-
Τσαχπινούλη μου, γαργαλιάρη μου, δεν θα σε ακολουθήσω! Φιλάκια και καλό βράδυ να έχεις! Μια καλή κοπέλα να βρεις για τέτοιες ώρες δύσκολες! Πάω για διασκέδαση.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ πάντως συμφωνώ με τον Τρύφωνα σε πολλά......Ο μικρός μου ανιψιός τελειώνοντας ΤΕΙ τουριστικών στην Σίνδο πήρε δάνειο για να κάνει μεταπτυχιακό στο Montreux. Τελειώνοντας έψαξε για δουλειά και βρήκε σε ιδιωτική τράπεζα με ικανοποιητικότατο μισθό στην Γενεύη και συχνά για δουλειές στο Μονακό.Νοίκιασε μικρό σπίτι στο κέντρο και του έμεναν λεφτά για αποταμίευση......Aποπλήρωσε το δάνειο αγόρασε αυτoκίνητο SMART 84PS και τουλάχιστον μιά φορά το μήνα εμφανιζόταν στην Θεσσαλονίκη για Σαββατοκύριακο. Πρίν έναν χρόνο και κάτι δέχτηκε πρόταση από άλλη μεγάλη εταιρία (άσχετη από τον τραπεζικό ή τουριστικό τομέα) με μεγαλύτερο μισθό και ποσοστά επί πωλήσεων.....(με στόχους φυσικά ). Πήγε σε καλύτερο σπίτι, αγόρασε και σκούτερ για να μην χάνει χρόνο με το SMART και από φέτος νοίκιασε και σπίτι στην Megeve (χιονοδρομικό κέντρο στην Γαλλία) και περιμένει σε ένα μήνα και το RANGE ROVER EVOQUE . Ούτε να ακούσει θέλει για Ελλάδα.Η διασκέδαση είναι εξαιρετική σχεδόν καθημερινή και ποιοτική (από έμψυχο υλικό που βλέπω στο facebook). Μόνο για χαβαλέ είναι εδώ όπως λέει......και δεν είναι ακόμα ούτε 30 χρονών.....Έτσι είναι. Πολύ σωστά τα λες.
Πάντως cosneo αν το καράβι βυθιζόταν όπως ο Τιτανικός, θα προτιμούσες να είχες μπει σε βάρκα.
Στον Τιτανικο φανταζομαι όλοι οι επιβάτες ήθελαν να σωθούν Νικο. Το ποιοι καταφεραν και μπήκαν στην βαρκα και ποιοι όλοι νομίζω δεν είναι ... επιλογη μου!
Γιατί οι Έλληνες δεν θέλουν όλοι να σωθούν?
Το ποιοί σώθηκαν τώρα στον Τιτανικό όντως δεν ήταν επιλογή τους...σκέψου όμως ότι κάποιος έχει την επιλογή να φύγει στο εξωτερικό για να 'σωθεί'.
Πραγματικά εδώ δεν υπάρχει ελπίδα...εκτός αν διαφωνείς. Και σου γράφει ένας απίστευτα αισιόδοξος άνθρωπος που κάθε μέρα λέει τη λέξη 'όλα θα πάνε καλά' πάνω από 2-3 φορές και δεν το λέω για να το πιστέψω. ...πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτιάξουν τα πράγματα. Το πότε είναι το θέμα.
Οπότε κατά την άποψή μου (και το έχω ξαναγράψει) μια χαρά κάνει ο Τρύφωνας και ο κάθε Τρύφωνας που φεύγει για το εξωτερικό, όπως θα κάνει κι αδερφός μου σύντομα, ο κουνιάδος μου και άλλοι πολλοί φίλοι που ξέρω οι οποίοι φεύγουν ή έχουν ήδη φύγει.
Τελικά οι φίλοι και η οικογένειά μας αφήνει και φεύγει έξω...πριν το κάνουμε εμείς που καθόμαστε εδώ γι'αυτούς.
