-
Αν ψαχνεις ενα all rounder τοτε νομιζω το 207 καπως καλυτερη επιλογη απο το Fiesta S... Θυμαμαι οταν κοιταζα για αυτοκινητο, πηγα και ειδα το 207 και ο πατερας μου ειδε το Rallye... Μου λεει 'αν μας το δινουν με 15.000 € (17.000 το ειχαν) γιατι δεν το κοιτας?' Του λεω, δεν εχω γινει ακομα δικηγορος για να σου κανω το διαζυγιο με τη μανα μου (ξερεις, το κολλημα με τα πολλα αλογα ) Βασικα το απερριψα γιατι και οταν πηγα στην αντιπροσωπεια δεν μας εδωσε κανεις σημασια και γιατι το ειχε ηδη η κολλητη μου και λογω του κολληματος με τη Ford
Μας συγχωρειτε για το
-
[υπενθυμιση mode on]πρεπει να υπαρχουν ακομα 207 Rallye με το 5αρι και τα 150 αλογα (οχι τα νεα λοιπον) που τα σκοτωνουν γυρω στα 15Κ, πηγαινε να κοιταξεις κι αυτο [/υπενθυμιση mode off]
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Μιας και ακομα δεν εχω αποφασισει, απο αποψη εξοδων ποιο τα παει καλυτερα?
Service,καταναλωση κτλ ?Όντως οι διαφορές είναι από ελάχιστες(υπέρ του ibiza) έως ανύπαρκτες στο κόστος χρήσης.Τέλη το ibiza έχει 124€ αντί 134€,κατανάλωση άντε το πολύ 0.5 λίτρο λιγότερο το seat,σέρβις νομίζω ίσως και λίγο λιγότερο το fiesta,ενώ σημαντικό + είναι η 5ετής εγγυήση του fiesta έναντι των 2 του σέατ.Το ibiza κερδίζει κυρίως στα ασφάλιστρα(κανένα 100άρι λιγότερο φαντάζομαι αν κάνεις μικτή) και μικρότερο τεκμήριο.Δηλαδή στους 2 τελευταίους τομείς ξεχωρίζει κυρίως το ibiza,ενώ το fiesta στα 5 χρόνια εγγύηση.Μικρές πάντως διαφορές,δεν συγκρίνουμε δηλαδή το ίμπιζα με ένα golf gti ή rav4 για να πεις ότι έχει χάσμα.Οπότε διάλεξε αυτό που σου κάνει κλικ,μετά από το test drive
Η διάφορα στην κατανάλωση είναι άνετα 1,5 l υπέρ του ιμπιζα ...
Γενικά ο 1,2 είναι φοβερό μοτέρ ... Ο 1,6 του φιέστα όχι και τόσο ... Ειδικά αν Έχεις οδηγήσει για κάμποσα km το διαμάντι της Psa στα σκαριά των 106/saxo -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μιας και ακομα δεν εχω αποφασισει, απο αποψη εξοδων ποιο τα παει καλυτερα?
Service,καταναλωση κτλ ?Όντως οι διαφορές είναι από ελάχιστες(υπέρ του ibiza) έως ανύπαρκτες στο κόστος χρήσης.Τέλη το ibiza έχει 124€ αντί 134€,κατανάλωση άντε το πολύ 0.5 λίτρο λιγότερο το seat,σέρβις νομίζω ίσως και λίγο λιγότερο το fiesta,ενώ σημαντικό + είναι η 5ετής εγγυήση του fiesta έναντι των 2 του σέατ.Το ibiza κερδίζει κυρίως στα ασφάλιστρα(κανένα 100άρι λιγότερο φαντάζομαι αν κάνεις μικτή) και μικρότερο τεκμήριο.Δηλαδή στους 2 τελευταίους τομείς ξεχωρίζει κυρίως το ibiza,ενώ το fiesta στα 5 χρόνια εγγύηση.Μικρές πάντως διαφορές,δεν συγκρίνουμε δηλαδή το ίμπιζα με ένα golf gti ή rav4 για να πεις ότι έχει χάσμα.Οπότε διάλεξε αυτό που σου κάνει κλικ,μετά από το test drive
Η διάφορα στην κατανάλωση είναι άνετα 1,5 l υπέρ του ιμπιζα ...
Γενικά ο 1,2 είναι φοβερό μοτέρ ... Ο 1,6 του φιέστα όχι και τόσο ... Ειδικά αν Έχεις οδηγήσει για κάμποσα km το διαμάντι της Psa στα σκαριά των 106/saxoΤα έχεις οδηγήσει και τα δύο μοτέρ? Εγώ τα ξέρω καλά και στο fiesta αλλά και στο polo tsi που έχω οδηγήσει πολλάκις. Το 1.2 tsi δεν είναι τοσο ολοκληρωμένο μοτέρ(είναι και σχετικά τραχύ) όπως είναι το 1.4 tsi.Η πρώτη σχέση στο σασμάν είναι κούφια,ενώ γενικά μέχρι τις 1800 στροφές έχει θέμα,κομπιάζει.Το 1.6 fiesta είναι μια χαρά σβέλτο και δεν υστερεί απέναντι του,χάνει λίγο σε ένα εύρος 2000-4000 σαλ,αλλά χαμηλά(στα ξεκινήματα εντός πόλης που είναι χρήσιμα είναι καλύτερο) αλλά και στα ψηλά είναι πιο δυνατό ενώ είναι και πιο ομοιογενές από το μικρό tsi στο φάσμα λειτουργίας του.Επίσης το ibiza tsi δυστυχως έχει 5άρι και όχι 6άρι και οι καταναλώσεις δεν διαφέρουν πολύ(το mk7 έχει μικρότερη κατανάλωση από το mk6),εξακολουθώ να πιστεύω πως οι διαφορές δεν ξεπερνούν το 0.5 λιτρο.
-
Ένα μικρο κομπιασμα το έχει χαμηλά ο 1,2 αλλα πιο μικρο συμπιέστο δεν ... Κατα τα αλλα διαφωνώ παντού ... Το μικρο είναι διαμαντακι ... Ότι καλύτερο μέχρι τα 1200cc
Ενώ το μοτέρ του φιέστα είναι άλλο ένα 1600αρη ...
Και Όταν Έχεις εμπειρία απο ts & Psa σου φαίνεται αδιάφορο ... -
Ένα μικρο κομπιασμα το έχει χαμηλά ο 1,2 αλλα πιο μικρο συμπιέστο δεν ... Κατα τα αλλα διαφωνώ παντού ... Το μικρο είναι διαμαντακι ... Ότι καλύτερο μέχρι τα 1200cc
Ενώ το μοτέρ του φιέστα είναι άλλο ένα 1600αρη ...
Και Όταν Έχεις εμπειρία απο ts & Psa σου φαίνεται αδιάφορο ...Δεν θυμάμαι πότε κάποιο μικρό σπορ 1600άρη τα τελευταία χρόνια να έκανε 13000€ κομπλέ(μόνο τα 106 rallye),ακόμα και τα clio gt ή swift sport τελική τιμή είχαν γύρω στα 16000-17000€ .Η τιμή του fiesta sport αυτήν τη στιγμή είναι λαχείο,τόσο κάνει και ένα micra 1.2 acenta,toyota iq 1.0,corsa 1.2 edition αυτοκίνητα των 80 ίππων όχι 120 για παράδειγμα
-
Πόσο έκανε Όταν πρωτολανσαριστικε και Πόσο τώρα ; Δεν λέει κάτι Αυτό για την ανταγωνιστικότητα του ;
Πλέον τα αυτοκίνητα δεν αξιολογούνται με τα cc (εκτός απο τα >2000cc και την φορολογία ) αλλα με βάση την απόδοση την κατανάλωση κλπ ... Κοινώς την τιμη δεν την ορίζει ο κυβισμος του αλλα ο ανταγωνισμός ... Και Όταν στα ίδια έπαιζαν 207 rallye και Ibiza fr καταλαβαίνεις τον λόγο της κατρακύλα της τιμής του -
Πόσο έκανε Όταν πρωτολανσαριστικε και Πόσο τώρα ; Δεν λέει κάτι Αυτό για την ανταγωνιστικότητα του ;
Πλέον τα αυτοκίνητα δεν αξιολογούνται με τα cc (εκτός απο τα >2000cc και την φορολογία ) αλλα με βάση την απόδοση την κατανάλωση κλπ ... Κοινώς την τιμη δεν την ορίζει ο κυβισμος του αλλα ο ανταγωνισμός ... Και Όταν στα ίδια έπαιζαν 207 rallye και Ibiza fr καταλαβαίνεις τον λόγο της κατρακύλα της τιμής τουΠάλι λάθος είσαι και πριν γύρω στα 15 χιλ. το δίνανε καμια σχέση με fr-rallye.Το ibiza fr και τώρα 17000 έχει,δεν έχει έκπτωση.Το 207 rallye έκανε 17-17500 όταν βγήκε,και τώρα τα στοκ 5τάχυτα τα δίνουν 15-15500€.Δεν είχαν ποτέ ίδια τιμή πάντα 2000-2500€ διαφορά είχαν.Όλοι κάνουν εκπτώσεις πλέον.Το fiesta sport συγκρίνεται με swift sport,clio gt,ds3 1.6,polo-ibiza 1.2 tsi.Από όλα είναι φτηνότερο και με διαφορά,εκτός από το προσιτό ibiza.Γι αυτό και ο φίλος έχει δίλλημα μεταξύ ibiza sport tsi-fiesta sport. Είναι 2 όμορφα και νεανικά μικρά,με καλές επιδόσεις,σπορτίφ στο δρόμο,χαμηλές καταναλώσεις και τέλη(δες τα τέλη του rallye με 5άρι σε σχέσυ με τα άλλα 2 )και με χαμηλό μπάτζετ 13-14000€ Οτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά δηλαδή.
-
Ο κύβος ερρίφθη...Fiesta sport.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! -
Ο χρήστης keeent έγραψε:
Ο κύβος ερρίφθη...Fiesta sport.
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!Τι προσφορα εχεις παρει αν επιτρεπετε??
-
Αρχικα ειχα παρει αυτη την προσφορα:
Αρχικη τιμη: 16190- Frozen white: 180
- Μεταφορικα: 290
- Ταξινομηση: 356
= Συνολο: 17016
- Αποσυρση: 960
- Προσφορα: 2800
= Τελικη τιμη: 13256
αλλα μεχρι να παρω την αποφαση μου περασαν μερικες μερες και αλλαξε το προωθητικο της προγραμμα η Ford και ετσι το πηρα με 13735.
Ως δωρα μου εδωσαν πατακια,συναγερμο ΜΕΤΑ, κιτ πυροσβεστηρα και εκπτωση 20% στα σερβις.
Νομιζω ηταν καλο deal
Fiesta Sport 1.6 ή Ibiza Sport 1.2 TSi ?