-
Ειμαι ιδιοκτητης ενος αυτοκινητου 3.000 κ.ε. πενταετιας σε πραγματικα αριστη κατασταση.
Αποφασισα για ολους τους γνωστους λογους να εγκαταλειψω την Ελλαδα και να παω να μεινω μονιμα και να εργαστω σε μια χωρα του κολπου.
Κανωντας μια βολτα σε διαφορες μαντρες μεταχειρισμενων, δεν μπορουσα να μη βαζω τα γελια με τις τιμες που μου ελεγαν οτι θα μου αγοραζαν το αυτοκινητο. Απο την αλλη η περιπτωση να μην το πουλησω και να το εχω σε ενα γκαραζ σταθευμενο, πληρωνωντας τελη, εφοριες, ασφαλειες, για 10 -15 ημερες το χρονο που θα ερχομαι στην Ελλαδα ειναι νομιζω κουτο.
Ετσι λοιπον σκεφτηκα την λυση, να καταθεσω τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας στο υπουργειο μεταφορων στην Ελλαδα, να παρω το αυτοκινητο εκει, και να του βγαλω ντοπιες πινακιδες εκει.
Ξερεις καποιος φιλος,εαν αυτο ειναι εφικτο, και με ποιο τροπο μπορει να γινει; -
Ειμαι ιδιοκτητης ενος αυτοκινητου 3.000 κ.ε. πενταετιας σε πραγματικα αριστη κατασταση.
Αποφασισα για ολους τους γνωστους λογους να εγκαταλειψω την Ελλαδα και να παω να μεινω μονιμα και να εργαστω σε μια χωρα του κολπου.
Κανωντας μια βολτα σε διαφορες μαντρες μεταχειρισμενων, δεν μπορουσα να μη βαζω τα γελια με τις τιμες που μου ελεγαν οτι θα μου αγοραζαν το αυτοκινητο. Απο την αλλη η περιπτωση να μην το πουλησω και να το εχω σε ενα γκαραζ σταθευμενο, πληρωνωντας τελη, εφοριες, ασφαλειες, για 10 -15 ημερες το χρονο που θα ερχομαι στην Ελλαδα ειναι νομιζω κουτο.
Ετσι λοιπον σκεφτηκα την λυση, να καταθεσω τις πινακιδες και την αδεια κυκλοφοριας στο υπουργειο μεταφορων στην Ελλαδα, να παρω το αυτοκινητο εκει, και να του βγαλω ντοπιες πινακιδες εκει.
Ξερεις καποιος φιλος,εαν αυτο ειναι εφικτο, και με ποιο τροπο μπορει να γινει; -
Υπάρχει και η περίπτωση να επιστρέψεις πινακίδες και να το έχεις φυλαγμένο στην Ελλάδα αν είναι να γυρίσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα. Πιθανόν όμως με τα νέα κόλπα και αυτό να πληρώνει κάτι αφού συνεχίζει να είναι ιδιοκτησία σου και στο όνομά σου. Αν όμως πας πράγματι για μόνιμα ή κάνε την καρδιά σου πέτρα και πούλα το ή πάρτο μαζί σου.
Εκεί που πας θα ρωτήσεις τι χρειάζεται για να ταξινομήσεις αυτοκίνητο ώστε αν συμφέρει να κινηθείς ανάλογα. Καλό είναι να έχεις πινακίδες μέχρι να φτάσεις στη χώρα που θέλεις. Αλλιώς σαν τι θα το εξάγεις; Φορτωμένο σε νταλίκα/καράβι αλλά σαν ανταλλακτικά, σαν τι και με τι χαρτιά;
Για ευρωπαϊκές χώρες νομίζω ότι πας και κάνεις ταξινόμηση εκεί, τους δίνεις την ελληνική άδεια και τις ελληνικές πινακίδες και αυτοί τα στέλνουν πίσω στην Ελλάδα οπότε ξεγράφεται. -
Εαν επιστρεψω τις πινακιδες δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω οταν ερχομαι στην Ελλαδα, οποτε δεν ειναι πρακτικη λυση, για αυτο μαλλον πρεπει να ψαξω να βρω εκτελωνιστικο γραφειο, που προφανως θα ξερει να με καθοδηγησει, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...
