-
Ο χρήστης Sheldon έγραψε:
Και το alto-pixo μια από τα ίδια με τα τρίδυμα.3 αστέρια σε ασφάλεια νομίζω ,στενά,έξτρα στροφόμετρο ,τραγικά φρένα στα τεστ,ινδικής κατασκευης,άκαμπτο άξονα πίσω, .Υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα λέμε.Τα τρίδυμα και τα pixo-alto είναι ότι πιο προχειρο και λίγο υπάρχει στα μίνι.
Δε διαφωνώ. Ξέρεις άλλωστε τι παίρνεις με αυτά τα λεφτά. Το βλέπεις όταν το αγοράζεις (π.χ. ακάλυπτες επιφάνειες λαμαρίνας στο εσωτερικό κτλ κτλ). Εγώ ανέφερα το Alto ως μια εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τα τρίδυμα.
Aυτά τα 5 αυτοκινητάκια δεν αξίζουν,γιατί καν να τα προτείνουμε ή να τα αναφέρουμε όταν στα 9000-10000€ υπάρχουν απείρως καλύτερα αυτοκίνητα.Όταν π.χ. το ka κάνει 8990,το fiesta 9990€ τα αντίστοιχα kia picanto-hyundai i10-i20 επίσης καλές τιμες,c3 1.4 75 με 10500,το ίδιο και το ibiza 1.2,υπάρχει το twingo στα 9000-10000,με τα τρίδυμα και τα pixo-alto θα ασχολούμαστε?
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
.......με τα τρίδυμα και τα pixo-alto θα ασχολούμαστε?Εκείνος τα ανέφερε, χεχε!
-
Στο car.gr έχει ολοκαίνουριο mitsubishi colt 1.3 95 hp με πλούσια δώρα και καλό εξοπλισμό από αθήνα με 11000€
-
supermini και από εμένα clio , fiesta , i20 είναι μια χαρά να κάνεις την δουλεία σου , μην πάρεις αμάξι πόλης για να κινείσαι σε εθνική , αλλιώς πάρε ένα αμάξι να κάνεις τη κάβλα σου πριν πτωχεύσουμε http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1369646/
-
Tα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια;
-
Έχεις δίκιο που ρωτάς! Πλέον υπολογίζονται με τις εκπομπές ρύπων. Μερικά χιλιογραμμάρια παραπάνω μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
-
Ο χρήστης Das Auto έγραψε:
Tα τέλη κυκλοφορίας είναι ίδια;ΤA ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2011
Οχήματα με ημερομηνία ταξινόμησης έως 31/10/2010
Έως 300 κ.εκ. 20 ευρώ
Από 301 έως 785 κ.εκ. 50 ευρώ
Από 786 έως 1.071 κ.εκ. 110 ευρώ
Από 1.072 έως 1.357 κ.εκ. 120 ευρώ
Από 1.358 έως 1.548 κ.εκ. 220 ευρώ
Από 1.549 έως 1.738 κ.εκ. 240 ευρώ
Από 1.739 έως 1.928 κ.εκ. 270 ευρώ
Από 1.929 έως 2.357 κ.εκ. 600 ευρώ
Από 2.358 έως 3.000 κ.εκ. 800 ευρώ
Από 3.001 έως 4.000 κ.εκ. 1.000 ευρώ
Από 4.001 κ.εκ. και άνω 1.200 ευρώΟχήματα με ημερομηνία ταξινόμησης από 1/11/2010. Το ποσό των τελών υπολογίζεται ως το γινόμενο των γρ./χλμ. CO2 του οχήματος επί το εκάστοτε ποσό κάθε κλίμακας.
Από 0 έως 100 γρ.CO2/χλμ. 0 ευρώ
Από 101 έως 120 γρ.CO2/χλμ. 0,8 ευρώ
Από 121 έως 140 γρ.CO2/χλμ. 1 ευρώ
Από 141 έως 160 γρ.CO2/χλμ. 1,5 ευρώ
Από 161 έως 180 γρ.CO2/χλμ. 2 ευρώ
Από 181 έως 200 γρ.CO2/χλμ. 2,25 ευρώ
Από 201 έως 250 γρ.CO2/χλμ. 2,5 ευρώ
Από 251 γρ.CO2./χλμ. και άνω 3 ευρώΤA ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2012
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΕΩΣ 31/10/2010
Έως 300 κ.εκ. 22 ευρώ
301-785 κ.εκ. 55 ευρω
786-1071 κ.εκ. 120 ευρώ
1072-1357 κ.εκ. 135 ευρώ
1358-1548 κ.εκ. 240 ευρώ
1549-1738 κ.εκ. 270 ευρώ
1739-1928 κ.εκ. 300 ευρώ
1929-2357 κ.εκ. 660 ευρώ
2358-3000 κ.εκ. 880 ευρώ
3001-4000 κ.εκ. 1.100 ευρώ
4001 κ.εκ. και άνω 1.320 ευρώΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ 1/11/2010
ΤΕΛΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO20-100 γρ./χλμ. 0 ευρώ
101-120 γρ./χλμ. 0,9 ευρώ
121-140 γρ./χλμ 1,1 ευρώ
141-160 γρ./χλμ. 1,7 ευρώ
161-180 γρ./χλμ. 2,25 ευρώ
181-200 γρ./χλμ. 2.55 ευρώ
201-250 γρ./χλμ. 2,8 ευρώ
Άνω των 250 γρ./χλμ. 3,4 ευρώΜε **bold **(χοντρικά) οι κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν. Προσοχή καθώς τα περισσότερα 1.400άρια είναι πάνω από 1.357 κ.εκ.
-
Σωραίος φίλε.Ευχαριατώ.
-
Επειδή αναφαίρεις πως θα κάνεις ενα συγκεκριμένο δρομολόγιο κατα την γνώμη μου μακριά απο τα πέντε αυτα αυτοκίνητα.Δεν κανουν για την συγκεκριμένη διαδρομη,αναφερομαι κυρίως για το κομμάτι Κόρινθος-Τρίπολη.Δεν θα ξεχασω οταν οδήγησα ενα aygo την πρωτη χρονιά που ειχαν έρθει στη Ελλάδα και συγκεκριμένα ηταν στη Σύρο το ζορι που τράβαγε στους ανηφορικούς δρομους του νησιού,ασε απο ποιοτητα κατασκευής .Α! δεν θα ήθελα με τιποτα να βρεθω στην ανηφόρα για το Αρτεμίσιο,να εχω και κανα a/c ανοικτό και να εχω στους καθρέπτες μου κανα Scania του Losanda,φορτωμενο και να μου αναβει φώτα,στην ανηφόρα ....απλα τρόμος .Για αυτο κατι αλλο,που να ανταποκρίνετε κυρίως στην διαδρομή που θες να κανεις συχνά ,οπως σου αναφεραν και στα προηγούμενα ποστ.
-
Ο χρήστης postruck. έγραψε:
Επειδή αναφαίρεις πως θα κάνεις ενα συγκεκριμένο δρομολόγιο κατα την γνώμη μου μακριά απο τα πέντε αυτα αυτοκίνητα.Δεν κανουν για την συγκεκριμένη διαδρομη,αναφερομαι κυρίως για το κομμάτι Κόρινθος-Τρίπολη.Δεν θα ξεχασω οταν οδήγησα ενα aygo την πρωτη χρονιά που ειχαν έρθει στη Ελλάδα και συγκεκριμένα ηταν στη Σύρο το ζορι που τράβαγε στους ανηφορικούς δρομους του νησιού,ασε απο ποιοτητα κατασκευής .Α! δεν θα ήθελα με τιποτα να βρεθω στην ανηφόρα για το Αρτεμίσιο,να εχω και κανα a/c ανοικτό και να εχω στους καθρέπτες μου κανα Scania του Losanda,φορτωμενο και να μου αναβει φώτα,στην ανηφόρα ....απλα τρόμος .Για αυτο κατι αλλο,που να ανταποκρίνετε κυρίως στην διαδρομή που θες να κανεις συχνά ,οπως σου αναφεραν και στα προηγούμενα ποστ.Σιγα τα φορτια που εχει ο Losanda . Αλλοι κουβαλανε πιο πολλα!
Tωρα με τα νεα κομματια που εχουν φτιαχτει ο δρομος εχει γινει πολυ πιο ευκολος.
-
Όσαν αφορά τις αντιπροσωπείες θέλω να ρωτήσω κάτι,επειδή απο αύριο θα αρχίσω να πηγαίνω.Γενικά οι τιμές των αυτοκινήτων που βγαίνουν είναι standard και σε όποια αντιπροσωπεία και να πας είναι ίδιες ή αλλάζουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία;Επίσης μπορείς να διαπραγματευθείς την τιμή,καθώς και να σου δώσουν απόσυρση,χωρίς να έχεις;
-
Αλλάζουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία, αλλά μιλάμε για μικρές διαφορές 100-200 euro συνήθως για μικρά αυτοκίνητα. Κάποιος αντιπρόσωπος μπορεί να έχει κάποιο αυτοκίνητο ετοιμοπαράδοτο με κάποια extra από το εργοστάσιο που να μη σου τα χρεώσει, ή να σου δώσει καλύτερα δωράκια.
Για την απόσυρση ακόμη και να μην έχεις κάτι να αποσύρεις σου κολλάνε κάποια απόσυρση που την έχουν αγορασμένη από κάποιον που απέσυρε κάποιο σαπάκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις ίσως να μη σου κολλήσει όλο το ποσό της απόσυρσης γιατί και αυτός έχει επενδύσει ένα ποσό για να την αγοράσει, αλλά οι μεγάλες αντιπροσωπείες κολλάνε ολόκληρο το ποσό περιορίζοντας το δικό τους κέρδος. Για ένα 1.2 -1.4 σου ρίχνουν με απόσυρση αλλουνου 500-960 euro. Να ξέρεις ότι για να στη βάλουν πρέπει να σε δουν λίγο αναποφάσιστο ή να κάνεις την ερώτηση: 'Παίζει να κολλήσουμε κάποια απόσυρση παρότι δεν έχω?' Οι εταιρείες σε 1η φάση αν μπορούν να το αποφύγουν το αποφεύγουν.
Οπότε πρώτα πας σε διαφορετικές εταιρείες και κατασταλάζεις σε μοντέλο, και αφού επιλέξεις μοντέλο πας σε αντιπροσωπείες της ίδιας φίρμας για να πάρεις την καλύτερη δυνατή προσφορα.
-
Οκ κατάλαβα.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επειδή αναφαίρεις πως θα κάνεις ενα συγκεκριμένο δρομολόγιο κατα την γνώμη μου μακριά απο τα πέντε αυτα αυτοκίνητα.Δεν κανουν για την συγκεκριμένη διαδρομη,αναφερομαι κυρίως για το κομμάτι Κόρινθος-Τρίπολη.Δεν θα ξεχασω οταν οδήγησα ενα aygo την πρωτη χρονιά που ειχαν έρθει στη Ελλάδα και συγκεκριμένα ηταν στη Σύρο το ζορι που τράβαγε στους ανηφορικούς δρομους του νησιού,ασε απο ποιοτητα κατασκευής .Α! δεν θα ήθελα με τιποτα να βρεθω στην ανηφόρα για το Αρτεμίσιο,να εχω και κανα a/c ανοικτό και να εχω στους καθρέπτες μου κανα Scania του Losanda,φορτωμενο και να μου αναβει φώτα,στην ανηφόρα ....απλα τρόμος .Για αυτο κατι αλλο,που να ανταποκρίνετε κυρίως στην διαδρομή που θες να κανεις συχνά ,οπως σου αναφεραν και στα προηγούμενα ποστ.
Σιγα τα φορτια που εχει ο Losanda . Αλλοι κουβαλανε πιο πολλα!
Tωρα με τα νεα κομματια που εχουν φτιαχτει ο δρομος εχει γινει πολυ πιο ευκολος.
Ο losanda ηταν απλά το πρωτο όνομα με scania που μου ηρθε στο μυαλό και σίγουρα υπάρχουν αλλα scania με μεγαλύτερα φορτία.Οσο καλύτερα και να είναι τα νέα κομμάτια δυο άτομα +αποσκευές+κανα a/c ανοικτό+λίγο αερας οποιο απο τα πέντε αυτοκίνητα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο,το scania ανεβένει αέρας με 700++ ίππους
-
Μόνο ένα μοντέλο της Scania έχει 700 ίππους και δε νομίζω να έχει κανένα από αυτά τα αυτοκίνητα πρόβλημα στην εθνική. Τα τρίδυμα μάλιστα πάνε αρκετά καλά!
-
Μονο ενα μοντέλο scania εχει απο το εργοστάσιο,πανω απο 700 ίππους, το R 730,αλλα αναφέρομαι σε scania 'βελτιωμένα'.Για παράδειγμα θα σου πω οτι υπάρχουν στην Κόρινθο ενα scania 164-580 και ένα R 620, τα οποια έχουν πάνω απο 1200 ίππους .Να δουλέουν ρελαντί και να είσαι δίπλα απο την εξάτμιση με ένα απο τα τρίδυμα και να πατήσει λιιιγο παραπάνω το γκάζι το scania......
-
Σιγα τα φορτια που εχει ο Losanda . Αλλοι κουβαλανε πιο πολλα!
Ο losanda ηταν απλά το πρωτο όνομα με scania που μου ηρθε στο μυαλό και σίγουρα υπάρχουν αλλα scania με μεγαλύτερα φορτία.Οσο καλύτερα και να είναι τα νέα κομμάτια δυο άτομα +αποσκευές+κανα a/c ανοικτό+λίγο αερας οποιο απο τα πέντε αυτοκίνητα το αποτέλεσμα ειναι το ίδιο,το scania ανεβένει αέρας με 700++ ίππους
Ας ανεβαινει και με 1200 ιππους.Παλι με 90χλμ/ωρα θα πηγαινει.Ασε που στα κατηφορικα κομματια θα κοβει στα 80 ή 70.
-
Ο χρήστης Das Auto έγραψε:
Όσαν αφορά τις αντιπροσωπείες θέλω να ρωτήσω κάτι,επειδή απο αύριο θα αρχίσω να πηγαίνω.Γενικά οι τιμές των αυτοκινήτων που βγαίνουν είναι standard και σε όποια αντιπροσωπεία και να πας είναι ίδιες ή αλλάζουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία;Επίσης μπορείς να διαπραγματευθείς την τιμή,καθώς και να σου δώσουν απόσυρση,χωρίς να έχεις;Να προσθέσω και 'γω, λόγω της πρόσφατης εμπειρίας (αγόρασα το Venga μου το Μάρτιο) ότι εξαρτάται την αντιπροσωπεία, όσον αφορά στο θέμα των παζαριών. Στην ΚΙΑ, παρόλο που τους τόνισα εξ'αρχης ότι θα είναι μετρητοίς, δεν ήταν διατεθιμένοι να κατεβάσουν την τιμή ούτε ένα ευρώ (αν δεν μου άρεσε τόσο το αυτοκίνητο, θα μου την είχε σπάσει αυτό ). Από την άλλη στη Ford ο πωλητής προσπαθούσε να με δελεάσει λέγοντάς μου ότι μπορούμε να 'κάνουμε κάτι καλύτερο' αν πρόκειται για μετρητά. Το ίδιο και στη Citroen (στη Citroen ήταν οι πιο ευγενικοί γενικά).
By the way, η σχετική ξινίλα στην KIA αντισταθμήστηκε από ένα εξαιρετικό after sales με τηλέφωνα προς εμένα για να με ρωτήσουν αν είμαι ευχαριστημένος, αν έχω κάποιο παράπονο ή κάτι άλλο.
-
Με 90 χλμ εισαι σιγουρος? Ενα αλλο παραδειγμα θα σου πω, scania 143 500+400 ιππους, τριαξονικό συρόμενο ψυγείο απο τα διόδια της Ελευσινας ξεκινώντας χαλαρά,στην δεξιά στροφή εχει 120 χλμ μετρημένα με gps.Οσο για την κατηφόρα εχεις δει δισκόφρενο απο φορτηγό? Για να μην σου πω για φρενάρισμα με φρένο+indarder+κλαπέτο.Αν δεν φοράς ζώνη κόλησες στο παμπριζ.Τελος το
-
Με 90 χλμ εισαι σιγουρος? Ενα αλλο παραδειγμα θα σου πω, scania 143 500+400 ιππους, τριαξονικό συρόμενο ψυγείο απο τα διόδια της Ελευσινας ξεκινώντας χαλαρά,στην δεξιά στροφή εχει 120 χλμ μετρημένα με gps.Οσο για την κατηφόρα εχεις δει δισκόφρενο απο φορτηγό? Για να μην σου πω για φρενάρισμα με φρένο+indarder+κλαπέτο.Αν δεν φοράς ζώνη κόλησες στο παμπριζ.Τελος το90 ειναι το ανωτερο νομιμα παντα με τον κοφτη.Αν τον αφαιρεσει παει και πιο πολλα,πολυ πιο πολλα, αλλα με τους νεους ταχογραφους που αποθηκευουν τα παντα στην καρτα του οδηγου αν τον σταματησουν θα τον πανε μεσα.Οι πληροφοριες αποθηκευονται για 30 μερες εκει.
Παντως με τον αυτοματο πιλοτο που εχουν απλα βαζουν την επιθυμητη ταχυτητα και πανε.Επιταχυνουν ή επιβραδυνουν με μηχανοφρενο απο μονα τους.Στις κατηφορες το φρενο ειναι το τελευταιο που χρησιμοποιουν επειδη μπορει να παρουν φωτια .
Και δισκοφρενα εχω δει και εχω μυρισει τις αναθυμιασεις απο τα ζεστα λαστιχα.Και εχω ριξει αμετρητα λιτρα πετρελαιου στα ρεζερβουαρ και εχω ακουσει απιστευτες ιστοριες.Η αληθοφανεια των οποιων ειναι καπου αναμεσα σε αυτες την κυνηγων και των ψαραδων .
Οσο τα πιεζεις τοσο θα τα παρεις στην μασχαλη τα πιστονια της μιας παντας οπως λεει και ο γνωστος φορτηγατζηςΣε λεωφορειο ,βολβο 460 νομιζω, υπολογιζαμε οτι χωρις κοφτη τελικιαζει στα 160.
Εχεις δικιο βγηκαμε πολυ
Βοήθεια σε αγορά αυτοκινήτου