Η ειρωνεία του πράγματος.
-
Άσπρο κώλο που χει η νύφη, να χαμε και εμείς οι γύφτοι...
Είναι πολύ εύκολο να σνομπάρω τον ανηψιό του sv2 και να πω 1 μύριο άκυρα πράγματα για να πείσω τον εαυτό μου ότι είμαι σε καλύτερη θέση από αυτόν (ότι η ζωή είναι μίζερη εκεί, ότι στην Ελλάδα και μόνο που πίνεις νερό της ΕΥΔΑΠ είσαι ευτυχισμένος, ότι εκεί έχει αγελάδες και όχι κατσίκια, ότι κάνει κρύο, ότι βρωμάνε τυρίλα οι άνθρωποι κλπ) αλλά φυσικά κάτι τέτοιο είναι το λιγότερο γραφικό.
Από την άλλη όμως δεν μπορώ να το θέσω και σαν πανάκεια. Το ότι κάποιος βρίσκεται σε ώριμο και ανεπτυγμένο επαγγελματικό περιβάλλον και παίρνει ένα κάρο χρήμα δε σημαίνει ότι είναι και ικανοποιημένος από τη ζωή του.Επειδή όμως το τοπικό λέγεται Ελλάδα, εργασία, αμοιβές και όχι Υγεία, ευεξία, ευτυχία μπορούμε μόνο να διαβάζουμε τέτοιες αναφορές και να μιζεριάζουμε από τη σύγκριση.
Εξαιρούνται golden boys του δημοσίου (δημόσια και κρατικοδίαιτα) που απλά ζουν τη φαντασίωση.
-
Ζουν το όνειρο εννοείς.
-
Όταν καθαρίζεις 2χίλιαρο και δουλεύεις χαλαρό 6-7ωράκι ζεις το όνειρο.
Όταν χτυπάς πάνω από 4-5.000 με μηδενικό (μη σου πω και αρνητικό άγχος) τότε μιλάμε για φαντασίωση. -
Eλλάδα δεν είναι μονο το Σύνταγμα και η βρωμερή Αθήνα. Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο. Μέρη με ιστορία, με φυσική ομορφιά. Η μισή καταγωγή μου είναι απο την Σπάρτη και ακόμα δεν έχω δει ουτε τα μισα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Θα πει βέβαια ο κακοπροαίρετος οτι η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές. Ακόμα όμως και εντος της Αττικής έχει μέρη για να μείνεις μόνιμα και να μην κινδυνεύεις απο τις ορδές των λαθρομεταναστών.
Βέβαια αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, σε 50 χρόνια η Ελλάδα θα έχει 5.000.000 Ελληνες και 8.000.000 ΠακιστανοΑλβανους. Εγω λέω να τους μαζέψουμε και να τους στείλουμε σε καμια Ελβετία ή Σουηδία. Τότε να δω πόσο πολιτισμένα θα φέρονται οι Ελβετοι και οι Σουηδοί.
Το υπ'αριθμόν ενα πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι λαθρομετανάστες και οχι τα ελλείματα της χώρας. Η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της αρκει να υπάρχουν Ελληνες. Με 5.000.000 λαθρομεταναστες είναι καταδικασμένη η Ελλαδίτσα μας
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eλλάδα δεν είναι μονο το Σύνταγμα και η βρωμερή Αθήνα. Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο. Μέρη με ιστορία, με φυσική ομορφιά. Η μισή καταγωγή μου είναι απο την Σπάρτη...Και τι δουλειές έχει η Σπάρτη?
Μακάρι να υπήρχαν δουλειές στην επαρχία...πρώτος απ'όλους θα είχα φύγει. Το λέω επειδή την επισκέπτομαι συχνά λόγω δουλειάς και είναι οι αγαπημένες μου ημέρες. Χαλαρές, ξεκούραστες και άνετες.
