-
Το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο.
Μήπως είναι ιεροσυλία και καγκουριά σε ένα κλασικό αυτοκίνητο όπως αυτό το οποίο σαν δεξιοτίμονο έχει παραχθεί σε πολύ λίγα κομμάτια (καθώς δεν είναι FIAT το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά ORIGINAL BERTONE) να του κάνω αυτή την μετατροπή; -
Ισως καλυτερα να το αφησεις ως εχει.
Ειναι αρκετα μικρο και στενο αυτοκινητο για να μην ενοχλει η θεση του τιμονιου.
-
Είμαι και εγώ της άποψης να μην χαλάσης την αυθεντικότητα του.
Εκτός απο αυτά που έχεις υπολογίσει, πρέπει να αλλάξεις και φανάρια γιατί αυτά κόβουν την δέσμη δεξιά και στραβώνουν τους απένατσι, χωρίς εσύ να βλέπεις καλύτερα...ίσα ίσα...
Επίσης θέλουν αλλαγή και οι υαλοκαθαριστήρες με τον μηχανισμό τους... -
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Ισως καλυτερα να το αφησεις ως εχει.Ειναι αρκετα μικρο και στενο αυτοκινητο για να μην ενοχλει η θεση του τιμονιου.
Η αλήθεια είναι πως δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα στην οδήγηση παρά μόνο στα διόδια και όταν θέλησα να κινηθώ λίγο πιο γρήγορα και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην φιλοσοφία της γρήγορης οδήγησης με αντίθετο τιμόνι.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Είμαι και εγώ της άποψης να μην χαλάσης την αυθεντικότητα του.
Εκτός απο αυτά που έχεις υπολογίσει, πρέπει να αλλάξεις και φανάρια γιατί αυτά κόβουν την δέσμη δεξιά και στραβώνουν τους απένατσι, χωρίς εσύ να βλέπεις καλύτερα...ίσα ίσα...
Επίσης θέλουν αλλαγή και οι υαλοκαθαριστήρες με τον μηχανισμό τους...Για τους υαλοκαθαριστήρες και τα φανάρια το είχα ακούσει αλλά δεν ήξερα ότι ισχύει πραγματικά.
-
Nα το κρατησεις οπως ειναι και μην το λυσεις αν δεν εισαι ετοιμος απο πλευρας χρηματων χωρου και χρονου να το τελειωσεις γιατι αν δεν εισαι ετοιμος και κολλησεις καπου παλι θα μεινεις χωρις αυτοκινητο.
Να το αφησεις δεξιοτιμονο, για διοδια κλπ με e-pass κανεις μια χαρα τη δουλεια σου.
Για τα φωτα που πρεπει να βρεις μια λυση ακομη και να το αφησεις δεξιοτιμονο γιατι πλεον το αυτοκινητο θα κινειται στην δεξια λωριδα του δρομου.
Δες ομως πρωτα αν τα εχει αλλαξει ο προηγουμενος ιδιοκτητης αφου το αυτοκινητο ηταν Ελλαδα. -
Σωθηκες χοχε μου! Σωθηκες κι εσυ μετα τον αργυρη το φιλο μας! Μην το πειραξεις ειναι μια χαρα δεξιοτιμονο, θα το συνηθισεις πολυ γρηγορα. Στα διοδια εχει και το χαζι του (που θα κατεβαινεις για να πληρωσεις)
Επισης για τα φαναρια υπαρχει λυση, η αλλαζεις τα τζαμια με αλλα που σιγουρα θα βρεις( οπως ειχα κανει κι εγω στο μινι μου) η εφαρμοζεις την πατεντα με την τριγωνικη μαυρη ταινια που βαζουν ολοι οι αγγλοι οταν βγαινουν απ το νησιΤο μονο που θα αργησεις να ξεπερασεις ειναι το ποσο ηλιθιος θα νιωθεις οταν για τους πρωτους μηνες θα μπαινεις στην θεση του συνοδηγου και θα ξαναβγαινεις κοιτωντας δεξια-αριστερα αν σε ειδε κανεις...........εμενα που πηρε μηνες να το συνηθισω..... Η συζηγος μου δεν το συνηθισε ποτε.....
