-
Είμαι κάτοχος ενός Octavia 1.4 elegance εδώ και 2 χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο αλλά δυστυχώς λόγο οικονομικών δυσκολιών,parking και υποχρεώσεων σκεφτομε πολύ σοβαρά να το αντικαταστήσω με ένα μικρότερο έτσι ώστε να μειώσω τα κόστοι.
Σκεφτομε λοιπόν ένα μικρό αυτοκίνητο με μικρή κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας-ασφάλιστρα. Προσανατολίζομαι στην κατηγορία μικρά, μικρομεσαία και όπως είναι φυσιολογικό…. Δεν μπορώ να αποφασίσω.
Έχω αλλάξει ήδη 5 αυτοκίνητα μέχρι τώρα στην ζωή μου και μπορώ να πω ότι έχω άποψη περί αυτοκίνησης (ή έτσι νομίζω!). H τιμή αγοράς δεν θέλω να ξεπερνά τα 15.000 τα τέλη κυκλοφορίας τα 100 euro και η κατανάλωση δεν θέλω να ξεπερνά τα 5.5 λίτρα. Ύστερα και από τα τελευταία μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα σκεφτομε πολύ σοβαρά την αγορά του καινούργιου KIA rio 1.4.
Έχει κάποιος λεπτομεριες ή κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο μοντέλο, ή ακόμα και κάποια άλλη πρόταση? -
Είμαι κάτοχος ενός Octavia 1.4 elegance εδώ και 2 χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο αλλά δυστυχώς λόγο οικονομικών δυσκολιών,parking και υποχρεώσεων σκεφτομε πολύ σοβαρά να το αντικαταστήσω με ένα μικρότερο έτσι ώστε να μειώσω τα κόστοι.
Σκεφτομε λοιπόν ένα μικρό αυτοκίνητο με μικρή κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας-ασφάλιστρα. Προσανατολίζομαι στην κατηγορία μικρά, μικρομεσαία και όπως είναι φυσιολογικό…. Δεν μπορώ να αποφασίσω.
Έχω αλλάξει ήδη 5 αυτοκίνητα μέχρι τώρα στην ζωή μου και μπορώ να πω ότι έχω άποψη περί αυτοκίνησης (ή έτσι νομίζω!). H τιμή αγοράς δεν θέλω να ξεπερνά τα 15.000 τα τέλη κυκλοφορίας τα 100 euro και η κατανάλωση δεν θέλω να ξεπερνά τα 5.5 λίτρα. Ύστερα και από τα τελευταία μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα σκεφτομε πολύ σοβαρά την αγορά του καινούργιου KIA rio 1.4.
Έχει κάποιος λεπτομεριες ή κάποια γνώμη για το συγκεκριμένο μοντέλο, ή ακόμα και κάποια άλλη πρόταση? -
Χαμηλό κόστος χρήσης = χαμηλή τιμή αγοράς, μικρή κατανάλωση, σέρβις που δεν σε εξοντώνουν, και ει δυνατόν μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Τα παραθέτω με σειρά σπουδαιότητας, αν και η κατανάλωση μάλλον είναι στην πρώτη θέση ιδιαίτερα αν κάνεις χλμ., και γενικά κράτα στο μυαλό σου ότι η κατανάλωση και το αρχικό κοστολόγιο είναι μακράν τα σημαντικότερα εξ αυτών.
Θα σε συμβούλευα να δεις κάτι σε υγραέριο, ευθύς εξ' αρχής περασμένο από το εργοστάσιο με όλες τις εγγυήσεις. Έχεις με τη μία 40% κάτω σε καύσιμα. Ξεκίνα από Φίατ.
ΥΓ. Να υποθέσω ότι δεν θες πετρέλαιο?
