-
Δεν ξερω απο ποτε η καθαροτατη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ειναι κακοπροαιρετη κριτικη ,απο ποτε δηλαδη το ελληνικο πρωτοδικειο μπορει και δημιουργει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ .Ας σοβαρευτουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γιατι μου θυμιζει η ολη παρωδια καποιους αλβανους που αυτοαποκαλουνται ΜΗΤΣΟΣ -ΓΙΩΡΓΟΣ -ΑΝΔΡΕΑΣ- ΚΛΠ .Συμφωνω ομως επιτυχημενη ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥΛΑΕΙ .
-
Χθες βράδυ έγραψα αυτό που έγραψα στον Go_for_Pole. Σήμερα το πρωί μου ήρθε ξαφνικά η απορία: Γιατί κάποιος να είναι τόσο παράλογος ώστε να υπογράφει προκαθορισμένο ασφαλιστικό συμβόλαιο χωρίς να ξέρει ουσιαστικά πόσους συμμετέχοντες ασφαλίζει; Και μετά σκέφτηκα το εξής: Αν πέρυσι ήταν 'ελλειμματικό' το συμβόλαιο, τα προηγούμενα χρόνια που ήταν 'πλεονασματικό' πού πήγαν τα επιπλέον ασφάλιστρα από τα παράβολα που πληρώσαμε, όσοι πληρώσαμε μετά τον 'ισοσκελισμό' του συμβολαίου; Για να δώσω ένα παράδειγμα, αν ο 'ισοσκελισμός' έγινε με τους αγώνες του Οκτωβρίου μιας χρονιάς, το ασφάλιστρο που πλήρωσα εγώ για το Παλάδιο το Νοέμβριο πού πήγε;
Ίσως να είμαι χαζός, ίσως να μου λείπουν δεδομένα, αλλά όπως τα περιγράφει ο Go_for_Pole, αυτό το ερώτημα είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Αν ξέρει κάποιος έγκυρα, θα παρακαλούσα να απαντήσει. -
Σε ταξίδια στο Εξωτερικό, σε ταξίδια του Προέδρου της ΕΛΠΑ σε αγώνες F1 για να κάνει τον Αγωνοδίκη... Σε παράβολα συμμετοχής που χρωστάει η ΕΛΠΑ στην FIA, σε..., σε..., σε..., και αλλα πολλά σε...
Το σίγουρο είναι οτι τα πλεονάσματα, δεν ξαναεπενδύθηκαν στους Αγώνες... Δλδ, δεν δώθηκαν για την εκπαίδευση των κριτών στο εξωτερικό, των Τεχν.Εφόρων, την δημιουργεία ομάδας Rescue και την ανανέωση των υλικών...και, και και...! -
Ο χρήστης van έγραψε:
Σε ταξίδια στο Εξωτερικό, σε ταξίδια του Προέδρου της ΕΛΠΑ σε αγώνες F1 για να κάνει τον Αγωνοδίκη... Σε παράβολα συμμετοχής που χρωστάει η ΕΛΠΑ στην FIA, σε..., σε..., σε..., και αλλα πολλά σε...
Το σίγουρο είναι οτι τα πλεονάσματα, δεν ξαναεπενδύθηκαν στους Αγώνες... Δλδ, δεν δώθηκαν για την εκπαίδευση των κριτών στο εξωτερικό, των Τεχν.Εφόρων, την δημιουργεία ομάδας Rescue και την ανανέωση των υλικών...και, και και...!Αν είναι έτσι (θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι, άσχετα αν κάτι μέσα μου μού λέει ότι πιστεύω μαλακίες), τότε όταν είχα δηλώσει σε έναν αγώνα συμμετοχή αλλά δεν μπόρεσα να τρέξω, γιατί μου ζήτησαν και πλήρωσα το ασφάλιστρο το οποίο, όπως με πληροφόρησε ο ταμείας της λέσχης, 'έχει υποχρέωση να το δώσει στην ΕΘΕΑ γιατί εκείνη το δίνει στην ασφαλιστική εταιρία'; Ποιο ασφάλιστρο πληρώθηκε στην ασφαλιστική; Αν είναι προκαθορισμένο το σύνολο του ποσού, έδωσα το ποσό μόνο για να μπει στον 'κουμπαρά' των 'ασφαλίστρων' ώστε να περισσέψουν περισσότερα στο τέλος;
Επίσης, αν πέρυσι έγινε ελλειματικός αυτός ο κουμπαράς, τις χρονιές όπου οι συμμετοχές ήταν κατά 30% αυξημένες σε σχέση με την περσινή, πόσο ήταν το πλεόνασμα; Πού πήγε αυτό το ποσό και, το κυριώτερο, τι δουλειά έχει να πάει σε κάτι άλλο εκτός από ασφάλιση; Επίσης, το ότι πήγαινε αλλού ήταν εις γνώση του ΣΟΑΑ;
Δεν περιμένω απάντηση από κανέναν. Μόνο ο van αξιώθηκε να απαντήσει. Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο van, όμως, αναμένω από όποιον διαθέτει στοιχειώδη εντιμότητα και θέση ευθύνης απέναντι στους αγωνιζόμενους να φροντίσει τουλάχιστον να σταματήσει αυτό το πράγμα σήμερα. (Δεν κάνω κανένα χαρακτηρισμό, μέχρι να σιγουρευτώ ότι τα πράγματα έχουν όπως τα λέει ο van και ο Go_For_Pole. Αν σιγουρευτώ, οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο APR είναι πολύ light μπροστά στους χαρακτηρισμούς που πρέπει να γίνουν). -
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω για πλεόνασμα, την εποχή που 'θεωρητικά' ανέλαβε η ΟΜΑΕ, διοτι σίγουρα τότε το αθλημα είχε ειπωστεί 'Ελευθερη Πτωση'...Εγώ μιλάω για τις παλιές καλές εποχές μέχρι και πριν απο 3 χρόνια, οπου πανεξυπνα διέγνωσε το πρόβλημα η ΕΛΠΑ και εντεχνα 'πέταξε' το μπαλάκι στον Στράτη και στον Μανώλη...Δυστυχώς ομως, 2 χρόνια δεν φτάνουν για να αλλάξει μια ολόκληρη νοοτροποία, αλλα και να αναγεννηθούν νέες ιδέες.
Οπως και να το κάνουμε τα κατάλυπα, δεν φευγουν ευκολα. Αρα είναι δύσκολο να προκύψουν και επαναστατικές ιδέες και οράματα...Ισως η μεθεπόμενη γενιά... -
Τον μονο που συμφερει η φετινη προκυρηξη ειναι μονο οι οργανωτες βλεπε ΕΛΠΑ. Με κοινο κοστος φερνει εις περας αγωνες που ειχε υποχρεωση να κανει και παραλληλα κοτσαρει και τους ιθαγενεις δινοντας καθρεφτακια που τους τα πλασσαρει για διαμαντια.Σκεφτειτε το.
-
Ο χρήστης kaitatzis giorgos έγραψε:
Δεν ξερω απο ποτε η καθαροτατη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ειναι κακοπροαιρετη κριτικη ,απο ποτε δηλαδη το ελληνικο πρωτοδικειο μπορει και δημιουργει ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ .Ας σοβαρευτουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ γιατι μου θυμιζει η ολη παρωδια καποιους αλβανους που αυτοαποκαλουνται ΜΗΤΣΟΣ -ΓΙΩΡΓΟΣ -ΑΝΔΡΕΑΣ- ΚΛΠ .Συμφωνω ομως επιτυχημενη ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ ΠΟΥΛΑΕΙ .
Μα και μια «αποκαλούμενη» Γιώργο μου, μπορεί να παράγει έργο, και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο.
Διότι και ο ΜΗΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ κλπ, παράγουν έργο για να επιζήσουν. Εάν δεν παρήγαγαν θα γύριζαν στην χώρα τους!!!!......
Και θα ήθελα να μάθω το έργο του οποίου, (και όχι απολογητικά μα ενημερωτικά) και με όποια επικεφαλίδα παρουσιάζετε. Διότι διάβασα 26 σελίδες, και ενημερώθηκα ανατριχιαστικά.
Και σίγουρα αναρωτήθηκα: είμαστε ένα μετρό μπροστά από πέρση?..... γιατί πέρση είχαμε πιάσει πάτο.
Antonis-team -
Ένα θέμα με το οποίο ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ είναι το όριο των μίνιμουμ συμμετοχών που παρέχει στην εκάστοτε λέσχη την δικαιολογημένη ή όχι αδυναμία (από οικονομικής πλευράς) της διοργάνωσης ενός προγραμματισμένου αγώνα.
Απ ότι θυμάμαι το 2011 τον Μάρτιο η ΑΟΛΑΠ ανέβαλε το Ολυμπιακό με 25 συμμετοχές, όπως και η ΕΛΠΑ ματαίωσε τον Απρίλιο το δικό της Ράλλυ με 27. Τον Οκτώβριο όμως διεξήχθη κανονικά το Ολυμπιακό με 29 συμμετοχές. Επειδή δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των 4 συμμετοχών, ώστε να δικαιολογείται η οικονομική βιωσιμότητα ή όχι του αγώνα, θα ήταν ενδεχομένως χρήσιμο για το μέλλον και ωφέλιμο να ορισθεί ένας αριθμός συμμετοχών όπου να διαχωρίζεται η κατόπιν φιλότιμων προσπαθειών και ενεργειών δικαιολογημένη ματαίωση ενός αγώνα από την ελαφρά τη καρδία και άνευ κόπου αδικαιολόγητη μη διεξαγωγή του.
Επειδή το 2012 αναμένεται πιο δύσκολο, άραγε οι συμμετοχές των 20 ~30 αγωνιζομένων θα θεωρούνται επαρκείς για να γίνει ένας αγώνας (όπως αναφέρει στο άρθρο 5 η εκάστοτε ετήσια προκήρυξη) ή θα ματαιώνονται κατόπιν απόφασης των οργανωτών.
Δεν θα είναι ευχάριστο το γεγονός και θα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, μία λέσχη να κάνει τον αγώνα της με 25 συμμετοχές και μία άλλη με τον ίδιο αριθμό συμμετοχών (στον ίδιο θεσμό) να τον ματαιώνει … -
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Ένα θέμα με το οποίο ίσως θα έπρεπε να ασχοληθεί η ΕΠΑ/ΕΘΕΑ είναι το όριο των μίνιμουμ συμμετοχών που παρέχει στην εκάστοτε λέσχη την δικαιολογημένη ή όχι αδυναμία (από οικονομικής πλευράς) της διοργάνωσης ενός προγραμματισμένου αγώνα.Απ ότι θυμάμαι το 2011 τον Μάρτιο η ΑΟΛΑΠ ανέβαλε το Ολυμπιακό με 25 συμμετοχές, όπως και η ΕΛΠΑ ματαίωσε τον Απρίλιο το δικό της Ράλλυ με 27. Τον Οκτώβριο όμως διεξήχθη κανονικά το Ολυμπιακό με 29 συμμετοχές. Επειδή δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των 4 συμμετοχών, ώστε να δικαιολογείται η οικονομική βιωσιμότητα ή όχι του αγώνα, θα ήταν ενδεχομένως χρήσιμο για το μέλλον και ωφέλιμο να ορισθεί ένας αριθμός συμμετοχών όπου να διαχωρίζεται η κατόπιν φιλότιμων προσπαθειών και ενεργειών δικαιολογημένη ματαίωση ενός αγώνα από την ελαφρά τη καρδία και άνευ κόπου αδικαιολόγητη μη διεξαγωγή του.
Επειδή το 2012 αναμένεται πιο δύσκολο, άραγε οι συμμετοχές των 20 ~30 αγωνιζομένων θα θεωρούνται επαρκείς για να γίνει ένας αγώνας (όπως αναφέρει στο άρθρο 5 η εκάστοτε ετήσια προκήρυξη) ή θα ματαιώνονται κατόπιν απόφασης των οργανωτών.
Δεν θα είναι ευχάριστο το γεγονός και θα δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, μία λέσχη να κάνει τον αγώνα της με 25 συμμετοχές και μία άλλη με τον ίδιο αριθμό συμμετοχών (στον ίδιο θεσμό) να τον ματαιώνει …
Μιχάλη μου είναι απλό!.
Υπάρχουν λέσχες που κοστολογούν το έργο τους ακριβά….
Υπάρχει και η ΑΛΑ πχ, που μας εμπνέει να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς.
Μα ακράδαντα πιστεύω, αυτό που πρωτινής και θα έπρεπε να υπάρχει.
Μέχρι 25 πχ συμμετοχές θα πρέπει να γίνετε ο αγώνας. Αλλιώς η λέσχη στα αζήτητα…..
Δεν μπορεί μια λέσχη όταν έχει 25πχ να λακίζει, και όταν έχει 90 να τον κάνει.
Βεβαία η επιλογή των αγώνων, θα έπρεπε να γίνετε με κλήρωση προς της λέσχες ανά ευρύτερη περιοχή. Θα ήταν καλώ και η αδελφοποίηση λεσχών κατά περιοχές, δηλώνοντας το εγγράφως. Αυτό θα έδενε Χ2, μεγαλύτερη δύναμη στην οργάνωση ενός αγώνα.
Οπωσδήποτε είναι για γέλια η ύπαρξη μιας λέσχης, εάν δεν μπορεί να κάνει 2+ αγώνες κατ’ έτος.
