-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
έχει πολύ ποιοτικότερη κύλιση
Τεσπα εγώ δεν τα έδινα 4000 χιλιάρικα σχεδόν παραπάνω για Octavia με τίποτα την στιγμή που έπαιρνα εφάμιλο αμάξι με πολύ λιγότερα λεφτά
Θα πήγαινα κατευθείαν σε μεγαλύτερο και καλύτερο αμάξιΓια τη κύλιση επετρεψέ μου να αμφιβάλω. Και εφάμιλο???......
Anyway.Προσωπικά το golf μου φαίνεται πολύ πιο άνετο ιδιαίτερα για τους πίσω σε σχέση με το megane. Τώρα αν έχει τόση διαφορά το fluence, μη έχοντας ιδέα, πάω πάσο. Πάντως όταν συγκρίνετε τιμές καλύτερα να το κάνετε με τον 1.2 tsi αφού μ αυτόν έχει εφάμηλες επιδόσεις ο 1.6 της renault.
Σχετικά με το σέρβις τώρα, ακούγονται όντως τρελά ποσά αλλά προσωπικά (πάλι) δεν μου έχουν πιάσει ποτέ τον ποπουδάκο μου. Άμα ψάξεις βρίσκεις. Λίγο πάνω απο 80 ευρώ πλήρωσα στο τελευταίο σέρβις (λάδια φίλτρο δηλαδή).
Και να το καταλάβω να το λέει κάποιος που προσπαθεί να κάνει οικονομία απ όπου μπορεί, αλλά να ακούς άτομα που κάνουν σέρβις κάθε 7.5K χμ κι ας λέει ο κατασκευαστής 15 να μιλάνε και πανάκριβα σέρβις, σορρυ αλλά μου φαίνεται λίγο χαζό.Μιλάμε για ανάρτηση όχι για χώρους.Η Megane όντως υστερεί σε χώρους αλλα το Fluence πολύ πιο ευρύχωρο και πιο μαλακό από τη Megane.Βέβαια σε επίπεδο ανάρτησης σε άνεση είναι στα ίδια κιλά με το Golf(για την Megane μιλάω.To Fluence είναι πολύ πιο μαλακό και άνετο) αλλα με την διαφορά του ότι το Renault είναι πιο σφιχτό από το Golfaκι
Ελπίζω να είσαι ανοικτός σε forumoγνωριμίες γιατί θα είμαι μια βδομάδα Γιάννενα τον Οκτώβρη -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ελπίζω να είσαι ανοικτός σε forumoγνωριμίες γιατί θα είμαι μια βδομάδα Γιάννενα τον Οκτώβρη
Πάντα.. Χωρίς sex όμως γιατί νηστεύω
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Ελπίζω να είσαι ανοικτός σε forumoγνωριμίες γιατί θα είμαι μια βδομάδα Γιάννενα τον Οκτώβρη
Πάντα.. Χωρίς sex όμως γιατί νηστεύω
-
Κανα studio θα τον παει ο Θωμας?
Sent from my MB525 using a galaxy tab
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Κανα studio θα τον παει ο Θωμας?Sent from my MB525 using a galaxy tab
-
Γιατι ειναι η megane και το fluence; και μη μου πεις ειναι ονομα και ετσι 15 χρονια τωρα ως το μεγκαν το ξερουμε...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Γιατι ειναι η megane και το fluence; και μη μου πεις ειναι ονομα και ετσι 15 χρονια τωρα το μεγκαν το ξερουμε...Κι όμως όνομα είναι και το λέμε λάθος
Όπως οι Clio,Laguna κλπ
Τεσπα. -
Στο μεταξύ το παλικάρι που άνοιξε το θέμα δεν έχει δώσει σημεία ζωής κι εμείς βγάζουμε τα μάτια μας!!!
Σοβαρά τώρα μου τη δίνει άσχημα και τα παίρνω στο κράνος όταν ακούω ότι η Οκτάβια 1,2 δεν πάει? Τί λέτε ρε? Δεν πάει σε σχέση με τί? Με την 1,4? την 1,8?
Το μοτεράκι 1,2 είναι διαμάντι 5 τέτοια οδηγάω εδώ και 2 χρόνια και τα έχω δεί φορτωμένα κάργα και το αμάξι πάει αξιοπρεπέστατα. Όποιο αμάξι δλδ έχει 1 τόνο βάρος και δεν πιάνει 0-100 σε 3 δευτερόλεπτα είναι για πέταμα? Έλεος δλδ.
