-
Γεια και χαρα σας μελη του φορουμ,
σκεφτομαι να αγορασω σαν πρωτο μου αυτοκινητο ενα κλασικο ή αλλιως αντικα, Αφου εψαχνα για καιρο ποιο αυτοκινητο ταιριαζει στα γουστα μου κατεληξα στην αγγλικη σχολη. Εχω κολλησει με το triumph spitfire (το 1500 ή το mk3). Μετα απο διαφορες ερευνες σε ιστοσελιδες αγγελιων διαπιστωσα οτι το αυτοκινητοαυτο δεν εχει τιμη εκκινησης κατω απο 4800 ευρω. Ασφαλως, σε οποιαδηποτε κατασταση κι αν βρισκεται, σαν λατρης του κλασικου, θεωερω οτι αξιζουν ο,τι αξιζουν. Το θέμα ομως ειναι οτι κινουμαι στην αγορα οικονομικου μοντελου με οτι αυτο συνεπαγεται (ανταλλακτικα, μικροπροβληματα, σερβις). Οσον αφορα το φοροτεχνικο κομματι της ιστοριας ,επισκεφθηκα την ιστοσελιδα της λεσχης φιλων triumph spitfire της Ελλαδας και ειδα οτι τα τελη για κλασικες πινακιδες ειναι χαμηλα οσο και η ασφαλιση .Να διευκρινισω οτι εχω επιγνωση της καταστασης των ιστορικων πινακιδων,καθως ηχρηση του αυτοκινητου απο εμενα προοριζεται για οχι συχνη χρηση .
Ερχομενοι τωρα στο τεχνικο κομματι της συζητησης, ακουσα οτι το αυτοκινητο αυτο θελει χερι.Κατεχω τις γνωσεις επι του θεματος και δεν με τρομαζει αυτο, αλλωστε θα μαθω κι αλλα.θεωρω οτι θα εχει φοβερη αισθηση στο δρομο σαν καμπριο μικρο και ροουντστερ ποσο μαλλον αφου ειναι πισωκινητο.
Γενικα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι σχετικα με τις τιμες αγορας τους καθως και εμπειριες μελων που κατεχουν η εχουν οδηγησει το συγκεκριμενο. Περιμενω απαντησεις...............
-
σκεφτομαι να αγορασω σαν πρωτο μου αυτοκινητο ενα κλασικο ή αλλιως αντικα, Αφου εψαχνα για καιρο ποιο αυτοκινητο ταιριαζει στα γουστα μου κατεληξα στην αγγλικη σχολη. Εχω κολλησει με το triumph spitfire (το 1500 ή το mk3). Μετα απο διαφορες ερευνες σε ιστοσελιδες αγγελιων διαπιστωσα οτι το αυτοκινητοαυτο δεν εχει τιμη εκκινησης κατω απο 4800 ευρω. Ασφαλως, σε οποιαδηποτε κατασταση κι αν βρισκεται, σαν λατρης του κλασικου, θεωερω οτι αξιζουν ο,τι αξιζουν. Το θέμα ομως ειναι οτι κινουμαι στην αγορα οικονομικου μοντελου με οτι αυτο συνεπαγεται (ανταλλακτικα, μικροπροβληματα, σερβις). Οσον αφορα το φοροτεχνικο κομματι της ιστοριας ,επισκεφθηκα την ιστοσελιδα της λεσχης φιλων triumph spitfire της Ελλαδας και ειδα οτι τα τελη για κλασικες πινακιδες ειναι χαμηλα οσο και η ασφαλιση .Να διευκρινισω οτι εχω επιγνωση της καταστασης των ιστορικων πινακιδων,καθως ηχρηση του αυτοκινητου απο εμενα προοριζεται για οχι συχνη χρηση .
Ερχομενοι τωρα στο τεχνικο κομματι της συζητησης, ακουσα οτι το αυτοκινητο αυτο θελει χερι.Κατεχω τις γνωσεις επι του θεματος και δεν με τρομαζει αυτο, αλλωστε θα μαθω κι αλλα.θεωρω οτι θα εχει φοβερη αισθηση στο δρομο σαν καμπριο μικρο και ροουντστερ ποσο μαλλον αφου ειναι πισωκινητο.
Γενικα αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι σχετικα με τις τιμες αγορας τους καθως και εμπειριες μελων που κατεχουν η εχουν οδηγησει το συγκεκριμενο. Περιμενω απαντησεις...............
-
-
Triumph έχω, αλλά όχι το συγκεκριμένο. Ο κατάλληλος για αυτά που θες είναι ο Νάσος, με τον οποίο φαντάζομαι έχεις μιλήσει ήδη εφόσων πήγες στο Triumph club:
http://triumph-club.gr/gr/triumph-club
Από εκεί και πέρα. Με τα ανταλλακτικά δε θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα. Για τα Triumph υπάρχουν σχεδόν τα πάντα. Όπως και σε βιβλιογραφία. Το μόνο με το οποίο αντιμετώπισα χοντρό πρόβλημα με το δικό μου που είναι σεντάν, ήταν με το ταμπλό (οι Εγγλέζοι οδηγούν ανάποδα γαρ...) και με κάτι τσιμούχες. Γενικά πάντως από όσο έχω δει βρίσκεις ότι θες, σε ότι ποιότητα θες κτλ.
Για τις τιμές δε μπορώ να σου πω πολλά. Απλά θα σου προτείνω να δεις αυτό:
Triumph Spitfire MK IV 1500 '73- € 5.600
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1344514/Δεν το ξέρω το αμάξι, δεν το έχω δει ποτέ από κοντά. Απλά ο τύπος στην περιγραφή φαίνεται σωστός, όπως και εκ πρώτης όψεως η τιμή, και απλά αναρωτιέμαι γιατί είναι ακόμα απούλητο. Βέβαια από κοντά ίσως είναι ερείπιο, αλλά αν δεν κάνεις αυτοψία δε θα το μαθεις.
Πάντως ότι και να αποφασίσεις μην πας να μπλέξεις με κάνα τέτοιο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2044878/
Πιθανότατα θα σου βγει φθηνότερο να πάρεις ένα από έξω και να το φέρεις εδώ νόμιμα, παρά να συνεφέρεις ένα τέτοιο.
Α, και από την εμπειρία μου με τα Triumph, ξέρω ότι σκουριάζουν (τουλάχιστον με τα 2000, έχω δει τα χείριστα). Οπότε πρόσεξε το.
-
ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν εχω μιλησει με κανεναν. Απλως θα θελα να ξερω αν μπορω να βρω ευκολα τη spitty γιατι εχω ψαξει σε πολλες ιστοσελιδες αγγελιων και ειτε ειναι πνκριβα ειτε δεν υπαρχει κατι. Παντως μεχρι τωρα δενεχω δει κανενα να κυκλοφορει στην Πάτρα.
-
Καλησπέρα κι από εμένα!
Το spitfire είναι πραγματικά πολύ όμορφο και χαίρομαι για το ωραίο γούστο σου.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως θα έπρεπε να αναρωτηθείς για το εξής:
Έχεις σκεφτεί καλά το να έχεις ως πρώτο και κύριο αυτοκίνητο ένα όχημα περιορισμένης κυκλοφορίας, μιας και θα του έχεις πινακίδες ιστορικού;
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν σε ρωτάω για να το παίξω αστυνόμος, αλλά θα σου αρκεί αυτό ειδικά με τον ενθουσιασμό που θα έχεις τον πρώτο καιρό;
Είναι λογικό να θέλεις να του κάνεις διαδρομές να το χαρείς, να πάρεις τον φίλο/φίλη σου για βόλτα ή ένα ταξιδάκι όποτε σου κάνει κέφι.
Η επιλογή αυτοκινήτου και ειδικά παλαιού, είναι μια υπόθεση που χρειάζεται να την εξετάσεις απο αισθητικής, λειτουργικής αλλά και οικονομικής πλευράς για να ευχαριστηθείς το αποτέλεσμα!
Τι νόημα έχει να πάρεις ένα πανέμορφο, για τα γούστα σου, αυτοκίνητο και το μόνο που θα μπορείς να κάνεις είναι να το βλέπεις;
Ίσως να είναι καλύτερο να πάρεις κάτι με λιγότερα κυβικά, αν δεν μπορέις να ανταποκριθείς στις οικονομικές υποχρεώσεις του 1500, για να του έχεις πινακίδες υπουργείου και να μπορέσεις να το κυκλοφορείς όποτε θέλεις... -
τελος παντων μπορω να βρω αγγελιες για σπιτφιρε και περα απο τις online? αν καποιος γνωριζει αν πουλαει κανεις ασ με ειδοποιησει αν μπορει, ευχαριστω.
-
Επικοινωνησε με το Triumph Club.
-
αυτοι θα μου ζητανε 2 fiat panda....
-
Ρε συ δεν είναι μάντρα αυτοκινήτων. Μια παρέα είναι, και μια χαρά φυσιολογικοί άνθρωποι. Απλά εκεί έχεις καλύτερες πιθανότητες να μάθεις για Spitfire προς πώληση που δεν έχει μπει σε car.gr και σε xe.gr.
Πας, ρωτάς, μαθαίνεις. Τώρα να σου βρούμε Spitfire σε καλή κατάσταση με 2000Ε και να μην έχει δημοσιοποιηθεί, είναι λίγο αδύνατο.
-
2 panda εννοω στην τιμη.... τελος παντων εχει ο θεος....
-
Ο χρήστης fazer15 έγραψε:
αυτοι θα μου ζητανε 2 fiat panda....Αυτο ειναι !!!!!!ελληνες!!!!!εγω ξερω καλυτερα απο το triymph club και γιατι να το παρω απο κει αφου θα το βρω εγω πιο φτηνα απο αλλου ...και μετα τρεχουμε στο club και ζηταμε βοηθεια διοτι ο μηχανικος που πηγαινα το audi μου και μου αλλαζε λαδια , μου χαλασε το κλασσικο μου ..επειδη ειναι 21 χρονων και δεν ειχε δει ποτε του τετοιο αυτοκινητο (το περασε για αλφα στην αρχη!!!!)
Fazer δεν ειναι προς τα εσενα η επιθεση αλλα γενικη .Ολοι θελουμε ενα φτηνο αυτοκινητο που να τα εχει ολα και να κανει πολυ λιγα λεφτα και παντα την παταμε (και εγω μεσα!!!)
Δεν ειμαι μελος του triymph club αλλα θα σε συμβουλευα και εγω να πας απο κει να μιλησεις με τα παιδια ισως τωρα με την κριση υπαρχει κατι
Επισης θα σε συμβουλευα να παρεις ενα ετοιμο και ας κανει λιγα λεφτα παραπανω
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
Δεν ειμαι μελος του triymph club αλλα θα σε συμβουλευα και εγω να πας απο κει να μιλησεις με τα παιδια ισως τωρα με την κριση υπαρχει κατι
Επισης θα σε συμβουλευα να παρεις ενα ετοιμο και ας κανει λιγα λεφτα παραπανω
+1000
Στην χειροτερη περιπτωση, θα βρεις μαζεμενους 2-3-4 ιδικτητες Spitfire που θα σου λυσουν ολες τις αποριες σου...
Η προσωπικη επαφη με ιδιοκτητες και μια βολτα με ενα πραγματικο αυτοκινητο ειναι πολυ πιο ουσιαστικη απο το να ζητας πληροφοριες απο διαφορα φορουμ και ιντερνετικους εξπερ.
-
και στο φιναλε, στο συγκεκριμενο κλαμπ θα καταληξεις να ζητησεις βοηθεια μολις το αγορασεις, για οτι χρειαστεις
-
ελαβα το μηνυμα
-
http://www.classicandsportscar.com/news ... mega-sales
-
πω πωωωωωω, αμαρτια απτον Θεο......... και εγω παρακαλαω, αυτες ειναι ευκαιριες. Μάλλον δεν φαινομαι τοσο τσαμπατζηςτωρα,απλα το καθεστως στην ελλαδα σε σχεση με τα προιοντα της βιομηχανιας ειναι παντελως διαφορετικο απο αναπτυσσομενων χωρων.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
http://www.classicandsportscar.com/news/classic-car-auctions/46-million-merc-heads-182-million-scottsdale-mega-sales1948 Tucker Torpedo sold for $2,915,000
-
Γιατί σου φαίνεται περίεργο?
Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έχει κτασκευαστεί μονάχα 50 φορές (+1 convertible) και μιλάμε για ένα πολύ πρωτοποριακό αυτοκίνητο για την εποχή του, ειδικά σε θέματα ασφαλείας. Ένα από τα ελάχιστα αμερικάνικα που πραγματικά αξίζει να έχει υψηλή τιμή.
Και το έχει σχεδιάσει και Έλληνας.
Αντίθετα είναι απορείας άξιο το ότι μια California πουλήθηκε στα $3,905,000.
-
ΑΓΟΡΑ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