Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ψάχνω να πάρω μια συσκευή που θα μου επιτρέψει να χρησιμοποιώ μερικούς παλιούς SATA δίσκους που έχω ως εξωτερικούς USB.
Τι διαφορά έχουν τα προϊόντα των δύο παρακάτω κατηγοριών:
1 - docking stations
2- HDD enclosures
Είναι θέμα δυνατότητας hot swapping και υποστήριξης περισσότερων του ενός τύπων HDD (π.χ. 3.5' και 2.5'), ή παίζει κάτι άλλο;
Edit: Ψάχνοντας πρόχειρα στο internet βρήκα αυτήν την περιγραφή:
*'The common form of hard drive docking station takes naked hard drives, and is intended to be used with multiple drives (one at a time). It doesn't really protect the drive, but it's really convenient.
An enclosure is a box designed to hold a (formerly naked) hard drive to turn it into an external hard drive. It does protect the drive. '*
Αυτό είναι λοιπόν, η πρώτη κατηγορία συσκευών στην ουσία έχει μια θυρίδα όπου τοποθετείς τον δίσκο (ο οποίος παραμένει εκτεθειμένος), ενώ η δεύτερη τον εσωκλείει, στην ουσία μετατρέποντας τον σε έναν φορητό USB HDD.
Το πρώτο dock το έχω και θέλει πολύ προσοχή πώς βάζεις το δίσκο μέσα γιατι στο δικό μου έσπασαν τα βυσματάκια.
Πάντως έχε υπόψιν οτι οι δίσκοι SATA είναι hot swappable απο τη μάνα τους. Δηλαδή αν τραβήξεις ένα μακρύ καλώδιο sata απο τη μητρική και ένα καλώδιο ρεύματος και τα βγάλεις έξω απο το κουτί, μπορείς να συνδέεις απευθείας το δίσκο με τον υπολογιστή αναμένο. Και φυσικά η ταχύτητα θα είναι πιο γρήγορη ακόμα και απο USB3.