-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
DS3 απο εμένα. Προσωπικά, τυγχάνω κάτοχος του Ibiza 1.2TSI. Ολα τα αμάξια αυτής της κατηγορίας είναι πάρα πολύ καλά κατ' εμέ, αλλά αυτό το ημιαυτόματο (τουλάχιστον το DSG το οποίο έχω δοκιμάσει στο Cupra έτσι??) με χαλάει... Μου κόβει την χαρά, πώς να το θέσω... Προφανώς αυτό είναι προσωπική άποψη, και από έναν οδηγό στα 24 του, όχι στα 40-50, που εκεί μπορεί να έχω σιχαθεί να αλλάζω ταχύτητες. Αλλά όσο το αριστερό μου πόδι είναι καλά, και το κιβώτιο είναι επίσης καλό (σαν του ds3), τότε λεβιές οver paddles EVERY TIME!!! Κατα τα άλλα, το ds3 μου αρέσει γιατί τα συνδυάζει όλα, φοβερός κινητήρας, ωραίος ήχος, καλό κιβώτιο(κούμπωμα και αίσθηση!) και πολύ καλή ρύθμιση ανάρτησης! Επίσης πάρα πολύ ωραίος σχεδιασμός, αν και κρατάω μία επιφύλαξη για αυτήν την γυαλάδα, του ταμπλώ, κατα πόσο θα 'κρατήσει' στον χρόνο!στα 27 κ δεν βρισκω κατι που να κανει το χειροκινητο καλυτερα απο το αυτοματο μου.κ εχω το αριστερο ποδι(το οποιο ειναι μια χαρα,ρωτα τον σακο μου) για το φρενο(σε γρηγορους ρυθμους) κ εχω το δεξι χερι για οτιδηποτε αλλο σε χαλαρους ρυθμους.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
στα 27 κ δεν βρισκω κατι που να κανει το χειροκινητο καλυτερα απο το αυτοματο μου.κ εχω το αριστερο ποδι(το οποιο ειναι μια χαρα,ρωτα τον σακο μου) για το φρενο(σε γρηγορους ρυθμους) κ εχω το δεξι χερι για οτιδηποτε αλλο σε χαλαρους ρυθμους.
- Στα 21
Και όντως όπως λες είναι πολύ βολικό να τσιμπάς διάφορα σνακς, τσιπς, πασατέμπος κλπ με το δεξί χέρι σε στιγμές λιγούρας στην κίνηση της πόλης
- Στα 21
-
στα 27 κ δεν βρισκω κατι που να κανει το χειροκινητο καλυτερα απο το αυτοματο μου.κ εχω το αριστερο ποδι(το οποιο ειναι μια χαρα,ρωτα τον σακο μου) για το φρενο(σε γρηγορους ρυθμους) κ εχω το δεξι χερι για οτιδηποτε αλλο σε χαλαρους ρυθμους.
Προφανώς, γούστα είναι αυτά! Εμένα από το κούπρα το παράπονο μου ήταν ότι δεν υπήρχε μία μέση κατάσταση... Να κινηθείς 'σβέλτα' που λέμε, χωρίς να βαράς κόφτες... Η που θα πήγαινες γ@μιόντας, ή που θα πήγαινες σαν ταρίφας. Κατα τα άλλα, δεν μπορώ να πώ οτι παρατήρησα αυτό που διαβάζω δεξία και αριστερά, ότι πχ αργεί να κατεβάσει, ή κάτι τέτοιο. Απλώς ένιωθα πιο 'επιβάτης'. Αλλά έγραψα και πιο πάνω, είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης, δεν είπα ότι είναι χάλια, ίσα ίσα που η τεχνολογία που χρησιμοποιεί είναι κορυφαία! Απλά δεν το προτιμώ!!
-
καποιο λαθος θα εκανες.μια χαρα παει οπως ακριβως το επιθυμεις.με οσο φορτιο θελεις.κ μη ξεχναμε οτι υπαρχει κ το χειροκινητο mode.οποτε αν ηταν μονο αυτος ο λογος που δεν το επελεξες,ισως θα επρεπε να το δοκιμασεις περισσοτερο.
