-
ε μή γ@μας τη συζήτηση
-
-
-
Δίαβασα στις προηγούμενες σελίδες για κράξιμο στην Ελβετία...
Επειδή έχω φίλους εκεί(και πελάτες) και πηγαίνω και έρχονται. Αυτοί θέλουν να μετακομίσουν μόνιμα εδώ(θα εξηγήσω) και εγώ θέλω να μετακομίσω εκεί. Προφανώς γιατί μας φαίνετε ενδιαφέρον το διαφορετικό.
Το 'εδώ' δε σημαίνει καμιά μεγάλη πόλη. Εκτός από τις ημερήσεις βόλτες, μείναμε και λίγες ημέρες στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Συμφωνώ μαζί τους, πως σε αυτό το χάος απλά επιβιώνεις. Μιλάμε για το μέσο Θεσσαλονικιό. Ούτε για τον πανοραμίτη, ούτε για τον δενδροποταμίτη. Φαντάζομαι να τους πήγαινα στο χάος της Αθήνας.
Το 'εκεί' που μου αρέσει εμένα, είναι η τάξη στα ΠΑΝΤΑ. Οι τιμές είναι εξωφρενικές, αλλά και οι μισθοί ανάλογοι. Λόγο διεθνών συνθηκών δε θα ζήσουν ΠΟΤΕ πόλεμο, οικονομικές συνθήκες τωρινής Ελλάδας κλπ κλπ. ok η καθημερινότητά τους, δεν έχει τις συγκινήσεις πο προσφέρει η δική μας... Να βρεις να παρκάρεις, να τελειώσεις γρήγορα από τη γραφειοκρατεία της ΔΥ, να βρεις κρεβάτι σε νοσοκομείο κλπ Είναι αυτά τα δεδομένα γιοα αυτούς, που για εμάς είναι τύχη αν γίνουν...
Έχω ζήσει και Γερμανία, αλλά(πλην Βερολίνου) δεν τίτθεται σύγκριση με την Ελβετία. Και όποιος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διασκέδαση, κάνει τεράστιο λάθος. Ok δεν γυρνάνε στις 6 το πρωί. Αλλά δεν καταάλαβα ποτέ, γιατί θα πρέπει να βγω στις 1 για να διασκεδάσω στην Ελλάδα.
Είμαστε πλέον η κωλοτρυπίδα της ΕΕ. Και λυπάμε πολύ που κάποιος μας το λέει(με άσχημο τρόπο) και εμείς αραδιάζουμε τα μειονεκτήματά μας για απάντηση. -
Οι τιμές στα βασικά είναι χαμηλότερες από Ελλάδα (Βενζίνη, σουπερμάρκετ, καφές, κλπ). Μόνο οι τιμές υπηρεσιών είναι υψηλότερες, από τη στιγμή δλδ που θέλεις κάποιος να δουλέψει για σένα. Όσο για τα ενοικια μόνο κορόιδα (και πολυεθνικές για τους εξπατ) τα πληρώνουν οι άλλοι αγοράζουν και πληρώνουν λιγότερα από Ελλάδα το μήνα.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Οι τιμές στα βασικά είναι χαμηλότερες από Ελλάδα (Βενζίνη, σουπερμάρκετ, καφές, κλπ). Μόνο οι τιμές υπηρεσιών είναι υψηλότερες, από τη στιγμή δλδ που θέλεις κάποιος να δουλέψει για σένα. Όσο για τα ενοικια μόνο κορόιδα (και πολυεθνικές για τους εξπατ) τα πληρώνουν οι άλλοι αγοράζουν και πληρώνουν λιγότερα από Ελλάδα το μήνα.Η βενζίνη τώρα είναι φθηνότερη που ανέβηκε ο φόρος. Αλλά όχι πολύ. S/M είναι φθηνά ΜΟΝΟ τα βασικά είδη. 10-12 φανγκα για 4cl είναι κλοπή σε απλό bar. Εντελώς γελοία είναι φυσικά και τα βαθμονομημένα ποτήρια που τα σερβίρουν....
Ο καφές είναι φθηνότερος υπό συνθήκες και προϋποθέσεις. Και εδώ έχει καφέ με 1€ άμα θέλεις. Συνολικά σε ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ μαγαζιά είναι ακριβότερα.
Όσο για τις κατοικίες, δεν είναι τυχαίο που κανένας νέος δε μπορεί να αγοράσει και μένει σε ενοίκιο. Τα οποία είναι επίσης τραγικά. 3 φορές πάνω όσο κοστίζει ένα σπίτι στην ύπαιθρο. Να μη μιλήσουμε για Ζυρίχη και αντίσοιχες πόλεις. -
Βενζίνη φθηνότερη και από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία που ο κόσμος δεν παίρνει ούτε τα μισά.
