατρίδα του... Είτε είναι από τα νησιά Φίτζι είτε Ελληνας expat για σένα είναι το ίδιο...
-
O expat στα λονδίνα μπαχρέιν βοστώνες αστραλίες κλπ είναι Έλληνας πολίτης, παραμένει φορολογούμενος, υπόχρεος στρατιωτικής θητείας, έχει οικογένεια και δεσμούς στη χώρα κλπ.
Αυτό που λες έχει βάση μόνο για τις δημοτικές εκλογές.
-
την περιουσία μπορεί κάποιος να της αλλάξει μορφή (πχ. τα πουλάς ολα και τα κάνεις ακίνητα στο City ή πρόβατα στη Νεα Ζηλανδία ή καταθέσεις στην Ελβετία ή χρυσό σε καμιά υπογα)
οι οικογένειές σας είναι αυτόνομα άτομα -και ικανά φαντάζομαι να αποφασίζουν για τον εαυτό τους- οπότε δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα
απο εκεί και πέρα το 'ελληνας πολίτης' είναι κάτι το τυπικό. θα μπορούσες να είσαι γερμανός πολίτης και να φορολογείσαι να ζείς κλπ στην ελλάδα σαν κάθε αλλο κάτοικο. και ΙΜΟ θα ήταν πιο λογικό να ψηφίζει ενας γερμανός ή αλβανός πολίτης που ζεί στην ελλάδα παρά ο expat.
στις εκλογές δεν υπάρχει τιποτα το εθνικό. αποφασίζεις ποιος θα διαχειριστεί τον τόπο/κράτος για χ χρόνια και αυτοί που θα λουστούν την αποφαση ολων των κατοίκων αυτοί πρέπει και να συμμετέχουν.
Εκλογές 2012 (ή οποτε γίνουν)