Όσο για το fluence νομίζω είναι διαφορετικά αμάξια. Το Ρενώ υπερτερεί σε άνεση και ποιότητα με κλειστά μάτια το Γερμανικό σε επιδόσεις - αυτό είναι άποψη μου δεν ξέρω στ αλήθεια τί γίνεται - ίσως οριακά και σε χώρους. 1,2 Vs 1,6 διαλέγεις και παίρνεις φίλε μου, αν φυσικά ξαναμπείς στο φόρουμ εντός της χιλιετηρίδας!!! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Στο μεταξύ το παλικάρι που άνοιξε το θέμα δεν έχει δώσει σημεία ζωής κι εμείς βγάζουμε τα μάτια μας!!!Ρε λέτε να πήρε αμάξι τελικά και εμείς να παιδευόμαστε άδικα εν τω μεταξύ?
-
Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον που δειχνεται για το θεμα μου,ειλικρινα δεν το περιμενα να φτασει τις 4 σελιδες!!
Δε σας εχω ¨γραψει¨ ,βρισκομαι εκτος αθηνων εδω κ μερικες μερες κ δεν εχω προσβαση σε υπολογιστη.Τωρα τη βολευω με ενα κινητο που πιανει κ ιντερνετ.
Απο βδομαδα που θα μαι σπιτι παλι,θα ξαναγραψω αναλυτικα γιατι διαβασα αρκετες ενδιαφερουσες αποψεις. -
τι γινεται δηλαδη , δεν εναι ανετη μια octavia ? δεν ειναι ανετο μεχρι αηδιας ενα golf 6?
μη το παμε πιο πανω οπου σφιγγουν οι αναρτησεις..
Αυτό είπα εγώ?
Απλούστατα δεν είναι τόσο άνετο όσο ένα αντίστοιχο γαλλικό αμάξι
Ναι ξέρω όταν σφίγγουν οι ημιάκαμπτοι κοπανάνε και οι πολλαπλοί του Vag(με την μαγνητική αναρτηση βέβαια γιατί με τις συμβατικές το παίζεται ) ίσιώνουν τα πάντα.Άσε που με ημιάκαμπτο δεν στρίβει κιόλας τ' αμάξι
Τεσπα άχρηστοι Γάλλοι που δεν ξέρετε ούτε ένα αμάξι να φτιάχνεταιΠροσωπικά πάντως τα δικά μου γαλλικά δεν μπορώ να πω ότι μ΄ενθουσιάζουν σε άνεση. Το Α3 fsi της μάνας μου (με την ζπορ ανάρτηση μάλιστα μη χέσω ) είναι πιο άνετο και από τη Νίτσα... Από τότε που οι Γάλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν ζμπορ αίσθηση έχουν χάσει πολύ σε άνεση...
Ανεξαρτήτως τιμής θεωρώ το octavia καλύτερο, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να προτείνω αμάξι από τον Συγγελίδη...
-
Δεν ξέρω τι κάνουν στον PSA αλλά αυτό με το σφίξιμο δεν θα μπορούσα να το πω από το δικό μου και σχεδόν για κανένα Renault
Το μόνο σπορ που έχει πάνω το αυτοκίνητο είναι η σπορ διάθεση του οδηγού του -
Δεν ξέρω τι κάνουν στον PSA αλλά αυτό με το σφίξιμο δεν θα μπορούσα να το πω από το δικό μου και σχεδόν για κανένα Renault
Το μόνο σπορ που έχει πάνω το αυτοκίνητο είναι η σπορ διάθεση του οδηγού τουΕνώ η Νίτσα είναι κάργα ζμπορρρρρρ
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Το μόνο σπορ που έχει πάνω το αυτοκίνητο είναι η σπορ διάθεση του οδηγού τουΕνώ η Νίτσα είναι κάργα ζμπορρρρρρ
Σαφέστατα
-
Να μαστε πάλι πίσω λοιπόν!Και ξεκινάμε.
Γενικά το diesel το έχω σκεφτεί,δεν το έχω απορρίψει πλήρως προς το παρόν, αλλά είμαι πολύ σκεπτικός ακόμη. Λόγοι, αφενός το τσιμπημένο κόστος κτήσης, αφετέρου τα ύψιστης ποιότητας κάυσιμα στα ελληνικά πρατήρια. Οι βλάβες του είναι μεν σπάνιες, αλλά μη σου τύχει που λενε.Πανάκριβες.