Σουπερμάρκετ σχεδόν όλα φθηνότερα από Ελλάδα εκτός κρέατος και τυριών.
Καφές φθηνότερος παντού.
Για σπίτια αν δεν βάλεις cash 20% δεν παίρνεις άρα οι νέοι είναι εκτός αγοράς όπως και σε Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα, κλπ. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μην τον ξεσυνερίζεσαι, έχει φάει τόση μιζέρια στη μάπα που του φαίνεται απίθανο κάποιος να περνάει καλάΕίσαι καλά στη φοιτητική εστία, νταξει το καταλάβαμε, άλλος κανείς για άλλο ωραίο κράτος να ζεις; Τι έγινε γίνατε όλοι ντροπαλοί, μιλιά δεν βάζατε μέχρι τώρα, η η απάντηση είναι αυτονόητα Ελλάδα;
-
Άσχετο, η σύγκριση αφορά συγκεκριμένα Ελλάδα, Ελεβετία, ΗΠΑ, Νεπάλ; Είναι υπέροχες και οι 4. Άλλη;
-
“It’s still desirable to defer the tax and wind up with an interest free loan from the government,” he said. “Chances are you don’t get audited and if it does get challenged the odds are good you’ll have a settlement for some fraction of the amount you saved. Who wouldn’t want that?”
Μόνο στην ελλάδα αυτά
[/quote]Υπερβολες. Ισως αν ειναι κανενας ο W Buffet η αλλος δισεκαμυριουχος να γλυτωνει, αλλα ο μεσος Αμερικανος αμα κανει 'defer' τους φορους θα εχει σε δυο χρονια το IRS (εφορια) με ενα ελεγχο (audit) και θα του κανουν το κολαρακι καινουργιο. Και αν νομιζετε οτι θα κανουν το ισοδυναμο με περαιωση ειναι ονειρο απατηλο. Αμα ηταν τοσο απλα τα πραγματα ολοι θα το κανανε. Αλλα δεν το κανουν.
Νικος
-
http://www.huffingtonpost.com/2010/02/0 ... 56043.html?
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Είσαι καλά στη φοιτητική εστία, νταξει το καταλάβαμε, άλλος κανείς για άλλο ωραίο κράτος να ζεις; Τι έγινε γίνατε όλοι ντροπαλοί, μιλιά δεν βάζατε μέχρι τώρα, η η απάντηση είναι αυτονόητα Ελλάδα;Τσουρέκια...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Είσαι καλά στη φοιτητική εστία, νταξει το καταλάβαμε, άλλος κανείς για άλλο ωραίο κράτος να ζεις; Τι έγινε γίνατε όλοι ντροπαλοί, μιλιά δεν βάζατε μέχρι τώρα, η η απάντηση είναι αυτονόητα Ελλάδα;
Τσουρέκια...
Πάνω δεξιά είναι το παράθυρο σου, αυτό στο δωμάτιο με την αφίσα του spiderman στον τοίχο;
-
Πού τη πρόσεξες την αφίσα βρε θηρίο;
-
Κανας κρητηκαρος δεν υπαρχει να ακουσουμε και καμια αποψη με νοημα γιατι μεχρι τωρα μπουρδες διαβαζουμε.
Συγνωμη αλλα εαν εσεις εισαστε ελληνες εγω θα φουνταρω απτον 5ο οροφο.
Λονδινο,Ολλανδια,Ελβετια,USA ολοι οι ματσωμενοι μαζωμενοι εδω. -
Ποια εστια ρε κακομοιρη, σε σπιτι μενω
Καμιαν αλλη πετυχημενη μαντεψα θα κανεις? -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Λονδινο,Ολλανδια,Ελβετια,USA ολοι οι ματσωμενοι μαζωμενοι εδω.Και δεν φουντάρεις;
Ο τόπος κατοικίας είναι που καθορίζει την εθνικότητα;
-
Tα γνωστα. [mod]
-
Εισαι αρκετα προκλητικος,ξεπερνας τα ορια.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Κανας κρητηκαρος δεν υπαρχει να ακουσουμε και καμια αποψη με νοημα γιατι μεχρι τωρα μπουρδες διαβαζουμε.
Λονδινο,Ολλανδια,Ελβετια,USA ολοι οι ματσωμενοι μαζωμενοι εδω.Α ωστε μενεις στον 5ο πουλακι μου ε; Καλος ματσωμενος εισαι και συ
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα