-
αυτο εχω καταλαβει κι εγω οτι παιζει ορεστη..
οτι που θα πεσεις!κρεμαγιερα???και ποσο κοστιζει?
-
Ο χρήστης filips έγραψε:
κρεμαγιερα αλλαξες λογω αστοχιας υλικου η πασχει απο αυτο το προβλημα?
ο περιστροφικος διακοπτης τι ειναι?Δεν γνωρίζω εάν το πρόβλημα αυτό το έβγαλαν και άλλα αυτοκίνητα. Στο δικό μου, όταν έστριβες το τιμόνι, έκανε έναν συνεχόμενο και έντονο μεταλλικό θόρυβο, λες και είχε πιάσει από κάτω φράχτη και τον πήγαινε βόλτα!!!
Ο περιστροφικός διακόπτης, ο οποίος έχει βγει σε αρκετά off, είναι το εξάρτημα που βρίσκεται εσωτερικά της κολώνας του τιμονιού και πάνω του είναι τοποθετημένοι οι διακόπτες φώτων και υαλοκαθαριστήρων. Όταν βγήκε off έκανε θόρυβο όταν έστριβες το τιμόνι. -
Φιλοι Γειά σας..Τυχαία ανακαλυψα αυτο το φορουμ σχετικα με τα REMAULT kai ειπα να γραψω και εγω μερικα πραγματα και σκεψεις.Αγορασα τον Οκτωβρη του 2002 το MEGANE SEDAN 1600 cc.Λογω της εργασιας μου ειμαι υποχρεομενος να ταξιδευω κυριως στον εθνικο αξονα ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ παρα πολλες φορες τον χρονο.Μετα απο 189000 χιλιομετρα εχω να καταθεσω τα εξης με απολυτοτητα..Οδικη ασφαλεια Αριστη!!!σημειωτεον οτι η μεση ωριαια ταχυτητα σε αυτες της διαδρομες που γινονται κυριως νυχτα ειναι 140-165 χιλ την ωρα..και σε καποιες στιγμες για επαληθευση σε τι κατασταση ειναι το μοτερ (ακομα και σημερα) κτυπαει την απολυτη ταχυτητα 190 χιλ!!!(μετα απο 10 σχεδον χρονια!!) Σημειωση..Μονο παραφλου,και ποιο συχνη αλλαγη συνθετικων λαδιων απο αυτη που υποδεινιεταια απο τον κατασκευαστη.Και τωρα οι παρατηρησεις σχετικα με τις φθορες και αλλα.Ουδεν προβλημα με τους πολλαπλασιαστες..προβλημα σχεδον εξ αρχης με τους γρυλους των πισω παραθυρων...αλλαγη σασμαν λογο ενοχλητικου θορυβου στα 120000χιλ..αμοερτισερ στα 100.000 χιλ,απολυτα φυσιολογικο κι αυτο επειδη το ηθελα για ασφαλεια λογο τυης ταχυτητας που οδηγω.Σημαντικη ζημια στον κομπρεσορα του A/C 800 Ευρουδακια !!! και ενα ρουλεμαν στον πισω δεξιο τροχο 20 Ε...Χρωμα αμαξωματος αναλοιωτο!! (ΑΣΗΜΙ)και κατι ακομα ..προχθες περασα ΚΤΕΟ ΙΟΥΛΙΟΣ 20011 και στον εγκεφαλο εβγαλε τις επιδοσεις του καινουργιου..και ο μηχανικος τα ειχε σχεδον χαμενα..και μου το ειπε.
Αυτα ειχα να πω φιλοι μου και δεν ειμαι αντιπροσωπος της RENAULT.ουτε της Γαλλικης φορμας.Ισως ειναι σημαντικο και ξεχασα να το αναφερω οτι το αυτοκινητο αγοραστηκε καινουργιο απο την Γαλλια...δεν ξερω (και δεν το πιστευω) να παιζει καποιο ρολο..απλα το αναφερω.. Υ.Γ πρεπει βεβαια να αναφερω οτι ο θορυβος του κινητηρα εινα αρκετα ενοχλιτικος.. -
Όταν ανεβάζει στροφές αυτό το μοτέρ μουγκρίζει και γίνεται λίγο τραχύ είναι η αλήθεια σ' όποιο αμάξι κι αν έχει μπει
Αλλά μιλάμε για μεγάλες ταχύτητες πάντα
Ωραίος -
Πάντως 190 χλμ στην εθνική και το 1.400 τα έχει. Για να μην πω εύκολα και φάω κράξιμο, λέω απλά οτι τα έχω δει πολλές φορές. Απο μοτέρ αυτοί στη renault είναι τρομεροί, είναι πασίγνωστο.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Πάντως 190 χλμ στην εθνική και το 1.400 τα έχει. Για να μην πω εύκολα και φάω κράξιμο, λέω απλά οτι τα έχω δει πολλές φορές. Απο μοτέρ αυτοί στη renault είναι τρομεροί, είναι πασίγνωστο.Με τις προηγούμενης γενιας το 1,4 εχω δει 195 με Gps και 202 κοντερίσια και ... σταματησα διότι οι υαλοκαθαριστήρες 'επαιζαν' έντονα. Σε θέμα δε αξιοπιστίας πάντως ο 1,4 ήταν ... σχολείο!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως 190 χλμ στην εθνική και το 1.400 τα έχει. Για να μην πω εύκολα και φάω κράξιμο, λέω απλά οτι τα έχω δει πολλές φορές. Απο μοτέρ αυτοί στη renault είναι τρομεροί, είναι πασίγνωστο.