-
Ο χρήστης alexism έγραψε:
Εαν επιστρεψω τις πινακιδες δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω οταν ερχομαι στην Ελλαδα, οποτε δεν ειναι πρακτικη λυση, για αυτο μαλλον πρεπει να ψαξω να βρω εκτελωνιστικο γραφειο, που προφανως θα ξερει να με καθοδηγησει, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...Στην Ελλαδα ή στην χωρα που θα πας;
-
Ξερεις καποιος φιλος,εαν αυτο ειναι εφικτο, και με ποιο τροπο μπορει να γινει;Alexi εξαρταται την χωρα του κολπου οπου 8α πας.... Για εμιρατα 8α πρεπει να το φερεις η με πινακιδες η χωρις. Δεν τους νοιαζει. Απλα θα σου χρεωσουν 5% τελωνειο στο τιμολογιο που 8α συνοδευει το αμαξι. Aν το φερεις σαν personal effect παλι 8α πρεπει να συνοδευεται απο το οποιο τιμολογιο μπορει να εχεις, και 5% στη αποδειξη της μεταφορικη εταιρειας.... Και ψευτικο τιμολογειο να ειναι δεν τους νοιαζει αρκει να μην το παρακανεις με πολυ χαμηλη τιμη....
Αφου λοιπον περασεις το τελωνειο, περνεις τα 2 χαρτια που σου δινει και πας στο Transport and road authority (κατοι σαν υπουργειο μεταφορων και ΚΤΕΟ μαζι) και αφου περασει τον μηχανικο ελεγχο στο βαζουν στο ονομα σου (αρκει να εχεις διπλωμα των εμιρατων, ασφαλεια, και visa). Μετα καθε χρονο που ληγει η αδεια πας παλι απο εκει και το τσεκαρουν και ανανεωνουν την αδεια. Ολη αυτη η διαδικασια για να βγαλεις πινακιδες ειναι μιση ωρα υποθεση αν εχεις ολα τα σωστα χαρτια και το αμαξι σου ειναι σε road worthy κατασταση.Σχετικα με τις ελληνικες πινακιδες απλα πας στο τελωνειο και λες οτι κανεις μονιμα export το αυτοκινητο σε χωρα εκτος ευρωπαικης ενωσης. Αυτοι θα σου πουνε τι και πως και μπορει να παρεις πισω και λεφτα απο το ΦΠΑ που ειχες πληρωσει καποτε οταν το πηρες....
-
Για το Καταρ πρεπει να ειναι νεωτερο των 5 ετων.... αλλιως δεν το εκτελωνιζουν.... 5% και εδω ο φορος... στην δηλωμενη αξια...
-
Για Κίνα ξέρει κανείς? Από Ελλάδα να το πάρω Κίνα. Επίσης πόσο μπορεί να μου πάρει η μεταφορική?
-
Κληρονόμησα ένα 1,8. Το δικό μου (2,2 λίτρα) σκέφτομαι να το εξάγω στο εξωτερικό και να το πουλήσω για ευνόητους λόγους.
Ο αγοραστής βρέθηκε στην Ιταλία και συμφώνησε σε καλή τιμή (που στην Ελλάδα απλά δεν υπάρχει), αρκεί να του το παραδώσω εκεί (είναι γνωστός και θα με φιλοξενήσει για λίγες μέρες μέχρι να γυρίσω με το αεροπλάνο).
Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω από εδώ για να το βγάλω από την κατοχή μου για να μην συνεχίσει να με κυνηγάει το ελληνικό κράτος με τέλη, φόρους κλπ; Μήπως η γραφειοκρατία και το κόστος είναι τέτοια που δεν συμφέρει; -
up!
Γνωρίζει κανείς;;
Μεταβίβαση αυτοκινήτου σε ξένο κάτοικο Ε.Ε. και εξαγωγή αυτοκινήτου στην χώρα κατοικίας του.
Πώς μπορεί να γίνει;
Απλή μεταβίβαση στο ΥΜΕ, το παίρνει και το πάει πίσω και εκεί αλλάζει πινακίδες;Ασφάλεια για τον χρόνο μέχρι να το πάει πίσω (εάν το πάει οδικώς) υπάρχει;;
-
Γερμανία αλλάζει κανείς πινακίδες σε 30 λεπτά. Παραδίδονται οι ελληνικές κ σου δίνουν γερμανικές. Φαντάζομαι πρέπει να έχεις έως τότε ασφάλεια, διαφορετικά θεωρείσαι παράνομος εφόσον το κυκλοφορείς. Κάνεις μία για εξάμηνο κ όταν το μετατρέψεις την ακυρώνεις κ παίρνεις πίσω τα λεφτά σου...
Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης Παστός έγραψε:
Για Κίνα ξέρει κανείς? Από Ελλάδα να το πάρω Κίνα. Επίσης πόσο μπορεί να μου πάρει η μεταφορική?σκεψου ωριμα και μη δινεις λεφτα σε μεταφορικες και τετοια...
