-
Σαν πρώην κάτοχος RX8 των 192 ονομαστικών ίππων.
ΜΥΘΟΙ:
Το RX8 είναι αλκολικό και πίνει τα αντερά του 20-25-30λιτ/100ΚΜ, για τα 160-165 πραγματικά άλογά του, για τα 1350 κιλά του και για τις ας πούμε καλές επιδόσεις του, αλλά κυρίως για renesis wankel με σχεδιασμό- κατασκευή πρίν 10 έτη, με τον ιδιαίτερο ήχο (για πολλούς τον καλύτερο σε προσιτό αυτοκίνητο παραγωγής) είναι φυσιολογική και καμία σχέση δεν έχει με τις παπαριές που γράφουν μερικοί εντελώς άσχετοι (προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν ενοώ τα παιδιά που γράφουν στο παρών Θρεντ αλλά τα πολύξερα παπαγαλακια των καφετεριιών κ,τ,λ), μέση κατανάλωση 12,5 λιτ/100ΚΜ, Πόλη 15-16 λιτ/100ΚΜ, Ταξίδι με 120-140 ΚΜ κάτω από 10 λιτ/100, Ταξίδι με 140-160 ΚΜ κάτω από 12 λιτ/100.Το ημισυνθετικό λάδι που παράγεται από την total-elf για την mazda ψεκάζεται από τα δύο (και στο λίφτιν τρια) μπεκ λαδιου ανα ρότορα για λίπανση, η μέση κατανάλωση του λαδιού είναι 1λιτ για 2000 ΚΜ περίπου με κόστος 7 Ε το λίτρο elf srx 5-30.
Δεν κάνει για κάθε μέρα, αν ξέρεις τα παρακάτω τρία πράγματα κάνει και παρακάνει: ΔΕΝ ΤΟ ΣΒΗΝΕΙΣ ΚΡΥΟ (αν και με ενημέρωση της ECU έχει ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα) γιατί μπουκώνει και αν δεν ξέρεις τι να κάνεις (εύκολα τα μαθαίνεις) την πούτσισες. ΔΕΝ ΤΟ ΛΙΩΝΕΙΣ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ή όταν έχει ανέβει η θερμοκρασία του κυκλώματος ψύξης (απαραίτητο αφτερ μαρκετ όργανα θερμοκρασίας λαδιού νερού). ΒΛΕΠΕΙΣ ΛΑΔΙΑ τα οποία τα αλλάζεις στις 5000ΚΜ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ και κάνεις ΠΡΕΜΙΞ με 80-120 ml με καλό δίχρονο λαδάκι ανά ρεζεβουαρ.
O Wankel σπάει και δεν βγάζει πάνω από 100.000ΚΜ με τίποτε, Ο Wankel ΣΠΑΝΙΩΣ ΣΠΑΕΙ, αυτό που έχουμε σαν καραμέλα στην Ελλάδα οφείλεται στην ΠΙΘΑΝΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΩΡΙΣΕ Η ΜAZDA, και αυτό αν κάνεις τα τρία πράγματα της παραπάνω παραγράφου είναι δύσκολο να γίνει και αν γίνει πχ στα 99.000ΚΜ αυτό δεν σημαίνει αυτόματα αλλαγή ή ανακατασκευή κινητήρα γιατί χωρίς αντιληπτή από τον μέσο οδηγό πτώση απόδοσης ή κατανάλωσης ο Wankel μπορεί να βγάλει άλλα 50.000 ή 100.000 ΚΜ, άλωστε στο rx8.com στις USA η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων rx8 γράφουν 100.000+++ μίλια.
ΑΛΗΘΕΙΕΣ
ΓΑΜΑΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ σε στροφιλήκι και μόνο ενοείται, αν το κατέχεις.
ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ (192άρι), ΚΑΛΕΣ (231)
ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (εσωτερικό, χρώμα συναρμολόγηση υλικών κ.τ.λ)
MAZDA ΑΚΡΙΒΗ ΣΕ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΚΕΤΟΙ
ΔΥΣΚΟΛΗ και σπαστικη ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΔΗΓΟ
ειδικά αν μάθουν τον τρόπο που μπλοκάρει 100% τα βοηθήματα θα φάνε το κεφάλι τους 1000%
Για την ιστορία το δικό μου όταν το πούλησα στον έλενχο της συμπίεσης στην mazda ζεστό (προυπόθεση) είχε συμπίεση από 8,5-8,4 στις 250 στρ (προυπόθεση) άριστα δηλ.
-
Στο μόνο που διαφωνώ είναι η κατανάλωση, από την άποψη πως μια z4 3,0 (230 hp) πχ, καίει συνολικά λιγότερο από το μικρό rx και πάει καλύτερα από το μεγάλο, κατά τα άλλα συμφωνώ. Τα προγραμματισμένα service από την άλλη έχουν αρκετά νορμάλ χρεώσεις, έτσι δεν είναι;
-
Δεν ξέρω πόσο καίει η Ζ4, αλλά το RX8 πολλάκις τσεκαρισμένο τόσο με έκαιγε, που δεν είναι και λίγο ή άμμεσα συγκρίσημο με ενός τετρακύλυνδρου ή 6κ 150-170 ίππων της εποχής του αλλά δεν είναι και τόσο τρομερή διαφορά (+15-20%) αν λάβεις υπόψην ότι μιλάμε wankel που παρουσιάστικε το 2002.
Το μεγάλο είναι αρκετά δυνατότερο 210 άλλογα πάνω κάτω και πολύ καλύτερο σε επιδόσεις και ελέω 6τάχυτου.
Όντως τα εργατικά της mazda ίσως είναι τα φτηνότερα Γιαπωνέζικα.
Αν ξαναδιάλεγα τώρα που ξεπαίδιασα (και αν δεν γινόταν της πουτάν@ς, πολλά τα λεφτα σήμερα για γκαύλες) το 2 θεσιο S θα έπαιρνα. -
εσύ σαν πρώην κάτοχος και πωλητής πόσο θεωρείς λογική τιμή για ένα RX-8 με τα 231 και ~50.000 πραγματικά χλμ σήμερα?
το έδωσες εύκολατο δικό σου? -
Σημερα δεν υπάρχει στανταρ τιμή πωλησης λογω το τι ανάγκη θα έχει ο πωλητής, νομίζω ότι με ένα δεκάρικο αντε δώδεκα ΣΤΟ ΧΕΡΙ μπορείς να βρεις cosmo του 07-08 (στα πρώτα μοντέλα 03-05 η mazda είχε μαλακιστεί με την ECU με αποτέλεσμα γρήγορη φθορά στα απεξ) σε καλή κατάσταση, πάντα με μέτρηση συμπίεσης (ζεστό με αναγωγή στις 250 στρ) με έλενχο από λαμαρινά, προτίμησε τους σχετικά μεγάλους σε ηλικία +40 και καλό είναι να έχει αλλάξει και μονώσει τους πολλαπλασιαστές με την νέα παρτίδα, μπουζί, λάστιχα, να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΜΑ να έκανε premix και να άλλαζε τα μαμά dexelia max 5000 KM και όχι κόκκινο ή μαυρο (σούπα) ή γκρι (μπλιάχ), μπλέ η κυπαρυσί είναι ταμαμ, όσο για τα ΚΜ καλό είναι να βρεις με κανένα τριαντάρι-σαραντάρι ή ακόμη και πενήντα αν πληρεί τα παραπάνω, υπόψην οι ''καινούργιοι'' κινητήρες που έβαζε η mazda στην εγγυηση ήταν ανακατασκευής με ότισυνεπάγεται, για έλενχο ή συντηρηση αν είσαι απο LA υπάρχει ο κατάληλος μάστορας (από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ξέρουν από wankel).
Το navi δεν υποστηρίζεται στην Ελλάδα (τουλάχιστον μέχρι πέρσυ)
Η ηλιοροφή είναι για κάτω από 1.80.
