-
Γενικεύσεις και ασχετοσύνη, ιδιαίτερα στο τελευταίο σχόλιο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κυκλοφορουν πολλα ακριβα αυτοκινητα και μηχανες (κυριως πανω απο 600κκ). Χρειαζεσαι μεταφορικο μεσο, δεν υπαρχουν πολλα ΜΜΜ και τα ταξι σπανια και ακριβα.
ισχύει το 'πολλά μεταχείρο από ιαπωνία' ;
είχα κανα 2 συναδέλφους και μου έλεγαν ότι (2000-2001 δεδομένα) στην κύπρο κυκλοφορούσαν ή τζιπάκια ντιζελ ή ιαπωνικά σπορ κουπέ στυλ 200SX, Skyline, Integra κτλ. ως επι των πλείστων.
-
ισχυει, πολλα απο Ιαπωνια & Αγγλια.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γενικεύσεις και ασχετοσύνη, ιδιαίτερα στο τελευταίο σχόλιο.Προφανώς και κάνω γενικεύσεις ... Στο μήκος της δημοσίευσης του Σπύρου ... Ξέχασα να βάλω το
Κατα τα αλλα κάνω τον ζωγράφο -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
κυκλοφορουν πολλα ακριβα αυτοκινητα και μηχανες (κυριως πανω απο 600κκ). Χρειαζεσαι μεταφορικο μεσο, δεν υπαρχουν πολλα ΜΜΜ και τα ταξι σπανια και ακριβα.
ισχύει το 'πολλά μεταχείρο από ιαπωνία' ;
είχα κανα 2 συναδέλφους και μου έλεγαν ότι (2000-2001 δεδομένα) στην κύπρο κυκλοφορούσαν ή τζιπάκια ντιζελ ή ιαπωνικά σπορ κουπέ στυλ 200SX, Skyline, Integra κτλ. ως επι των πλείστων.
Απίστευτα ιαπωνικά μετάχειρα. Όρεξη να έχεις να αλλάζεις (ένα μήνα το ένα, ένα μήνα το άλλο...).
-
Καλημερα και απο εμενα.
Ο καιρος ειναι πολυ ζεστος ειδικα του καλοκαιρινουν μηνες, τοσο που δεν νομιζεις οτι ο αερας ειναι ρευστο αλλα γινεσαι εσυ ρευστο
Οι ανθρωποι, με βαση αυτα που εχςω δει μεχρι τωρα ειναι κατι παραπανω απο φιλικοι, οποτε χρειαστηκα βοηθεια σε κατι απο μια απλη ερωτηση, ησαν πολυ προθυμοι να βοηθησουν και να διευκολυνουν οπως μπορουσαν.
Οσο αφορα τις συγκοινωνιες τα τελευαταια χρονια εχουν αρχισει και αναπτυσωντε και αυτο κυριως εξαιτιας της υποστηριξης του κρατους, βεβαια ακομα δεν μπορεις να πεις οτι τα δρομολογια τους ειναι πολυ βολικα (πχ ορισμενες γραμμες εχουν δρομολογιο καθε ωρα).
Τα αμαξια ειναι ενα θεμα αν δεν εχεις ζησει Αγγλια στο παρελθον αλλα παλευεται και ειναι ευκολο να συνηθησεις.
Το κστος ζωης μου εχει δωσει την εντυπωση οτι ειναι φθηνοτερο απο Ελλαδα (κινητα, internet, τηλεφωνο, ρευμα παρα τις αυξησεις τελευταια παραμενει φθηνο οπως κα το νερο), ειδη πρωτης αναγκης οπως super market κτλ. ξανα μου δινουν την εντυπωση οτι ειναι φθηνοτερα απο Ελλαδα, στα δε ποτα η διαφορα φτανει και την μιση τιμη (πχ ουισκι).
Τα ενοικια ειναι λογικα, βεβαια εξαρταται απο την περιοχη το σπιτι κτλ., αλλα δεν νομιζω οτι σε σχεση με την Ελλαδα ειναι πιο ακριβα, εχοντας σαν συγκριση κατι αντιστοιχο. Επιλογες υπαρχουν εξαλλου και εκτος των κεντρων των πολεων αρκει να εχεις συμφιλιωθει με την ιδεα της κινησης, πχ Λευκωσια ειναι τραγικη.Η βενζινη ειναι στα 1,25 Euro, ενω οι τιμες στα μεταχειρισμενα αυτοκινητα παραειναι καλες.
Οσο αφορα την διασκεδαση υπαρχουν διαφορετικες επιλογες απο οικονομικες μεχρι οχι και τοσο.
Η Λευκωσια σαν πολη πιο πολη θυμιζει επαρχιακη πολη (οχι απαραιτητα κακο) της Ελλαδας, εχωντας και τους απαραιτητους περιοσμους στο θεμα της διασκεδασης ειδικα των χειμωνα. Το καλοκαιρι οι επιλογες ειναι ακομα περισσοτερες σε Λαρνακα, Λεμεσσο κτλ.Οσο αφορα την αγορα εργασιας μια χαρα περνανε ολα τα πτυχια ειτε ειναι Ελληνικα ειτε Αγγλικα, βεβαια οσο αφορα την αγορα εργασιας σε διαφορες συζητησεις που εχω κανει και με Κυπριους αλλα και με Ελληνες που ειναι εδω, υπαρχει μια πτωση και αυτοσυγκρατηση. Αυτο ισως να οφειλεται και στο γεγονος οτι εχουν ερθει και παρα πολλοι Ελληνες στην Κυπρο τα τελευταια χρονια και υπαρχει ενας κορεσμος (εξαλλου η Κυπρος δεν ειναι μια τεραστια αγορα), αλλα λογω και των επιπτωσεων της οικονομικης κρισης, οι οποιες ομως επιπτωσεις δεν εχουν καμια σχεση με αυτες στην Ελλαδα.
Μαλλον εδω ειχαν το μυαλλο να καταλαβουν οτι για να αντιμετωπισεις την οποια κριση δεν κανεις οτι ειναι δυνατον να παγωσεις την αγορα.Οσο αφορα τις ξενες γλωσσες Ελληνικα, Αγγλικα και Ρωσικα ειναι αυτες που επικρατουν στην αγορα εργασιας.
Η ποιοτητα ζωης νομιζω οτι ειναι καλυτερη αλλα βεβαια αυτο εχει να κανει με τα θελω και τις επιλογες του καθενος, πχ τροποι διασκεδασης, επιλογες κτλ.
-
Αλλα χρηστικά: ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κτλ πώς είναι; Η φορολογία γενικότερα στα εισοδήματα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αλλα χρηστικά: ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κτλ πώς είναι; Η φορολογία γενικότερα στα εισοδήματα;Φορολογια καμια σχεση με Ελλαδα, 19500 η καπου τοσο το αφορολογητο και απο εκει και πανω κλιμακοτα. Ασφαλειες περιπου στα ιδια επιπεδα, τουλαχιστον αυτα που εχω δει εγω και τελη απλα καμια σχεση.
-
-
Ναι αλλα η κυπριακη πιτα ποσο εχει εκει;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ναι αλλα η κυπριακη πιτα ποσο εχει εκει;Απο 5 ευρω και επειδη το μεγεθος μετραει ειναι και διπλασια απο την Ελληνικη .
-
Ο ξεβράκωτος έχει πολλές πληροφορίες για την Κύπρον.
-
βασικα δε ξερω τι δουλεια κανεις αλλα βρες καμια κυπρια και κανε κινηση προς τα κατω...ετσι ολα θαναι πιο ευκολα κατω οποιον ξερω ετσι κατεβηκε, τη θες την ακρη κατω...