παρτο και οδηγησε το μεχρι εκει να το χαρεις στο δρομο...και να δεις και καινουργια μερη.
αααα...θα γλυτωσεις και τα αεροπορικα -
Εαν επιστρεψω τις πινακιδες δεν θα μπορω να το χρησιμοποιω οταν ερχομαι στην Ελλαδα, οποτε δεν ειναι πρακτικη λυση, για αυτο μαλλον πρεπει να ψαξω να βρω εκτελωνιστικο γραφειο, που προφανως θα ξερει να με καθοδηγησει, δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...φιλε σκεψου ως εξης (το κατι αλλο που ελεγες)
κατεθεσε πινακιδες να γλυτωσεις τεκμηρια και οταν ερθεις ελλαδα τις ξαναπαιρνεισ για 15 μερες. θα πληρωσεισ τελη βεβαια κανονικα οταν τις παρεις, αλλα θα ειναι λιγωτερο απο το να νοικιασεισ ενα κουβαδακι αν χρειαζεσαι αμαξι εδω. Αν ερθεις 2-3 φορες το χρονο δεν ξαναπληρωνεις τελη (μεσα στην ιδια χρονια) και εισαι αρχοντας. Και ασφαλιση μπορεις να κανεις για 15 μερες οταν ερχεσαι αν εχεις καλο ασφαλιστη..και φιλο.
Τα τεκμηρια θα μετρανε μονο για το χρονο που το εχεις πινακιδωμενο...
Τωρα εκει που θα πας η παιρνεις κατι προχειρο αν το χρειαζεσαι, η κυττα να σου δωσουν εταιρικο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Γερμανία αλλάζει κανείς πινακίδες σε 30 λεπτά. Παραδίδονται οι ελληνικές κ σου δίνουν γερμανικές. Φαντάζομαι πρέπει να έχεις έως τότε ασφάλεια, διαφορετικά θεωρείσαι παράνομος εφόσον το κυκλοφορείς. Κάνεις μία για εξάμηνο κ όταν το μετατρέψεις την ακυρώνεις κ παίρνεις πίσω τα λεφτά σου...Sent from space using Tapatalk
Και εάν έρθει να το παραλάβει ο αγοραστής;
Του κάνω μεταβίβαση και τέλος; (από την δικιά μου μεριά;)
Εφόσον είναι κάτοικος ΕΕ δεν νομίζω να θέλει τίποτα άλλα χαρτιά, σωστά;
-
Διάβασα ότι εάν ο αγοραστής δεν είναι κάτοικος Ελλάδας (ακόμα και εάν είναι πολίτης ΕΕ) δεν γίνεται η μεταβίβαση.
Αντίθετα, πρέπει να διαγραφεί το αυτοκίνητο από τα μητρώα και να εξαχθεί;
Πώς γίνεται όμως η εξαγωγή; Εάν το διαγράψω, πώς μπορώ να αποδείξω ότι το πούλησα;;; Αφού δεν θα υπάρχει πλέον η άδεια κυκλοφορίας τι θα έχει ο άλλος μαζί του; Και με τι χαρτιά θα το πάρει ο άλλος;;
Επίσης εάν το πάρει ο άλλος με νταλίκα, τότε δεν χρειάζεται πινακίδες/ασφάλεια, σωστά;
-
Καλησπερα σας. Θα ηθελα να ρωτησω την διαδικασια απο το νομο περι εξαγωγης ενος αυτοκινητου με ελληνικες πινακιδες, σε μια αλλαη χωρα της Ευρωπης. Συγκεκριμενα για ενα αμαξι 3.200 cc και ετους 2003.
-
Πας στη χώρα και λες ότι θέλεις να το κάνεις δικό τους. Εφόσον ικανοποιείς εσύ τυχόν απαιτήσεις και το αυτοκίνητο τις προδιαγραφές τους και περνάει το δικό τους ΚΤΕΟ το ασφαλίζεις και πληρώνεις και ετήσιο σήμα αν έχουν τους δίνεις τις πινακίδες και σου δίνουν δικές τους. Τις πινακίδες τις επιστρέφουν στην Ελλάδα.
-
Στη περιπτωση που το αμαξι βρισκεται ελλαδα ξεδηλωμενο, χωρις πινακιδες, τι γινεται;; Παλι η ιδια διαδικασια; Παει στο εξωτερικο και εκει του βαζουν πινακιδες;;
-
Μάλλον ναι....
Πιστεύω...
Εξαγωγή αυτοκινήτου στο εξωτερικό