-
Επαναφέρω το θέμα του εκτυπωτή καθώς τελείωσαν τα μελάνια κι επείγει και αρνούμαι να δώσω 56€ για νέο σετ όταν τον είχα πάρει 86.
Epson 3520 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... C33304.htm
HP 8600 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... CM750A.htm
ή laser Xerox 6015Ν http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... %ce%9d.htm
?
Παραπάνω δεν πάω, και πολλά είναι αυτά. Απλά να μη ξαναχρειαστεί ν'αγχωθώ ποτέ και να μη σκάω τα 3/4 της τιμής του για μελάνια.Α πολύ σημαντικό είναι να μπορεί να τυπώσει ακόμα κι αν κάποιο μελάνι έχει τελειώσει, πχ να θέλω να τυπώσω μαύρο και να έχει τελειώσει το Cyan. Η μαλακία ο epson δε μ'αφήνει εκτός αν υπάρχει τρόπος που δε βλέπω.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
καλο!(αν εχεις υποψη αλλο παρομοιο, ποσταρε το)
φχαρισταω
Και ένα review που μόλις βγήκε.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Epson 3520 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... C33304.htmΑ πολύ σημαντικό είναι να μπορεί να τυπώσει ακόμα κι αν κάποιο μελάνι έχει τελειώσει, πχ να θέλω να τυπώσω μαύρο και να έχει τελειώσει το Cyan. Η μαλακία ο epson δε μ'αφήνει εκτός αν υπάρχει τρόπος που δε βλέπω.
Δεν παίζουν μαζί αυτά τα 2. (όπως το αναφέρεις ήδη)
Λίγο περίεργες οι επιλογές σου, 2 inkjet και 1 laser...(και του πανακρίβου, όπως και τα μελάνια τους)Ποιές είναι οι ανάγκες σου ;;;
-
Επαναφέρω το θέμα του εκτυπωτή καθώς τελείωσαν τα μελάνια κι επείγει και αρνούμαι να δώσω 56€ για νέο σετ όταν τον είχα πάρει 86.ή laser Xerox 6015Ν http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... %ce%9d.htm
?
Παραπάνω δεν πάω, και πολλά είναι αυτά. Απλά να μη ξαναχρειαστεί ν'αγχωθώ ποτέ και να μη σκάω τα 3/4 της τιμής του για μελάνια.Τα αναλώσιμα του laser είδες πόσο κάνουν? 60 Ευρώ το μαύρο για 2000 σελίδες, και 47Ε το κάθε χρώμα για 1000 σελίδες, σύνολο πάνω από 200Ε.
Προσωπικά, επειδή τυπώνω πάρα πολλά drafts, χρησιμοποιώ έτοιμα συμβατά μελάνια για έναν παλιό μου deskjet και παίζει με 10 ευρώ μαύρου (πλέον τα φουλάρουνε με μελάνι για κάποιον λόγο, είναι πολύ βαριά) να βγάζω πάνω απο 1000 σελίδες (έγχρωμο μελάνι έχω να βάλω πάνω από 5 χρόνια ).
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Epson 3520 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... C33304.htm
Α πολύ σημαντικό είναι να μπορεί να τυπώσει ακόμα κι αν κάποιο μελάνι έχει τελειώσει, πχ να θέλω να τυπώσω μαύρο και να έχει τελειώσει το Cyan. Η μαλακία ο epson δε μ'αφήνει εκτός αν υπάρχει τρόπος που δε βλέπω.
Δεν παίζουν μαζί αυτά τα 2. (όπως το αναφέρεις ήδη)
Λίγο περίεργες οι επιλογές σου, 2 inkjet και 1 laser...(και του πανακρίβου, όπως και τα μελάνια τους)Ποιές είναι οι ανάγκες σου ;;;
Ο laser μπήκε με το σκεπτικό της όποτε να'ναι εκτύπωσης, να μην αγχώνεσαι δλδ αν θα ξεραθούν τα μελάνια. Έστω ότι τον αφήνουμε έξω, μεταξύ των 2 inkjet ? Είχαν μπει λεπτομέρεις σελίδων/κόστους πριν κάποιες σελίδες
-
Μακρυά απο ΗΡ τουλάχιστον για τον οικιακό χρήστη. Όσο καλα και να φαίνιονται απο design τόσο χάλια είναι σαν μηχανές , χώρια που τα μελάνια πλέον είναι πολύ λίγα ml ενώ έχουν βάλει πλέον και τα τσιπάκια για ελεγχο γνησιότητας μελανιών που κάνουν την αναγόμωση δυσκολότερη.
Θα σου πρότεινα να πάς σε Canon που έχουν πολυ καλυτερη ποιότητα εκτυπωσης, καπως μεγαλύτερα μελάνια και καλύτερη μηχανη εκτύπωσης . Αν δώσεις κατι παραπάνω θα σου πρότεινα να πας σε μηχάνημα με 4-5 μελάνια και οχι με τα 2 γι ακαλύτερη οινομία.Και δεν σε νοιάζει αν μενει καιρό χωρίς να δουλευει, οι κεφαλές είναι αφαιρουμενες και ανεξάρτητες απο τα μελάνια και καθαρίζονται εύκολα....
-
Εντελώς ξαφνικά ενας λογαριασμός που έχω στο 'Web Outlook', 'Microsoft Live' ή πως διαολο το λένε, δεν υπάρχει! Δοκίμασα τα παντα, μέχρι και copy+paste από αλλού για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω μαλακία στην πληκτρολόγηση, αλλά τζίφος!
Τι μπορεί να έχει συμβεί; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Εντελώς ξαφνικά ενας λογαριασμός που έχω στο 'Web Outlook', 'Microsoft Live' ή πως διαολο το λένε, δεν υπάρχει! Δοκίμασα τα παντα, μέχρι και copy+paste από αλλού για να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω μαλακία στην πληκτρολόγηση, αλλά τζίφος!
Τι μπορεί να έχει συμβεί;Φιλε καλως ηλθες στο φόρουμ,πέρνα και απο το viewtopic.php?f=11&t=21493 να μας συστηθείς!
-
Ε;;;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ε;;; -
Με τον πονο μου παιζεις ρε Bill
-
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Μακρυά απο ΗΡ τουλάχιστον για τον οικιακό χρήστη. Όσο καλα και να φαίνιονται απο design τόσο χάλια είναι σαν μηχανές , χώρια που τα μελάνια πλέον είναι πολύ λίγα ml ενώ έχουν βάλει πλέον και τα τσιπάκια για ελεγχο γνησιότητας μελανιών που κάνουν την αναγόμωση δυσκολότερη.Θα σου πρότεινα να πάς σε Canon που έχουν πολυ καλυτερη ποιότητα εκτυπωσης, καπως μεγαλύτερα μελάνια και καλύτερη μηχανη εκτύπωσης . Αν δώσεις κατι παραπάνω θα σου πρότεινα να πας σε μηχάνημα με 4-5 μελάνια και οχι με τα 2 γι ακαλύτερη οινομία.Και δεν σε νοιάζει αν μενει καιρό χωρίς να δουλευει, οι κεφαλές είναι αφαιρουμενες και ανεξάρτητες απο τα μελάνια και καθαρίζονται εύκολα....
Πρόσφατα πέταξα μηχάνημα Cannon επειδή είχε στεγνώσει μελάνι μέσα στην κεφαλή και στο ebay την έβρισκα με 60ευρώ καινούργια.
Αγόρασα ΗΡ λόγο του ότι αφενώς είχε φθηνά μελάνια, αφετέρου η κεφαλή είναι ενσωματωμένη στο μελάνι οπότε ακόμα και αν στεγνώσει το αλλάζεις και τελειώνεις.
Δεν έχω ιδιαίτερες ανάγκες εκτύπωσης και δεν τυπώνω φωτογραφίες πλέον βέβαια.Με όσα έχω δεί με τα αναγομωμένα μελάνια πάντως προτιμώ να πληρώνω για ορίτζιναλ.
Συμφωνώ πάντως στα περί ποιότητας εκτύπωσης, ήμουν τα τελαυταία 10χρόνια με Cannon εκτυπωτές αλλά πλέον άλλαξαν οι προτεραιότητες.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Αγόρασα ΗΡ λόγο του ότι αφενώς είχε φθηνά μελάνια, αφετέρου η κεφαλή είναι ενσωματωμένη στο μελάνι οπότε ακόμα και αν στεγνώσει το αλλάζεις και τελειώνεις.
εχω εντονη εντύπωση πως τα τελευταια χρόνια πλέον δεν ισχύει αυτο
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Τελικά η μαμά-ψύκτρα ήταν τουλάχιστον 90x90 όταν την μέτρησα... Στο ιντερνετ έγραψε ότι ήταν 75χ75 για αυτό είχα τρομάξει. Ελάχιστες είχα βρει με τόσο μικρες διαστάσεις. Παρήγγειλα μια zalman με διαστάσεις 65x130 (στην κάθετη απόσταση δεν έχω πρόβλημα, οριζόντια φοβάμαι μηπως δεν χωρέσει) από το eshop και ας ελπίσουμε ότι θα κάνει και ότι θα ρίξει κάπως τις θερμοκρασίες.