Προς το παρόν πάντως και εν αναμονή της απελευθέρωσης της πετρελαιοκίνησης στη πρωτεύουσα, οι εταιρείες δεν φέρνουν ακόμη κάποιον αξίολογο κινητήρα, πέρα απο τον 1.6tdi (μιλάω για το vag)
Πιστευω και περιμένω να αυξηθούν οι επιλογές στο πετρέλαιο.Απο την άλλη κάπου γράφει ενα παιδί ότι αν κάνεις κάτω απο 15.000χλμ το χρόνο δεν αξίζει το πετρελαιοκίνητο.Εγώ πάντως είμαι σίγουρα κάτω απο το όριο αυτό ετησίως,οπότε να μην το σκέφτομαι?Επίσης όσον αφορά τις εταιρείες, γαλλία-ιταλία τις έχω αποκλείσει. Κακώς βέβαια, αλλά οι προκατάληψεις καλά κρατούν.
Το golf plus να σου πω την αλήθεια δεν το πρόσεξα.Είχε λοκάρει το μάτι μου στο passat και δεν έδινα σημασία σε κανένα άλλο.Και το jetta μου ξέφυγε,αλλά μια γρήγορη ματιά που του έριξα δεν μου έκανε κάτι ιδιαίτερο.Προσωπικά πάντα το αντιμετώπιζα σα golf με πορτμπαγκάζ(παρόλο που στον πωλητή δεν άρεσε καθόλου αυτό όταν το ανέφερα).Κρατάω επιφύλαξη να δώ το plus.
Απο την άλλη μεταχειρισμένο υβριδικό θα κοιτούσατε ρε παιδια?Με την έννοια ότι αν έχει μείνει καιρό στη μάντρα χωρίς να δουλεύει σε τι κατάσταση θα είναι οι μπαταρίες του?Και για αυτό δε το ψήνω πολύ αν και οι τιμές του insight σε μεταχειρισμένο είναι καλούτσικες.
Roulis21 έχεις απόλυτο δίκιο,αλλη κατηγορία το ένα άλλη το άλλο.Απλά ήταν εκεί το jazz το δίνανε και test drive οπότε αδραξα την ευκαιρία και το οδήγησα.
Qashqai και mondeo ξεκινανε απο 1.6 για αυτό δεν τα κοιτάζω
Με την αντιπροσωπεία της skoda τι γίνεται?Είχα κατέβει στη βιαμαρ και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκα όπως σε 2 άλλες αντιπροσωπείες(skoda παλι) που επισκέφθηκα, δεν υπήρχε ενδιαφέρον, ήταν κάπως απλή παράθεση στοιχείων.Αυτό βέβαια δεν είναι θέμα, αλλά το προβληματάκι με τις αλλαγές των dsg το έχω ακούσει ξανά (κι απο γνωστό μου κάτοχο golf,που γρατζουνάει ελαφρώς την 2α-->3η)
Ραδιο αρβύλα πάντα,λενε ότι οι vagαιοι το ξέρουν το πρόβλημα, αλλά κάνουν την πάπια για να αρχίσουν να λήγουν οι εγγυήσεις και μετά να στο διορθώνουν.(πράγμα που δεν το θεωρώ και εντελώς απίθανο να συμβαίνει, αν αναλογιστεί κανείς ότι η βλάβη στο dsg δεν αντιμετωπίζεται στην ελλάδα, αλλά -πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα πωλητη vw- κατεβαίνει κιβώτιο και στέλνεται στη γερμανία για επισκευή με κόστος 3.500€!!!!)
Φιλε Orestisren το fluence που γράφεις είναι όντως πολύ όμορφο και ολοκληρωμένο και πάρα πολύ καλή τιμή, αλλά είναι renault με ότι κι αν σημαίνει αυτό.Θα μπορούσε άνετα να είχε μια ελικα στο καπό και να να κόστιζε κάνα δεκαχίλιαρο παραπάνω.Τουλάχιστον στην Ελλάδα η εταιρεία δεν έχει το όνομα που της αξίζει, δεν μετράει ούτε σα καινούργιο όυτε σα μεταχειρισμένο. Με το συμπάθειο πάντα, μη παρεξηγηθούμε κιόλας!
