-
Καλημέρα!
Είχα ξεκινήσει για μηχανή, τελικά λυπήθηκαν τα κοκαλάκια μου και πάω για αμάξι .
Ψάχνω αμάξι για μένα και την αδελφή μου.
Είμαι 26χρονος φοιτητής, μ'αρέσει πολύ να οδηγώ. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, αλλά υπολογίζω γύρω στα 8000 το χρόνο.
Το αμάξι θα αγοραστεί άμεσα, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβρη και θα δοθούν 12.000 ευρώ μετρητά, και κάποιο επιπλέον ποσό θα μπει σε (μικρές) δόσεις.
Θέλω:
*Πεντάθυρο. Το τρίθυρο Ibiza που έχουμε με κουράζει απίστευτα γιατί συνήθως μπαίνει κόσμος και στο μπες βγες δε βολεύει.
*Τουλάχιστον 100 άλογα για να κινείται αξιοπρεπώς.
*Όσο το δυνατόν πιο χαμηλά κόστη. Δηλαδή χαμηλοί ρύποι ( -
Καλημέρα!
Είχα ξεκινήσει για μηχανή, τελικά λυπήθηκαν τα κοκαλάκια μου και πάω για αμάξι .
Είμαι 26χρονος φοιτητής, μ'αρέσει πολύ να οδηγώ. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, αλλά υπολογίζω γύρω στα 8000 το χρόνο.
Το αμάξι θα αγοραστεί άμεσα, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβρη και θα δοθούν 12.000 ευρώ μετρητά, και κάποιο επιπλέον ποσό θα μπει σε (μικρές) δόσεις.
Θέλω:
*Πεντάθυρο. Το τρίθυρο Ibiza που έχουμε με κουράζει απίστευτα γιατί συνήθως μπαίνει κόσμος και στο μπες βγες δε βολεύει.
Καλημέρα!
Θέλω:
Juke!
neeeeeext. -
Ξεκίνα τα test drive/ride ( )
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Καλημέρα!Κοιτάζω έντονα προς το Seat Leon 1.2 Copa με 105 άλογα, στα 15.290 ευρώ. Είναι αρκετά πιο πάνω από το budget, αλλά με δόσεις (πρέπει να δω πως πάνε αυτά) νομίζω οτι καλύπτεται. Αμα βρω και κανένα σαράβαλο για απόσυρση πάει στα 14.330 ευρώ.
Κοιτάς σωστά! Με την ευχή μας
Το ότι θα βγει μάλλον του χρόνου νέο LEON, είναι γεγονός, αλλά γι αυτό παίρνεις το COPA σε μια καλή τιμή. Δεν θα έλεγα πως θα έπρεπε να σε απασχολεί εφόσον αυτό που παίρνεις σε ικανοποιεί και τέλος πάντων το Leon είναι πολύ καλό και ανταγωνιστικό πακέτο και ας πλησιάζει η αλλαγή του.
-
Κοιτάζω έντονα προς το Seat Leon 1.2 Copa με 105 άλογα, στα 15.290 ευρώ. Είναι αρκετά πιο πάνω από το budget, αλλά με δόσεις (πρέπει να δω πως πάνε αυτά) νομίζω οτι καλύπτεται. Αμα βρω και κανένα σαράβαλο για απόσυρση πάει στα 14.330 ευρώ.
Είναι αρκετά γρήγορο; Δεν είμαι γκαζοφονιάς, αλλά θέλω να μπορώ να κάνω μια προσπέραση της προκοπής και να ταξιδέψω με 130-150 χωρίς να αγκομαχώ. Κάποια άλλη έκδοση είναι προτιμότερη;
Το τούρμπο είναι αξιόπιστο; Η σε 2-3 χρόνια θα με προβληματίσει; Θέλει ειδική μεταχείριση;
Μήπως θα βγει νέο Leon σύντομα και θα χτυπάω το κεφάλι μου;
Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω;
Και το Honda Jazz (νεανικό λέει..) μου είναι ενδιαφέρον, το Leon βέβαια είναι πιο άγριο γιατί είμαι και λίγο κάγκουρας.Κατα τη γνώμη μου, το jazz είναι πολύ πιο χρηστικό σαν αυτοκίνητο. Επειδή αναφέρεις αρκετά χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας, πιστεύω οτι θα είναι και πιο οικονομικό.
Προσωπικά είμαι κάτοχος του leon 1.2 tsi elegance. Το αμάξι είναι εκπληκτικό για μένα που το δουλεύω πιο πολυ εκδρομικά. Εκεί απολαμβάνω το στήσιμο, το τιμόνι , το κιβώτιο, τα φρένα και το τρόπο που αποδίδει ο tsi. Μην έχεις ενδοιασμούς για την απόδοση του 1,2 tsi. Φαντάσου ένα δυνατό 1,600, ενώ σε διαφορετικές συνθήκες, εκεί που χρειάζεσαι τη ροπή σε απαιτητικές διαδρομές, το 1,600 μοιάζει αδύναμο μπροστά του. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά οικονομικό φυσικά όμως αν δεν παίζεις με το turbo. Βέβαια και τσίτα να το πάς δεν υπερβάλλει στην κατανάλωση. Στην εθνική ταξιδεύει με άνεση τρομερή τα χιλιόμετρα που αναφέρεις. Φαντάσου οτι στα 160 χλμ έχεις 4,000 στροφές με 6η.
Για αξιοπιστία τώρα τι να σου πω. Εχω κάνει 9,000 περίπου σε 9 μήνες, πολυ λίγα για συμπεράσματα. Απο λάδια ουτε γραμμάριο πάντως. -
Aν σ αρεσει το ταμπλω του παρτο..Συμβουλεψου τον ελτεο πρωτα που καθε πρωι που μπαινει στραβομουτσουνιαζει μ αυτο..
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Κατα τη γνώμη μου, το jazz είναι πολύ πιο χρηστικό σαν αυτοκίνητο. Επειδή αναφέρεις αρκετά χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας, πιστεύω οτι θα είναι και πιο οικονομικό.
Προσωπικά είμαι κάτοχος του leon 1.2 tsi elegance. Το αμάξι είναι εκπληκτικό για μένα που το δουλεύω πιο πολυ εκδρομικά. Εκεί απολαμβάνω το στήσιμο, το τιμόνι , το κιβώτιο, τα φρένα και το τρόπο που αποδίδει ο tsi. Μην έχεις ενδοιασμούς για την απόδοση του 1,2 tsi. Φαντάσου ένα δυνατό 1,600, ενώ σε διαφορετικές συνθήκες, εκεί που χρειάζεσαι τη ροπή σε απαιτητικές διαδρομές, το 1,600 μοιάζει αδύναμο μπροστά του. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά οικονομικό φυσικά όμως αν δεν παίζεις με το turbo. Βέβαια και τσίτα να το πάς δεν υπερβάλλει στην κατανάλωση. Στην εθνική ταξιδεύει με άνεση τρομερή τα χιλιόμετρα που αναφέρεις. Φαντάσου οτι στα 160 χλμ έχεις 4,000 στροφές με 6η.
Για αξιοπιστία τώρα τι να σου πω. Εχω κάνει 9,000 περίπου σε 9 μήνες, πολυ λίγα για συμπεράσματα. Απο λάδια ουτε γραμμάριο πάντως.Λάθος μου που είπα οτι κάνω χιλιόμετρα στην Αθήνα, δεν είναι οτι κόβω βόλτες για δουλειές. Συνήθως για έξοδο το παίρνω, επειδή με τα νυχτερινά δρομολόγια έχει τελειώσει η υπομονή μου τόσα χρόνια.