οπως κ να εχει,συμφωνω κ επαυξανω!γουστα ειναι αυτα! -
Όμορφο το ABARTH αλλά τι γίνεται με τον Παζαρόπουλο; Αυτός δεν είναι ο εισαγωγέας;
Είναι; ή Ήταν;
Εκτός ο Παζαρόπουλος
Τη διακοπή της συνεργασίας της με τη Σ.Κ. Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων Α.Ε. για πωλήσεις Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Fiat Professional καθώς και για υπηρεσίες συνεργείου και ανταλλακτικών ανακοίνωσε η Fiat Group Automobiles Hellas A.E. Ηδη, η έκθεση με αυτοκίνητα και ανταλλακτικά Fiat και Alfa Romeo που διατηρούσε στην οδό Πειραιώς 40 στο Μοσχάτο η Σ.Κ. Παζαρόπουλος ενοικιάστηκε από την Αφοί Σαρακάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Σ.Κ. Παζαρόπουλος δεν άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς προς τη Fiat ή προς πελάτες.http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =112798815
Το ABARTH πωλείται κανονικά; υπάρχει στοκ; είναι ετοιμοπαράδοτο; έχει λίστα αναμονής; γίνεται επιλογή πελατών;
Ρωτάω γιατί έχω πάει Παζαρόπουλο δύο φορές και μου το έπαιξαν ότι πουλάνε Dream Cars ... για λίγους και καλούς. -
Οfftopic: Βασικα, δεν το επελεξα γιατι το budget δεν εφτανε με τιποτα στα λ7 αυτα... Αλλα και να έφτανε, μαλλον προς σιροκκο ή λεον μεριά θα πήγαινα!!!
Ontopic: Εμφανησιακά πάντως το πιο καγκουρικο(με την καλή εννοια) είναι το abarth!
-
Νο offense, αλλα εχει να κανει και με την εξοικειωση/ενασχοληση με το 'αθλημα' του 'ανακατεματος'...
Επιπλεον δινεις εξτρα credit σε οποιοδηποτε καλο manual, εαν εχεις 'κρεμαστει' -χωρις να εχεις κανει καποιο λαθος ως προς την μερια του ανθρωπινου παραγοντα- ουκ ολιγες φορες απο τον πληρη ελεγχο του λογισμικου του εκαστοτε διπλοσυμπλεκτου, σε οριακες καταστασεις...
Για απολυτως καθημερινες καταστασεις, εως και απλως μια σβελτη βολτα, σαφως το καθε νορμαλ διπλοσυμπλεκτο, προσιτων αυτοκινητων, υπερτερει.
Μεχρι εκει ομως. -
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
- Στα 21
Και όντως όπως λες είναι πολύ βολικό να τσιμπάς διάφορα σνακς, τσιπς, πασατέμπος κλπ με το δεξί χέρι σε στιγμές λιγούρας στην κίνηση της πόλης
Συγγνωμη που θα το πω, αλλα αν στα 21 σου τσιμπας τσιπς κλπ με το δεξι μηπως πρεπει να το κοιταξεις λιγο;;...
- Στα 21
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
- Στα 21
Συγγνωμη που θα το πω, αλλα αν στα 21 σου τσιμπας τσιπς κλπ με το δεξι μηπως πρεπει να το κοιταξεις λιγο;;...
Τι εννοεις οτι πρεπει να τσιμπαει Βασιλη?
- Στα 21
-
καποιο λαθος θα εκανες.μια χαρα παει οπως ακριβως το επιθυμεις.με οσο φορτιο θελεις.κ μη ξεχναμε οτι υπαρχει κ το χειροκινητο mode.οποτε αν ηταν μονο αυτος ο λογος που δεν το επελεξες,ισως θα επρεπε να το δοκιμασεις περισσοτερο.