-
Για μένα η απαξίωση που θα χρεωθείς για το μόλις 2 χρονών αυτοκίνητο που πουλάς(30-40%) είναι τόσο μεγάλη που η απόσβεση από το όποιο νέο οικονομικότερο όχημα θα έρθει μετά από πολύ καιρό και στην πράξη δεν θα την βιώσεις ποτέ. Εκτός αν το αντικαταστήσεις με τέτοιο επίσης ελαφρά μεταχειρισμένο, κίνηση που προφανώς εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο αφού παίρνεις γουρούνι στο σακί! Για το 5,5 λίτρα μέση που λες δεν θα το βρεις σε αυτοκίνητο μη υβριδικό παρά μόνο ίσως σε κάποιο μίνι 1000άρι. Τα εργοστασιακά νούμερα είναι τυποποιημένα υπό ιδανικές συνθήκες και φυσικά απέχουν από την πραγματική μέση κατανάλωση! Ειδικά μέσα στην πόλη; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Δέχομαι λοιπόν το θέμα του πάρκινγκ όμως τα άλλα πόσο νομίζεις ότι θα τα μειώσεις; Το σέρβις πάνω κάτω θα είναι ανάλογο...η κατανάλωση ας πούμε 1,5 λίτρο στα 100 λιγότερη στο νέο! Υπολόγισε τα παραπάνω σε σχέση με τα ετήσια διανυόμενα χιλιόμετρα και σύγκρινε την με την απαξίωση που θα έχεις στο αυτοκίνητο...ότι και να κάνεις θα είσαι ελλειμματικός!
Μήπως να το έκανες υγραέριο όπως σου πρότειναν παραπάνω; -
Όχι δεν έχω αποκλείσει το πετρέλαιο, μιας και διαμένω εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης. Έχω ακούσει όντως πολύ καλά λογία για το diesel της Fiat (1.3 με 85 ίππους) αλλά είμαι λίγο διστακτικός με την αξιοπιστία της Fiat και κύριος από την ποιότητα, sorry αλλά το Punto το θεωρώ και λίγο άσχημο για τα γούστα μου, αν και αυτό είναι όντως το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Υπάρχει κάποιος που να έχει άποψη για αυτό το αυτοκίνητο και να το έχει στην κατοχή του?
Επίσης το νέο diesel KIA rio 1.1 έχω ακούσει ότι είναι πολύ “ψόφιο” όπως και τα υπόλοιπα μικρά diesel που κυκλοφορούν με μηδενικά τέλη (polo 1.2, fabia, seat με τον ίδιο κινητήρα 75 ίππων).
Δεν είπα ότι θέλω πύραυλο αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι λίγο νεύρο παραπάνω είναι και θέμα ασφάλειας στον δρόμο.
Ούτε το αέριο δεν έχω αποκλείσει αλλά θέλω άποψη από κάποιον που να έχει κάνει το ίδιο αυτοκίνητο και τι κέρδισε. Για παράδειγμα για το Octavia 1.4 tsi υπάρχει κάποιος που να το έκανε με αέριο? Και τι κέρδισε σε ετήσια βάση?
Και φυσικά δεν αποκλείω και το να μην κάνω τίποτα και να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω με αυτό που έχω. -
To πράγμα πλέον περιπλέκεται, και ανοίγει πολύ. Διάλεξε μέγεθος καταρχήν, και μετά σιγά σιγά θα έρθουν και τα άλλα. Πάντως πας σφαιράτος ή για πετρέλαιο, ή για υγραέριο, αν θέλεις χαμηλά κοστολόγια.
-
Ο χρήστης insider40 έγραψε:
..... διαμένω εκτός Αθήνας – Θεσσαλονίκης......Αφού μένεις εκτός , κράτα το αμαξάκι σου , με την σκάντζα θα χάσεις παρά θα κερδίσεις , γενικότερα !!!!!!!!
-
Δηλαδη πριν 2 χρονια εδωσες 15 χιλιαρικα και βαλε και τωρα θα ξαναδωσεις...δε βλεπω πολυ οικονομια,χμ
-
Μήπως τελικά το υγραέριο είναι μονόδρομος? εάν δώσω το πολύ 1.500 euro και τα αποσβεσω στην καλύτερη περίπτωση σε 1 χρόνο μετά θα έχω υποθετικά μεγάλο κέρδος. Το μόνο που με προβληματίζει με το αέριο είναι η μεταπώληση και η αύξηση στις τιμές του αεριου.
-
Μήπως τελικά το υγραέριο είναι μονόδρομος? εάν δώσω το πολύ 1.500 euro και τα αποσβεσω στην καλύτερη περίπτωση σε 1 χρόνο μετά θα έχω υποθετικά μεγάλο κέρδος. Το μόνο που με προβληματίζει με το αέριο είναι η μεταπώληση και η αύξηση στις τιμές του αεριου.Μάλλον.......... δε μπορείς να κάτσεις φρόνιμα!!!!!! Σε τρώνε τα λεφτά σου και θες να τα δώσεις!!!!!!!!!!!
-
Δεν είναι αυτό ρε παιδιά, έχω υπολογίσει ότι κάνω 20.000 με 25.000 χλμ το χρόνο, δίνω 240 euro σε τέλη αν τα προσθέσω και με τα service βγαίνει ένα μεγάλο ποσό το οποίο εάν σε ετήσια βάση μπορώ να το μειώσω βάζοντας αέριο γιατί να μη το κάνω? Αλώστε αυτό δεν είναι το κλειδί στις ήμερες που περνάμε? Να μειώνουμε τα μηνιαία-ετήσια κόστη (γιατί έτσι κιαλιος μας μειώνουν άλλοι τα έσοδα θέλουμε δε θέλουμε).
-
...........Ποσο πιο χαμηλα τελη και ασφαλεια απο το 1,4 που εχεις τωρα θα εχει ενα καινουργιο;Τωρα τι καταναλωση εχεις;
Μηπως η οικονομια σου βγαινει πιο ακριβη;
Σερβις δεν θα κανεις οτι καυσιμο και να εχεις;
-
Ok, αφήνω την αγορά του καινούργιου, εγώ πλέον μιλώ για τοποθέτηση αεριού σε αυτό που έχω ήδη. H καταναλωση μου τωρα ειναι περιπου στα 6.5
-
H καταναλωση μου τωρα ειναι περιπου στα 6.5θα μας τρελλάνεις Σαββατιάτικα..... . και εγώ 6,5 έχω κατανάλωση και είμαι ευχαριστημένος δηλαδή αν γλυτώσω 1,5 λίτρο στα 100 χιλ θα είμαι καλύτερα;;; Δίνοντας και 2000 ευρώ για το υγραέριο και λοιπές αλλαγές!!!!!
Παίζει ρόλο πόσα χιλ κάνεις τον μήνα και συμφέρει στα δίλιτρα με τις υψηλές καταναλώσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Κάτσε καλά Γερασιμε (insider40)
-
Ok, αφήνω την αγορά του καινούργιου, εγώ πλέον μιλώ για τοποθέτηση αεριού σε αυτό που έχω ήδη. H καταναλωση μου τωρα ειναι περιπου στα 6.5Και ποσο οικονομια νομιζεις οτι θα εχεις με αεριο;
-
-40% με -50% , έτσι δεν λένε γενικά για το αέριο?
-
-40% με -50% , έτσι δεν λένε γενικά για το αέριο?Ειμαι αναμεσα σε και
Δεν το εχεις ψαξει καθολου;Ετσι επειδη καποιοι το λενε θα δωσεις καποια χρηματα;Γιατι βρε παιδια σαν προβατα σε σφαγη;
Υπαρχει θεμα viewtopic.php?f=6&t=13461 ριξε μια ματια και ενημερωσου. -
Ο Lee Iacocca (αν δεν κάνω λάθος) είχε πει κάποτε ότι είναι απίστευτο το πόσα πολλά είναι διατεθημένος να ξοδέψει κάποιος για να κάνει οικονομία! Με άλλα λόγια, μόνο χασούρα θα έχεις αν πας να πουλήσεις αυτοκίνητο 2 ετών (που στην τελική δεν είναι και τόσο ενεργοβόρο) για να πάρεις καινούριο...
-
Αλήθεια είναι , το είπα και στην αρχή του post, ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αυτοκίνητο, χώροι, επιδόσεις, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, ποιότητα, όλα μια χαρά! Αλλά δυστυχώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα όλοι μας μπαίνουμε σε σκέψεις, σαφώς και η πιο έξυπνη κίνηση είναι να μην κάνω απολύτως τίποτα και να μειώσω τις μετακινήσεις μου όσο μπορώ. Απλά δεν νομίζω να είμαι ο πρώτος που ακούτε να σκέφτετε το αέριο ή το να θελει να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο του με ένα μικρότερο. Αφού μας έχουν κάνει να παραμιλάμε οι αλήτες και ότι άλλο μπινελικη θέλετε να προσθέσετε.
Αγορά αυτοκινήτου με χαμηλό κόστος χρήσης.