Σίγουρα πρέπει να οριοθετήσουμε την ένια του οργανωτή. Πχ ο ΣΟΑΑ δεν είναι οργανωτής…. Έστω και σε περίπτωση συνεργασίας. Η παππάς – παππάς, η ζευγάς – ζευγάς……
Καταλαβαίνω ότι κάποιοι θίγονται, μα οι αλήθειες πρέπει να λέγονται!.
Φιλικά
Α. -
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν (φιλοσοφικό μου ) προβληματισμό !!!
Μεγάλος σε μέγεθος αγώνας άραγε, θεωρείται αυτός που έχει πολλά χλμ ή εκείνος που διαρκεί πολλή ώρα ;
Το 2011 το Κένταυρος είχε 74 χλμ εδικών διαδρομών και 42:48:43 διάρκεια, ενώ πχ το Φίλιππος είχε 68 χλμ και τον ίδιο σχεδόν χρόνο, 42:38:98. Μπορεί λοιπόν να συμπεράνει κάποιος ότι το Κένταυρος είναι μεγαλύτερος αγώνας, επειδή έχει 6 χλμ περισσότερα ; Μάλλον όχι βέβαια.
Το Παλλάδιο διήρκεσε μόλις 35:13:71 και αυτό οφείλεται στα περιορισμένα συνολικά χλμ, μόλις 65, αλλά και στις ταχύτατες ειδικές διαδρομές του.Ταυτόχρονα το Αίγιο διοργάνωσε ένα σπριντ, που μάλλον έμοιαζε με ράλλυ, με 47 χλμ και διάρκεια 27:01:15.
Πάντα αναφέρομαι σε άσφαλτο, αλλά ανάλογα είναι τα μεγέθη και στο χώμα, με μόνη διαφορά ότι στα ίδια χλμ έχουμε μεγαλύτερη (απολαυστικότερη) διάρκεια ειδικών διαδρομών, λόγω μικρότερων ΜΩΤ.Έχω την εντύπωση ότι επειδή πλέον τα Σπριντ μεγαλώνουν (συμφωνώ) και τα Ράλλυ μικραίνουν (δεν συμφωνώ), είναι πλέον δυσδιάκριτη η διαφορά μεταξύ τους και η αναλογία κόστους και προσφερόμενου προϊόντος, γέρνει εις βάρος των αγώνων Ράλλυ, εις βάρος των Αγωνιζομένων που επιλέγουν να τρέξουν σ΄αυτά και εις βάρος των Οργανωτών που καλούνται να διοργανώσουν μία μορφή αγώνα (τα Ράλλυ) με πολύ ακριβό κόστος ανά χλμ. ειδικής.
Αρκεί να θυμηθείτε ότι το παράβολο συμμετοχής για τους αγωνιζόμενους είναι στα Ράλλυ το διπλάσιο περίπου των Σπρίντ και για τους Οργανωτές το κόστος πχ. του συνεργείου χρονομέτρησης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων είναι το πενταπλάσιο από εκείνο του κόστους στα Σπρίντ !!!Η άποψή μου είναι ότι στην προκήρυξη θα έπρεπε να τίθεται και μια χρονική παράμετρος, εκτός της χιλιομετρικής, που να καθορίζει το μέγεθος των αγώνων και να προβλέπεται πχ. μίνιμουμ διάρκεια στα Ράλλυ 60 λεπτών και στα Σπριντ 20 λεπτών.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όχι με την κοστοβόρα αύξηση του αριθμού των νέων ειδικών, αλλά με την αύξηση των επαναλήψεων, την επιλογή μεγάλου μήκους ειδικών, τον έξυπνο σχεδιασμό της χαρτογράφησης του αγώνα με ελάχιστες απλές και λίγες βενζίνες, (οι Οργανωτές να σχεδιάζουν αγώνες με συνολικό μήκος ειδικών τουλάχιστον το 45~50% του συνολικού μήκους του αγώνα), με Service Park σε εύκολα προσβάσιμο χώρο, επάνω στην διαδρομή του αγώνα και όχι με μεγάλες παρακάμψεις που κοστίζουν σε χρήμα και χρόνο, κλπ.
Νομίζω πως όταν προσφέρονται στους αγωνιζόμενους, έξυπνοι, τίμιοι και οικονομικοί αγώνες που αξίζουν τα λεφτά τους και δεν παραπέμπουν σε διοργάνωση ¨ξεπέτα¨, αυτό θα εκτιμηθεί από αυτούς και θα επιστραφεί ανταποδοτικά με την μορφή αναγνώρισης και εμπιστοσύνης.
-
Στη θεωρια εχει μια λογική η προταση σας.
Στα 4χ4 που εφαρμοστικε περσι τελικά πιο πολυ μπλεξιμο δημιουργησε τελικά... γιατι εκει υπηρχαν και συντελεστεςΠχ
2 αγωνες 1000 χλμ. έκαστος
ο ενας 5θημερος ο αλλος 24ωρος.....
αντε πες...τι θελω να πω
μπορει να υπαρξει αγωνας που μπορει να ειναι 1500 ( που λεει ο λογος ) χλμ αλλα να ειναι Σουπα...
κι απο την αλλη ενας με..... 500 που εχωντας 'χαρακτήρα' ( διαδρομες περιβαλλον παροχες κ.λ.π. ) να ειναι τελικά πιο 'αρεστος'.
Γιατι σε τελική ΑΥΤΟ δεν ειναι ο σκοπός καθε αγωνα???Τα 'καλουπια' μονο κακό συνηθως κανουν επειρεαζοντας την φαντασία του οργανωτη...
Δηλ αν για να συμπληρωθουν τα χλμ ( ή ο χρονος ) ωστε να θεωρηθει 'επομενης κατηγορίας' σε βαζει ο οργανωτης να κανεις 50 φορες γυρω γυρο απο ενα δεντρο...... ( οκ τραβηγμενο ως παραδειγμα αλλα για να καταλαβετε τι εννοω...)Οι 'ελαχιστες προδιαγραφες' ( και φυσικά αναφερομαι στην διαδρομή κι οχι στις παροχες και τα facilities) δεν εχουν νοημα...
ΑΝΤΙΘΕΤΑ
εχει νοημα καθε αγωνας να αξιολογειται ως συνολο τι του αξιζει, και να μπαινει ή οχι στο επομενο ημερολογιο... -
Ο … φιλοσοφικός μου προβληματισμός ήταν σε πολύ συγκεκριμένη βάση με πρόθεση δημιουργίας σκέψης σε στοχευόμενο ζήτημα και συ Φωκίωνα σχολίασες έτσι γενικώς και επί παντός …
Σαφώς και γνωρίζω ότι υπάρχουν χίλιοι δυό λόγοι για να χαρακτηρισθεί ένας αγώνας μεγάλος ή μικρός, «σούπα», κρύα ή ζεστή, αρεστός ή αδιάφορος.
Αναφέρθηκα στις συγκεκριμένες χρονικές παραμέτρους που καθορίζουν τον χαρακτήρα ενός αγώνα, παραβλέποντας προς στιγμήν όλα τα άλλα ζητήματα που τον αφορούν και θεωρώντας τα για την διευκόλυνση του συλλογισμού ως δεδομένα παρόμοιου και εφάμιλλου επιπέδου, δηλ. της ασφάλειας, της προβολής, των παροχών, κλπ.
Τα «καλούπια» ή κανονισμοί (όπως θες πέστα) είναι απαραίτητοι όταν βοηθούν την ανάπτυξη του σπορ, σέβονται την προσπάθεια των Αγωνιζομένων, αποθαρρύνουν τους Οργανωτές να κάνουν αγώνες «πυγολαμπίδα» και τους υποχρεώνει
σε μίνιμουμ στάνταρντ αξιοπρέπειας και σεβασμού, διότι συγνώμη αλλά επέτρεψε μου να μην έχω καμία εμπιστοσύνη στην υλοποίηση των φαντασιακών ανησυχιών και συλλήψεων του κάθε οργανωτή …Ενδεχομένως στα 4Χ4, επειδή είναι πιο κοντά στην φύση να υπάρχει χώρος να αναδεικνύεται η προσωπική σφραγίδα του Οργανωτή…, στους υπόλοιπους αγώνες όμως αν δεν υπάρχουν αυστηρά και συγκεκριμένα πλαίσια εφαρμογής, θα γινόταν ¨του κουτρούλη ο γάμος¨!!!
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Τα 'καλουπια' μονο κακό συνηθως κανουν επειρεαζοντας την φαντασία του οργανωτη...
Δηλ αν για να συμπληρωθουν τα χλμ ( ή ο χρονος ) ωστε να θεωρηθει 'επομενης κατηγορίας' σε βαζει ο οργανωτης να κανεις 50 φορες γυρω γυρο απο ενα δεντρο...... ( οκ τραβηγμενο ως παραδειγμα αλλα για να καταλαβετε τι εννοω...)Αυτό έχω γράψει παλιότερα, σε πρόταση για ελευθερία στους οργανωτές.
Παράδειγμα: Στο ΔΕΘ μπορείς να έχεις την περσινή ειδικάρα 28 χλμ. από Παλαιοχώρα ως Αρναία, να την κάνεις 3 φορές και να ονομάσεις τον αγώνα 'σπριντ Χ 3' με έναν μόνο χρονομέτρη και ένα ΣΕΧ. Την ίδια διαδρομή αν θες τη σπας από τη διασταύρωση της σχολής ως το Σόγαμπρο, ονομάζεις τον αγώνα με τον πιο βαρυσήμαντο τίτλο 'Ράλλυ Κυπέλλου' με παραπάνω κόστος για διοργανωτή και πληρώματα, αλλά 35 χλμ. λιγότερα, οπότε χρειάζεται να βάλεις και μια μικρή 'τσόντα'. Τι είναι καλύτερο; Δε νομίζω να υπάρχει οδηγός που να προτιμάει το δεύτερο.
Άλλο παράδειγμα: Στο Παλάδιο για να συμπληρώσει ο πρώτος 60' οδήγησης πρέπει είτε να δολοφονήσουμε τα στελέχη της WWF, μερικές δεκάδες κατόχους αυθαιρέτων και κάμποσους δημάρχους της Αττικής, είτε ο αγώνας να ξεκινάει στις 8.00 το πρωί και να τελειώνει στις 11.00 το βράδυ και οι οργανωτές να ακούσουν τα καντήλια της ζωής τους.
Άλλο παράδειγμα: Στη Γαλλία υπάρχει αγώνας του Γαλλικού πρωταθλήματος, παρακαλώ, με μία Ε.Δ. 60 χλμ. που γίνεται 3 φορές και άλλη μία υπερειδική που γίνεται μια φορά βραδινή μέσα στην πόλη. Αυτό σε τι καλούπι μπαίνει; Τυπικά θα το ονόμαζε κανείς ρόντε. Όμως θεωρείται από τους σκληρότερους αγώνες στη Γαλλία καθώς η Ε.Δ. αυτή είναι 60 χλμ. 'από τη μία στην άλλη', με διαφορετικά οδοστρώματα και συχνά με διαφορετικές καιρικές συνθήκες στα διάφορα σημεία της.
Οπότε, αντί να μπαίνουν καλούπια μήπως είναι καλύτερο να αποκτήσουν μεγαλύτερη ελευθερία οι οργανωτές ώστε να υπάρξει και κάποιος 'συναγωνισμός' μεταξύ τους; Αν κάποια ράλλυ δεν αντέχουν το συναγωνισμό των Καμμένων Βούρλων ή του Αιγίου, ε, ας φροντίσουν να τον αντέξουν ή οι οργανωτές τους ας ζητήσουν να τα ονομάσουν και να τα στήσουν αλλιώς. -
ειναι ομως σωστό ( για να διευκρινισω λιγο το συλλογισμό μου) να κανει ο οποιος οργανωτης εναν αγωνα 'με το στανιο' να κραταει Χ χιλιομετρα ή Ψ ωρα αντιστοιχα οταν εχει 'κριθει' απο τους αγωνιζόμενους ( ή και την Ομοσπονδια, ΕΠΑ κ.λ.π.) οτι 'οπως ειναι' ειναι επυτυχημενος κι ας ειναι 10 χλμ κατω απο το οριο....
τι κανεις ας πουμε αν ειναι κατω απο το χιλιομετρικό οριο αλλα πανω στο χρονο επειδη απλά ειναι 'αργός' αγωνας...
-
την ωρα που εγραφα το δικο μου εγραψε ο scn και το ειπε καλυτερα απο μενα...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
ειναι ομως σωστό ( για να διευκρινισω λιγο το συλλογισμό μου) να κανει ο οποιος οργανωτης εναν αγωνα 'με το στανιο' να κραταει Χ χιλιομετρα ή Ψ ωρα αντιστοιχα οταν εχει 'κριθει' απο τους αγωνιζόμενους ( ή και την Ομοσπονδια, ΕΠΑ κ.λ.π.) οτι 'οπως ειναι' ειναι επυτυχημενος κι ας ειναι 10 χλμ κατω απο το οριο....τι κανεις ας πουμε αν ειναι κατω απο το χιλιομετρικό οριο αλλα πανω στο χρονο επειδη απλά ειναι 'αργός' αγωνας...
Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ.
Και εμείς σήμερα φιλοδοξούμε να γυρίσουμε αυτόματα το 2006!.
Ας ξεχάσουμε το τι βρήκαμε, και ας προσγειωθούμε στο σήμερα.
Ας μπούμε και λίγο και στην θέση των οργανώσεων:
Πατρόνοι το βλέπω χλομό.
Δημόσιες καλύψεις (πυροσβεστική, μπάτσοι, νοσοκομειακά), δίνονται με το σταγονόμετρο.
Κριτές για 3 ιδικές κοστίζουν το τριπλό από μια 3 φορές!.
Κατά συνέπεια η σημερινή πραγματικότητα λύνετε μόνον με αγώνες rode. Ο χρόνος αποπεράτωσης ενός αγώνα, είναι ανάλογος του αριθμού των αγωνιζομένων και του μήκους της ιδικής. Σίγουρα και η χιλιομετρική κάλυψη. Επί πλέον όταν κλίνουμε ένα κομμάτι, και υπάρχει κάλυψη της περιοχής και με άλλο δρόμο, το βαστάμε όσο θέλουμε!. Και η τελευταία βραδινή!!!!!......
Σίγουρα η φύλαξη ενός κομματιού, από νυκτερινές επιδρομές ταλιμπάν!, είναι εύκολη. Έτσι οι αναγνωρίσεις γεννώμενες με διορθώσεις, δυο και τρις φορές, δεν επιβαρύνουν τον οικογενειακό κορβανά.
Έχουν λεχθεί πολλά για τους αγώνες rode!. Μα δεν άκουσα από κανέναν μια μεγάλη αλήθεια!.
Στης αναγνωρίσεις, δεν ξεκλειδώνεις τα κουλά σου!.
Έτσι και κάνοντας στον ρυθμό αγώνα, τρις τέσσερεις φορές την ίδια ιδική, (γιατί και όχι 5 φορές), λύνονται τα χεριά και το μυαλό, και η επαφή με το αγωνιστικό, προσδίδει γνώση. Σίγουρα και αυξάνει την ικανότητα των αγωνιζόμενων.
Στο παλλάδιο είδα πολλούς ταξιτζήδες ….. που εάν δεν έδιναν την συμμετοχή, θα μπορούσαν να φάνε ψαράκι στην ψάθα!!!.....ίσιος διασκέδαζαν περισσότερο……
Φιλικά
Α. -
ronde λοιπον και παλι ronde.
Ο αμαξο ο βαν και οι λοιποι το φωναζανε καιρο!
Και ας ειμαστε και πιο ελαστικοι με το 1 ειδικη χ4.Ας ειναι και δυο ειδικες 2χ2 η 2χ3 κτλ!
(μιλαω για αγωνες κυπελου/πρωταθληματος)
Εκει ελπιζω συμφωνουμε ολοι! η παλι οχι?
Λιγοτερες ειδικες με περισσοτερα χλμ,1-2 επαναλαμβανομενες,λιγοι κριτες,λιγες δοκιμες,λιγα εξοδα,μικρο παραβολο,περισσοτεροι θεατες μαζεμενοι,αρκετη απολαυση για ολους!
Η φετινη προκυρηξη λοιπον που ακομα την περιμενουμε μπορει να οριζει οτι ολοι οι αγωνες θα γινονται με τετοια μορφη και τελος!Υ.Γ κατι τετοιο για τους οργανωτες νομιζω δεν θα ειναι πολυ ευκολο ομως, γιατι θελει σοβαρη οργανωση και ετοιμοτητα!
-
Ο χρήστης poseidon έγραψε:
Υ.Γ κατι τετοιο για τους οργανωτες νομιζω δεν θα ειναι πολυ ευκολο ομως, γιατι θελει σοβαρη οργανωση και ετοιμοτητα!Θα μπορούσε Ποσειδώνα πχ. εδώ στην περιοχή μου, να γίνει ένας αγώνας τύπου ronde, όπως φαίνεται στον πρώτο πίνακα, δηλ. με 6 ειδικές, 2 Χ 3 φορές, 4,5 ώρες αγώνας, ξεκινά στις 10:00 και τελειώνει στις 14:23, 105 χλμ. και 81 χλμ. ειδικές.
Στον δεύτερο πίνακα υπάρχει μια άλλη πρόταση με πλήρες μενού, που περιλαμβάνει 12 ειδικές, 4 Χ 3 φορές, 8 ώρες αγώνας, ξεκινά στις 09:00 και τελειώνει στις 16:56, 252 χλμ. και 165 χλμ. ειδικές.
Τα μεγέθη του μεγάλου αγώνα συγκρίνονται με το διήμερο ματαιωθέν ΕΛΠΑ του 2011, το οποίο σε 2 ημέρες είχε 12 ειδικές, 599 χλμ. και 202 χλμ. ειδικές.
Βέβαια διοργανωτικά είναι ένας ακριβός αγώνας με πολλά ζητήματα που θα έπρεπε να επιλυθούν – προγραμματισθούν, αλλά με την κατάλληλη διάθεση και οργάνωση θα μπορούσε να προσφερθεί στους αγωνιζόμενους με το ίδιο κόστος συμμετοχής όσο οι απλοί αγώνες των 60 ~ 70 χλμ., αρκεί βέβαια να ήταν εξασφαλισμένη η προτίμηση και η υποστήριξη από αυτούς.
Τα ποσοστά των απλών και στα 2 σενάρια είναι πολύ μικρά, η μορφολογία των ειδικών περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία, το περιβάλλον είναι από τα ομορφότερα της Ελλάδος και υπάρχουν άπειρες εναλλακτικές λύσεις, όπως πχ. ενώνονται και γίνονται μία ειδική των 35 χλμ η Δράκεια με το Καράβωμα, ή των 28 χλμ το Καράβωμα με τον Κισσό ή των 27 χλμ η Αλυκόπετρα με την Δράκεια. Αγώνες Ράλλυ ή Σπρίντ από 54 έως 105 χλμ. και από 2 έως 4 ώρες συνολικά. Επίσης υπάρχει άνετα η δυνατότητα παρόλο που σταυρώνει ο αγώνας να στηθούν και λειτουργήσουν απερίσπαστα και το Service Park και το Regrouping.
Θα μπορούσε να καθιερωθεί ένας τέτοιος Ελληνικός μάξι ασφάλτινος αγώνας, σαν ένα Γούνστοκ της αυτοκίνησης, στο κέντρο της Ελλάδος, στα 1.200 μέτρα υψόμετρο, σε καταπράσινο (ακόμη ) περιβάλλον, με υψηλή τουριστικο-ξενοδοχειακή υποδομή, με παράλληλες σχετικές και άσχετες εκδηλώσεις (για να προσελκύονται και νέα πρόσωπα), με μουσικά δρώμενα, με παρελάσεις των προσκόπων και του χορευτικού συλλόγου Κρητών ' Το Αρκάδι' ,(ωχ συγνώμη ...παρασύρθηκα )
Υπό την έννοια αυτή συμφωνώ με τον Αντώνη, τον Φωκίωνα και τον scn, για την φαντασία (στην εξουσία) που χρειάζεται και μας λείπει μερικές φορές.
.
.
.
-
Ομως για λόγους προβολής θέλεις εκκίνηση-τερματισμός να είναι σε πολυσύχναστο σημείο.
Ακόμα σημαντικότερο από τη μείωση εξόδων είναι η αύξηση της προβολής και άρα των χορηγών (διότι η μείωση εξόδων σε πάει 'προς τα κάτω' ενώ η αύξηση της προβολής 'σε ανεβάζει') -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομως για λόγους προβολής θέλεις εκκίνηση-τερματισμός να είναι σε πολυσύχναστο σημείο.
Ακόμα σημαντικότερο από τη μείωση εξόδων είναι η αύξηση της προβολής και άρα των χορηγών (διότι η μείωση εξόδων σε πάει 'προς τα κάτω' ενώ η αύξηση της προβολής 'σε ανεβάζει')Σωστά Νάσο, νομίζω πως καταλαβαίνω τι εννοείς και θα το πω ακόμη ακριβέστερα.. Χρειάζεται να συμπίπτει χωροταξικά η κύρια μάζα του κόσμου με την περιοχή του αγώνα. Πρέπει να γίνεται προσπάθεια ή να πηγαίνει ο αγώνας στον κόσμο ή κόσμος στον αγώνα.
Η πρώτη περίπτωση είναι αυτή που όπως σωστά λες σε τραβάει προς τα κάτω, ενώ η δεύτερη σε ανεβάζει.
Όταν δημιουργήσεις ένα δυνατό και προβεβλημένο προϊόν όπου και να το κάνεις (και θα το κάνεις εκεί που θα είναι σωστό να γίνει, χωρίς περιορισμούς και συμβιβασμούς εις βάρος του θεάματος ή των αγωνιζομένων), θα τραβήξεις τον κόσμο και θα έρθει, αλλά όταν ο αγώνας είναι μέτριος σε διάθεση και προβολή, τότε και μέσα στην πλατεία να γίνει, ο κόσμος θα πάει να παίξει Στοίχημα.Συγκεκριμένα για το Κένταυρος, υπήρξαν χρονιές που με την αφετηρία και τερματισμό στην παραλία του Βόλου, ήμασταν εμείς και εμείς, αλλά όμως αυτή ήταν η επιθυμία του χορηγού, ο οποίος μη γνωρίζοντας βαθύτερα την κατάσταση έκανε τον απλό, λογικό, αλλά όχι ρεαλιστικό συνειρμό, πως η πόλη προσφέρει κόσμο ενώ το βουνό ;
Προγραμμα 2012