-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
[
..και το μοτερ του 2000 ειναι ειδικο διοτι για να σου δωσει το αμαξι πρεπει να στροφαρει ψηλα με οτι σημαινει αυτο (ασφαλεια-καταναλωση) ειδικα στα προ φεις λιφτ μοντελα χωρις το τρξιον (που η τιμη του εθναι λιγο τσιμπημενη). Το καλοκαιρι του 2010 ημουν μεταξυ 8 / 2000 / μχ5 / μρ2 . Γγια λογους αξιοπιστιας, συντηρησης, εξοδων, καθημερινοτητας, ασφαλειας, προτιμησα ενα 2-λιτρο μχ5 NC και ειμαι πολυ ικανοποιημενος και δεν το μετανιωσα ποτε. Με λιγο γκαζι κανεις οτι θελεις, οικονομικο και αξιοπιστο. Υστερει μονο σε χωρους σε σχεση με το 8-αρι και ειναι πολυ πιο καθημερινο απο το 2000...αν και οι χωροι του νψ ειναι πολυ καλυτεροι απο το ΝΒ. Το Μρ2 απερριφθη αμεσα για τους χωρους και για το θεμα του καταλυτη που ακουγοταν στα φορα, αν και μοτερικα και οδηγηκα ηταν πολυ ικανοποιητικο...Λυπαμαι που δεν ειχα τσεκαρει το ΜΧ5 νωριτερα και το θεωρουσα 'φλωρικο'. ΑΝΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ.
Γραφεις σε 8 σειρες πολλα πραγματα, ασχετα ομως με το αν το μοτερ του S2000 ειναι ειδικο ή οχι...
Το οτι στροφαρει ψηλα δεν το κανει 'ειδικο' με την εννοια της απαιτουμενης μεγαλυτερης προσοχης σε συντηρηση, οπως του RX8. ΣΩΣΤΑ
Ισως εννοουμε διαφορετικα την εννοια 'ειδικο'. Επι του προκειμενου, συγκρινουμε τα δυο μοτερ, ως προς την ειδικη προσοχη-φροντιδα-επιπλεον προσοχη και συντηρηση. Του S2000 συγκριτικα με αυτο του RX8, απαιτει προσοχη, αντιστοιχη με αυτη ενος τυπικου ατμοσφαιρικου κινητηρα ενος μικρομεσαιου. Το οτι ως κατασκευη-προδιαγραφες-αποδοση ειναι 'ειδικο' μοτερ, ειναι διαφορετικο πραγμα, απο το να το ταυτιζουμε 'ειδικο' σε επιπεδο συντηρησης, γιατι εκει ΔΕΝ ειναι...ΣΩΣΤΑ
οκ οπως το θετεις συμφωνω ..εννοουσα oτι το 2000 ειναι πιο απαιτητικο 'οδηγικα' ...για να το χαρεις, και δεν το μπορουν ολοι συστηματικα (καθε μερα), ενω το ΜΧ5 ειναι πιο φιλικο. Μιλαγα με μηχανικο μου σε μαζντα επισημη (μεταμορφωση) και το εφερε η κουβεντα για το ΡΧ-8 και μουπε..'...μονο αν το γουσταρεις πολυ και εχεις λεφτα να το συντηρεις σωστα..'
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τάουρους αν με αυτη τη λογική θελεις να αγοράσεις ΜΧ5 που λες, σε βλεπω να το πουλάς πριν καν το χαρείς το καλοκαίρι...το Σ ειναι φτιαγμένο εξ ορισμού για μια ορισμένη χρηση. που δεν ειναι η καθημερινή* βεβαια...
εντιτ: με την έννοια του καθημερινού, μοναδικού αυτοκινήτου για να κανεις ολες τις δουλειές σου. πραγματικά ατοπο...
Και ποιος σου είπε οτι τον Μίχο τον θέλω για να κάνω τις καθημερινές δουλειές μου? Γι' αυτό υπάρχει μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο της γυναίκας.
Έχετε καταλάβει οτι μιλάμε για ΠΡΩΤΟ αυτοκίνητο?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Εννοείται το S. To 8άρι είναι πολύ πιο ειδικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση,
.προτιμησα ενα 2-λιτρο μχ5 NC και ειμαι πολυ ικανοποιημενος και δεν το μετανιωσα ποτε. Με λιγο γκαζι κανεις οτι θελεις, οικονομικο και αξιοπιστο. Υστερει μονο σε χωρους σε σχεση με το 8-αρι και ειναι πολυ πιο καθημερινο απο το 2000
Κι αν ειχες παρει το Μαζντα ή το Χοντα μπορει να μην το μετανιωνες ποτε...
