-
Ευχαριστώ τον dpolal για τις διευκρινίσεις για το docking station/HDD enclosure.
Σχετικά με τα toner, προσέχετε τα ψιλά γράμματα. Μπορεί να λένε ότι είναι για Χ σελίδες, αλλά αυτές οι Χ σελίδες έχουν ορισμένες προδιαγραφές (π.χ. κάλυψη κειμένου 5%.....'approximate number of sheets under conditions of intermittent printing on A4 size paper with 5% page coverage.' ). Αν τυπώνετε πυκνά κείμενα, δεν υπάρχει με τίποτα περίπτωση να σας φτάσει για τόσες πολλές.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ευχαριστώ τον dpolal για τις διευκρινίσεις για το docking station/HDD enclosure.Σχετικά με τα toner, προσέχετε τα ψιλά γράμματα. Μπορεί να λένε ότι είναι για Χ σελίδες, αλλά αυτές οι Χ σελίδες έχουν ορισμένες προδιαγραφές (π.χ. κάλυψη κειμένου 5%.....'approximate number of sheets under conditions of intermittent printing on A4 size paper with 5% page coverage.' ). Αν τυπώνετε πυκνά κείμενα, δεν υπάρχει με τίποτα περίπτωση να σας φτάσει για τόσες πολλές.
και μια ακομα συμβουλη απο μένα για τα τόνερ... Επαναγομώσεις sucks...
Ακομα το φυσάω...
46 ευρώ για επαναγομωση, οταν 64 κάνει το original... και η ποιοτητα δεν είναι ίδια και δεν ξέρω και ποσο θα κρατήσει εν τέλη...
Οποιος θέλει επαναγόμωση ας το προσπαθήσει μόνος του για να συμφέρει. -
Aναγόμωση always sucks!
Oποτε έκανα έκλαψα τα ευρώ μου. Ποτέ ξανά, only original.
-
Μια ζωή έπαιρνα original, σκεφτόμουν την επόμενη φορά να το πήγαινα για refill, αλλά με αποτρέψατε επαρκώς
Το ίδιο συμπέρασμα είχα βγάλει και από το πώς τύπωνε (ή, καλύτερα, ΔΕΝ τύπωνε) laser εκτυπωτής με αναγομωμένο toner που πέτυχα πριν χρόνια...ευτυχώς το επαναφέρατε στη μνήμη μου!
-
Ψάχνω να πάρω μια συσκευή που θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιώ μερικούς παλιούς SATA δίσκους που έχω ως εξωτερικούς USB.Τι διαφορά έχουν τα προϊόντα των δύο παρακάτω κατηγοριών:
1 - docking stations
2- HDD enclosuresΕίναι θέμα δυνατότητας hot swapping και υποστήριξης περισσότερων του ενός τύπων HDD (π.χ. 3.5' και 2.5'), ή παίζει κάτι άλλο;
Edit: Ψάχνοντας πρόχειρα στο internet βρήκα αυτήν την περιγραφή:
*'The common form of hard drive docking station takes naked hard drives, and is intended to be used with multiple drives (one at a time). It doesn't really protect the drive, but it's really convenient.An enclosure is a box designed to hold a (formerly naked) hard drive to turn it into an external hard drive. It does protect the drive. '*
Αυτό είναι λοιπόν, η πρώτη κατηγορία συσκευών στην ουσία έχει μια θυρίδα όπου τοποθετείς τον δίσκο (ο οποίος παραμένει εκτεθειμένος), ενώ η δεύτερη τον εσωκλείει, στην ουσία μετατρέποντας τον σε έναν φορητό USB HDD.
Το πρώτο dock το έχω και θέλει πολύ προσοχή πώς βάζεις το δίσκο μέσα γιατι στο δικό μου έσπασαν τα βυσματάκια.
Πάντως έχε υπόψιν οτι οι δίσκοι SATA είναι hot swappable απο τη μάνα τους. Δηλαδή αν τραβήξεις ένα μακρύ καλώδιο sata απο τη μητρική και ένα καλώδιο ρεύματος και τα βγάλεις έξω απο το κουτί, μπορείς να συνδέεις απευθείας το δίσκο με τον υπολογιστή αναμένο. Και φυσικά η ταχύτητα θα είναι πιο γρήγορη ακόμα και απο USB3.
-
Μια ζωή έπαιρνα original, σκεφτόμουν την επόμενη φορά να το πήγαινα για refill, αλλά με αποτρέψατε επαρκώςΤο ίδιο συμπέρασμα είχα βγάλει και από το πώς τύπωνε (ή, καλύτερα, ΔΕΝ τύπωνε) laser εκτυπωτής με αναγομωμένο toner που πέτυχα πριν χρόνια...ευτυχώς το επαναφέρατε στη μνήμη μου!
ειδικα δε αν μιλαμε για τιποτα εγχρωμα μελανια/τονερ... στην πρωτη εκτυπωση θα δεις τα χρώματα να έχουν πάει στον γαμο του Καραγκιοζη. Μια φορα ειχα πάρει και immitation μελανακι by Plaisio... το πέταξα την ίδια κιολας μέρα Οτι να ναι χρώματα...
Γενικά το πάθημα γίνεται μάθημα και σπανιως χρειάζεται υπενθυμιση... Μονο original .-
-
+1, το δοκίμασα πριν χρόνια σε έναν σάπιο epson που είχα και το μετάνιωσα, το δοκίμασα και ψιλοπρόσφατα σε έναν hp μπας και είχαν βελτιωθεί τα πράγματα αλλά παπάκια.
Εντιτ: μιλάω για inkjet.
-
Το μαύρο τόνερ όμως πόσο χάλια να είναι; Ειδικά όταν έχεις έκπτωση 50%;
Τα έγχρωμα ΤΟΝΕΡ (το τονίζω); Κι αυτά μάπα χρώματα σε σχέση με τα αυθεντικά; -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ε παρε ανακατασκευασμενα τοτε.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
τέτοια του πλαισίου (connect πως λέγονται) μου κατέστρεψαν έναν φωτογραφικό HP που είχα.
-
Στην υπηρεσία πάντως δουλεύουμε μόνο ανακατασκευασμένα, α/μ βέβαια αλλά με τιμή 57 € το κομμάτι συμφέρουν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τέτοια του πλαισίου (connect πως λέγονται) μου κατέστρεψαν έναν φωτογραφικό HP που είχα.
Υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες:
Πχ συμβατα εμπορευεται και η Xerox.
Eπισης, η πλειοψηφια των αυθεντικων Lexmark που εισαγωνται, προερχονται απο 'Return Program'.(ανακατασκευασμενα δηλαδη)
Σημερα, μια απο τις μεγαλυτερες εταιριες χονδρικου εμποριου αναλωσιμων εβγαλε καταλογο με συμβατα MSE toners...
Πολυ καλα ειναι και τα Katun και Orink, τα οποια εχουν πολυ μικρα ποσοστα αστοχιας.
Αλλα δυστυχως υπαρχει και πολυ μαπα πραμα στη αγορα που δημιουργει κακο ονομα... Ιδιαιτερα λυσεις του τυπου 'φερε-γεμισε'.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν μπορω να πω, πως αντιλαμβανομαι που ακριβως ειναι η διαφορα... Το πρωτο προβλημα ειναι η ποιοτητα του γραφίτη... αν θα ειναι σαν της μαμας, και το δευτερο η τιμη. Αν μιλάμε για 10 και 15 ευρώ διαφορα... κομμάτια να γίνει, θα προτιμήσω το original!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τέτοια του πλαισίου (connect πως λέγονται) μου κατέστρεψαν έναν φωτογραφικό HP που είχα.και εμένα, έναν hp 3820
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν μπορω να πω, πως αντιλαμβανομαι που ακριβως ειναι η διαφορα... Το πρωτο προβλημα ειναι η ποιοτητα του γραφίτη... αν θα ειναι σαν της μαμας, και το δευτερο η τιμη. Αν μιλάμε για 10 και 15 ευρώ διαφορα... κομμάτια να γίνει, θα προτιμήσω το original!
Mπορει για το μοντελο σου η τιμη να μην εχει ιδιαιτερη διαφορα, αλλα συνηθως παιζει στο 40-50%.
q2612a
Περιπου 70€ σε ΗP
44€ σε Xerox
30€ σε Orink -
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
και εμένα, έναν hp 3820
Πώς είναι δυνατόν αυτό? Αφου στους HP το cartridge περιέχει και την κεφαλή. Ο εκτυπωτής το μόνο που έχει πάνω του είναι τα μοτέρ που τραβάνε το χαρτί και πηγαινοφέρνουν τα μελάνια. Αν χάλασε το μοτέρ δέν φταίει γι αυτό το μελάνι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
και εμένα, έναν hp 3820
Πώς είναι δυνατόν αυτό? Αφου στους HP το cartridge περιέχει και την κεφαλή. Ο εκτυπωτής το μόνο που έχει πάνω του είναι τα μοτέρ που τραβάνε το χαρτί και πηγαινοφέρνουν τα μελάνια. Αν χάλασε το μοτέρ δέν φταίει γι αυτό το μελάνι.
Μπραβο ρε Dog... και ηθελα να το ρωτησω αυτό! ξες ρε συ αν ακομα και σημερα η HP βγάζει πακέτο κεφαλη με μελανάκι? (μακάρι δλδ)
-
Οι πιό πολλοί HP έχουν το μελάνι πακέτο με την κεφαλή. Εξαίρεση είναι κάποιοι επαγγελματικοί που έχουν σταθερή κεφαλή μέσα στον εκτυπωτή.
Μπορείς να το καταλάβεις απο το μελάνι που παίρνει, πχ αυτό http://www.plaisio.gr/Consumables/Ink-T ... 920-XL.htm είναι σκέτο μελάνι χωρίς κεφαλή όπως στους Epson πχ.
Αυτά εδώ πάλι έχουν ενσωματωμένη κεφαλή: http://www.printercartridgesdepot.com/w ... e-2074.jpg
-
Η απάντηση για μένα στη φθηνή εκτύπωση με αυθεντικό μελάνι είναι μια. Εκτυπωτες Lexmark που παίρνουν του μελάνι που κάνει 5 ευρω και βγάζει 510 σελίδες .-
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Από τον Lexmark που έχω στο γραφείο (c543dn, φθηνό δικτυακό έγχρωμο laser που τυπώνει μπρος-πίσω) έμαθα τι σημαίνει 'Waste toner bottle'.
Μιλάμε για ΠΟΛΥ πεταμένο toner, δεν ξέρω πώς και δεν έχουν σκεφτεί κάτι να μην πάει χαμένο και να καταλήγει στο waste box...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]