-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
σου γράφω εδώ γιατί στο άλλο βγαίνουμε οφφ τοπικπριν αλλάξεις το χορνετ με το c250
α. οδήγησε μονοκύλινδρο 200+ κ.εκ. οι κραδασμοί είναι εκεί και είναι θέμα του καθενός αν τους ανέχεται ή όχι. δες το γιατί μπορεί να σου ξυνίσει ο υποβιβασμός.β. ψάξε λίγο την αγορά στα 250κκ. μου φαίνεται δύσκολο να κρατήσει στα 4κ τιμή μετά απο 2+ χρόνια.
το hornet σου έχει τελικά ABS? εδώ το 250 ο Σ το δίνει 5200 απο οτι είδα. άρα καλά το παίρνεις απο άποψη τιμής.
Με τους κραδασμούς δεν νομίζω να έχω θέμα και από όσο έχω διαβάσει-δει reviews κλπ πρόκειται για πολιτισμένο commuter για νέους οδηγούς και στοχεύει σε αυτό το μερίδιο αγοράς.
Το Hornet μου είναι με ABS και οι τιμές που παίζουν είναι €4800 το λιγότερο. http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... txt=hornet
Π.χ εδώ το Ninja 250 έχει ως εξής http://www.buysellmoto.com/layouts/inde ... htxt=ninja
οπότε τα 3500€-4000€ μεταπώληση σε 2 χρόνια είναι απόλυτα εφικτά εάν προσθέσεις ότι θα έχει ακόμα εγγύηση.
Στην ουσία με την ανταλλαγή θα πάρω καινούρια μηχανή χωρίς να χάσω λεφτά από τα 4100 που έδωσα για το Hornet και σε 2 χρόνια θα έχω περίπου το ίδιο κεφάλαιο για να πάρω κάτι άλλο εφόσον θα έχω την εμπειρία. -
απο οικονομική άποψη μάλλον σε συμφέρει ή τουλάχιστον σίγουρα δεν χάνεις. 3500 είναι πιο λογικό σενάριο για μετά απο 2 χρόνια κατά τη γνώμη μου. άσχετο 4 χρόνια παίρνεις με κάποια επέκταση εγγύησης ή τόσο δίνει εκεί η Honda? γιατί εδώ νομίζω 2 δίνει.
για τους κραδασμούς θα σου πω οτι απο το 4κ cb400 (του δασκάλου) στο 2κ strom η διαφορά ήταν εμφανέστατη. με 20χλμ βέβαια δεν προλαβαίνει να σε ενοχλήσει.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απο οικονομική άποψη μάλλον σε συμφέρει ή τουλάχιστον σίγουρα δεν χάνεις. 3500 είναι πιο λογικό σενάριο για μετά απο 2 χρόνια κατά τη γνώμη μου. άσχετο 4 χρόνια παίρνεις με κάποια επέκταση εγγύησης ή τόσο δίνει εκεί η Honda? γιατί εδώ νομίζω 2 δίνει.για τους κραδασμούς θα σου πω οτι απο το 4κ cb400 (του δασκάλου) στο 2κ strom η διαφορά ήταν εμφανέστατη. με 20χλμ βέβαια δεν προλαβαίνει να σε ενοχλήσει.
Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει στις εγγυήσεις εδώ...να φανταστείς η VW στα αυτοκίνητα δίνει 3 χρόνια εργοστασιακή.
Σε ότι αφορά τους κραδασμούς φαντάζομαι δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα σε 1κ 250αρι...αλλά δεν είναι και κάτι που θα με ενοχλήσει...μου αρκεί να μετακινούμαι άνετα και χωρίς να φοβάμαι το λάθος.
-
Σήμερα μπήκε αγγελία το Hornet και ήδη είχα ενδιαφερόμενο....και μάλιστα για τιμή υψηλότερη από ότι το αγόρασα.
Να δούμε που θα κατευθυνθούμε τώρα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σήμερα μπήκε αγγελία το Hornet και ήδη είχα ενδιαφερόμενο....και μάλιστα για τιμή υψηλότερη από ότι το αγόρασα.Να δούμε που θα κατευθυνθούμε τώρα
Εσύ βιάστηκες να το πάρεις, βιάζεσαι να το δώσεις. Μήπως γρήγορα θα το μετανιώσεις? Για μένα καλύτερα να έπαιρνες ένα ον οφφάκι ~600cc. Τι ύψος/βάρος έχεις? (θα σου ράψω κοστούμι )
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα μπήκε αγγελία το Hornet και ήδη είχα ενδιαφερόμενο....και μάλιστα για τιμή υψηλότερη από ότι το αγόρασα.
