-
Καλησπέρα σε όλες/ους και καλώς σας βρίσκω!
Είμαι λίγο πάνω από 30 και οδηγώ εδώ και 15 χρόνια περίπου χωρίς ποτέ να έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της κατανάλωσης και της οικονομίας γενικότερα,παρόλο που τα τελυταία 6 χρόνια έχω ένα rx-8 το οποίο,όπως γνωρίζετε,καταπίνει αβέρτα!Επειδή όμως (όπως επίσης γνωρίζετε!)όλοι ζοριζόμαστε πλέον,έφτασε η ώρα να αναζητήσω κι εγώ ένα αυτοκίνητο μέχρι 1400cc,όσο πιο οικονομικό γίνεται,τόσο σε κατανάλωση όσο και σε συντήρηση.Η χρήση που με ενδιαφέρει είναι κυρίως εντός πόλης(Αθήνα) αλλά θα ήθελα να έχω ένα αξιόπιστο αμάξι που θα μπορεί να πιάνει με σχετική άνεση τουλάχιστον 150 χλμ/ώρα ώστε να μπορώ να κάνω ταξιδάκια ή εκδρομές χωρίς να το πολυσκέφτομαι.
Τα smart,ΙQ με ενδιαφέρουν αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά ακριβά για αυτό που προσφέρουν και φυσικά έχουν πολύ μικρούς χώρους.Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα.Πάντως δεν τα αποκλείω.
Έμαθα ότι επιτρέπεται πλέον και το diesel μέσα στο λεκανοπέδιο και αυτο είναι καλό νέο γιατί αυξάνει τις επιλογές αλλά από την άλλη δεν ξέρω πολλά για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.Αξίζει τον κόπο για τη χρήση που το θέλω;Είδα μάλιστα σήμερα μια διαφήμιση για το punto 1.3 multijet με 8800 ευρώ και χωρίς τέλη αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.Με απόσυρση φαντάζομαι θα ισχύει αυτή η τιμή.
Όσο γα τα χρήματα που διαθέτω...αυτό θα εξαρτηθεί.Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω.Να κρατήσω το mazda και να πάρω κάτι τύπου aygo μεταχειρισμένο για δεύτερο ή να το πουλήσω(είναι αστεία η τιμή που πιάνει) και να πάρω κάτι καλύτερο(π.χ. A1 1.2 tfsi)...θέλει σκέψη.
Αν κάποιος έχει κάποια χρήσιμα links και ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές των πραγματικών καταναλώσεων(και όχι αυτών που αναφερουν οι εταιρείες)ή πίνακες με τα διαστήματα των service και τα κόστη συντήρησης,παρακαλώ να τα αναφέρει ή να μου υποδείξει σε ποιο τεύχος περιοδικού μπορώ να τα βρω.
Όλες οι γνώμες/προτάσεις,δεκτές! -
Είμαι λίγο πάνω από 30 και οδηγώ εδώ και 15 χρόνια περίπου χωρίς ποτέ να έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της κατανάλωσης και της οικονομίας γενικότερα,παρόλο που τα τελυταία 6 χρόνια έχω ένα rx-8 το οποίο,όπως γνωρίζετε,καταπίνει αβέρτα!Επειδή όμως (όπως επίσης γνωρίζετε!)όλοι ζοριζόμαστε πλέον,έφτασε η ώρα να αναζητήσω κι εγώ ένα αυτοκίνητο μέχρι 1400cc,όσο πιο οικονομικό γίνεται,τόσο σε κατανάλωση όσο και σε συντήρηση.Η χρήση που με ενδιαφέρει είναι κυρίως εντός πόλης(Αθήνα) αλλά θα ήθελα να έχω ένα αξιόπιστο αμάξι που θα μπορεί να πιάνει με σχετική άνεση τουλάχιστον 150 χλμ/ώρα ώστε να μπορώ να κάνω ταξιδάκια ή εκδρομές χωρίς να το πολυσκέφτομαι.
Τα smart,ΙQ με ενδιαφέρουν αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά ακριβά για αυτό που προσφέρουν και φυσικά έχουν πολύ μικρούς χώρους.Δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα.Πάντως δεν τα αποκλείω.