οπως κ να εχει,συμφωνω κ επαυξανω!γουστα ειναι αυτα!Δεν ξερω εαν αναφερεσαι σε εμενα ή στον φιλο πανω ακριβως απο το δικο σου ποστ, αλλα σε οτι με αφορα, εχω δοκιμασει
τουλαχιστον εξι φορες το συγκεκριμενο διπλοσυμπλεκτο σε διαφορετικα αυτοκινητα, και αρκετες ηταν οι περιπτωσεις οπου
σε manual mode φυσικα, ειτε δεν δεχοταν εντολη σε εντονο φρεναρισμα, με 'κατσαρο' οδοστρωμα, ακριβως την χρονικη στιγμη που πατουσα το αντιστοιχο paddle, ειτε σε γκαζι 'παντοφλα' ενεργοποιουσα το κουμπακι του Kickdown, χωρις να το θελω, το οποιο σε καποια αυτοκινητα ηταν αρκετα ευαισθητο και μαλακο, ωστε να μαθεις την 'καθαρη' διαδρομη του πενταλ γκαζιου, και να το αποφευγεις. Οταν λοιπον , EΣΤΩ ΜΟΝΟ στο manual mode, ΔΕΝ σου κραταει την σχεση στο οριο περιστροφης (αυτο οκ, το προσπερναω, ελαχιστες φορες ενοχλει, πιο πολυ ψυχολογικα), ΟΥΤΕ σου απενεργοποιει την λειτουργια kickdown, και για λογους προστασιας(?) του κιβωτιου, το λογισμικο ΔΕΝ επιτρεπει αλλαγη σχεσης οταν μπορει να βρισκεσαι σε διαδικασια εντονου φρεναρισματος, ακομα και με ΛΙΓΟ 'κατσαρο' οδοστρωμα να παραμονευει, (λιγο πριν απο στροφη πχ) ολα αυτα σε γρηγορη βολτα, ειναι αποτρεπτικα εως και επικινδυνα...Το αντιστοιχο διπλοσυμπλεκτο TCT της AR ΔΕΝ εχει αυτα θεματακια στην χειροκινητη επιλογη, αλλα περα απο αυτο, το C635 κιβωτιο που φορουν τα πιο σβελτα μοντελα, ειναι τοσο γ@μ@το που καθιστα το TCT ιδανικο για γερους ειτε στην ηλικια, ειτε στην ψυχη...Εκτος και αν αγοραζουν AR για να κινουνται αποκλειστικα στο μποτιλιαρισμενο κεντρο της πολης... -
ρε γρεγκ..κ εγω ειχα χειροκινητο κ μαλιστα ελεγα οτι δεν θα παρω ποτε αυτοματο γιατι ηθελα να εχω τον απολυτο ελεγχο..κ ειχα μαλιστα πολυ καλο χειροκινητο(μινι) κ οχι wannabe καλο(βαγκ)..
μετα ομως απο 2 επισκεψεις με bmw κ αλφα σε πιστες,καταλαβα οτι μπορεις να φτασεις τα δικα ΣΟΥ ορια μια χαρα κ με αυτοματο..
γιαυτο κ απο τοτε για μενα χειροκινητο μονο οταν δεν υπαρχει επιλογη αυτοματου..δεν πηγαινε σε σενα γκρεκ,αλλα στο παιδι με το ιμπιθα.
το να κραταει στον κοφτη,μονο αρνητικο για τον κινητηρα το βρισκω.το κατεβασμα σε εντονο φρεναρισμα το κανει αν το εχεις τοσο στο χειροκινητο οσο κ στο σ (αυτοματο).δεν το κανει οταν με το κατεβασμα προκειται να χτυπησεις κοφτη(γιατι να το κανεις εξαλλου?) η να τον ξεπερασεις
οπως κ να εχει,χαιρομαι που ειμαι γερος στην ψυχη!!υ.γ.
δεν ηξερα οτι τα αλφα ειναι σχεδιασμενα κ κατασκευασμενα για αποκειστικη χρηση σε πιστα.. .αν οντως ισχυει,τοτε αλλα αλφα εχω οδηγησει.κ αν ποτε μου το επιτρεψουν τα οικονομικα μου,θα εχω για αυτοκινητο πιστας κ μονο,οχι ενα σ2κ η μζ5 η ταπερ η γουορξ,αλλα μια μιτο 135. -
@CLAB
Mιλαμε σε αλλη βαση...Εγω δεν αναφερομαι σε ΙΔΑΝΙΚΟ περιβαλλον χρησης, γρηγορης οδηγησης ενος αυτοκινητου, αλλα σε μια απομονωμενη ομορφη στριφτερη διαδρομη, συνηθως σε καποιο βουνο.
Εκει τα διπλοσυμπλεκτα της 'Σειρας' οπως ειναι το κατατ τα αλλα εξαιρετικο DSG, ΔΕΝ μπορουν να ακολουθησουν τις δυνατοτητες πλαισιου, αλλα ενιοτε και οδηγου, ενος καλοστημενου αυτοκινητου, για τους λογους που εξηγησα πριν.
