-
Η απάντηση είναι, ναι, για καλύτερη απόδοση όποτε αλλάζουμε δίσκους ή τακάκια πρέπει να τα στρώνουμε, πως ? δείτε παρακάτω.
Μετά την αλλαγή κάνετε τα εξής.
Όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο, πιέστε με δύναμη το φρένο μέχρι να σφίξει το πεντάλ.
Οδηγήστε προσεκτικά μέχρι να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ΟΚ
Τα φρένα πρέπει να λειτουργούν απαλά, χωρίς κραδασμούς, δαγκώματα, κλπ.
Οδηγείστε το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη περιοχή και προβείτε σε τουλάχιστον 30 φρεναρίσματα διάρκειας 2-3 δευτερολέπτων, επιβραδύνοντας ελαφριά / μεσαία χρησιμοποιώντας μεταβαλλόμενη επιτάχυνση σε διάφορες ταχύτητες αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 700-800 μέτρα μεταξύ των φρεναρισμάτων.
Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλα τα εξαρτήματα των φρένων χωρίς αυτά να περάσουν ένα βεβιασμένο θερμικό σοκ που θα πληγώσει τις επιφάνειες τριβής ( τακάκια / δίσκους ) και βέβαια για έρθουν σε απόλυτη επαφή οι καινούργιες επιφάνειες ( να πατήσουν )
Μετά τα παραπάνω επαναλαμβανόμενα σταματήματα οδηγείστε για λίγα χλμ με απαλά ή καθόλου φρεναρίσματα ώστε να κρυώσουν όλα ομαλά.
Με το πέρας αυτής της διαδικασίας το σύστημα φρένων είναι έτοιμο για κανονική χρήση.
Όταν το σύστημα φρένων αναπτύξει για πρώτη φορά θερμοκρασία, θα παρατηρήσετε μια ελαφριά αύξηση στη διαδρομή του πεντάλ φρένου και μια μείωση της απαιτούμενης δύναμης, μετά από το πρώτο αυτό, να το πω ΄fade΄ ? , τα φρένα είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν όλες τις θερμοκρασίες που αντέχουν τα υλικά τους. -
Η απάντηση είναι, ναι, για καλύτερη απόδοση όποτε αλλάζουμε δίσκους ή τακάκια πρέπει να τα στρώνουμε, πως ? δείτε παρακάτω.
Όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο, πιέστε με δύναμη το φρένο μέχρι να σφίξει το πεντάλ.
Οδηγείστε το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη περιοχή και προβείτε σε τουλάχιστον 30 φρεναρίσματα διάρκειας 2-3 δευτερολέπτων, επιβραδύνοντας ελαφριά / μεσαία χρησιμοποιώντας μεταβαλλόμενη επιτάχυνση σε διάφορες ταχύτητες αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 700-800 μέτρα μεταξύ των φρεναρισμάτων.
Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλα τα εξαρτήματα των φρένων χωρίς αυτά να περάσουν ένα βεβιασμένο θερμικό σοκ που θα πληγώσει τις επιφάνειες τριβής ( τακάκια / δίσκους ) και βέβαια για έρθουν σε απόλυτη επαφή οι καινούργιες επιφάνειες ( να πατήσουν )
Μετά τα παραπάνω επαναλαμβανόμενα σταματήματα οδηγείστε για λίγα χλμ με απαλά ή καθόλου φρεναρίσματα ώστε να κρυώσουν όλα ομαλά.
Με το πέρας αυτής της διαδικασίας το σύστημα φρένων είναι έτοιμο για κανονική χρήση.
Όταν το σύστημα φρένων αναπτύξει για πρώτη φορά θερμοκρασία, θα παρατηρήσετε μια ελαφριά αύξηση στη διαδρομή του πεντάλ φρένου και μια μείωση της απαιτούμενης δύναμης, μετά από το πρώτο αυτό, να το πω ΄fade΄ ? , τα φρένα είναι έτοιμα για να αντιμετωπίσουν όλες τις θερμοκρασίες που αντέχουν τα υλικά τους. -
Χρησιμες συμβουλες!
Μια ερωτηση: Ποτε αλλαζουμε δισκους? Δεν εχω καταλαβει ποτε! Ποσο δοντι πρεπει να χει? Στους αεριζομενους μου εχουν πει να μην το παρατραβαω πολυ γιατι εχουν κενο στη μεση και μπορει να ραγισουν απο την φθορα. Στους συμπαγης ομως?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Χρησιμες συμβουλες!Μια ερωτηση: Ποτε αλλαζουμε δισκους? Δεν εχω καταλαβει ποτε! Ποσο δοντι πρεπει να χει? Στους αεριζομενους μου εχουν πει να μην το παρατραβαω πολυ γιατι εχουν κενο στη μεση και μπορει να ραγισουν απο την φθορα. Στους συμπαγης ομως?
Τι σου ειπαν για τους αεριζομενους;
Στην καμπανα του δισκου γραφει ποσο ειναι το ελαχιστο παχος που επιτρεπει ο κατασκευαστης. -
Σε όλους τους δίσκους η επιτρεπόμενη φθορά στο πάχος είναι 2mm , πχ ο 24mm/22mm, 30mm/28mm, 21mm/19mm
-
Βάζω επίσης μια λίγο διαφορετική προσέγγιση, την οποία ακολουθώ τα τελευταία 5 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα:
http://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm
Είναι λίγο πιο βίαιη, αλλά γίνεται σε λιγότερο χρόνο και προτείνεται γενικά για στρώσιμο φρένων υψηλών επιδόσεων. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Βάζω επίσης μια λίγο διαφορετική προσέγγιση, την οποία ακολουθώ τα τελευταία 5 χρόνια με πολύ καλά αποτελέσματα:
Είναι λίγο πιο βίαιη, αλλά γίνεται σε λιγότερο χρόνο και προτείνεται γενικά για στρώσιμο φρένων υψηλών επιδόσεων.Ακριβώς αυτός ειναι ο τρόπος που μου έχουν πει οτι ειναι ο ιδανικός για να στρώσεις τα DS2500.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σε όλους τους δίσκους η επιτρεπόμενη φθορά στο πάχος είναι 2mm , πχ ο 24mm/22mm, 30mm/28mm, 21mm/19mmΔιαφωνω γιατι σε brembo αεριζομενους που φοραω και εχουν δεικτες φθορας ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο βαθυτεροι των 2 χιλιοστων (οι δεικτες φθορας)
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Είναι λίγο πιο βίαιη, αλλά γίνεται σε λιγότερο χρόνο και προτείνεται γενικά για στρώσιμο φρένων υψηλών επιδόσεων.Ακριβώς αυτός ειναι ο τρόπος που μου έχουν πει οτι ειναι ο ιδανικός για να στρώσεις τα DS2500.
Η καρδούλα μου το ξέρει!
-
Σε όλους τους δίσκους η επιτρεπόμενη φθορά στο πάχος είναι 2mm , πχ ο 24mm/22mm, 30mm/28mm, 21mm/19mmπου σημενει 1mm φθορα σε καθε πλευρα του δισκου......
στα περοσσοτερα αυτοκινητα η φθορα ειναι τουλαχιστον διπλασια και κανεις δεν ξερει τη συνεπαγεται αυτο -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Σε όλους τους δίσκους η επιτρεπόμενη φθορά στο πάχος είναι 2mm , πχ ο 24mm/22mm, 30mm/28mm, 21mm/19mm
Διαφωνω γιατι σε brembo αεριζομενους που φοραω και εχουν δεικτες φθορας ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο βαθυτεροι των 2 χιλιοστων (οι δεικτες φθορας)
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, ρίξε όμως εδώ μια ματιά, το δείγμα μου είναι τυχαίο, μπορείς να δείς για το δικό σου αυτοκίνητο τι λέει
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... aster=2754
Τυχαίο παράδειγμα από Renault
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... ster=20017
Για τους πίσω η φθορά είναι 1.5mm
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... ster=19998 -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ακριβώς έτσι μετά τις χρήσιμες συμβουλές του Μάνου στρώσαμε τα DS2500 στο Cayman του φίλου μου!
-
Διαφωνω γιατι σε brembo αεριζομενους που φοραω και εχουν δεικτες φθορας ειμαι σιγουρος οτι ειναι πολυ πιο βαθυτεροι των 2 χιλιοστων (οι δεικτες φθορας)
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις, ρίξε όμως εδώ μια ματιά, το δείγμα μου είναι τυχαίο, μπορείς να δείς για το δικό σου αυτοκίνητο τι λέει
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... aster=2754
Τυχαίο παράδειγμα από Renault
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... ster=20017
Για τους πίσω η φθορά είναι 1.5mm
http://bremboaftermarket.com/En/Car_Dis ... ster=19998ΣΩΣΤΟΣ εσυ αλλα ΣΩΣΤΟΣ και εγω.Σε χαμηλων ιπποδυναμεων αυτοκινητα δινει 3 χιλιοστα.Εχω corsa A 1.2S και φοραω δισκους απο lanos και στα δυο δινει 3χιλ.
-
Καλησπερα.
Αλλαξε εχτες ο πατερας μου τακακια στο αυτοκινητο και το βραδυ το πηρα βολτα.Ενιωσα αυτο το fading.Ειναι απολυτα φυσιολογικο?Ποτε θα στρωσει?Δε το πηρα σημερα το αυτοκινητο αλλα φοβαμαι λιγο.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.Αλλαξε εχτες ο πατερας μου τακακια στο αυτοκινητο και το βραδυ το πηρα βολτα.Ενιωσα αυτο το fading.Ειναι απολυτα φυσιολογικο?Ποτε θα στρωσει?Δε το πηρα σημερα το αυτοκινητο αλλα φοβαμαι λιγο.
Σε χαλαρούς ρυθμούς και ανάλογα με τη σκληρότητα της πάστας, περίπου σε 70-100 χλμ είναι ΟΚ και μόνο αφού αλλάξατε τακάκια σε παληούς δίσκους, όταν είναι καινούργιοι οι δίσκοι και τα τακάκια, σε 30-5- χλμ νιώθεις ότι πάτησαν σωστά.
-
Οκ ευχαριστω πολυ γιατι εμεινα με το βαθος του πενταλ.
-
Πάντα όταν αλλάζεις φρένα προσέχεις για μερικά χιλιόμετρα.
Δεν περιμένεις να τσαρουχώσεις το φρένο μερικά μέτρα πριν το κόκκινο φανάρι με καινούρια φρένα. -
Οχι αλοιμονο μου το ειπε και ο πατερας μου να μην τα ζορισω αλλα ειχα την απορια αν ειναι φυσιολογικο αυτο το φαινομενο.
-
Μπορει καποιος που εχει γνωσεις να κανει ενα παρομοιο αρθρο για την διαφορα μεταξυ δισκοφρενων και ταμπουρων πισω γιατι ειναι ενα θεμα που πιστευω εχει ενδιαφερον.
Να γραψει τα υπερ και τα κατα των 2 επιλογων. Ευχαριστω εκ των προτερων.
Χρειάζονται οι δίσκοι και τα τακάκια στρώσιμο ?