Δεν ξέρω πως είναι το κουτί σου, μπορείς να φτιάξεις μια 'όδευση αερισμού ψύξης' με αντικρυστά ανεμιστηράκια πάνω στο case (ένα in, ένα out) ? Θα σου έλυνε πολλά προβλήματα
Ήρθε η νέα ψύκτρα, χώρεσε στην μητρική, άλλαξα και κουτί, οι ανεμιστήρες τοποθετήθηκαν αντικριστά με επίκεντρο τον επεξεργαστή (ενας φέρνει αέρα, περνά από τον επεξεργαστή και αμέσως φεύγει έξω, βοήθησε σε αυτό και ο τύπος της ψύκτρας που έχει τον ανεμιστήρα στο πλάι).
Αποτελέσματα? Στο burntest της intel πριν είχα 90+ βαθμούς και τώρα 70
Έχω λίγο παραπάνω θόρυβο (σε σχέση με την stock ψύκτρα) όταν φορτώνεται το σύστημα αλλά αυτό ελάχιστα με ενοχλεί. Την υπόλοιπη ώρα συνεχίζει να είναι το ίδιο ήσυχο.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Τελικά η μαμά-ψύκτρα ήταν τουλάχιστον 90x90 όταν την μέτρησα... Στο ιντερνετ έγραψε ότι ήταν 75χ75 για αυτό είχα τρομάξει. Ελάχιστες είχα βρει με τόσο μικρες διαστάσεις. Παρήγγειλα μια zalman με διαστάσεις 65x130 (στην κάθετη απόσταση δεν έχω πρόβλημα, οριζόντια φοβάμαι μηπως δεν χωρέσει) από το eshop και ας ελπίσουμε ότι θα κάνει και ότι θα ρίξει κάπως τις θερμοκρασίες.
Δεν ξέρω πως είναι το κουτί σου, μπορείς να φτιάξεις μια 'όδευση αερισμού ψύξης' με αντικρυστά ανεμιστηράκια πάνω στο case (ένα in, ένα out) ? Θα σου έλυνε πολλά προβλήματα
Ήρθε η νέα ψύκτρα, χώρεσε στην μητρική, άλλαξα και κουτί, οι ανεμιστήρες τοποθετήθηκαν αντικριστά με επίκεντρο τον επεξεργαστή (ενας φέρνει αέρα, περνά από τον επεξεργαστή και αμέσως φεύγει έξω, βοήθησε σε αυτό και ο τύπος της ψύκτρας που έχει τον ανεμιστήρα στο πλάι).
Αποτελέσματα? Στο burntest της intel πριν είχα 90+ βαθμούς και τώρα 70
Έχω λίγο παραπάνω θόρυβο (σε σχέση με την stock ψύκτρα) όταν φορτώνεται το σύστημα αλλά αυτό ελάχιστα με ενοχλεί. Την υπόλοιπη ώρα συνεχίζει να είναι το ίδιο ήσυχο.
Most excellent dude!
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Με όσα έχω δεί με τα αναγομωμένα μελάνια πάντως προτιμώ να πληρώνω για ορίτζιναλ.
Μαλλον δεν τα εχεις δει ολα και αγοραζεις Β' κατηγοριας.
Συμβατα ειναι ολα τα μελανια που ταιριαζουν με τα αυθεντικα και μπορουν να χρησιμοποιηθουν για τους ιδιους εκτυπωτες.
Απο εκει και περα υπάρχουν οι παρακατω επιλογες:1.Refill: Απλα προστειθεται μελανι σε υγρη μορφη (ή γραφιτης στην περιπτωση του τονερ) στο κενό cartridge, συνηθως ανοιγοντας μια τρυπα. Δεν γινεται καμμια αλλη εργασια και ειναι κατα τη γνωμη μου οτι χειροτερο υπαρχει
2.Πληρης ανακατασκευη: Χρησιμοποιειται το κενο δοχειο αλλα ελεγχεται η κατασταση του chip (εαν υπαρχει), εκκενώνεται και καθαριζεται πληρως σε μηχανημα κενου και μετα γεμιζει με καθορισμενη ποσοτητα και συγκεκριμενη ποιοτητα μελανιου. (αλλο το μελανι που χρησιμοποιει η HP, αλλο η Canon).
Στην περιπτωση του τονερ, αντικαθίστανται το drum, τα blades, τα PCR, τα magnetic rollers κτλ με καινουργια.
Ανακατασκευη κανουν και οι ιδιες οι εταιριες (HP, Lexmark, Epson) και ολοι οσοι εχουν προγραμμα 'ανακυκλωσης για το περιβαλλον' Αν γινει σωστα η δουλεια το αποτελεσμα ειναι εξισου καλο με το αυθεντικο.- Εργοστασιακα συμβατα (πχ της εταιριας MSE) που πολλες φορες διακρινονται σε reviews και ξεπερνουν ακομα και τα αυθεντικα σε αποδοση και ποιοτητα εκτυπωσης, εχουν καινοτομιες και βελτιωσεις σε σχεση με τα καινουργια, 3 χρονια εγγυηση που καλυπτει και τυχων ζημια στον εκτυπωτη (τα αυθεντικα εχουν** 1 χρονο** περιορισμενη εγγυηση)
-
Επαναφέρω το θέμα του εκτυπωτή καθώς τελείωσαν τα μελάνια κι επείγει και αρνούμαι να δώσω 56€ για νέο σετ όταν τον είχα πάρει 86.Epson 3520 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... C33304.htm
HP 8600 http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... CM750A.htm
ή laser Xerox 6015Ν http://www.plaisio.gr/periferiaka-othon ... %ce%9d.htm
?Εγω θα πηγαινα για τον Epson. Ειναι ο φθηνοτερος και δεν αξιζει να δωσεις παραπανω € για κατι που θα χαλασει οπως και να εχει. Θα κανεις αποσβεση απο το αρχικο κοστος αγορας και το χαμηλο κοστος συμβατων, ενω ο μονος περιορισμος που θα εχεις ειναι να εκτυπωνεις μια σελιδα καθε 15-20 μερες για να μη στεγνωσουν τα μελανια στη κεφαλη...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Με όσα έχω δεί με τα αναγομωμένα μελάνια πάντως προτιμώ να πληρώνω για ορίτζιναλ.
Μαλλον δεν τα εχεις δει ολα και αγοραζεις Β' κατηγοριας.
Συμβατα ειναι ολα τα μελανια που ταιριαζουν με τα αυθεντικα και μπορουν να χρησιμοποιηθουν για τους ιδιους εκτυπωτες.
Απο εκει και περα υπάρχουν οι παρακατω επιλογες:1.Refill: Απλα προστειθεται μελανι σε υγρη μορφη (ή γραφιτης στην περιπτωση του τονερ) στο κενό cartridge, συνηθως ανοιγοντας μια τρυπα. Δεν γινεται καμμια αλλη εργασια και ειναι κατα τη γνωμη μου οτι χειροτερο υπαρχει
2.Πληρης ανακατασκευη: Χρησιμοποιειται το κενο δοχειο αλλα ελεγχεται η κατασταση του chip (εαν υπαρχει), εκκενώνεται και καθαριζεται πληρως σε μηχανημα κενου και μετα γεμιζει με καθορισμενη ποσοτητα και συγκεκριμενη ποιοτητα μελανιου. (αλλο το μελανι που χρησιμοποιει η HP, αλλο η Canon).
Στην περιπτωση του τονερ, αντικαθίστανται το drum, τα blades, τα PCR, τα magnetic rollers κτλ με καινουργια.
Ανακατασκευη κανουν και οι ιδιες οι εταιριες (HP, Lexmark, Epson) και ολοι οσοι εχουν προγραμμα 'ανακυκλωσης για το περιβαλλον' Αν γινει σωστα η δουλεια το αποτελεσμα ειναι εξισου καλο με το αυθεντικο.- Εργοστασιακα συμβατα (πχ της εταιριας MSE) που πολλες φορες διακρινονται σε reviews και ξεπερνουν ακομα και τα αυθεντικα σε αποδοση και ποιοτητα εκτυπωσης, εχουν καινοτομιες και βελτιωσεις σε σχεση με τα καινουργια, 3 χρονια εγγυηση που καλυπτει και τυχων ζημια στον εκτυπωτη (τα αυθεντικα εχουν** 1 χρονο** περιορισμενη εγγυηση)
Μην πάρετε του Πλαισίου. Το chip παραμένει off (άρα τηλενημέρωση μηδέν), η ποσότητα είναι ότι να'ναι, μπουκώνουν συχνά και εύκολα (με αποτέλεσμα να θέλουν πολύ καθαρισμό, άρα πεταμένο μελάνι), και τελικά δεν βγάζουν ούτε τις μισές σελίδες...
-
Είχα πάρει του Πλαισίου, και λίγο πριν το αλλάξω είχα αρχίσει να πιστεύω πως τα φτύνει ο εκτυπωτής. Έβγαζε περίεργους θορύβους, και δεν τυπωνε. Μόλις το άλλαξα με ένα αυθεντικό όλα καλά. Μακριά...
Sent from my Lenovo A760 using Tapatalk
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]