Καλοριζικο
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Αριστερό ταμπλό έχω, αριστερή κρεμαριέρα έχω, αριστερό πετάλ γκαζιού έχω.
Πλεξούδα παραμένει η ίδια, καθώς όλα τα καλώδια περνάνε από το κέντρο του αυτοκινήτου.Δεν θέλει δουλειά στον καθρέφτη ?
Αν εννοείς τους πλαϊνούς καθρέφτες, έχω και από δαύτους.
Μάλλον εννοεί το κομμάτι ακριβώς πίσω από το μοτέρ.
Δυστυχώς φίλε blinkys δεν μπορώ να καταλάβω.
Έχετε την καλοσύνη εσύ ή ο φίλος ο 21 Quadra να μου εξηγήσετε.Όπως ήδη σου είπαν και οι άλλοι, καθρέφτης είναι το κομμάτι της λαμαρίνας πίσω από το ταμπλό που χωρίζει την καμπίνα από το πόρτ μπαγκάζ στη δική σου περίπτωση, ή από το μηχανοστάσιο σε όσα έχουν εμπρός τη μηχανή. Η λαμαρίνα αυτή έχει διάφορες τρύπες και στηρίξεις για τα καλώδια, την κολώνα του τιμονιού, την πεταλιέρα κλπ εξαρτήματα, όπως καλοριφέρ, διακόπτες κλπ, ανάλογα πάντα με το αυτοκίνητο, όταν το γδύσεις θα πρέπει να αντιγραφούν όλα όσα είναι δεξιά πρός τα αριστερά, φαντάσου ότι βγαίνει η λαμαρίνα αυτή και την κάνης τούμπα μέσα - έξω ώστε να έρθουνς τα δεξιά πρός τα αριστερά.
Άστο όπως είναι που είναι αυθεντικό, άλλωστε δεν θα το θέλεις για καθημερινό, έτσι δεν είναι ?
-
Αφού μάθαμε τι είναι ο ¨καθρέφτης', ας ρωτήσω κι εγώ το εξής: δεν είναι πιο λογικό, από άποψη ευκολίας και οικονομίας, να βάζει ο κατασκευαστής το ίδιο κομμάτι λαμαρίνας σε αριστερο- και δεξιο-τίμονα και απλά να καλύπτει με τάπες τις τρύπες που αντίστοιχα δεν χρησιμοποιούνται;
Υπάρχουν λόγοι που θα οδηγούσαν στην παραγωγή αριστερών και δεξιών ¨καθρεπτών';
Ποια πρακτική ακολουθείται συνήθως;
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
Στα διοδια εχει και το χαζι του (που θα κατεβαινεις για να πληρωσεις)Έχω να προτείνω πιο καλή λύση: βάζεις τον κουμπάρο συνοδηγό και πληρώνει εκείνος!!!!
-
Ο χρήστης kavy έγραψε:
Αφού μάθαμε τι είναι ο ¨καθρέφτης', ας ρωτήσω κι εγώ το εξής: δεν είναι πιο λογικό, από άποψη ευκολίας και οικονομίας, να βάζει ο κατασκευαστής το ίδιο κομμάτι λαμαρίνας σε αριστερο- και δεξιο-τίμονα και απλά να καλύπτει με τάπες τις τρύπες που αντίστοιχα δεν χρησιμοποιούνται;Υπάρχουν λόγοι που θα οδηγούσαν στην παραγωγή αριστερών και δεξιών ¨καθρεπτών';
Ποια πρακτική ακολουθείται συνήθως;
Δεν είναι μια απλή λαμαρίνα με τρύπες, έχει και κάποιες διαμορφώσεις όπως νεεύρα, χειλάκια στις τρύπες ή στα ανοίγματα και λοιπά, χρειάζονται λοιπόν 2 λαμαρίνες, αλλιώς αν ήταν μια θα ήταν με ανάποδο offset, πιστεύω να κατάλαβες τι εννοώ.