Επισης αναφερομαι για καποιες περιπτωσεις που το λογισμικο ΔΕΝ επιτρεπει ακριβως την χρονικη στιγμη που δινεις την εντολη μεσω paddles, αλλα και για το kickdown.
Αν θελεις τον ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ σε γρηγορη βολτα, εξω στον δομο, και οχι σε γνωριμο περιβαλλον μιας πιστας, το DSG ΔΕΝ σου τον παρεχει δυστυχως. Το TCT αντιστοιχα της AR απο τις τεχνικες προδιαγραφες που εχουν γραφτει, προσφερει πληρη ελεγχο τουλαχιστον στην χειροκινητη επιλογη. Τωρα αν ειναι πιο ανθεκτικο σε χρηση πιστας μετα απο ακαταπαυστη χρηση, σε σχεση με τα πιο ευχαριστα, σπορ αυτοκινητα του στυλ MX5, S2000 με τα εξαιρετικα χειροκινητα κιβωτια που εχουν, ΔΕΝ το γνωριζω, σιγουρα ομως θα ειναι πιο ευχαριστο απεναντι σε καθε DSG στην χρηση, με την ελευθερια ελεγχου που σου παρεχει.
Τελος τα περι γερου, γερικης ψυχης δεν τα ειπα για εσενα, ουτε σημαινει οτι οποιος επιλεγει διπλοσυμπλεκτο ειναι γερος / εχει γερικη ψυχη.
Απο την αλλη ομως, δεν σημαινει οτι εχει πραγματι βρει/καταλαβει τα ορια του ή του αυτοκινητου του, για να διαβεβαιωθει οτι, τα ιδια πραγματα μπορει να κανει ενα διπλοσυμπλεκτο οπως το DSG σε σχεση με ενα καλο χειροκινητο, γιατι απλα ΔΕΝ μπορει... -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
- Στα 21
Ααα κατάλαβα που το πάτε.. Ε νταξ άμα έχεις και την αρραβωνιαστικιά σου δίπλα μπορείς να της χαϊδεύεις το χέρι αλλά μην στουκάρουμε και πουθενά...
- Στα 21
-
καλως..ο εκπαιδευτης της bmw παντως εκανε παρομοιους χρονους με το κουπερ σ,ειτε χειροκινητο,ειτε αυτοματο με μετατροπεα..απλως το δηλωνω.
οπως απλως δηλωνω οτι ο χρονος που χρειαζεσαι εσυ να κατεβασεις ταχυτητα,ειναι πιθανοτατα μεγαλυτερος απο τον χρονο που χρειαζεται το αυτοματο να ελενξει οτι μπορει να κατεβασει ασφαλως κ τελικα να κατεβασει.η διαφορα εγκειται στο γεγονος οτι στο χειροκινητο νομιζεις οτι γινεται ταχχυτερα,επειδη απασχολεις κ τα 4 ακρα του σωματος σου.
απλως δηλωνω αυτα που μου δηλωνε ο εκπαιδευτης της bmw..
σαλιγκαρι.. -
καλως..ο εκπαιδευτης της bmw παντως εκανε παρομοιους χρονους με το κουπερ σ,ειτε χειροκινητο,ειτε αυτοματο με μετατροπεα..απλως το δηλωνω.
οπως απλως δηλωνω οτι ο χρονος που χρειαζεσαι εσυ να κατεβασεις ταχυτητα,ειναι πιθανοτατα μεγαλυτερος απο τον χρονο που χρειαζεται το αυτοματο να ελενξει οτι μπορει να κατεβασει ασφαλως κ τελικα να κατεβασει.η διαφορα εγκειται στο γεγονος οτι στο χειροκινητο νομιζεις οτι γινεται ταχχυτερα,επειδη απασχολεις κ τα 4 ακρα του σωματος σου.
σαλιγκαρι..Ακριβώς έτσι.....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν ειπε κανεις οτι στα χειροκινητα, ακομα και ενας οδηγος αγωνων, οτι μπορει να κανει γρηγοροτερη αλλαγη σε σχεση με ενα DSG...