απο αυτα που διαβαζω υπαρχει ενα θεματακι πλεον στην οικονομικη ζωη, δεν εχει σχεση δηλαδη με τη Κυπρο μια 5ετια πριν που εζησα απο κοντα...
ευελπιστω οτι οι Κυπριοι θα βρουν καποιο τροπο να τη βγαλουν καθαρη γιατι δεν ειναι τοσο ζωα στα οικονομικα οπως εμεις εδω... ενιγουει η πιθανοτητα να βρεις κατι καλο στη Κυπρο ειναι καλυτερη απο οτι εδω αλλα νομιζω τη θες μια ακρηυγ. βαλανε και λεωφορεια πλεον? πω πωωωωω
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βασικα δε ξερω τι δουλεια κανεις αλλα βρες καμια κυπρια και κανε κινηση προς τα κατω...ετσι ολα θαναι πιο ευκολα κατω οποιον ξερω ετσι κατεβηκε, τη θες την ακρη κατω...
...Νομίζω ότι θα συναντήσω σθεναρές αντιδράσεις για αυτό το ενδεχόμενο. Από τη γυναίκα μου κατά κύριο λόγο...
-
Ο χρήστης panos_ag έγραψε:
Αλλα χρηστικά: ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας κτλ πώς είναι; Η φορολογία γενικότερα στα εισοδήματα;
Φορολογια καμια σχεση με Ελλαδα, 19500 η καπου τοσο το αφορολογητο και απο εκει και πανω κλιμακοτα. Ασφαλειες περιπου στα ιδια επιπεδα, τουλαχιστον αυτα που εχω δει εγω και τελη απλα καμια σχεση.
Ασφάλεια για Golf V TSI του 2009 240€ τον χρόνο....τέλη κυκλοφορίας 33€ τον χρόνο πληρωτέα και σε 2 δόσεις των 16€ αν θες
Αφορολόγητο όντως 19500€ και για πρώτη δουλειά στην Κύπρο αφαιρείται 20% από το φορολογητέο ποσό (εισόδημα) για 3 χρόνια. Επίσης εκπίπτουν ασφάλειες υγείας, ζωής κλπ.
-
-
κατι αλλο που ξεχασα, τα τηλεοπτικα τους καναλια ειναι για κλαματα. Αν βλεπεις τηλεοραση, χρειαζεσαι ΝΟVA, η οποια φυσικα ειναι πιο φθηνη απο εδω!!!
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
...Νομίζω ότι θα συναντήσω σθεναρές αντιδράσεις για αυτό το ενδεχόμενο. Από τη γυναίκα μου κατά κύριο λόγο...
δε θα συμφωνησει? πουριτανη πηγες και βρηκες?
χλωμος εισαι τοτες...(χωρις φυσικα να ξερω τι δουλεια κανεις, μπορει να σαι ο παπαδημος πχ)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
:ysterical:κατι αλλο που ξεχασα, τα τηλεοπτικα τους καναλια ειναι για κλαματα. Αν βλεπεις τηλεοραση, χρειαζεσαι ΝΟVA, η οποια φυσικα ειναι πιο φθηνη απο εδω!!!
+10000....το μισό πρόγραμμα τους είναι αναπαραγωγή ή live από τα αντίστοιχα ελληνικά κανάλια και τα υπόλοιπα δεν βλέπονται
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
...δε θα συμφωνησει? πουριτανη πηγες και βρηκες?
χλωμος εισαι τοτες...(χωρις φυσικα να ξερω τι δουλεια κανεις, μπορει να σαι ο παπαδημος πχ)
Άστα να πάνε. Της έχω πει ότι είμαι χριστιανός ορθόδοξος με μουσουλμανικά δικαιώματα αλλά δεν την πείθω.
Για την τηλεόραση δεν καίγομαι. Ούτως ή άλλως δεν πολυβλέπω.
Βίος και εργασία στην Κύπρο.