-
Στο Μινι, ο 'καθρεπτης' ειναι ιδιος, δεν αλλαζει.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Στο Μινι, ο 'καθρεπτης' ειναι ιδιος, δεν αλλαζει.Και σε όλα τα αγγλικά που ξέρω, που σχεδιάστηκαν σαν δεξιοτίμονα, σχεδιάστηκαν έτσι ώστε η προσαρμογή σε αριστεροτίμονο να είναι πολύ απλή, ο καθρέπτης είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να ανταποκρίνεται και στις δύο χρήσεις.
-
Αστο δεξιοτιμονο. Αμαξι βολτας ειναι δεν υπαρχει λογος να μπλεξεις.
Εχοντας κανει αρκετα χιλιομετρα με μεγαλο δεξιοτιμονο στην Ελλαδα, τα προβληματα ειναι τα εξης:
-διοδια (αγορασα αμαξι με οροφη και εβγαινα απο πανω προκαλοντας χαμογελα στα κοριτσια των διοδιων )
-αυτοματα παρκινγκ που επαιρνα το χαρτακι και ετρεχα γυρω γυρω σαν βλαμμενος πριν μου κλεισει η μπαρακαι το σημαντικο προβλημα
-προσπερασεις. δε βλεπεις τιποτα.
η ασφαλης λυση - δεν προσπερνας!βαλε αυτοκολλητακια στα φωτα. ουτε οι καθαριστηρες πειραζουν, χ1/9 ειναι, φιατι να το βγαλεις στη βροχη να στεγνωνεις τα ηλεκτρικα με σεσουαρ μετα??
το δικο μου ηταν αυτοματο, εσυ θα χεις το επιπλεον προβλημα των ταχυτητων, στην αρχη θα χτυπας την πορτα απο συνηθεια, μετα θα συνηθισεις.
Το καλο ειναι οτι μπαινοβγαινεις απο τη μερια του πεζοδρομιου - πιο ασφαλες.
-
Εγώ θα σου έλεγα να το αλλαξεις μιας και εχεις τα πράγματα.... Δικό σου , θα πρέπει να το χαρείς και να το χαρείς σωστά. Αν αργότερα απο φασίσεις να το πας σε μουσείο ή να το πουλήσεις τα ξαναβάζεις πάνω για να βρει την αυθεντικότητα του. Η μετατροπή ειναι σχετικά εύκολη , εδώ έφτασες να ξυλώνεις το προηγούμενο μέχρι βίδας , σε ένα τιμόνι και μερικά πετάλια θα κολήσεις?
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:
Στο Μινι, ο 'καθρεπτης' ειναι ιδιος, δεν αλλαζει.το μινι εχει και λαμαρινα που βγαινει με δυο βιδες και στις δυο πλευρες του καθρεπτη για να περασει κολωνα του τιμονιου.
προχωρημενα πραγματα!
Ομως ακομη και στο μινι δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει -
Το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο πολύ το κόστος, αφού τα πράγματα τα έχω. το πρόβλημα μου είναι μήπως καταστρέψω ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο το έχω λύσει και τώρα απλά το σκέφτομαι για το δεξί-αριστερό.
-
Αριστερο .... Το κανεις για το ευχαριστιέσαι και οχι να το βάλεις σε βιτρινα....
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Αριστερο .... Το κανεις για το ευχαριστιέσαι και οχι να το βάλεις σε βιτρινα....Σωστός ο φίλος.
-
Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες να δείτε το αυτοκίνητο.
Ανακατασκευή Fiat x1/9