-
Όταν βλέπεις τις λέξεις 'ομορφία' και 'Σπάρτη' στην ίδια παράγραφο μόνο ένα πράγμα μένει να κάνεις:
-
@ελεος μην ανησυχεις...
Οι Αλβανοι φευγουν παντως ενας - ενας μην ανησυχεις. Ηρθαν να δουλεψουν να στησουν τις οικογενειες τους, βλεπουν πως τα πραγματα πανε απ το κακο στο χειροτερο και την κανουν για πισω. Και το ωραιο απ οτι μου λενε; Και εκει που θα πανε θα ναι κλασσικα ξενοι, οπως γινετε σ αυτες τις περιπτωσεις.
@ υπολοιποι...η αληθεια ειναι καπου στη μεση...
Σ αυτη τη φαση θα προτιμουσα να μαι σε ενα εργασιακο περιβαλλον που να το γουσταρω και να επικρατει ηρεμια στο εξωτερικο παρα στο σπιτι μου και να δουλευω 15 ωρες την ημερα (οπως γινετε τωρα) και να μην μπορω να χαρω τους γονεις μου, τους φιλους μου και ολα τα υπολοιπα πραγματα που ειχα στο μυαλο οταν εκανα την επιλογη μου...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Eλλάδα δεν είναι μονο το Σύνταγμα και η βρωμερή Αθήνα. Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο. Μέρη με ιστορία, με φυσική ομορφιά. Η μισή καταγωγή μου είναι απο την Σπάρτη και ακόμα δεν έχω δει ουτε τα μισα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Θα πει βέβαια ο κακοπροαίρετος οτι η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές. Ακόμα όμως και εντος της Αττικής έχει μέρη για να μείνεις μόνιμα και να μην κινδυνεύεις απο τις ορδές των λαθρομεταναστών.Βέβαια αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, σε 50 χρόνια η Ελλάδα θα έχει 5.000.000 Ελληνες και 8.000.000 ΠακιστανοΑλβανους. Εγω λέω να τους μαζέψουμε και να τους στείλουμε σε καμια Ελβετία ή Σουηδία. Τότε να δω πόσο πολιτισμένα θα φέρονται οι Ελβετοι και οι Σουηδοί.
Το υπ'αριθμόν ενα πρόβλημα της Ελλάδος είναι οι λαθρομετανάστες και οχι τα ελλείματα της χώρας. Η Ελλάδα θα βρει τον δρόμο της αρκει να υπάρχουν Ελληνες. Με 5.000.000 λαθρομεταναστες είναι καταδικασμένη η Ελλαδίτσα μας
Ρατσιστής, ρατσιστής; Οι ξένοι που τρώνε το ψωμί του τίμιου και εργατικού Ελληνα ε; Που ήρθαν να σας πάρουν την πανέμορφη πατρίδα σας ε; Που κλέβουν τις γυναίκες σας και τρώνε παιδιά. Να μην μιλήσουμε και για Εβραίους, άσε. Εσύ έλειπες. Σε πληροφορώ ότι ο πληθυσμός της χώρας που αναφέρεις αποτελείται κατά 35% από αλλοεθνους, είσαι καλά ακόμα. Κάτσε Σπάρτη είναι ωραία.
A, που'σαι αύριο στην πρωτεύουσα δεν έχει μετρό, τραμ, ηλεκτρικό κλπ. Απεργούν οι εργαζόμενοι για καλύτερους μισθούς....τουρκαλβανοι αλήτες.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Eλλάδα δεν είναι μονο το Σύνταγμα και η βρωμερή Αθήνα. Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο. Μέρη με ιστορία, με φυσική ομορφιά. Η μισή καταγωγή μου είναι απο την Σπάρτη και ακόμα δεν έχω δει ουτε τα μισα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Θα πει βέβαια ο κακοπροαίρετος οτι η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές. Ακόμα όμως και εντος της Αττικής έχει μέρη για να μείνεις μόνιμα και να μην κινδυνεύεις απο τις ορδές των λαθρομεταναστών.