Εσύ βιάστηκες να το πάρεις, βιάζεσαι να το δώσεις. Μήπως γρήγορα θα το μετανιώσεις? Για μένα καλύτερα να έπαιρνες ένα ον οφφάκι ~600cc. Τι ύψος/βάρος έχεις? (θα σου ράψω κοστούμι )
1.85m 100kg....on offακι ξεκίνησα να πάρω, Vstrom συγκεκριμένα και κατέληξα με αυτό....το ότι βιάστηκα, βιάστηκα...το θέμα είναι να διορθώσω το λάθος
-
Λαθος ειναι να βιαστείς να το στείλεις imo, αλλά αυτό ειναι δικό σου και μόνο θέμα.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σήμερα μπήκε αγγελία το Hornet και ήδη είχα ενδιαφερόμενο....και μάλιστα για τιμή υψηλότερη από ότι το αγόρασα.Να δούμε που θα κατευθυνθούμε τώρα
Αυτό αδερφέ γράψ'το, όταν με το καλό το δώσεις...μην είμαστε και αχάριστοι!
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
1.85m 100kg....on offακι ξεκίνησα να πάρω, Vstrom συγκεκριμένα και κατέληξα με αυτό....το ότι βιάστηκα, βιάστηκα...το θέμα είναι να διορθώσω το λάθος
Θα χωράς στο 250άρι? Πήγες να το καβαλήσεις/οδηγήσεις?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θα χωράς στο 250άρι? Πήγες να το καβαλήσεις/οδηγήσεις?
Αύριο το πρωί θα πάω για να τσεκάρει και το Hornet για την ανταλλαγή...δεν το καβάλησα αλλά το είδα από κοντά και δεν το λες μικρό...160 κιλά άδειο, 17 λιγότερο από το Hornet.
Θα το καβαλήσω πάντως για να σιγουρευτώ.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
1.85m 100kg....on offακι ξεκίνησα να πάρω, Vstrom συγκεκριμένα και κατέληξα με αυτό....το ότι βιάστηκα, βιάστηκα...το θέμα είναι να διορθώσω το λάθοςΤί σε χαλάει με το Hornet? Και εγώ στο ίδιο ύψος είμαι +30 κιλά και το μόνο που με χαλάει με το Hornet είναι η γύμνια του και ο αέρας που σε τρώει στην εθνική.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί σε χαλάει με το Hornet? Και εγώ στο ίδιο ύψος είμαι +30 κιλά και το μόνο που με χαλάει με το Hornet είναι η γύμνια του και ο αέρας που σε τρώει στην εθνική.
Πολύ δύναμη, λίγο τρομακτική για νέο οδηγό μέσα στην πόλη.
-
μη τραβας τοσο πολυ το γκαζι κ αλλαζε στις 3-4κ σαλ.εγω παντως ετσι κανω!και απολαμβανω τις μετακινησεις μου..κ μετα την ρυθμιση των βαλβιδων,επεσε η καταναλωση μου στα 6λτ/100χλμ,μεχρι στιγμης ολα εντος πολεως κ σχεδον παντα δικαβαλος..
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τί σε χαλάει με το Hornet? Και εγώ στο ίδιο ύψος είμαι +30 κιλά και το μόνο που με χαλάει με το Hornet είναι η γύμνια του και ο αέρας που σε τρώει στην εθνική.
Πολύ δύναμη, λίγο τρομακτική για νέο οδηγό μέσα στην πόλη.
To λάθος που κάνουν πολλοί (κατ εμέ) είναι ότι δεν οδηγούν τη μηχανή που σκοπεύουν να πάρουν. Πριν πάρεις κάτι, το οδηγείς γιατί μπορεί:
*να μην σε βολεύει η θέση οδήγησης
*να σου πέφτει μικρό/μεγάλο/βαρύ
*να μην τραβάει όπως θα θελες (όχι απαραίτητα αργό/γρήγορο, αλλά μπορείς να θέλεις καλές δυνατές μεσαίες)
*κλπ κλπ -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
μη τραβας τοσο πολυ το γκαζι κ αλλαζε στις 3-4κ σαλ.εγω παντως ετσι κανω!και απολαμβανω τις μετακινησεις μου..κ μετα την ρυθμιση των βαλβιδων,επεσε η καταναλωση μου στα 6λτ/100χλμ,μεχρι στιγμης ολα εντος πολεως κ σχεδον παντα δικαβαλος..Αυτό κάνω αλλά συνεχίζω να φοβάμαι μην μου ξεφύγει το γκάζι με άγνωστα για μένα αποτελέσματα...όσο σκέφτομαι τα 100 άλογα στον πίσω τροχό τόσο φοβάμαι.
Αν και την Κυριακή πήγα στην έρημη βιομ. περιοχή και οδηγούσα χωρίς φόβο των αυτοκινήτων κάνοντας ανοίγματα, φρεναρίσματα κλπ και ανέβηκε λίγο η αυτοπεποίθηση μου, ένιωσα πολύ πιο άνετα αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι παραείναι δυνατό για την χρήση που το θέλω.
-
δεν γνωριζω ακριβως την χρηση για την οποια το θες.αν δεν σου χρειαζονται 100 αλογα,λογικο κ ωριμο.αλλα αναμεσα στα 100 κ στα 25-30,υπαρχει διαφορα πιστευω.παρομοιες σκεψεις εκανα κ εγω γιαυτο πηγα σε ενα μετριας ιπποδυναμης 600ρι.
συγνωμη που δεν το αντιλαμβανομαι,αλλα τι εννοεις μη σου ξεφυγει το γκαζι? -
δεν γνωριζω ακριβως την χρηση για την οποια το θες.αν δεν σου χρειαζονται 100 αλογα,λογικο κ ωριμο.αλλα αναμεσα στα 100 κ στα 25-30,υπαρχει διαφορα πιστευω.παρομοιες σκεψεις εκανα κ εγω γιαυτο πηγα σε ενα μετριας ιπποδυναμης 600ρι.
συγνωμη που δεν το αντιλαμβανομαι,αλλα τι εννοεις μη σου ξεφυγει το γκαζι?Εννοώ ότι παραπάνω γκάζι ή λίγο πιο απότομο άνοιγμα μπορεί να επιφέρει την καταστροφή.
-
E, δεν ειναι ακριβώς έτσι. Θα το ξαναπω. Στο Χορνετ η δυναμη έρχεται αρκετά ψηλά, οπότε από τις 3-4 Κ που μπορείς να κινείσαι χαλαρά, μέχρι τις 7-8 που ροπιάζει υπάρχει μεγάλη απόσταση για να έρθει η 'καταστροφή'.
Πιο πολύ κινδυνευεις από τα χιλιόμετρα που μαζευει και δεν το παίρνεις χαμπάρι, παρά από τις επιταχυνσεις.
Πού να οδηγούσες και σε ελληνικό σαπουνόδρομο δηλαδή! -
μη τραβας τοσο πολυ το γκαζι κ αλλαζε στις 3-4κ σαλ.εγω παντως ετσι κανω!και απολαμβανω τις μετακινησεις μου..Οι κινητήρες σας μπορεί να έχουν ίδια καταγωγή, έχουν αλλαγές (διάμετρος αυλών εισαγωγής, χρονισμός βαλβίδων κλπ) όμως που που τροποποιούν το χαρακτήρα τους. Το CBF μπορείς να το οδηγήσεις έτσι, είναι εντελώς 'ηλεκτρικό' ακόμα και με 6η και 3Κ στροφές. Το Hornet πρέπει να είναι πιο 'σπασμωδικό' εκτός powerband.
@ dimik: Νομίζω ότι σε έχει πιάσει buyers remorse. Η διαφορά στο 250άρι δεν είναι μόνο το απόβαρο. Είναι πιο μαζεμένα σε διαστάσεις, ύψος σέλας, απόσταση σέλας-τιμονιού κλπ.
Έχω μια πρόταση, αφού φαίνεται ότι το πήρες με στραβό μάτι το Hornet, γιατί δεν πας στην αντιπροσωπεία να σου εγκαταστήσουν restrictor kit που ρίχνει την ισχύ στους 33hp. Έτσι κρατάς την ίδια μηχανή, με καλύτερο πλαίσιο, φρένα και αναρτήσεις από το 250.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
μη τραβας τοσο πολυ το γκαζι κ αλλαζε στις 3-4κ σαλ.εγω παντως ετσι κανω!και απολαμβανω τις μετακινησεις μου..
Οι κινητήρες σας μπορεί να έχουν ίδια καταγωγή, έχουν αλλαγές (διάμετρος αυλών εισαγωγής, χρονισμός βαλβίδων κλπ) όμως που που τροποποιούν το χαρακτήρα τους. Το CBF μπορείς να το οδηγήσεις έτσι, είναι εντελώς 'ηλεκτρικό' ακόμα και με 6η και 3Κ στροφές. Το Hornet πρέπει να είναι πιο 'σπασμωδικό' εκτός powerband.
@ dimik: Νομίζω ότι σε έχει πιάσει buyers remorse. Η διαφορά στο 250άρι δεν είναι μόνο το απόβαρο. Είναι πιο μαζεμένα σε διαστάσεις, ύψος σέλας, απόσταση σέλας-τιμονιού κλπ.
Έχω μια πρόταση, αφού φαίνεται ότι το πήρες με στραβό μάτι το Hornet, γιατί δεν πας στην αντιπροσωπεία να σου εγκαταστήσουν restrictor kit που ρίχνει την ισχύ στους 33hp. Έτσι κρατάς την ίδια μηχανή, με καλύτερο πλαίσιο, φρένα και αναρτήσεις από το 250.
Δεν το ήξερα αυτό....δεν είναι καθόλου κακή ιδέα...θα το ρωτήσω γιατί κατά τα άλλα με βολεύει σαν μέγεθος-θέση οδήγησης και φυσικά μου αρέσει σαν σχέδιο.
Ευχαριστώ
edit: τώρα που το θυμήθηκα το Hornet μου εκτός από εξάτμιση που σηκώνει την γειτονιά στο πόδι έχει κάτω από την σέλα και Dynojet Power Commander το οποίο δεν ξέρω τι κάνει (αν και ψυλιάζομαι ) αλλά είχα σκοπό να το ξηλώσω όταν θα πήγαινα να βάλω το μαμά undertail που δεν έχει.
Hornet άλλα παρεμφερή