Τα δερμάτινα (στανταρ στο cosmo είναι για τον Π------)
Προτίμησε τη επετιακή έκδοση αν βρεις
Η το λιφτινγκ με παλιά τέλη με 1000 αν το βρείς, έστω και με δεκαπέντε στο χέρι (βελτιωμένο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ)
Εγώ το 192 το πούλησα πριν ένα χρόνο 15 στο χέρι μον 08 με 9.000 ΚΜ κόκκινο renesis 18άρια+ προβολάκια αγρατσούνιστο άσπαστο.
Το RX8 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΗΣ, υποφέρει ζεσαίνεται και δυνασχετεί, καλό είναι να έχεις και ένα μουλάρι ή μηχανάκι για την πόλη. -
9οοο χλμ του έκανες μονο;
-
γιατί τοσο γρήγορα το εσπρωξες;
-
τα προηγούμενα συμπερασματα τα έβγαλες μονο με 9οοο χλμ;; γιατί φαινοταν σαν να ειχες κάνει 9ο.οοο...
-
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
για έλενχο ή συντηρηση αν είσαι απο LA υπάρχει ο κατάληλος μάστορας (από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ξέρουν από wankel).Λεκανοπεδιο Ατικης υποθετω?
-
μέση καταναλωση κάτω από 14 για το rx8 παίζουν μόνο αν μένεις στη πάνω ραχούλα κ πηγαίνεις στη κάτω για καφέ.
rx8 δεν εχω, αλλά το είχα ψάξει πάρα πολύ στα ελληνικά φόρουμ (κ σε αμερικάνικα) τί παίζει γιατί ήμουν έτοιμος να πάρω. αν μπορείς να αντέξεις αυτή τη κατανάλωση κ κάνεις καμιά 10αρια χλδ χλμ το χρόνο αξίζει η αγορά του με 7χλρ -
εγω παντως θα παιρνα το S2000 Μονο και λογω κινητηρα.
που αλλου βλεπεις κοφτη στις 9000? -
Γιατί πήρα σπίτι, απο 3 αυτοκίνητα έμεινα με ένα, τα συμπεράσματα είναι τριών ετών, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα και η κατανάλωση είναι η παραπάνω παρότι σχεδόν άστρωτο,το μόνο που με έλειψε ήταν αίσθηση τρέλας που είχα στο rallye (λόγο μόνωσης και πολλυτέλειας -μπλιάχ για μένα ένα από τα μειονεχτήματα ο πολύ Μπαρόκ σχεδιασμός του ) τα περισσότερα RX8 και αντιστοιχης φιλοσοφίας αυτοκίνητα είναι για ΣΚ για ξεκαύλωμα με μο 5-10000 ανα έτος αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια, πάνε αυτά.
Ρε παιδιά γιατί γέρος άνθρωπος (λέμε τώρα) να λέω μαλακίες ή ψέματα;
Θεσσαλονίκη (Πυλαία)-Γιάννενα (Ζευγάρια) 27 λίτρα πάνε με 130 σταθερά, 29 στό έλα με 150 σταθερά κάνε την διαίρεση, με το clio II 1.4 16v είμαι με βενζίνη στα 8 με lpg στα 9, με το rallye ήμον στα 8,3 και με το χιλιάρι corsa d στα 6,5 με την ίδια οδήγηση (στα όρια ταχυτήτων +κάτι ψηλά,γενικα δεν πατάω σε α/δ)Και εγώ είπαμε ΤΩΡΑ αν είχα μαρούλι το s θα έπαιρνα (ούτε γυναίκα ούτε κπαιδα)
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
για έλενχο ή συντηρηση αν είσαι απο LA υπάρχει ο κατάληλος μάστορας (από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ξέρουν από wankel).
Λεκανοπεδιο Ατικης υποθετω?
Ναι
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εγω παντως θα παιρνα το S2000 Μονο και λογω κινητηρα.
που αλλου βλεπεις κοφτη στις 9000?Στο ρχ-8
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
για έλενχο ή συντηρηση αν είσαι απο LA υπάρχει ο κατάληλος μάστορας (από τους ελάχιστους στην Ελλάδα που ξέρουν από wankel).
