-
@KP61
Τώρα που ''άνοιξα πόρτα'' με το Υπ. Συγκοινωνιών (βλ. ανωτέρω),θα αναζητήσω αποδεικτικά των θέσεών μου και θα τα ανεβάσω εδώ κάποια στιγμή.
Θυμάμαι,παλαιότερα να γίνεται λόγος για απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για το διάστημα της κατάθεσης των πινακίδων (6μηνο),απλά δεν με ενδιέφερε το θέμα και δεν συγκέντρωσα αποδεικτικά στοιχεία.
Για το θέμα της ασφάλισης,το διευκρίνησα πιό πάνω,βλέποντας ότι έγινε παρανόηση,από τον τρόπο που αρχικά το έθεσα.
Η άποψη περί αντικατάστασης παλαιού οχήματος με άλλο,δεν είναι δική μου.Εξ άλλου στην ελλάδα και μόνο που υπάρχουν σύλλογοι για κλασσικά αυτοκίνητα είναι πολύ.Ώστε,τί άλλο να ζητήσει κανείς ?
Όσο για το αυτοκίνητο,δεν ισχυρίστηκα ότι κοστίζει 79.000 ευρώ έξω,παρά ότι σε μία δημοπρασία εξωτερικού εντόπισα αυτή την τιμή,ως τιμή εκκίνησης (που και εμένα μου προκάλεσε απορία,βλέποντας λεπτομερώς το αυτοκίνητο,μέσω της σελίδας του οίκου).Το αυτοκίνητο είναι BMW 1800\1969 4θυρο.Το πρόβλημα με αυτό το μοντέλλο,που αντικατέστησε το 1500 και παρήχθη από το 1965-1970,είναι ότι προ 5ετίας περίπου οι γερμανοί άρχισαν να συλλέγουν ό,τι έβρισκαν από αυτό και από άλλα μοντέλλα,ώστε εξαφανίστηκε από την αγορά.Το δικό μου,εν προκειμένω,είναι το μοναδικό εν κινήσει και με τις ιστορικές (αρχικές) του πινακίδες σε ολόκληρη την περιφέρεια που ανήκω.(Οπότε,εκ των ως άνω,έχω οξύ πρόβλημα ανταλλακτικών και λοιπών εξαρτημάτων).
Στην ΕΛΠΑ το αυτοκίνητο ήταν έως το 2006 και οι υπάλληλοί της,πέραν του ότι επέμεναν φορτικά να βγάλω ιστορικές πινακίδες,με διαβεβαίωναν ότι διέθετε η ΕΛΠΑ ασφαλιστικό πρόγραμμα για την ασφάλισή του,χωρίς να διευκρινίσουν ποτέ ότι επρόκειτο απλά για διαμεσολάβηση.[Η ακριβής φράση ήταν : έχουμε δική μας ασφάλεια]
Αυτά. -
Δεν έχω άποψη για τα υπόλοιπα θέματα πουτ συζητήθηκαν, αλλά ξέροντας ότι αν αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο, θα επιβαρυνθείς και το σήμα του τρέχοντος έτους ΟΛΟΚΛΗΡΟ, αλλά και το ερχόμενο έτος.
Λογικά λοιπόν σκεπτόμενος, δεν θα έπρεπε να είχα ακούσει (αλλά και να έχω πληρώσει) για μισό σήμα αν το όχημα κυκλοφορεί για πρώτη φορά απο την 1η Ιουλίου και μετά?Και για να δώσω μία χιουμοριστική νότα...Δεν έχω δει τέτοιο σήμα:
-
Ο χρήστης arhimides έγραψε:
... 79.000 ευρώ ... τιμή εκκίνησης ... BMW 1800\1969 4θυρο....Πολύ απλά η τιμή έχει ένα μηδενικό παραπάνω.
Προφανώς από λάθος. -
Όχι.Οι ξένοι οίκοι δημοπρασιών δεν έχουν σχέση με τους ... ελληνικούς,αν υπάρχουν.
79.000 τιμή εκκίνησης !
[δυστυχώς ξεχάστηκα και δεν παρακολούθησα την δημοπρασία,να δω σε ποία τιμή έκλεισε,αν τελικά διετέθη σε ενδιαφερόμενο συλλέκτη και μετά από καιρό δεν υπήρχε στην σελίδα το αυτοκίνητο] -
H μονη 1800 4πορτη BMW που μπορει να πιασει πολλα χρηματα ειναι 1800 TiSA.
http://www.supercars.net/cars/3856.html
ή αμα την οδηγουσε ο Elvis,η Diana, ο Steve McQueen, etc.
Οσο για τους ξενους οικους δημοπρασιων, συχνα περιγραφουν μαιμουδες σαν γνησια και πεφτουν πολυ εκτος στις εκτιμησεις τους.
6ψήφιες πινακίδες κυκλοφορίας - ερώτηση