Τι εννοεις υστερει μονο σε χωρους?Οτι σε επιδοσεις ειναι το ιδιο?
Και στο κατω κατω αν ο φιλος ενδιαφερονταν για τη κουραδα θα το ειχε υπ οψιν, αδικως προταχθηκε σαν τριτη λυση, μιλαμε τωρα για αυτοκινητα αλλου επιπεδου -
mike το 8αρι που ανέφερες προηγουμένως στα 7κ, το βρήκες μέσω αγγελίας (car? xe.gr?) ή μέσω εμπόρου/γνωστού?
συμπίεση μετρήθηκε? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
mike το 8αρι που ανέφερες προηγουμένως στα 7κ, το βρήκες μέσω αγγελίας (car? xe.gr?) ή μέσω εμπόρου/γνωστού?
συμπίεση μετρήθηκε?ρωτησα φιλο πωλητη σε μαντρα με ακριβα αυτοκινητα. Μου ειπε τοσο παιζουν.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Εννοείται το S. To 8άρι είναι πολύ πιο ειδικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση,
.προτιμησα ενα 2-λιτρο μχ5 NC και ειμαι πολυ ικανοποιημενος και δεν το μετανιωσα ποτε. Με λιγο γκαζι κανεις οτι θελεις, οικονομικο και αξιοπιστο. Υστερει μονο σε χωρους σε σχεση με το 8-αρι και ειναι πολυ πιο καθημερινο απο το 2000
Κι αν ειχες παρει το Μαζντα ή το Χοντα μπορει να μην το μετανιωνες ποτε...ο καθενας μιλαει αναλογα με τις εμπειριες που εχει
Τι εννοεις υστερει μονο σε χωρους? αυτο ακριβως, οτι ειναι πιο στριμοκωλο βρε παιδι μου. Διπλωνεσαι λιγο παρα πανω στο εμπα-εβγα. Οτι σε επιδοσεις ειναι το ιδιο?....ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΜΧ-5 **σαν συνολο **και οχι σε επι μερους χαρακτηριστικα, στον δρομο
Και στο κατω κατω αν ο φιλος ενδιαφερονταν για τη κουραδα ( την εχεις οδηγησει περαν του τυπικου τεστ ντραιβ αυτη την κουραδα..??) θα το ειχε υπ οψιν, αδικως προταχθηκε σαν τριτη λυση, μιλαμε τωρα για αυτοκινητα αλλου επιπεδου
...μην το λες..ετσι νομιζα και εγω μεχρι που συμβιωσα με το ΜΧ-5....τα ιδια ελεγα και εγω. Νομιζω οτι ισως πρεπει να βρει και να δωσει την ευκαιρια στον εαυτο του να το οδηγησει με ανεση χρονου.Τα αυτοκινητα δεν εχουν επιπεδα, εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα μεταξυ τους. Οι οδηγοι τους εχουν επιπεδα.αλλα αυτο θα μπορουσε να μας το πει ο ιδιος...
το 2000 ειναι εξαιρετικο βεβαια αλλα για λιγα μετρα...μεχρι να πεσουν οι στροφες του κινητηρα.(εκει ειναι ενα απλο αυτοκινητακι) Και οταν ειναι ψηλα θελει πολλεεες ικανοτητες και τα ρισκα ειναι πολλα. Να σου πω την αληθεια το φοβηθηκα και ειπα καλη η εμπειρια αλλα δεν θα παρω....Ισως να εισαι Π.Ο και να εχεις αδειους δρομους στη διαθεση σου οποτε θελεις και να ξεδιπλωνεις τις αρετες του 2000 με ασφαλεια. Ας ειμαστε ρεαλιστες ομως...στο κατω κατω οδηγοι ειμαστε οχι κασκαντερ.
-
εγω δεν εχω οδηγησει οριακα το Χοντα αλλα γιατι θεωρειται τοσο επικινδυνο?Εδω το Βαϊπερ εχει 600 αλογα και δεν εχει ESP. Kαι γενικα μεχρι δηλ. να βγουν τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ολα τα αυτοκινητα ητανε νεκροφορες? Τωρα δηλ δε σκοτωνεται κανεις?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
τάουρους αν με αυτη τη λογική θελεις να αγοράσεις ΜΧ5 που λες, σε βλεπω να το πουλάς πριν καν το χαρείς το καλοκαίρι...
το Σ ειναι φτιαγμένο εξ ορισμού για μια ορισμένη χρηση. που δεν ειναι η καθημερινή* βεβαια...
εντιτ: με την έννοια του καθημερινού, μοναδικού αυτοκινήτου για να κανεις ολες τις δουλειές σου. πραγματικά ατοπο...
Και ποιος σου είπε οτι τον Μίχο τον θέλω για να κάνω τις καθημερινές δουλειές μου? Γι' αυτό υπάρχει μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο της γυναίκας.
Έχετε καταλάβει οτι μιλάμε για ΠΡΩΤΟ αυτοκίνητο?
τότε με ποια λογική θεωρεις καλύτερη λυση ενα roadster (2 θέσεις δλδ), στριμόκωλο, χωρις την παραμικρή άνεση μεσα (μιλαμε για ενα μικρούλι ντουλαπάκι και ΤΕΛΟΣ), πανινη οροφή (δε θελεις να ξέρεις τι προβλημα θα μπορούσε να αποτελέσει αυτο...), που δε συγχωρεί απολυτως κανένα λαθος; και αντε να μιλάμε για τα νεότερα με το esp (αρκούν τα 9οοο Ε για ενα τέτοιο?), τα κολοβά ειναι για να τα κλαις...
και ενα πολύ σημαντικο σημειο: εχει πέσει φοβερή επιδημία με το Σ. ο καλύτερος πελάτης των κλεφτων εχουν γινει...
για να νιώσεις απολυτη σιγουριά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παει να πει οτι ή δεν ξερεις τι κάνεις ή εισαι ταλεντάρα απο τις λίγες...
-
Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δε χρειάζεται να είσαι ταλεντάρα από τις λίγες, αλλά σίγουρα πρέπει να είσαι πάνω από το μέσο όρο των πισωκίνητων. Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει μόνο ο Κύρκος και ο Κίκιζας, αλλά δεν είναι και για τον αρχάριο.
Αν και όλα αυτά είναι σχετικά. Είχα γνωστό που το πρώτο του αυτοκίνητο (στα 18 του) ήταν μια Maserati 424. Δίλιτρος τούρμπο, 240 άλογα, πισωκίνητη με μπλοκέ, χωρίς κανένα ηλεκτρονικό. Ούτε καν ABS. Και λόγω ροπής στις μεσαίες και σε συνάρτηση με τα υποδεέστερα ελαστικά της εποχής (μιλάμε για κοντά 20 χρόνια πίσω), ίσως ήταν και πιο ζόρικη από το S.
-
ενας κυριος που ηξερα ειχε αυτο το αυτοκινητο και μετα το αλλαξε για το rx7 το διτουρμπινο. Μου ειπε οτι ενιωθε μεγαλυτερη ασφαλεια με τη Μαζερατι και ιδιαιτερα τα φρενα της ηταν πολυ μπροστα.
Παντως ενας φιλος με ειχε παει βολτα με ενα τετοιο με τα πλαγια. Μια χαρα πηγαινε. Φανταζομαι οτι το 8αρι θα ειναι ακομα πιο φιλικο. -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Νομίζω ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δε χρειάζεται να είσαι ταλεντάρα από τις λίγες, αλλά σίγουρα πρέπει να είσαι πάνω από το μέσο όρο των πισωκίνητων. Θέλω να πω ότι δεν μπορεί να το οδηγήσει μόνο ο Κύρκος και ο Κίκιζας, αλλά δεν είναι και για τον αρχάριο.για να νιώσεις απολυτη σιγουριά με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παει να πει οτι ή δεν ξερεις τι κάνεις ή εισαι ταλεντάρα απο τις λίγες...
τεσπα, λιγο μετράει.
το θεμα ειναι ότι με το μάζντα το χωριζει η άβυσσος (επαναλαμβάνω, οσο αφορά πρώτο αυτοκίνητο και καθημερινό μεσο μετακίνησης)
οσο για αυτούς που λενε οτι δεν αξίζει καποιος να αγορασει αυτοκινητο που χρήζει προσεκτικού τσεκαρίσματος των ζωτικών αναγκών του κινητήρα του, θα ειχε απόλυτο δικιο εαν βρισκόμασταν σε φορουμ που ασχολούνταν με ράψιμο, ψάρεμα, συλλογή πεταλούδων κλπ κλπ.
και απορώ γιατί δεν αποτελεί λογος να αποκλεισει καποιος να αγοράσει ενα οποιοδήποτε αυτοκίνητο απο τη στιγμή που:
-πρεπει να ανοιγει συνεχεια την πορτα για να μπει μεσα
-και για να βγει
-να πατάει το πεντάλ του γκαζιού
-και του φρένου
-ενδεχομένως και του συμπλέκτη
-πρέπει να κουνάει και τα χέρια για να γυρίζει το τιμόνι αριστερά
-και δεξιάκαι δε λεω άλλα γιατι θα με πιάσει κατάθλιψη και θα πουλήσω το καρούλι οσο οσο
απάλευτη κατάσταση γενικότερα...
-
απιστευτο παντως που στο Χοντα δεν υπαρχει θηκη ουτε για αναπτηρα.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
απιστευτο παντως που στο Χοντα δεν υπαρχει θηκη ουτε για αναπτηρα.δεν το προσεξα..αλλα για να το λες ετσι θαναι. Εννοεις θεση για να μπει ηλεκτρικοσ αναπτηρας η gia η αυτοφερομενο (bic)..?
ενα μπικ ολο και καπου βολευεται. Για οσους δεν το ξερουν ουτε το μχ5 εχει αναπτηρα-τασακι...μπαινει εξτρα σαν αξεσουαρ πακεττο καπνιστου κανα 80-αρι...εγω παντως βολευομαι με μπικ...και για τασακι εχω βαλει ενα φλυτζανι εσπρεσσο χωρις χερακι τυλιγμενο σε γυαλιστερο ασημοχαρτο...μια χαρα ειναι και με νικελο-αλουμινι αποχρωση -
Θα αναφέρεσαι σε NC, γιατί ΝΑ και ΝΒ είχαν και παραείχαν. Εντύπωση μου κάνει...
-
Δεν κόβετε το κάπνισμα καλύτερα;
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
απιστευτο παντως που στο Χοντα δεν υπαρχει θηκη ουτε για αναπτηρα.
δεν το προσεξα..αλλα για να το λες ετσι θαναι. Εννοεις θεση για να μπει ηλεκτρικοσ αναπτηρας η gia η αυτοφερομενο (bic)..?
ενα μπικ ολο και καπου βολευεται. Για οσους δεν το ξερουν ουτε το μχ5 εχει αναπτηρα-τασακι...μπαινει εξτρα σαν αξεσουαρ πακεττο καπνιστου κανα 80-αρι...εγω παντως βολευομαι με μπικ...και για τασακι εχω βαλει ενα φλυτζανι εσπρεσσο χωρις χερακι τυλιγμενο σε γυαλιστερο ασημοχαρτο...μια χαρα ειναι και με νικελο-αλουμινι αποχρωσηΕννοω οτι οταν πρωτομπηκα σε ενος φιλου και εψαχνα καπου να ακουπησω τα κλειδια με προλαβε:
'Αστο μου λεει δεν υπαρχει τιποτα' -
Εαν εχεις λεφτα για τα εξοδα, παρε τουτο δω: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1734612/
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Εαν εχεις λεφτα για τα εξοδα, παρε τουτο δω: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1734612/για τα τελευταία Σ δεν ξέρω, αλλά τα προγενέστερα δεν είχαν καν τασάκι. βασικά, δεν ειχαν τίποτε
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Εδω το Βαϊπερ εχει 600 αλογα και δεν εχει ESP. ?δεν το ειπανε τυχαια VIPER...(OXIA)...δαγκωνει ξαφνικα και σκοτωνει, αν το τσιγκλισεις.
-
Ο χρήστης SpydeR8 έγραψε:
Πρώτο αμάξι και αν και ξέρω πως θα έπρεπε να κοιτάω σε κάτι πιο οικονομικό έχω εμμονή με τα συγκεκεριμένα αυτοκίνητα και ιδιαίτερα με το RX-8! Όποιος μπορεί ας κάνει την σύγκριση και ας γράψει τον λόγο που θα επέλεγε ένα απο τα δύο αμάξια ή κανένα απο τα δύο...άν υπάρχουν προτάσεις όλες δεκτές. Εώς 9000 μπορώ να έχω για μεταχειρισμένο (για καινούργιο ούτε λόγος). Έχω ακούσει διάφορα για προβλήματα στο service με το** RX-8** αλλά άν αγόραζα το αυτοκίνητο αύριο...αυτό θα έπερνα.Το θέμα φίλε μου είναι εσύ τι θες και όχι εμείς. Εγώ θα έπαιρνα το χοντα ως πιο δυσκολο ,οικονομικότερο ,αξιόπιστο και γρηγορο απο το μαζντα.Και πιο όμορφο για μενα.(Αν και Ιαπωνας). Αυτό δεν σου λέει τίποτα πιστεύω. Πάρε αυτό που σε εκφράζει περισσότερο ως οδηγό και προσωπικότητα απο την στιγμή που μπορείς να πάρεις και τα δύο. Το rx8....?......To rx8 και καλές βόλτες.
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)