Το Jazz είναι αρκετά πιο χρηστικό, με το πίσω κάθισμα που σηκώνεται και τους φανταστικούς χώρους του ενώ είναι 40 εκατοστά πιο κοντό, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα νεανικό. Επίσης, το Leon νομίζω οτι έχει καλύτερο εξοπλισμό. Στην αδελφή μου βέβαια δεν αρέσει ιδιαίτερα κανένα από τα δύο αλλά κρίνει μόνο εμφανισιακά. Προτιμάει Polo, αλλά δε σφάξανε .
Εφόσον δεν είναι αδύναμο το 1.2, γι'αυτό θα πάω.Juke!
neeeeeext.Το νέο Tiida του φόρουμ; Προτιμώ να μου κόψω τα χέρια με κουτάλι από το να μπω στο έκτρωμα.
Aν σ αρεσει το ταμπλω του παρτο..Συμβουλεψου τον ελτεο πρωτα που καθε πρωι που μπαινει στραβομουτσουνιαζει μ αυτο..
Στάζει εγκαθετίλα το φόρουμ (και) σήμερα...
Το ταμπλώ αυτό εδώ δεν είναι;
Εμένα καλό μου φαίνεται. Να θυμίσω οτι αντικρίζω το ταμπλώ του ibiza από το 2001, με τη κόκκινο-μπουρδελέ οθόνη για κλιματισμό. Και την Θώδη να έχει για ταμπλώ, το πολύ να χαμηλώνω το volume από τα χειριστήρια στο τιμόνι.Ξεκίνα τα test drive/ride ( )
Το έχω οδηγήσει ήδη το Leon, το 1.4 με τα 120 άλογα όμως.
Δεν ακούγεται τίποτα, μέχρι τα 50-60 νομίζεις οτι είναι ακίνητο.
Επίσης πετάει πολύ εύκολα κώλο.
Θα κοιτάξω πάντως να κάνω test drive και το 1.2 για να δω διαφορές. -
Φίλε πίστεψε με στις συνθήκες test drive διαφορές μεταξύ 1,2 και 1,4 δεν πρόκειται να δείς. Στο λέω αυτό γιατί το 1,2 παρα είναι δυνατό για να δείξει αδυναμίες απέναντι στο 1,4 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό ακριβώς μου είχε πεί και ο πωλητής εμένα και το διαπίστωσα.
-
Leon θα έρθει νέο μέσα στο 2012.
Επίσης την αρχική σου περιγραφή καλύπτει και το Clio 1.2 TCE το οποίο σε Energy σου βγαίνει μπαμ 12.000 σε 5θυρο. Βέβαια και αυτό τέλη του 2012 θα αντικατασταθεί. Πάντως τόσο το Clio στα μικρά όσο και το Leon στα μικρομεσαία είναι από τα καλύτερα VFM στις κατηγορίες τους. -
Αριστη επιλογή το leon 1.2 tsi copa για αυτά που προσφέρει.Ομορφο,σπορ σε αίσθηση και καλό γκαζάκι,ευρύχωρο,καλοεξοπλισμένο και πολλά άλλα.Αν το προσέχεις και το συντηρείς καλά θα είναι απροβλημάτιστο.Το κακό είναι ότι αλλάζει σε 1 περίπου χρόνο(το υπάρχον leon είναι από το 2005 στην αγορά).Αλλά κολλάω στο θέμα της αδερφή σου .Μήπως θα της φανεί μεγάλο και άβολο?Οι γυναίκες προτιμούν τα πιο μικρά .Σαν καλές εναλλακτικές προτείνω seat ibiza 1.2 tsi style ecomotive(πολύ φτηνά τέλη),renault clio 1.2 tce dynamic(καλό πακέτο συνολικά),skoda fabia 1.2 tsi monte carlo(ψιλοκαγκουρέ αυτή η έκδοση μπορεί να σου αρέσει ),vw polo 1.2 tsi comfortline(ακριβούλι σχετικά 15.500€ αλλά αρέσει στις γυναίκες λόγω ίματζ),kia rio 1.4 cosmic(7 χρονάκια εγγύηση και πολύ πλούσιο σε εξοπλισμό),fiesta 1.4 titanium(πολύ trendy και εμπορικότατο,αξίζει με το μπορντό ταμπλό).Δες και αυτά τα μικρά που σου λέω είναι πολύ καλά,βέβαια και εγώ leon θα έπαιρνα μάλλον αλλά να βολεύει και την αδερφή σου.
-
Polo Comfortline 1.2 TSi 3θυρο 14.600 έκλεισε φίλος μου και 15.000 5θυρο άλλος και οι 2 την τελευταία βδομάδα, από διαφορετικές αντιπροσωπείες. Και στους 2 κολλήσανε απόσυρση χωρίς να έχουν να αποσύρουν κάτι.
-
Το 1.4 το έχει φίλος μου και το έχω πάρει μια βόλτα στον Διόνυσο. Με κλώτσαγε να κόψω ταχύτητα γιατί δε καταλάβαινα οτι πάω με πολλά .
Η αδελφή μου δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει καθε μέρα γιατί δεν ξέρει να οδηγάει και δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα να μάθει για τώρα.
Δουλεύει στο κέντρο οπότε χρησιμοποιεί το μετρό, έχει και το αγόρι της που ή θα πάνε μαζί κάπου ή θα τη πάει όπου είναι. Αρκετές φορές την εξυπηρετώ και εγώ. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να την αφήσω να μάθει στο καινούργιο αμάξι, με τούρμπο κιόλας.
Αν ήταν να προτιμήσω κάποιο από τα μικρά, θα ήταν μάλλον το Fiesta. Το Ibiza δε μου αρέσει εμφανισιακά, το Clio είναι Renault (προσωπικό κόλλημα), Ούτε και το Fabia μου αρέσει (το monte carlo παραείναι βαλκανοκαγκούρικο ), το Polo είναι ακριβό και αδιάφορο ενώ το Kia Rio είναι στη κατηγορία 'δε βλέπεται το ρημάδι'. -
Juke!
neeeeeext.Το νέο Tiida του φόρουμ; Προτιμώ να μου κόψω τα χέρια με κουτάλι από το να μπω στο έκτρωμα.
τα ίδια έλεγες και με την άλληνα και μετά, ολόκληρο φόρουμ, ψάχναμε αξημέρωτα τα συμπτώματα του ολίγον έγκυος.
τέσπα, runner up, το clio ΤCE. -
Δε σου αρέσει το ibiza και σου αρέσει το Leon; Τα ίδια χάλια έχουν.
Νομίζω πως το καλύτερο είναι να πάρεις supermini και, με δεδομένες τις απαιτήσεις σου για τέλη κυκλοφορίας, δεν έχεις πολλές επιλογές. -
Με την άλληνα το αντίθετο έλεγα, τα προβληματάκια μας ήταν ασήμαντα αφού ξέρω τι κάνω..
Το Ibiza είναι γεμάτο γωνίες, λες και δεν είχαν έμπνευση και τράβηξαν 5 γραμμές για να παρουσιάσουν σχέδιο.
Το Leon θέλει λίγη προσπάθεια να το εκτιμήσεις, αλλά δεν είναι τόσο άσχημο για μένα.
Προτιμώ τις καμπύλες του από τις γωνίες οτυ Ibiza. -
Άσε τα supermini και πάρε το Leon. Σαφώς πιο ολοκληρωμένο.
-
Μην είναι τεράστιο γιατί δε θα έχω που να το παρκάρω.το Leon είναι μεγάλο με βάση όσα λες.
τα 105 τα θεωρώ λίγα, ακόμα και με T, ενώ το εσωτερικό του ήταν ξεπερασμένο σχεδιαστικά απο όταν βγήκε.
αλλάζει και σύντομα.αν επιμένεις Seat, σαφώς πιο ισορροπημένο το Ibiza.
αν επιμείνεις στο μέγεθος μικρομεσαίου, τότε κοίτα και Megane 1,4T, Kia cee'd,ή i30.
παίζουν και αυτά τα fiat www.fiat.gr/fiatdeals αν σε ενδιαφέρει. -
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...