Λεκανοπεδιο Ατικης υποθετω?
Ναι
Πατησια μερια...μηπως?
-
Ναι, ο γνωστός, service πέραν αλλαγής λαδιών, φιλτρων άντε και μπουζί (αν και όχι εύκολα και απλά) μόνο σε mazda, άνοιγμα κινητήρα προσωπικά αν υπήρχε ανάγκη σε αυτόν θα το πήγαινα, ή σε έναν ακόμη Β.Ελλάδα.
-
Αφού αποφάσισες φίλε καλή έρευνα και αγορά!!
Για να προσθέσω και το λιθαράκι μου στη συζήτηση:
Το δικό μου Rx-8 (velocity red challenge) το πήρα 1/2005. Του έκανα 99.500 χλμ μέχρι τον 5/2009 που το άφησα ανταλλαγή στην αντιπροσωπία της porsche. Το αμάξι ήταν πολύ προσεγμένο, χλμ κατά μεγάλο ποσοστό σε εθνική οδό, και δεν μου παρουσίασε το παραμικρό. Ούτε δίσκο συμπλέκτη, ούτε αμορτισέρ δεν χρειάστηκε να αλλάξω. Η συμπίεση του μοτέρ πολύ καλή μέχρι και στα 100.000χλμ, το σασμάν άψογο, αλλά τριγμούς είχε αρκετούς.
Για κατανάλωση:
Ελάχιστη δυνατή: 10λ/100 [εθνική με 100-110]
Μέγιστη: 37λ/100 [πολλοί γύροι στα μέγαρα]
Υπολογιζόμενη ημι-αστική: 14-15λ/100 [με σχετικά χαλαρούς ρυθμούς]
Για σέρβις/συντήρηση ήταν παμφθηνο, (απ' ό,τι θυμάμαι τα σερβις γύρω στα 100-150, εκτός των 60.000-120.000χλμ που αλλάζεις και μπουζί που είναι περ.300).Υ.Γ. Στήσιμο-πλαίσιο-ΦΡΕΝΑ-τιμόνι απλώς άψογα. Στην ευθεία θα σε περνάνε πολλοί, αλλά η οδηγική ευχαρίστηση δεν είναι εκεί!! Αν το δουλεύεις ψηλά σε στροφές το αυτοκίνητο είναι απόλαυση Καλά και ασφαλή χλμ!!
-
Έτσι ακριβώς είναι, η κατανάλωση τρελένεται μόνο στην πίστα, αλλα αυτό ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα. Τα ΟΕΜ αναλώσιμα είναι πανάκριβα, αλλα στο net τα βρίσκεις γνήσια από 50-70% φτηνότερα (4 μπουζι 130 Ε αντί 250Ε, 4 πολλαπλασιαστές 100Ε αντί 280Ε κ,τ,λ)
-
Ερωτηση σε οποιον γνωριζει:
Χαζευω αυτο το μεταχειρ. S2000, το οποιο υποτιθεται οτι ειναι μοντελο του 2010. Εχει vsa, εχει τα φαναρια και τον προφυλακτηρα των μετα-2004, οπως κ τις ζαντες των τελευταιων.
Το θεμα ειναι οτι στο ταμπελακι στο σασσι γραφει AP1 που ειναι τα πρωτα μοντελα.
Βγαζει κανεις νοημα?
-
κομμενο ραμενο εισαγωγης?
-
Ακυρον:
Ο χρήστης wikipedia έγραψε:
AP2
Honda S2000 (AP2) HondaS2000-007.jpg
Production 2004–2009
Assembly Suzuka R&D Plant in Suzuka, Mie, JapanThe 2004 model year incorporated several revisions to the S2000 and was given the chassis designation of AP2 (note: this designation was never used in the European markets although the improvements to the vehicle were applied).
-
Ισως γιατι τα ευρωπαικα Ap2 δεν ειχαν το 2.2 μοτερ?
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)