Κατα τ'αλλα , πήγα στη chevrolet. Cruze 1.6 στη πλούσια εκδοση. Πολύ αυτοκίνητο για τα λεφτά του.Σα να αγοράζεις με το κιλό.Αυτή τη στιγμή παίζει να είναι απο τα φθηνότερα τεσσεράμιση μέτρα που μπορείς να αγοράσεις.Εξωτερική εμφάνιση ψιλοαμερικεν, είναι μπουγιο ρε παιδι μου,οχι χοντροκοπιά , όχι και ντελικάτο. Περι ορέξεως βέβαια τα γνωστα. Εμένα πάντως μ άρεσε μπορώ να πω.
Αυτοματο στα 1.6 δεν είχε (στα 1.8 κι αυτοί το προσφέρουν) εκδοση με λιγότερα κυβικά δεν είχε (πχ 1.4),το σαζμάν 5αρι και ο κινητήρας εβγαζε 113 άλογα.Το κόστος του στη πλούσια έκδοση και με διπλό όφελος απόσυρσης -όπως φρόντιζε συχνότατα να μου τονίζει ο πωλητής- φτάνει τα 14,700€(15.400€ με ηλιοροφη) Καθόλου άσχημα για αυτά που προσφέρει το αυτοκίνητο.Κάνουν και μια πατέντα στην ελληνική αντιπροσωπεία και με 700€ κάτι κάνουν με τον προγραμματισμό του εγκεφάλου και ανεβαίνει η ιπποδύναμη στα 130 άλογα(κατα τα λεγομενα του πωλητή πάντα).Τέλος είχε και επιλογή για compresor kit, για 150 αλογα και κόστος 3.800€Μετά περασα απο την Seat για το Leon στην εκδοση copa. 1.2 μοτέρ με τα 105 άλογα,καλουτσικος εξοπλισμός και τιμή 15.600€(με το κλειδί).Δεν ήταν καθόλου κακό, μιας και απ ότι λενε το “μοτεράκι” των 1200κυβικών σε συνδυασμό με το dsg καλύπτει αρκετά το κενό δύναμης μέχρι τις 2.000σαλ που τουρμπίζει και δείχνει τα δόντια του αφενός, αφετέρου κρατάει και τις καταναλώσεις σχετικά χαμηλά (περι τα 6,5 με 7 λίτρα στη πόλη).
Μια λεπτομέρεια όμως.Η seat στο leon δεν προσφέρει το dsg ουτε στα 1.2 ουτε στα 1.4 tsi!Γιατί ρε παιδιά τους ρωτάω, πολιτική της εταιρείας μου λένε. Αμα θέλετε dsg μπορείτε να πάρετε ibiza που προσφέρεται και στα 1.2 και στα 1.4 με αυτόματο κιβώτιο...
Κοινώς άλλη μια εταιρεία με λύσεις-προτάσεις πακέτο...Προκαθορισμένα πράγματα και διαλέγεις (αμα σ αρέσει). Βέβαια το κόστος του σέρβις τους (λαδια – φίλτρα) ήταν το χαμηλότερο σ όλο το vag στα 120€ όπως επίσης και το κόστος τοποθέτησης του κιβωτίου στα 1500€ . Και η φάση είναι ότι θα βγάλει εκδοση με dsg απο του χρόνου για παράδειγμα αφού όλα έτοιμα είναι, απλά στη συναρμολόγηση αντί για κανονικό κιβώτιο θα κουμπώνουν το αυτόματο.
Ξενέρα.Το ibizaκι που έριξα μια ματιά δεν μπορώ να πώ ότι ήταν μάπα, 5πορτο μεν, οι πίσω επιβάτες όμως χωράν δε χωράν.Χωρος αποσκευών μέτριος, ρεζερβα κανονική (το leon είχε ρεζέρβα αναγκης...) ημιακαμπτος πίσω και το κοπάνημα στας λακούβας και τα σαμάρια να το καταλαβαίνεις.Στα ίδια λεφτά με το leon έβγαινε και το μικρό με την διαφορά όμως ότι είχε αυτόματο τη στιγμη που το μεγάλο δεν.
Ατιμη οικονομία κλίμακας...
-
Φιλε μου καλα τα λες για το jetta, ασ'τον πωλητη να ξινιζει! Στα του θεματος τωρα, απ'οτι φαινεται το octavia συγκεντρωνει τα περισσοτερα θετικα, οποτε κρατα το στις επιλογες σου. Επισης ξεκαθαρισε τι ειδους αυτοκινητο θελεις και περιορισου σε αυτα που καλυπτουν περισσοτερο τις αναγκες σου.
Παντως πιο κοντα σε αυτα που ζητας μου φαινεται πως βρισκεται το υβριδικο civic, αν κ λιγο ακριβοτερο, ριξ'του μια ματια
-
Ο χρήστης typhoonx έγραψε:
αν αναλογιστεί κανείς ότι η βλάβη στο dsg δεν αντιμετωπίζεται στην ελλάδα, αλλά -πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα πωλητη vw- κατεβαίνει κιβώτιο και στέλνεται στη γερμανία για επισκευή με κόστος 3.500€!!!!)αυτα ειναι πιπες να του πεις του πωλητη...
μια χαρα τα φτιαχνουν ελλαδα και το προβλημα στα μικρα 7αρια dsg ειναι οι δισκοι (οι οποιοι φθειρονται γρηγορα και ελπιζουμε να εχει διορθωθει πλεον το θεμα) οι οποιοι κανουν μεν γυρω στο 800αρι , αλλα καλυπτονται μια χαρα απο την εγγυηση (σε σοβαρα συνεργεια)
Βέβαια το κόστος του σέρβις τους (λαδια – φίλτρα) ήταν το χαμηλότερο σ όλο το vag στα 120€
λαδια παιρνεις απο ιντερνετ και δε σου λεει ποτε κανει τιποτα
120 δινω εγω για 5 λιτρα λαδι στην audi (και τα λαδια περιλαμβανονται στο 120αρι)
και πλεον που βγηκα εκτος εγγυησης θα πεσουμε κι αλλο
-
Παντως πιο κοντα σε αυτα που ζητας μου φαινεται πως βρισκεται το υβριδικο civic, αν κ λιγο ακριβοτερο, ριξ'του μια ματια
Φίλε δε ξέρω πως μου ξέφυγε στην αντιπροσωπεία όταν έβλεπα το insight και το jazz, αλλά όταν του έδωσα την δεουσα προσοχή νομίζω οτι με κέρδισε.
Σίγουρα είναι ακριβό και δεν πάυει να είναι 1300κυβικά.Αλλά είναι υπερπλήρες, αυτοματάκι όπως θα το θελα, cruise ιστορίες όλα στανταρ, μεγάλο κι άνετο σαλόνι, χώροι, κατανάλωση απο 1300άρη 8βάλβιδο (ψοφιο σημαίνει αυτό, αλλά δεν καίει σχεδόν τίποτα για το μεγεθός του)
Είναι ένα μεγάλο και 'πολυτελές' αυτοκίνητο με μικρό κινητήρα.Τα 25 χιλιάρικα όμως τσούζουν. Το κοιταξα σε μεταχειρισμένο και το πρόβλημα μου είναι πως όσα βρίσκω είναι όλα εισαγωγής απο γερμανία. Τωρα αυτό σημαίνει είτε ότι δεν πούλησε στην Ελλάδα καθολου , είτε ότι όσοι το έχουν είναι τόσο ικανοποιημένοι που δεν σκέφτονται να το πουλήσουν.
Μεταχειρο εισαγωγής θα κοιτούσατε?Τα χιλιόμετρα που γράφουνε πολλά μοντέλα είναι αστεία(ουτε 3.000 χλμ το χρόνο 4ετίας με 12.000) και πολύ φοβάμαι μη τυχόν σε περίπτωση που χρειαστεί η εγγύηση να το ψάξουν και να σου πουν, φίλε μου τα χλμ είναι γυρισμένα, δε σε καλύπτουμε, άντε στο καλό.
Τι έχετε ακούσει εσείς για το civic το υβριδικό γενικά σαν μοντέλο?
-
Δεν πεφτει απο τα 25 ε?? Το συγκεκριμενο το εχει ο φιλος christos.dimou viewtopic.php?f=15&t=17869&start=990 ρωτησε τον αν θες
-
Μεταξυ μας το fluence ,nissan ειναι...
Αν κολλας στη μεταπωληση και στη σπανιοτητα που το χαρακτηριζει, ξεχνα το..αλλα οχι και να κολλας στη ταχα μου γαλλικη σημαια..
Γνωμη για νεο αυτοκινητο γιατί πελάγωσα!