Με τις προηγούμενης γενιας το 1,4 εχω δει 195 με Gps και 202 κοντερίσια και ... σταματησα διότι οι υαλοκαθαριστήρες 'επαιζαν' έντονα. Σε θέμα δε αξιοπιστίας πάντως ο 1,4 ήταν ... σχολείο!
Μηχανικά όλα τα Renault-μοτέρια είναι σχολεία.Δεν είχε ποτέ θέμα με μηχανικά σε μοτέρ η Ρένα
Τα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Πάντως η Σειρά Κ (Κ4J και K4M στα 1.4 και 1.6 με 16V κεφαλή) είναι εξαιρετικά μοτέρ και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι το 2005-06 εκτός της Alfa δεν είχαν αντίπαλο σε ισχύ-ροπή-απόδοση.Γι αυτό βέβαια ευθύνεται η βάση πάνω στην οποία εξελίχθηκε το μοτέρ (σειρά κινητήρων Energy) που και πάλι μιλάμε για εξαιρετικά μοτέρ
edit μην ξεχάσω τους Japanese.Οι Υπόλοιποι ευρωπαίοι ήταν αρκετά πίσω -
Και μόνο που τοτε πήρα απο τα πρώτα 1,4 που 2 μήνες πριν είχε παρουσιαστεί και ΔΕΝ μου έβγαλε ποτε 'παιδικές ασθένειες' μου αρκεί!
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πάντως η Σειρά Κ (Κ4J και K4M στα 1.4 και 1.6 με 16V κεφαλή) είναι εξαιρετικά μοτέρ και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι το 2005-06 εκτός της Alfa δεν είχαν αντίπαλο σε ισχύ-ροπή-απόδοση.
edit μην ξεχάσω τους Japanese.Οι Υπόλοιποι ευρωπαίοι ήταν αρκετά πίσωο 1600 σε απόδοση που ήταν εξαιρετικός και οι άλλοι ευρωπαίοι ήταν πίσω; 110 άλογα δεν απέδιδε;
PSA 1.6L 110hp (2001)
VAG 1.6 FSI 115hp (2004)
Ford Focus 1.6 Ti-VCT 115hp (2003-04) -
Βασικά την 3ετία 1999-2002 ο 1,6 ήταν ... έως και αδιάφορος στην αγορά. Και όταν εμφανίστηκε ο ανταγωνισμός ήταν ακόμα στα ... 90ΗΡ. Εγινε μεν 16V, πήγε απο τα 90ΗΡ στα 110ΗΡ (σε σχέση με τον έως τότε 1,6 στο Megane I) αλλα ο 1,4 αποδείχθηκε πολύ καλός και σε θέμα τιμής και σε θέμα αξιοπιστίας. Ο 1,6 άρχισε να 'κυκλοφορεί' και να έχει πιο ουσιαστική αξία στο Megane II που ήταν και βαρύτερο.
Αριθμητικά πάντως τον θυμάμαι και εγώ να είναι πολύ καλύτερος του ανταγωνισμού. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πάντως η Σειρά Κ (Κ4J και K4M στα 1.4 και 1.6 με 16V κεφαλή) είναι εξαιρετικά μοτέρ και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι το 2005-06 εκτός της Alfa δεν είχαν αντίπαλο σε ισχύ-ροπή-απόδοση.
edit μην ξεχάσω τους Japanese.Οι Υπόλοιποι ευρωπαίοι ήταν αρκετά πίσωο 1600 σε απόδοση που ήταν εξαιρετικός και οι άλλοι ευρωπαίοι ήταν πίσω; 110 άλογα δεν απέδιδε;
PSA 1.6L 110hp (2001)
VAG 1.6 FSI 115hp (2004)
Ford Focus 1.6 Ti-VCT 115hp (2003-04)115 έδινε την εποχή που δίνεις(μετά τον έφαγαν οι ρύποι κι αυτόν)
Αυτόν του Vag αν θες βγαλτον.Τόσο καλός ήταν που τον κράτησαν 2 χρόνια
Όταν λέμε απόδοση δεν λέμε μόνο νούμερα αλλά και απόδοση του μοτέρ στο οδήγημα.Εκεί πληροφοριακά και μόνο είναι πολύ καλό μοτέρ αυτο το 1.6 και έριχνε στα περισσότερα μοτέρ τότε.Και τεσπα αυτό το μοτέρ βγήκε το 1998.
Τι είχαν οι άλλη ευρωπαίοι τότε?
Οκταβάλβιδα με 101 άλογατα μήπως? -
Εχεις οδηγήσει 8βάλβιδο 1600 και γελάς; Σαφώς πιο ευκολοδήγητο με την ροπή που είχε και την κλιμάκωση του κιβωτίου του.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εχεις οδηγήσει 8βάλβιδο 1600 και γελάς; Σαφώς πιο ευκολοδήγητο με την ροπή που είχε και την κλιμάκωση του κιβωτίου του.Σε Skoda Octavia του 2000
Κλασικό οκταβάλβιδο είναι αλλά δυστυχώς και με πιο βαρύ αμάξι του ρίχνω
Aποψεις για renault megane II 1.4 κ 1.6