Βέβαια αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, σε 50 χρόνια η Ελλάδα θα έχει 5.000.000 Ελληνες και 8.000.000 ΠακιστανοΑλβανους. Εγω λέω να τους μαζέψουμε και να τους στείλουμε σε καμια Ελβετία ή Σουηδία. Τότε να δω πόσο πολιτισμένα θα φέρονται οι Ελβετοι και οι Σουηδοί.
Ρατσιστής, ρατσιστής; Οι ξένοι που τρώνε το ψωμί του τίμιου και εργατικού Ελληνα ε; Που ήρθαν να σας πάρουν την πανέμορφη πατρίδα σας ε; Που κλέβουν τις γυναίκες σας και τρώνε παιδιά. Να μην μιλήσουμε και για Εβραίους, άσε. Εσύ έλειπες. Σε πληροφορώ ότι ο πληθυσμός της χώρας που αναφέρεις αποτελείται κατά 35% από αλλοεθνους, είσαι καλά ακόμα. Κάτσε Σπάρτη είναι ωραία.
A, που'σαι αύριο στην πρωτεύουσα δεν έχει μετρό, τραμ, ηλεκτρικό κλπ. Απεργούν οι εργαζόμενοι για καλύτερους μισθούς....τουρκαλβανοι αλήτες.
Οι ξένοι που βιάζουνε και λεηλατούν την χώρα φταίνε. Τα στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν οτι το 85% των εγκλημάτων προέρχονται απο τους μετανάστες. Αυτό δεν είναι ρατσισμός ,αλλα απλή καταγραφή της πραγματικότητας. Δεν τολμάει κανενας να κυκλοφορήσει μετα τις 10 το βράδυ. Ουτε τις γυναίκες κλέβουν ,αλλα αντιθέτως ζωάδια μεσήλικες Ελληνες παντρεύονται Αλβανίδες και Ρωσσίδες . Ξέρεις, αυτους τους Ελληνες όπως και Έλληνες σαν και του λόγου σου ,τους βάζω στο ιδιο τσουβάλι με τους Πακιστανους.
Χώρες Βαβελ σαν την Ελβετία μου προκαλουν οίκτο. Αυτός είναι και ο λόγος που στους παγκοσμίους πολέμους εκαναν την κότα. Αφου δεν υπάρχει εθνική συνοχή. Να πολεμήσει ο πολίτης για ποιό λόγο? Δεν μας λες ομως και για την Σουηδία και για την Νορβηγία. Στην Σουηδία για παράδειγμα οι μετανάστες αποτελούν το 15% του πληθυσμού και η πλειονότητα των μεταναστων ειναι ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ. ΛΑΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. Τι σχέση εχει η νοοτροπια και η θρησκεια του Ελληνα με του Αλβανου και του Πακιστανου? Γιατι δεν μαζεύουν και 5.000.000 Πακιστανους οι Σουηδοί σαν την Ελλάδα? Αφου είναι πολιτισμένο κράτος δικαίου.......
Υ.Γ Δεν είπα οτι ειναι ωραια η ΠΟΛΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όταν βλέπεις τις λέξεις 'ομορφία' και 'Σπάρτη' στην ίδια παράγραφο μόνο ένα πράγμα μένει να κάνεις:Εγραψά οτι είναι ωραία? Μια πόλη είναι σαν ολες τι αλλες. Απο εκει ομως πας στο Γυθειο ,Μονεμβασια ή ακομα και στην Αρκαδια οπου επισκέφτηκα πρόσφατα Δημητσάνα,Λαγκάδια κ.τ.λ. Για την Πελοπόννησο εγραψα οτι είναι ωραία, αλλα μου φαίνεται ο καθενας διαβάζει οτι θέλει
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο.Ννννναι.... Ήθελα νά'ξερα ποιος άρχισε να διαδίδει αυτή τη φήμη και το επαναλαμβάνουν όλοι.