Έμαθα ότι επιτρέπεται πλέον και το diesel μέσα στο λεκανοπέδιο και αυτο είναι καλό νέο γιατί αυξάνει τις επιλογές αλλά από την άλλη δεν ξέρω πολλά για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.Αξίζει τον κόπο για τη χρήση που το θέλω;Είδα μάλιστα σήμερα μια διαφήμιση για το punto 1.3 multijet με 8800 ευρώ και χωρίς τέλη αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.Με απόσυρση φαντάζομαι θα ισχύει αυτή η τιμή.
Όσο γα τα χρήματα που διαθέτω...αυτό θα εξαρτηθεί.Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω.Να κρατήσω το mazda και να πάρω κάτι τύπου aygo μεταχειρισμένο για δεύτερο ή να το πουλήσω(είναι αστεία η τιμή που πιάνει) και να πάρω κάτι καλύτερο(π.χ. A1 1.2 tfsi)...θέλει σκέψη.
Αν κάποιος έχει κάποια χρήσιμα links και ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές των πραγματικών καταναλώσεων(και όχι αυτών που αναφερουν οι εταιρείες)ή πίνακες με τα διαστήματα των service και τα κόστη συντήρησης,παρακαλώ να τα αναφέρει ή να μου υποδείξει σε ποιο τεύχος περιοδικού μπορώ να τα βρω.
Πολύ μπερδεμένο ομολογώ...Χαχα!
Διευκρινίσε μας ποσό στο περίπου αν:- κρατήσεις το RX8 και πάρεις ένα μικρό μεταχειρισμένο για Αθήνα
- πουλήσεις το RX8 και πάρεις καινούριο
-
Μπελάς ε;
Όχι τόσο μπερδεμένο,απλά τώρα πήρα την απόφαση και μπήκα στη διαδικασία του ψαξίματος και δεν είμαι σίγουρος για το που ακριβώς θα κινηθώ.Σταδιακά πιστεύω πως θα σχηματίσω μια πιο συμπαγή άποψη.Το πιθανότερο-με τα υπάρχοντα δεδομένα-είναι να το πουλήσω το οχταράκι μου και να πάρω ''ένα και καλό''.Τότε πιθανό είναι να κινηθώ και στην κατηγορία των 1600 με κάποιο μοντέλο,όπως αυτό που μου αρέσει...
http://www.protothema.gr/car-and-speed/test/article/?aid=102327Το κακό είναι ότι εκεί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για diesel.
-
Καλό πακετάκι για αυτοκίνητο πόλης είναι και το Clio 1.5 dci στην έκδοση με τα 110 άλογα και 6αρι κιβώτιο και είναι και οικονομικό σε κατανάλωση Και βγαίνει λίγο κάτω από τα 15.000 με τα πάντα όλα πάνω του.
Επίσης σε Diesel: Mito,Punto (ήρθε και το νέο-οι προσφορές πρέπει να είναι για τα παλιά Grande Punto και Punto Evo χωρίς να είμαι σίγουρος όμως),Ypsilon,Corsa που έχουν όλα τον ίδιο κίνητηρα σε διάφορες παραλλαγές και το DS3 που ήρθε και αυτό σε diesel.
To Α1το βρίσκω όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα πολύ υπερτιμημένο για αυτά που προσφέρει. Σε βενζίνη άποψη μου πακετάκια 1.2 τούρμπο που συνδυάζουν επιδόσεις και σχετική οικονομία δηλαδή κάτι σε PoloTSi/Ibiza TSi ή Clio ΤCE.
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Μπελάς ε;
Όχι τόσο μπερδεμένο,απλά τώρα πήρα την απόφαση και μπήκα στη διαδικασία του ψαξίματος και δεν είμαι σίγουρος για το που ακριβώς θα κινηθώ.Σταδιακά πιστεύω πως θα σχηματίσω μια πιο συμπαγή άποψη.Το πιθανότερο-με τα υπάρχοντα δεδομένα-είναι να το πουλήσω το οχταράκι μου και να πάρω ''ένα και καλό''.Τότε πιθανό είναι να κινηθώ και στην κατηγορία των 1600 με κάποιο μοντέλο,όπως αυτό που μου αρέσει...
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... aid=102327Το κακό είναι ότι εκεί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για diesel.
Diesel δεν έχει λόγο να πάρεις αν δεν κάνει πάνω από 20-25 χιλ χλμ το χρόνο. Ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο τουρμπάκι θα σε καλύψει πλήρως τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και στα γούστα, όταν θα έχεις όρεξη. Πες μας μπάτζετ, τρόπο οδήγησης-προτεραιότητες και κατηγορία κι εδώ είμαστε.
-
Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!
Λοιπόν...πάνω από 20000 χλμ ετησίως είναι δύσκολο να κάνω αλλά γιατί θέτεις αυτό ως κριτήριο επιλογής του πετρελαιοκίνητου;;Για να το αναφέρεις,προφανώς κάποιος λόγος θα υπάρχει αλλά εγώ ρωτάω επειδή 1.δεν ξέρω!,2.βλέπω ότι η κατανάλωση των ντιζελοκίνητων αλλά και η τιμή του πετρελαίου είναι πιο φτηνή,οπότε σκεφτόμουν πως λογικά θα συμφέρει αυτή η αγορά.
Το budget θα εξαρτηθεί από την τιμή που θα πιάσει το rx8.Τι να πω..κοντά στα 20 και μακάρι να μου βγει λιγότερο αν βρεθεί κάποιο αξιόλογο μεταχειρισμένο.Να σημειώσω ότι από τη στιγμή που θα είναι το μοναδικό όχημα που θα διαθέτω,με ενδιαφέρει αρκετά και η εμφάνιση.
Ως προς την οδήγηση,δεν έχω πολύ μεγάλες απαιτήσεις παρόλο που έχω καλομάθει με το τωρινό μου αμάξι.Θέλω,όπως είπα και πριν,όσο γίνεται χαμηλότερη κατανάλωση,κόστη συντήρησης,χαμηλά/μηδενικά τέλη και αξιοπιστία.
Τα τουρμπάκια που λέτε δεν καίνε πολύ;Έχει ο ξάδερφός μου το scirocco 1,4 122 ps και δεν είναι ευχαριστημένος από την κατανάλωση,καίει περισσότερο απ'όσο περίμενε... -
Έβαλα μέσα τον παράγοντα χιλιόμετρα γιατί στην αγορά τους τα ντίζελ είναι αρκετά ακριβότερα από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Έτσι, για να κάνεις απόσβεση της αρχικής επένδυσης σε ένα λογικό βάθος χρόνου (4-5 χρόνια) πρέπει να κάνεις έναν σεβαστό αριθμό χιλιομέτρων ανά έτος. Αλλιώς δε συμφέρει καθώς την μειωμένη κατανάλωση την έχεις προπληρώσει στο πολλαπλάσιο στην τιμή αγοράς.
Τα τουρμπάκια θα κάψουν αν τα πιέζεις. Τζάμπα άλογα δεν υπάρχουν. Αν τα χρησιμοποιείς θα πρέπει να τα ταΐζεις, είτε πρόκειται για ατμοσφαιρικό ή για τούρμπο. Εσύ σαν κάτοχος 8αριού το ξέρεις καλύτερα αυτό φαντάζομαι. Το Σιρόκο που ανέφερες μπορεί να σου κάψει άνετα 7-8 λίτρα σε χαλαρή οδήγηση αλλά μπορεί να σου κάψει και 15 αν το σκίσεις.
Με 20 χιλιάρικα πάντως παίρνεις ωραιότατα καινούρια αυτοκίνητα (με την εγγύηση και την μυρωδιά καινουργίλας τους ) και δεν υπάρχει λόγος για μεταχειρισμένο εκτός αν θέλεις κάτι πολύ σπέσιαλ το οποίο σαν καινούριο είναι πανάκριβο.
-
ντίζελ punto με 8800? μια χαρά την κατάλαβες την διαφήμιση
φίλε μου, για εμένα, αν δεν θες να πάρεις κανα παπί να κινήσε μες στη πόλη, σουταρε το rx8 ΑΜΕΣΑ γιατί οι βενζινες θα ανέβουν στα 1,90 κ ο κόσμος θα πεινάσει ακόμα πιο πολύ λόγω ανεργίας.
Μετά βάλε 2 με 3 χιλιάρικα κ πάρε κανα λεον 1400 τουρμπο ή κανα 207 ραλύ (αυτό το προτείνω σε κάθε ενδιαφερόμενο, όπως έχετε καταλάβει ). αν θέλεις οικονομία, βάλτους κ ένα lpg
Τελείως τρελλή πρόταση, αν κάνεις μέχρι 15χλδ χιλ το χρόνο είναι να βάλεις υγραεριο στο rx8 στο Μπίρμπο
http://www.rx8club.gr/rx8/showthread.php?4685-RX8-με-υγραέριο-από-την-EasyTuning-(Rotary-LPG) -
Καλά με μπάτζετ μέχρι 20 παίρνεις πολλά άλλα. Απλά με Mini και Α1 νόμιζα κοιτάς μικρό.
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Καλά με μπάτζετ μέχρι 20 παίρνεις πολλά άλλα. Απλά με Mini και Α1 νόμιζα κοιτάς μικρό.αρκεί ο φίλος να έχει δει πόσο έχουν ξεφτιλιστεί οι τιμές των ρχ8 κ να μην περιμένει ότι θα πάρει πολλά από την πώληση του
-
Τα τουρμπάκια που λέτε δεν καίνε πολύ;Έχει ο ξάδερφός μου το scirocco 1,4 122 ps και δεν είναι ευχαριστημένος από την κατανάλωση,καίει περισσότερο απ'όσο περίμενε...
Τα τουρμπακια καινε ακομα κι αν δε πατας, αν δε ξερεις να τα οδηγας. Αλλα αμα τα μαθεις μπορεις να κινηθεις με μια καταναλωση γυρω στο 7-8 μεσα στην πολη.
Σε ανοιχτο δρομο με μια νορμαλ ταχυτητα γυρω στα 80-100 μπορεις να εχεις και καταναλωση γυρω στο 5-6. Με cruise control ακομα καλυτερα! -
Καλα θες να δωσεις την μπλοκατη πισωκινητη αμαξαρα για να παρεις μπροστοκινητο κουβα πολης???
Το χεις σκεφτει αυτο που πας να κανεις? Τι ευχαριστηση θα αντλησεις απο ενα τετοιο μετα το rx8?Τουλαχιστον αν ειναι θεμα βενζινων/ γενικοτερης ειδικης συντηρησης/βαρεμαρας του 8αριου αντικατεστησε το με ενα αντιστοιχο fun to drive πισωκινητο
-
Ο άνθρωπος είπε ότι θέλει να κάνει οικονομία. Δεν θα του κάνουμε κουμάντο και στη τσέπη του...
-
Περα απο το κοστος αγορας και χρησης ενος αυτοκινητου θα πρεπει να δεις και αν το αυτοκινητο αυτο θελεις να το κρατησεις αρκετα χρονια η οχι.
-
Heras,το σκέφτομαι αυτό που λες γι'αυτό και μοιράζομαι μαζί σας τον προβληματισμό μου.Εσύ τι θα έκανες στη θέση μου με τα δεδομένα που έχω θέσει;Θα με ενδιέφερε η άποψή σου.Το πισωκίνητο δε με απασχολεί καθόλου,δεν έχω τέτοιο θέμα.
Chemic,έχουν όντως πέσει πολύ δυστυχώς!Το έγραψα και σε ένα από τα πρηγούμενα posts μου.Όσο για το υγραέριο,το κόστος κυμαίνεται οντά στα 2500 που δεν είναι ευκαταφρόνητο,αν σκεφτείς ότι 1.σύντομα(αν αληθεύουν οι φήμες)θα αυξηθεί και η τιμή του υγραερίου,2.δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι για τις ''παρενέργειες'' σε βάθος χρόνου σε αυτό το αμάξι από αυτή τη μετατροπή.
Ζεύ,τα τρελά γκάζια δε με απασχολούν.Με απασχολεί περισσότερο η εμφάνιση και τα υπόλοιπα που έγραψα,χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θέλω ένα αμάξι που να σέρνεται.Δεν περιμένω να πάρω κάτι extreme,δε με απασχολεί πια αυτό...αρκεί να είναι κάτι που θα με ικανοποιεί.Γιααα γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για τα ''ωραιότατα καινούρια''
Δημήτρη,σίγουρα δε θαπάρω κάτι με προοπτική να το αλλάξω το επόμενο έτος,ούτε όμως και για αυτοκίνητο μιας ζωής.Ξέρω ότι γρήγορα βαριέμαι και μπορεί σύντομα να αναζητήσω κάτι άλλο,αν έχω την οικονομική άνεση.Επίσης,εικάζω ότι σε λίγο καιρό μπορεί να έχω οικογένεια οπότε τα δεδομένα/απαιοτήσεις θα διαφέρουν.Τώρα θα επιλέξω το καλύτερο και όσο πάει.
Samatistas,γίνε κι εσύ πιο συγκεκριμένος!Όντως κοιτάζω μικρά σε μέγεθος γιατί με ενδιαφέρει για το παρκάρισμα να μην είναι μαούνα.
Ορέστη,μόλις γυρνάω από βόλτα με το scirocco.Καίει οπότε απορρίπτεται!Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω,δεν έχω οδηγήσει κάποιο. -
Εγω μετα απο rx8 και για να μη χασω τις χαρες ενος τοσο διασκεδαστικου και καλοστημενου αυτοκινητου και με δεδομενο κατι πιο οικονομικο σε καταναλωση και συντηρηση δεν ειχα αλλες επιλογες περαν των toyota mr2 ή mazda mx5 1.8 nb
Τα χεις σκεφτει αυτα? Μπορεις να ζησεις με 2 θεσια αυτοκινητα με ελαχιστους ως ανυπαρκτους χωρους και πανι πανω απ το κεφαλι σου? Επειδη τα ειχα και τα 2 (το mx5 σε 1.6 ομως) ειναι πολυ διασκεδαστικα, οικονομικοτατα σε βενζινη και συντηρηση (ιδιαιτερα το mr2 δεν καιει σχεδον τιποτα) και απο διασκεδαση βαρανε limit up!!
Mε τα λεφτα που θα πιασει το rx8 σου παιρνεις ενα τετοιο και ισως σου ρθει μια η αλλη...Απο κει και περα το θεμα ειναι κατα ποσο ευκολα θα πουληθει το 8αρι σου μια και γινεται της τρελης απο προσφορες και κατα ποσο εισαι διατεθειμενος να περιμενεις μεχρι να το πουλησεις σε αξιοπρεπη τιμη
-
Eννοώ ότι πέρα από ότι σου πρότεινα στα μικρά είτε diesel είτε βενζίνη μπορείς να κοιτάξεις σε μικρομεσαία πολύ καλά εξοπλισμένα αν δίνεις μέχρι 20.000.
Υπάρχουν αυτή τη περίοδο καινούρια megane coupe 1.4 TCE 130 με 15-16.000 euro στην πολύ καλά εξοπλισμένη Dynamic.
Παράδειγμα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2138748/Βρίσκεις επίσης την προηγούμενη σειρά 1 σε προσφορές κοψοχρονιά για να φύγουν, αρκετά κάτω από 20.000.
Αν πιάσεις το maximum του ποσού παίζει το νέο Focus 1.6T 150hp ή το Opel Astra GTC φρεσκότατο αλλά και τα 2 ξεφεύγουν σε μήκος αρκετά.
Μετά αν θέλεις diesel μπορείς να τσεκάρεις τις diesel εκδόσεις των Focus/Astra/Megane.
Αν μετά η κουβέντα πάει σε μεταχειρισμένα βρίσκεις 1002 αυτοκίνητα με τέτοιο ποσό.
-
Γιααα γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για τα ''ωραιότατα καινούρια''Focus 150 PS, Megane 130 PS, Bravo 140 PS, Leon 160 PS... μέχρι και Golf αλλά δεν στο προτείνω αυτό.
Ώρα για αλλαγές,τη γνώμη σας...