Αλλο πραγμα προσπαθω τοση ωρα να πω, αλλα δεν βαριεσαι, δεν εχει νοημα... -
γρηγορη εχεις οδηγησει ποτε μοτοσυκλετα?ρωταω επειδη εγω ειμαι νεος αναβατης,αλλα αυτα που μου ελεγαν οι εκπαιδευτες στα αυτοκινητα περι αρμονιας κινησεων κ ισορροπιας(αν θελω να κανω χρονους αλλα κυριως να εχω ελεγχο),τα βλεπω εμφανεστερα στην μοτοσυκλετα.
απο αυτα που εχω καταλαβει εγω,δεν ειναι τοσο το ποσο γρηγορα θα αλλαξεις ταχυτητα,δεν ειναι τοσο το σε ποιο σημειο θα αλλαξεις ταχυτητα,αλλα οτι κανεις να εχει ισορροπια.
παραδειγμα,να μπω πατημενος σε στροφη,να καβαλησω τα φρενα κ μετα να βυθισω το γκαζι,θα ειμαι οχι μονο αργοτερος αλλα κ στα περιξ του ελεγχου του οχηματος μου.
αν αντιθετως επιβραδυνω λιγο νωριτερα,ισορροπησω στην στροφη(με την ευρεια εννοια) με το οχημα μου(αυτοκινητο η μοτοσυκλετα) κ ανοιξω προοδευτικα το γκαζι,θα ειμαι κ ταχυτερος εντελει.
μπορει να κανω λαθος.απλως τα χρονομετρα επειτα απο υποδειξεις των εκπαιδευτων,αυτα ελεγαν.. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
+1
κ θα έλεγα πως με τους κόφτες κ με τα κατεβάσματα για να φρενάρουν αποσταθεροποιώντας το αμάξι νομίζουν πως γαμανε κ το αμάξι δε πάει άλλοειδικά το μεγάλο ελάττωμα του dsg να μην κατεβάζει ταχύτητα όταν αυτό σημαίνει πως θα χτυπήσει κόφτη ή το ότι αλλάζει στον κόφτη κάθε φορά που αναφέρεται μου προκαλεί τουλάχιστον γέλιο
θα πρότεινα στου γρήγορους ( + συντάκτες περιοδικών) να δουν στο γιουτουμπ κανά γύρο πίστας από κανά σοβαρό οδηγό μήπως κ ξεστραβωθούν. να δούμε πόσα κατεβάσματα κάνει για να φρενάρει με το κινητήρα ή πόσες φορές χτυπάει κόφτη πριν ανεβάσει ταχύτηταγρηγορη εχεις οδηγησει ποτε μοτοσυκλετα?ρωταω επειδη εγω ειμαι νεος αναβατης,αλλα αυτα που μου ελεγαν οι εκπαιδευτες στα αυτοκινητα περι αρμονιας κινησεων κ ισορροπιας(αν θελω να κανω χρονους αλλα κυριως να εχω ελεγχο),τα βλεπω εμφανεστερα στην μοτοσυκλετα.
ρε φίλε αυτό ήμουν έτοιμος να γράψω κ εγώ!! πως στη μηχανή δε σε παίρνει να είσαι μπουνταλάς κ πως είναι σχολείο για την αρμονία κινήσεων, φρεναρίσματος, επιτάχυνσης
-
ρε κεμικ,εγω δεν την λεω στον γρηγορη.προς θεου.δεν ειμαι ο σουμι η κανενας χερας η εντελει ανωτερος του γρηγορη οδηγικα.απλως αναφερω αυτα που μου υποδεικνυαν οι εκπαιδευτες μου κ που εγω προσπαθω να τα κανω πραξη.
παρολα αυτα θα συμφωνησω μαζι σου για πολλους συντακτες περιοδικων που νομιζουν οτι το εχουν.εντελει μπορει να το εχουν,αλλωστε ποιος ειμαι να τους κρινω,αλλα μου φαινεται λιγο μαξ παουερ η ολη κατασταση που επικρατει στα περιοδικα.. -
ναι ρε συ, ούτε εγώ το είπα για τον ΓΚ. Προς θεου, ο καθένας ό,τι του αρέσει.
αλλα μου φαινεται λιγο μαξ παουερ η ολη κατασταση που επικρατει στα περιοδικα..
αυτό ακριβώς. άλλο γρήγορη οδήγηση, αλλο ταλιμπάν
Τα μικρά GTi