-
Αυτή η φήμη διαδίδεται για το κάθε κράτος από τους υπηκόους του. Είναι παγκόσμιο το φαινόμενο, δεν ασχολούμαι πλέον εδώ και χρόνια, έφτασε να μου το υποστηρίζει και πρώην ανατολικογερμανός για την DDR.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ρατσιστής, ρατσιστής;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τα μέρη που έχει η Ελλάδα δεν τα έχει καμια χώρα στον κόσμο.
Ννννναι.... Ήθελα νά'ξερα ποιος άρχισε να διαδίδει αυτή τη φήμη και το επαναλαμβάνουν όλοι.
Για να έχει τόσο τουρισμό το καλοκαίρι (που σαν ζώα που είμαστε ποτέ δεν αξιοποιήσαμε ορθά) δεν μπορεί κάτι όμορφο πρέπει να διαθέτει και η χώρα μας.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για να έχει τόσο τουρισμό το καλοκαίρι (που σαν ζώα που είμαστε ποτέ δεν αξιοποιήσαμε ορθά) δεν μπορεί κάτι όμορφο πρέπει να διαθέτει και η χώρα μας.Δεν αντιλέγω αν το θέτεις έτσι. Άλλο όμως αυτό, και άλλο το 'δεν υπάρχει άλλο στον κόσμο' / 'είμαστε οι καλύτεροι' / 'ελληνάρες οέο' κ.λπ.
( )
-
Στο Γυθειο τα σκουπιδια ακριβως εξω απ'την πολη ειναι λοφοι και η δυσωδια και μποχα στο -γραφικο κατα τ'αλλα- λιμανι τις 340 απ'τις 365 μερες σε κανει να μη μπορεις να σταθεις. Οχι οτι εχει και τιποτα τρελο να κανεις, το νερο στις καφετεριες βρωμαει (οι κατσιβελοι δε σου βαζουν κανα εμφιαλωμενο) και τα ψαρια ειναι ολα σαπια και πανακριβα στις ψαροταβερνες. Επισης το χειμωνα, η απολυτη νεκρα μιλαμε... ειναι η συντροφος απο Λακωνια και τα'χω φαει στη μαπα τα μερη αυτα καλα. Μονεμβασια ναι, να βγαλω το καπελο. Αλλα Γυφτειο; 2/5
-
Έτσι συμφωνώ avel. 'Η απολογία ενός Ανθέλληνα' του Ν. Δήμου τα περιγράφει πολύ ωραία όλα αυτά τα 'ωραία' μας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Στο Γυθειο τα σκουπιδια ακριβως εξω απ'την πολη ειναι λοφοι και η δυσωδια και μποχα στο -γραφικο κατα τ'αλλα- λιμανι τις 340 απ'τις 365 μερες σε κανει να μη μπορεις να σταθεις. Οχι οτι εχει και τιποτα τρελο να κανεις, το νερο στις καφετεριες βρωμαει (οι κατσιβελοι δε σου βαζουν κανα εμφιαλωμενο) και τα ψαρια ειναι ολα σαπια και πανακριβα στις ψαροταβερνες. Επισης το χειμωνα, η απολυτη νεκρα μιλαμε... ειναι η συντροφος απο Λακωνια και τα'χω φαει στη μαπα τα μερη αυτα καλα. Μονεμβασια ναι, να βγαλω το καπελο. Αλλα Γυφτειο; 2/5Nαι αλλά το βραδάκι είναι ρομαντικά να περπατάς παράλληλα στην παραλία
Απο εκει και πέρα μην κολλαμε στο Γυθειο. Μπορω να σου βρω 10.000 ωραια μερη στην Πελοποννησο.Α και κατι για τον φιλο μου τον Τρυφωνα και τους Ελβετους που δεν ειναι καθολου ρατσιστες. Για να δουμε τι λεει ο κοσμος για την Ελβετια http://www.justlanded.com/deutsch/Schwe ... land-sucks
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα