-
Με αφορμή τη συζήτηση στο Ελλάδα, εργασία, αμοιβές κτλ. άνοιξα αυτό το θέμα για να δούμε ποιά είναι η εργασιακή κατάσταση των μελών του 4Τ Forum αυτή τη στιγμή
Το 'σταθερή εργασία στην Ελλάδα' εννοείται 'όσο αυτό είναι εφικτό στη σύγχρονη Ελλάδα' οπότε και το 'περιστασιακή / επισφαλής εργασία στην Ελλάδα' είναι αυτό που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό...
Ασχέτως εργασιακής σχέσης (μισθωτός δημόσιος ή ιδιωτικός, ΕΕ κτλ.)
-
Με αφορμή τη συζήτηση στο Ελλάδα, εργασία, αμοιβές κτλ. άνοιξα αυτό το θέμα για να δούμε ποιά είναι η εργασιακή κατάσταση των μελών του 4Τ Forum αυτή τη στιγμή
Το 'σταθερή εργασία στην Ελλάδα' εννοείται 'όσο αυτό είναι εφικτό στη σύγχρονη Ελλάδα' οπότε και το 'περιστασιακή / επισφαλής εργασία στην Ελλάδα' είναι αυτό που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό...
-
-
Κάποιος που εργάζεται σε σταθερή θέση (όχι ΔΥ), πλην όμως είναι στον ιδιωτικό τομέα και, μολονότι με 'σταθερή' απασχόληση, μπορεί να βρεθεί χωρίς δουλειά αν αιφνιδιαστικά κλείσει η επιχείρηση ή αν απολυθεί, καθώς και ο ανεξάρτητος επαγγελματίας που εργάζεται με μπλοκάκι ή με πελατεία που μειώνεται, πού εντάσσονται;
Στο 'άλλο στην Ελλάδα'; Πολύ ευρεία κατηγορία.
Ή στην 'επισφαλή' εργασία στην Ελλάδα; Δεν διευκρινίζει και πολλά αυτό.Άσε που το 'σταθερό' δεν είναι και τόσο σταθερό τελικά. Λίγο η εργασιακή εφεδρεία, λίγο η απειλή πτώχευσης, λίγο η καθυστέρηση στις κρατικές πληρωμές, μπάζει νερά η βάρκα...
Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο να μειωθούν οι περί 'εξωτερικού' κατηγορίες και να υπάρξει καλύτερη κλιμάκωση στο είδος και τη 'σταθερότητα' της απασχόλησης.
-
Το έγραψα ήδη: όλοι πρακτικά στην Ελλάδα, όπως είναι τα πράγματα, είναι 'επισφαλείς'. Δεν έχει νόημα όμως να το πάμε έτσι...
Ας θεωρήσει λοιπόν ο καθένας αν η θέση του είναι 'σταθερή' (= μπορεί να απολυθεί μεθαύριο) ή 'επισφαλής' (= μπορεί να απολυθεί ΑΥΡΙΟ). Πχ. ένας δημόσιος υπάλληλος κανονικά θα απαντούσε 'σταθερή' εκτός και αν είναι σε υπό συγχώνευση-κλείσιμο οργανισμό οπότε ίσως και 'επισφαλής', ένας ιδιωτικός υπάλληλος σε μεγάλη εταιρεία = 'σταθερή' ενώ σε ένα μικρό κατάστημα = 'επισφαλής'...
Και στο κάτω-κάτω αν ψυχολογικά αισθάνεται κάποιος περισσότερο 'επισφαλής' παρά 'σταθερός' ας ψηφίσει αυτό...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Με αφορμή τη συζήτηση στο Ελλάδα, εργασία, αμοιβές κτλ. άνοιξα αυτό το θέμα για να δούμε ποιά είναι η εργασιακή κατάσταση των μελών του 4Τ Forum αυτή τη στιγμήΤο 'σταθερή εργασία στην Ελλάδα' εννοείται 'όσο αυτό είναι εφικτό στη σύγχρονη Ελλάδα' οπότε και το 'περιστασιακή / επισφαλής εργασία στην Ελλάδα' είναι αυτό που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό...
ΙΥ και προς το παρόν, να χτυπησω ξύλο, όλα καλα...κίνδυνος απόλυσης δεν υπάρχει (μην αρχίσουν τα γιατί, πως, ζεις σε άλλο κόσμο και άλλες τέτοιες @@ιες παρακαλώ ) εκτός αν χρεωκοπησουμε, πάμε στη δραχμή ή γίνει κανά μπαμ με τους Τούρκους.
Σ´αυτή τη περίπτωση...τα μπογαλακια μας και σ´αλλη παραλία/κράτος (δανειζομαι το slash που είναι ΤΜ του ΓΚ ).
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Σταθερη δουλεια στην Ελλαδα με μπλοκακι (μηχανικος γαρ), δηλαδη δεν κινδευω σιγουρα για το επομενο τριμηνο απο κει και περα μπορει να υπαρξουν προβληματα αλλα κατι αλλο θα χει προκυψει μεχρι τοτε. Πιο επισφαλης ειμαι απο δικη μου επιλογη λογω καθημερινων 12ωρων και τα σχετικα που επικρατουν. Α σημερα μεταξυ σοβαρου και αστειου μου ειπαν να βγαλω επαγγελματικο διπλωμα επειδη σκοποευουμε να αγορασουμε φορτηγο
Σκεφτομαι αρκετα το εξωτερικο τοσο και για εμπειρια (αν δεν το κανουμε τωρα που ειμαστε μικροι, ποτε αλλοτε; ) οσο και για μια 'καλυτερη' ποιοτητα ζωης (κυριως εργασιακα). Το καλυτερη το βαζω σε εισαγωγικα γιατι αν δεν ζησεις κατι δεν μπορεις να κρινεις και επειδη την εχω πατησει ηδη μια φορα αναζητωντας 'καλυτερη' ποιοτητα.
-
Σταθερη εργασια στον ιδιωτικο τομεα της Ελλαδας.
Κινδυνος απολυσης υπαρχει μονο εαν κλεισει η εταιρια, αλλα δε μασαω. Η προηγουμεη εταιρια που εργαζομουν εκλεισε την ανοιξη και δεν εμεινα ανεργος ουτε μια βδομαδα.Ταυτοχρονα και δειλα-δειλα (αλλα πολυ δειλα) προσπαθω να κανω και κατι δικο μου.
-
Σταθερή εργασία στο εξωτερικό (Μιλανο) με μεταφορά απο Ελλάδα (πολυεθνική) κατόπιν δικής μου επιλογής. Δυνατότητα επιστροφής σε 2 χρόνια, τώρα το τι θα γινει θα εξαρτηθεί απο το πως θα ειναι η οικογένεια μου, εγώ και η Ελλάδα μεχρι τότε και τι ευκαιρίες θα υπάρξουν μεχρι τότε εντός ή εκτός..
-
Εξαιρετικό θέμα.
Λοιπόν, σταθερή εργασία στην Ελλάδα, στον ιδιωτικό τομέα, σε βυσματική-διαπλεκόμενη εταιρεία, αλλά χωρίς βύσμα. Οπότε δεν έχω εξέλιξη, ούτε παίρνω καλά λεφτά (αν και τους έχω βγάλει δυο project μερικών εκατομμυρίων ) . Αλλά επειδή είναι άχρηστοι, τους έχω δείξει κι εγώ ότι τους έχω για τα @@ μου. Αυτά.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Αλλά επειδή είναι άχρηστοι, τους έχω δείξει κι εγώ ότι τους έχω για τα @@ μου. Αυτά. -
'Σταθερή' εργασία στην Ελλάδα στον Δημόσιο τομέα και σε υπηρεσία που τελεί υπο αλλαγών χωρίς όμως προσωπικό 'κινδυνο'. Αρχικά καθόλου ενδιαφερουσα δουλεια αλλα ΤΗΝ έκανα ενδιαφέρουσα από σεβασμό 'στο χερι που μου δίνει το ψωμί που τρωω' αλλα και για την επαγγελματική μου ματαιοδοξία.
Για την 'κάλυψη' οποιασδήποτε μελλοντικής ανασφάλειας πάντως ετοιμάζω πάντα τα επόμενα βηματα μου -τουλάχιστον ως σκέψεις- εναλλακτικά για να μην βρεθώ προ εκπλήξεων! -
Σταθερή δουλειά στην Ελλάδα κι εγώ.
Βέβαια, όπως λέει κι ο nass, όσο σταθερή μπορεί να χαρακτηριστεί. Ελεύθερος επαγγελματίας (πολ. μηχ/κος) με δικό μου γραφείο. Η κατάσταση έχει σίγουρα δυσκολέψει, ιδιαίτερα στο δικό μας τομέα, όμως για την ώρα τα πράγματα πάνε 'καλά' , πάντα με βάση τις ανάγκες μου και φυσικά την όλη κατάσταση. Θετικό της κατάστασης είναι οτι η επαρχία δε βιώνει σε τόσο μεγάλο βαθμό την κρίση, σε σύγκριση με τις μεγάλες πόλεις. Όπως και να χει, σε μια εποχή που κόσμος μένει στο δρόμο και χάνει δουλειές και σπίτια, αν μπορείς και καλύπτεις τις ανάγκες σου, οφείλεις να νιώθεις ικανοποιημένος.Οι συνθήκες δουλειάς είναι συχνά εξοντωτικές (12-14 ώρες δουλειάς), αλλά αυτό αποτελεί καθαρά δική μου επιλογή. Απ την άλλη υπάρχουν πολλές στιγμές που νιώθεις οτι δεν έχεις τι να κάνεις, οπότε μπαίνω εδώ μέσα όλη μέρα
Κίνδυνος να αλλάξουν τα πράγματα σαφώς και υπάρχει και αλίμονο αν περιμένω να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, οπότε απαιτείται καθαρή και γρήγορη σκέψη. Ανασταλτικός παράγοντας για απόφαση μετακίνησης στο εξωτερικό σίγουρα αποτελεί η 'επένδυση' (=κόπος) που έχει γίνει σε μια δική μου δουλειά και μου έχει αποφέρει ένα σταθερό πελατολόγιο (αφού ξεκίνησα κυριολεκτικά από το μηδέν, δίχως καμία βοήθεια από άλλους, κρατικές επιδοτήσεις ή οτιδήποτε άλλο), όπως επίσης και η αγορά εξοπλισμού.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σκέψεις να φύγω, οι οποίες όμως σχετίζονται αποκλειστικά με προσωπικά θέματα και όχι σε επαγγελματικούς λόγους.
-
Περιστασιακή/ Επισφαλής δεδομένοης της εποχικότητας!!!
-
ανεργος απο ττον οκτωμβρη του 2009.μπηκα στις λιστες του οαεδ τον αυγουστο του 2010.πλεον δηλωνω αγροτης καλλιεργω μονο για να φαμε και καμια περιστασιακη εργασια 2-3 φορες στο μηνα.εξακολουθω να ειμαι στις λιστες του οαεδ ομως.υπαρχει χρεος σε τεβε και σε μια τραπεζα και οι εισπρακτικες πλεον με αποκαλουν με το μικρο μου ονομα....αστα να πανε.
-
Άνεργος προγραμματιστής εδώ και 3 μήνες και συνεχίζουμε...
-
Ελεύθερος επαγγελματίας από επιλογή που αποδείχθηκε λανθασμένη, μιας και έχω γεμίσει τη Νίτσα με φέσια και δυστυχώς η κατάσταση δεν δείχνει ούτε γι' αστείο να βελτιώνεται... Τώρα, δεν ξέρω πως μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάστασή μου...
Συν το ότι εν τέλει (και σε αντίθεση με ότι περίμενα) το αντικείμενο το βρίσκω λίγο πιο βαρετό από τη μελέτη εγκεφαλογραφήματος νεκρού (ή πολιτικού, το ίδιο είναι), αλλά αυτό στην παρούσα φάση είναι τελευταίο στη λίστα...
Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση τα Χριστούγεννα θα πρέπει να πάρω πολύ γενναίες αποφάσεις για το εργασιακό μου μέλλον και κυρίως σε ποια χώρα θα ήθελα να μείνω...
Ψήφισα επισφαλής, όχι γιατί κινδυνεύω να μείνω χωρίς δουλειά, αλλά χωρίς λεφτά...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
.... τα Χριστούγεννα θα πρέπει να πάρω πολύ γενναίες αποφάσεις για το εργασιακό μου μέλλον και κυρίως σε ποια χώρα θα ήθελα να μείνω...
Ψήφισα επισφαλής, όχι γιατί κινδυνεύω να μείνω χωρίς δουλειά, αλλά χωρίς λεφτά...Δεν ψηφίζω, δεν κολλάω κάπου, ίσως το επισφαλής κι εγώ. Αν και έχω 'μόνιμη' θέση κι εγώ βλέπω μεγάλη αβεβαιότητα και ισχύει το ίδιο ότι μπορεί να μην κινδυνεύω να μείνω χωρίς δουλειά αλλά χωρίς λεφτά.... Για το θέμα της χώρας (που επίσης είναι κάτι που σκέφτεται κανείς) δεν είναι που θα ήθελα αλλά που μπορώ τουλάχιστον για αρχή....
-
Εξ' ανάγκης εκπατρισμένος στο Dubai σε καλοπληρωμένη (εκτός τρέχουσας πραγματικότητας και λογικής στην Ελλάδα...) διευθυντική θέση στον τομέα ΙΤ σε μη ΙΤ εταιρεία. Αφού επί πολλούς μήνες (υπάρχει και σχετικός HR 'rule of thumb' είχε αναφερθεί στο Up in the air και μάλλον είναι κοντά στην αλήθεια...) στάθηκε αδύνατο να βρω κάτι αντίστοιχο (ούτε σε θέση ούτε σε λεφτά) στην Ελλάδα και αρνούμενος να πετσοκόψω το βιογραφικό μου για να ξαναγυρίσω μετά από πολλά χρόνια σε status απλού μηχανικού (έστω και senior).
Δυστυχώς για άλλους λόγους η οικογένεια προς το παρόν μένει Ελλάδα και άρα πετάω ATH-DXB συχνότερα απ΄όσο οδηγώ το αυτοκίνητό μου και ξανά δυστυχώς ακόμα και όταν έρθει η οικογένεια Ελλάδα κάποια στιγμή του χρόνου, αδυνατώ να αντιληφθώ το συγκεκριμένο μέρος ως 'home' = 'πατρίδα' και νοσταλγώ την Ελλάδα (αυτήν που ήξερα πριν χρόνια ίσως, όχι την τωρινή...) διότι (απαντώντας στην σχετική συζήτηση στο άλλο θέμα) με τα κακά της και τα στραβά της η Ελλάδα σε ανθρώπινο (και όχι σε 'επαγγελματικό'-'κρατικό') επίπεδο σου προσφέρει μια πολύ υψηλή ποιότητα ζωής (σκεφτείτε μόνο πόσοι ξένοι συνταξιούχοι έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα). Γνωρίζω όμως ότι, εκτός τεράστιας έκπληξης, δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στην Ελλάδα στο βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο μέλλον
Σημείωση: ΙΜΗΟ στην παρούσα φάση (επέκταση κρίσης, ίσως και double dip recession, και μετατόπιση του παγκόσμιου κέντρου βάρους προς την Ασία) η εύρεση εργασίας στη Δυτική Ευρώπη ούτε είναι απλή ούτε εξασφαλίζει το μέλλον ούτε είναι στρατηγικώς ορθή. Από την άλλη, σαφώς διευκολύνει τη μετάβαση σε ανθρώπινο-κοινωνικό-πολιτισμικό επίπεδο.
-
Πληρώνομαι από τους φόρους που πληρώνει ο Panosssss.
Τρέχουσα εργασιακή κατάσταση